35611

• pilboy
    shaw + 2 kreatív, gyors, jól cselező kp (1 szélső, 1 középső) kell
  • Darthmushroom
    szerintem meg Büttnert el kell adni, ő kb. vészmegoldásnak jött tavaly, védekezése még Evráétól is rosszabb, inkább balszélső mint balhátvéd.
  • bosco05 #32602
    Szerintem ha már úgy is elment ez a szezon Büttnernek lehetne adni egy esélyt, pláne ha még marad Evra. Powell Jövőre jöhetne vissza, Mata-t meg le kell igazolni! Szerintem nagyon jó játékos és nálunk nagyon elférne az a kreatív játék amit játszik.
  • Tyler1
    Szerintem ma már nincs akkora jelentősége a riválishoz igazolásnak. Valahol RvP-vel omlani kezdett ez a fal. Rooney is Chelsea játékos lenne, ha nem sikerül meggyőzni. Sokkal nagyobb beleszólásuk van a játékosoknak is a jövőjükbe, és ha egy játékossal nem számol a klubja, akkor megint csak nem értem miért kellene lojálisan viszonyulnia a csapathoz.
    Mataban több van annál, mint hogy az olasz ligában koptassa a stoplit.
    Reus és Gündogan valószínű egyelőre marad, úgy néz ki év végéig Powell is, Rakitic még kérdőjel, a többiekről nagyon nem olvastam. Baines szerintem semmi esetre sem opció, max valami filléres bizniszben lenne érdemes idehozni, de komolyabb összeget egyrészt nem ér, másrészt ha egy új fiatal tengelyt akarnak építeni, akkor abban neki nincs szerepe.
  • Darthmushroom
    nem lenne rossz, de nekem gyanús h milano egyik csapatába köt ki..

pletykákhoz:
    -Reus -->elméletileg le nyilatkozta h nyárig biztos h németbe marad
    -Koke -->örülnék neki, de kizárt szerintem h télen váltana (nevezni tudnánk bl-be, mert elméletileg 1t lehet aki már játszott)
    -Herrera -->nem rossz játékos, de 30-35m nem érne meg
    -Mata -->nagy fogás lenne, de sajnos nem hiszem h riválisnak odaadnák emberi áron
    -Baines -->nagyon örülnék neki de sajnos 20-25mért ő sem kell mert az nem annyira fiatal, de talán ideje Evrát lecserélni (védekezése katasztrófa már)
    -Shaw -->jövő legjobb angol bal hátvéde lehet, irtó fiatal, de már sok meccs van a háta mögött 20m körül engednék, akkor már inkább Ő mint Baines.
    -Barkley -->szintén hatalmas fogás lenne, Moyes is fedezte fel, de 50m pletykálnak érte annyiért ne jöjjön.
    -kis millió 17-18 éves -->részemről bármelyk jöhet még akkor is ha egyből kölcsön adjuk őket, jövőre mindig gondolni kell. Nálam Gauld+Will Hughes érkezése igazán nagyon örömet okozna (érdemes videókat nézni róluk)
  • Tyler1
    Én mondjuk remélem, hogy Mataért ajánlatot tesz Moyes, nagyon jó játékosnak tartom, és José úgy néz ki nem akar számolni vele.
  • bosco05 #32598
    Én is kizártnak tartom hála égnek, pláne Moyes-al... Kell egy két ember az fix, de tessék beépíteni a fiatalokat. Aki meg összevásárlós csapatnak akar szurkolni, annak ott a City, a Chelsea, a Real Madrid etc... ;)
  • Darthmushroom
    Én kizártnak tartom, oké 1-2 jobb nevű játékos fog érkezni, de szerintem továbbra is a fiatal igazolások lesznek előtérbe akik kifejlődnek nálunk. Számomra ha már váltunk akkor a tradicionális szélső játékot hagyjuk a picsába vagy akkor legyenek minőségi szélsőink (Januzaj-on kívül) mert nevetség idén a hatékonyságunk beadásokból.
  • bosco05 #32596
    Ha a Unitedból összevásárlós csapat lesz akkor felgyújtom a mezemet, lehugyozom és magamra varratom az 1860 München címert!
  • Tyler1
    Csak tudnám Carrick mit húz vissza, mikor ő a csapat motorja. Megértem én, ha lennének értékelhetetlen meccsei, de ez az ember konstans működteti a csapatot támadásban, védekezésben. És ezt akármelyik PL menedzser, futball szakértő, nem-United drukker is megmondja, nem értem akkor pár magát United drukkernek nevező ember hogy nem látja. Az egyetlen gond ezzel az emberrel, hogy ő sem ivott az örök fiatalság kútjából.
  • attiGT
    mindjárt lehurrognak a többiek, hogy de adjunk időt, pár év múlva jók leszünk... majd biztos azok leszünk a bentmaradásra kb.
    unitednek 2 esélye van: felhagyva a nagyba tartott hagyományainkkal és felvásárolni top játékosokat mint a mai sikeres csapatok teszik vagy megvárni míg a fiataljaink beérnek és rájuk építeni.
  • giornalista
    Powellt nagyon adnám, igen.

Büttner viszont nagyon kevés. nagyon, nagyon, nagyon, nagyonnagyon.
  • giornalista
    sziasztok, rég jártam erre. nagyon röviden pár dolog, és nem olvasok vissza.

a fő gond az, hogy a játékoskeret nagyon gyenge. ez tény. Carrick például abszolút visszahúzó erő most már. a szélsőink nem tudnak beadni (meccsenként 26 beadás átlagosan, abból szélsőnként 1-1 jó, statisztika), a középpályások nem kreatívok és nem támogatják a csatárokat. elöl nincs gond (RVP, Roo, Welbeck), de a támogatás nagyon gyenge.

másrészt, nem lehet tudni, hogy bízhatunk-e Moyes-ban. nem tudom, hogy ti itt hogy vélekedtek róla (mondom, nem olvasok vissza). szimpatikus, keményen dolgozó szakvezető, de ahhoz, hogy sikeres lehessen nálunk, át kell lépnie a saját árnyékát. és kérdéses, hogy erre képes lesz-e, vagy egyáltalán, ezt akarja-e. mivé váltunk alatta? egy alkalmazkodó, az ellenfele által meghatározott csapattá, amely a szélekről ívelgeti befelé a labdákat.

bumm.

hát, ez nem valami sok, nem valami jó. ennél sokkal több kellene. új játékosok, és új edzői szemlélet. Moyes-nak meg kell újulnia. nem hozhatja ide az Everton-mentalitást és az Everton-szintet. ez nagyon fontos. illetve szükség lenne minőségi játékosokra is. van lehetőség ebben a keretben, rengeteg a tehetséges fiatal, de egy rakás másik játékost meg le kellene cserélni (Evra, Carrick, Anderson, Young), és mások használhatósága is kérdőjeles (Nani, Valencia, Hernandez), illetve néhányan szimplán megöregedtek (Vidic, Ferdinand).

ez itt most nem arról szól, hogy ki milyen szimpatikus (imádom Valencia habitusát és Hernandez tisztességet sugárzó játékát), hanem arról, hogy mennyit használ a csapatunknak, a klubunknak.

tisztelettel
  • 6unn3r
    "Bővebben kifejtve a véleményem az, hogy ez a keret volt a valaha leggyengébb bajnok csapat amit Manchester Unitednek hívtak és bár bálványozom Sir Alex Fergusont, de szerintem egy romhalmazt hagyott maga után hátra csapaton belüli viszályokkal, gyenge kerettel, pénz nélkül... " - És akkor mindent el is mondtál. Tavaly nem volt ennyire kiélezett a mezőny. Ti voltatok a fő bajnokesélyesek, illetve a City vagy épp egy Chelsea-t vártak volna max oda. De szerencsétek volt abból a szempontból, hogy Mancini ideje leáldozóban volt, valamint a Chelseanél is jöttek-mentek az edzők. És azért valljuk be, hogy tavaly nektek nagyon nagyon kellett Robin is. Viszont meghazudtolhatott tény, hogy SAF öröksége nem csupa dicsőség és reflektorfény. Már előző szezonban egyértelmű jelei voltak annak, hogy nagy vérátömlesztésre lesz szükség a klubnál és ez bizony belekerülhet 1-2 szezon bajnoki szerepléseibe is. Nyilván gyengült a United, de inkább a többiek erősödtek nagyon. City nagyon jó edzőt és bitang erős játékosokat igazolt, a Liverpool-t nagyon viszi Suarez, Jose kerete a második legerősebb, az Arsenal inkább játékminőségben fejlődött, mellettük ott van még az Everton, Newcastle és nem szabad leírni a Spurst sem. Most kapásból tudsz mondani 4 csapatot, akik esélyesek a címre. Mellettük meg még 4et, akik BL helyekért küzdenek. Szóval a Unitednál a lehető legrosszabbkor fogyott el a levegő, mert idén brutál kemény a bajnokság.
    De meg fogják oldani. Tényleg csak türelem kell. Azért az elmúlt 27 év nagyrészt rólatok szólt. Könnyű megszokni a sikert.
    És tényleg az MU meg az Arsenal az a két nagy klub Angliában, akik képviselnek valamiféle értéket még a mai kurva világban. Ha elém tolnának egy papírt, hogy Wenger még 10 évig ilyen felfogásban irányítja az Arsenalt és nem kurvulnak el, viszont nem igazán fognak semmit nyerni....aláírnám. A kupa csak egy csillogó tárgy, amit pénzért már meg lehet venni: lásd City költekezését. Mert bár játékosokat vesznek, de olyan mennyiségben, hogy azzal kvázi a címet veszik meg. Így nekem meg nem kell kupa.
  • bosco05 #32590
    A vége valamiért lemaradt:

Vagy igazolás helyett be lehet építeni a fiataljainkat... Lásd Januzaj szerintem már most megüti a szintet, Evra heéyre nyugodtan jöhet Büttner, előre már most be lehet tenni Powell-t borsó helyére, a másodosztályban szárnyal... Szóval igen nem lenne idén bajnok csapat, sőt lehet hogy jövőre sem, de ha ezek a srácok együtt játszanának huzamosabb ideig akkor utána 10 évig gondunk nem lesz...
  • bosco05 #32589
    "DE ez MA már nem hatékony." Lásd: Arsenal

Tudod mi nem hatékony? Ha vagdalózol és a fejét követeled egy-egy kiváló szakembernek, lásd: Chelsea, Manchester City, Real Madrid... Sorolhatnám reggelig a hasonló klubokat akik pénzből akarnak csapatot venni, ahelyett, hogy építenének... Az általam említett három klub messze a legtöbbet költi játékosokra, de meg lehet nézni, összeadva nem nyertek annyi serleget mint amennyi mi huszad annyi pénzből...

Bővebben kifejtve a véleményem az, hogy ez a keret volt a valaha leggyengébb bajnok csapat amit Manchester Unitednek hívtak és bár bálványozom Sir Alex Fergusont, de szerintem egy romhalmazt hagyott maga után hátra csapaton belüli viszályokkal, gyenge kerettel, pénz nélkül... Moyes ezt vette át és egész jól kezeli. Egyébként a csapat közelébe nem szabadna lennie jó pár játékosnak: Vidic (öreg már, lassú...), Giggs (imádom, de már kevés sajnos), Valencia (sprinter, de foci tudásban nem MU szint), Evra (lélekvesztett, durva, lassú), Kagawa (nem találja a helyét, szvsz kemény neki a PL), Nani (hagyjuk inkább), Hernandez (sír rí, hogy nem kerül be soha, de amikor játszik öt méterről nem találja el a kaput), Rafael (gyenge szvsz), Ferdinand (szintén öreg, szeretjük imádjuk, de nyugdíj ha akarunk nyerni valamit), Fellaini (óriási csalódás, tavalyi önmagának a szikráját sem mutatja, kicsit elszállt az arca attól, hogy MU mezt húzhat)... Most így ezek jutottak eszembe első körben... Szóval van kit elküldeni és van hova igazolni.
  • Darthmushroom
    +ezt az 1-2 évet meg kell adni Moyesnak annyit megérdemel... volt már hasonló nem is olyan rég a Bayernnel is azóta meg 3 bl döntőt játszottak, Barca se olyan rég lett újra domináns klub stb... stb.. türelem
  • Darthmushroom
    számomra ez a hozzáállás teljesen érthetetlen, itt már messze nem csak Moyes a hibás, voltak meccsek mikor ő is hibázott, de itt már sokkal több a játékosok hibája mostanában. Moyes mit tehet arról h Valencia, vagy múltkor Evans vagy akárki hibázik a pályán? Vagy h ma 42 beadásból szinte semmi nem volt jó? H Valencia-nak 13ból 1 értelmes beadás volt? ez mind Moyes hibája?

Meg nem saját vélemény, de nagyon van benne valami, h EZ A CSAPAT FERGI csapata nem Moyesé, ő megadta mindenkinek a lehetőséget, és ebből építkezik, majd ha kialakítja a saját képére a csapatot (Igazolások, távozok, fiatalok stb.. szerintem kb. jövőre) és akkor is katasztrófa lesz (szerintem még nem az) akkor majd lehet őt szidni.+május végéig bármi lehet.
  • attiGT
    igazad van, csapatot építünk, saját erőnkből, elég nagy és becsületre méltó dolog ez a mai (foci)világban, valóban.... DE ez MA már nem hatékony. itt az eredménye...... jó pár évig lófaszt nem fogunk nyerni, majd ha beindulnak a fiataljaink. a jelenlegi squadot ki lehetne küldeni kapálni kenyába, ennyit sem érnek. megmondom őszintén. SZAR a united perpillanat, és valszeg az elmúlt években is SAF volt a különbség.
  • attiGT
    Mou totál új csapatot épít, kismillió interjúban elmondja és látszik is. Ő is hosszú távra tervez a Chelseanél, ha hozzánk kerül nálunk is úgy tenné. Nem azt mondom, hogy ő kellett volna de ez sem jó.

Mi meg bajnok csapatból középszar csapat lettünk fél év alatt. AZ EDZŐ MIATT
  • bosco05 #32584
    Engem egy dolog vigasztal, mégpedig az, hogy mi csapatot építünk és évről évre jobbak leszünk. Ezt rajtunk kívül egy nagy csapat mondhatja el magáról, az az Arsenal... A többiek veszik majd a 60-160 millió eurós focistákat és ugyanúgy nem nyernek semmit, ahogy eddig tették...
  • Darthmushroom
    rosszul tetted fel a kérdést, mert ki lett volna jobb az ELÉRHETŐ edzők közül, főleg úgy h itt csak hosszú távra gondolkodnak... ilyenbe talán még Martin O'neil lett volna elérhető (Én kifejezettem kedvelem Őt is)
    am meg Mou chelsea minden szereplést összevetve alig áll jobban mint mi, arról nem is beszélve nekik még nagyobb hányadék néha a játékunk mint a mienk az Mou antifoci miatt.
  • ReszegKoldus
    Sir Alex Egervári
    az előrelépés megkérdőjelezhetetlen lenne
  • cabell2
    Akkor csak egy dologra válaszolj, és onnan tudunk tovább menni:
    mondj egyetlen egy darab edzőt, aki jobb lenne ide.

Köszi!
  • bosco05 #32580
    Nyugodj már meg, teljesen igaza van Moyesnak... A nagy edzők pedig pontosan úgy dolgoznak ahogy Ő... Alapjaiban szervezi újjá a csapatot, tele fiatalokkal, akiket próbálgat élesben, majd idővel szépen kialakul a fix helyük. Mindenki megkapja az esélyt, meg kell néznie ki él vele és ki nem... Amikor Sir Alex Ferguson átvette a Unitedet kb ugyanígy szerepelt a csapat... Ez nem lóverseny... Teljesen jó úton halad a United.
  • attiGT
    moyes nyilatkozata is felbasz.............. azt mondja nagyon jól játszottunk, nem érdemeltünk vereséget........... hát legalább olyan jól játszottunk hogy egy pontot sem szereztünk........... EZ NEM AZ EVERTON A KURVA ANYÁD
  • Smithie
    Nem érdemelt győzelmet a spurs, utolsó 25-30 percben végig bekkeltek és csak a jó Isten mentette meg őket...
    Rengeteg helyzetnél volt mákjuk, hogy jó helyre ment a labda...
    Na meg persze Webb barátunk aki a két tiziből egyet befújhatott volna...
    Az igazságos eredmény az X lett volna, vagy a United győzelem, mert sokkal többet tettünk a mecsért... De ilyen a foci...
  • ReszegKoldus
    én inkább annak örülök, hogy sikerült 1 hét alatt 3 meccset nyerni, abból kettőt 2 napon belül idegenben :)
  • Darthmushroom
    szerintem se az ő hibája volt, szerintem jól is cserélt, ő mindent megpróbált felhozott mindenkit aki kicsi + tudott volna adni. pont h az elmúlt pár meccsen nagyon nem lehet szerintem rossz szót se mondani rá, okosan cserélgetett, rotálta a keretet. Már a múltkor is írtam h pozitív h végre mert kockáztatni ha nem úgy álltunk, anno Fergi is annyit csinált h beküldött mindenkit.
  • cabell2
    bár hozzáteszem, hogy az angol bíráskodás tényleg minősíthetetlen lett az utóbbi időben, az a Marrinner vagy hogy hívják az urat, aki pl. mindig rémséges dolgokat művel.
  • cabell2
    asszem kéne kötni globálisan 1 olyan szabályt h moyes-ról tilos legyen beszélni a meccsek után.
    Ez a vereség aztán igazán nem Moyeson múlott, ha pedig nyerünk akkor mindenki csöndben lett volna.
    Épp a minap olvastam a fickóról aki Fergie ellen tüntetett a 3. év után, most pedig nem győzi magát ostorozni
  • attiGT
    azt nem viselem el hogy a világ röhög a uniteden... idehoznak egy szerencsétlen faszt aki miatt egy közép csapattá válunk. united meg a nagy hagyományok a nagy büdös lófaszt miért tud minden más top csapat top menedzsert választani aki előrébb viszi a csapatot és nem alakítja át egy középszerű fossá. HOGYAN TUD EGY MENEDZSER ILYEN NULLA NEGATÍV SZAR UNDORÍTÓ HATÁSSAL LENNI EGY CSAPATRA? TAVALY 11 PONTTAL LETTÜNK BAJNOKOK!!!!!!!!!! egy kis köcsög a tottenhamnál 3 meccse irányít és az old traffordon győzni tud a 4. meccsén..................................... nevetséges ez a klubb
  • Tyler1
    Ordító nagy játékvezetői hibákat, ami a mi javunkra döntött néhány esetben (ismétlem néhány esetben), ez is csak megerősíti, hogy rég nem kéne ezen a szinten bíráskodnia.
  • attiGT
    vegyük már le ezt a chosen onet a banner felett, röhej ez az ember, zsinórban 3 meccsen kapunk ki otthon, 1 lőtt góllal összesen.

moyesot ki lehet rúgni még ma
  • Darthmushroom
    hát..a legvégén legalább az X-t megérdemeltük volna, nagyon mentünk sajnos kis szerencsénk se volt. sajnos a két kapott gól is simán elkerülhető lett volna. A játékvezetés meg akkor sz@r volt h arra szavak nincsenek, de hát angliába ez benne van.
  • cabell2
    azért webb az elmúlt években sok jót is hozott nekünk...:D
  • Tyler1
    Webbet miért nem bassza már ki az FA, röhejes ez az ember...
    Persze a 0:2-ről nem ő tehetett.
  • Shep
    Hát ez igaz, de elég sovány vigasz.
  • ReszegKoldus
    Januzaj abbahagyhatná a műeséseket...
  • Darthmushroom
    mik maradnak ki.. hát nem hiszem el