35611
-
#33529 vigyétek csak conte-t én támogatom :D -
#33528 Jönnek az új sponzorok és gyakorlatilag nem vesszük majd észre a BL hiányát anyagilag, de van kis millió tartozása a klubnak ami ugyebár a tulajdonosé és ők 100m+tól esnek el ezzel az évvel. Ők nem szurkolók, ők csak az üzletet látják az egészbe, ezt meg kell érteni és Ők nem mertek kockáztatni még 1 évet ami valahol érthető is mert nem sok reményt mutatott a csapat idén. -
#33527 igen, de te is el gondolkodhatnál azon h mekkora klub vagyunk milyen múlttal, meg mennyire pénz éhes világban élünk. Azt írogatják sok helyen azért kellet hamarabb kirúgni mert így csak 1 évet kell kifizetnie a tulajdonosnak Moyesnak, és csak arra vártak h mi lesz a bl-ben meg h meg lesz e BL, és matematikailag a blről most csúsztunk le, de ha megvárják a szezon végét akkor már többet kellene fizetni. Nem várt a vezetőség se szerintem csoda szezont, de ez tényleg nagyon kevés volt. Kilátástalan játék, kilátástalan eredmények, negatív rekordok sorra, és ez a játékosok hibája is, de ők mérlegeltek h várnak még még 1 évet és megnézik h jövőre jobb lesz e vagy nem, és szinte biztos vagyok benne hha ugyanúgy lemaradunk a bl-ről de valami egész pofás játékunk lett volna megadják a tovább 1 évet, de sajnos nem volt. Volt két átigazolási szezon is ahol nem kevés pénzt költöttünk két játékosra akik még most se teljesen illeszkedtek be, így nem akartak egy 3kat, ami lehet teljesen felesleges.
Én is kedveltem meg kedvelem Moyest, és sok sikert neki de ide SAJNOS kevés volt. Meg kell nézni a Poolt Rodgers egy sokkal rosszabb keretet vett át 2 éve és tavaly is olyan jelek voltak h egyértelmű volt h lesz valami belőlük később. Ennyi nálunk is elég lett volna. Arról nem is beszélve h Rodgers negyed akkora név volt mint Moyes. -
#33526 Football Managerbe ha átrakod Moyes helyére Kloppot, bajnokságot nyer ! -
#33525 "Úgy vélem, ez szégyen - több időt kellett volna adni neki. Néhány játékosnak meg szégyenkeznie kellene, mert cserbenhagyták menedzserüket. A bajnoki tabellán elfoglalt hetedik hely kiábrándító és felelősséget kell vállalnod ezért, de a játékosoktól nem kapott támogatást." - Roy Keane
Elgondolkodtató, hogy akinek közelebbi kapcsolata van a klubbal, az szinte csak hasonlót nyilatkozott. Persze elhiszem mindenki futballszakértő aki leül a fotel elé és betolja a Fifa 14-et a konzolba, és Gary Neville, Peter Schmeichel, Roy Keane szintű névtelen senkik, hozzá nem értő laikus emberek látják rosszul a dolgokat. -
#33524 Bármi is lesz, azt nem szeretném hogy cselszi szintű csapattá váljunk, akik százmilliókat költenek minden évben és beállnak 11 emberrel védekezni BL elődöntőben -
#33523 Louis van Gaal: Kedvenc felállása 4-3-3, de előszeretettel alkalmazza a 4-2-3-1-et is.
Bátran játszatja a fiatalokat.
Mindig megtalálja az adott kerethez a lehető legjobb taktikát.
A csapati mindig látványos támadó játékot játszanak!
Van Gaal Mourinhoról a könyvében:
"Ő sokkal jobban hisz a védekezésben, mint a támadásban. Én azt gondolom, hogy szórakoztatnunk kell a közönséget, számára viszont a győzelem a legfontosabb. Ez a legnagyobb differencia köztünk." -
#33522 Egyetértek!
Az NSO-s cikkben kivételesen benne van a lényeg:
"Moyes nyakába ugyanis olyan csontvázak borultak az öltözőszekrényből – gazdasági és szakmai értelemben egyaránt –, amelyek már hosszabb ideje láthatóak, és Ferguson sem találta rájuk egyértelműen a választ, ő azonban elképesztő tapasztalatával, irányítókészségével rendre csak láttatni engedte a problémákat, kibontakozni nem. " -
#33521 Volt egyszer egy Ferguson, de belőle csak egy van. Ezt sokan elfelejtik, és rögtön egy másik SAF-ot képzelnek el, aki majd szintén sikert hoz 30 éven át. Hát előbb lesz 5-ösünk a lottón...
A MU mostantól ugyanúgy bekerült abba a körbe, amiben a pár nagy klub van, ahol cserélődnek a nagy edzők és néha feltűnik egy-egy új feltörekvő tehetséges edző, de, hogy hirtelen nem terem egy SAF az biztos. -
#33520 Mi történt a Manchester Uniteddel ki jön David Moyes után
Moyes aznap megbukott hogy kinevezték
Egy bukás anatomiája Moyest agyonnyomták Ferguson csontvázai -
#33519 Louis van Gaal szerintem is a világ 10 legjobb edzője között van jelenleg, de Moyes idejöttekor is óriási hibát vétettünk azzal, hogy későn neveztük ki.
Ráadásul nekünk egy modern felfogású fiatal, de már rutinos edző kell akivel lehet hosszútávra tervezni.
Ezért írtam Antonio Conte nevét.
A hírek szerint el akar jönni a Juvétól csak az a kérdés, hogy meggyőzhető lenne-e, így hogy egy évig mi nagy esélyel nem indulunk nemzetközi kupában.
-
#33518 Antonio Conte -
#33517 *ja csak gyakorlatilag -
#33516 ja csak azt gyakorlatilag a barca hasonlóan játszik a mai napig, a bayern meg tavalyiig játszotta azt amit lefektetett. szóval azt nem lehet mondani h nem modern edző mert mind2 játék nyert meg játszott is egy jó pár bl döntőt meg nyert egy jó pár címet. -
#33515 Én elismerem, jó edző, ahol menedzser volt, ott sikerre vitte a csapatot, ez tény. De nézzük meg mikor volt Ajax és Barca menedzser, és nézzük meg a Bayernnél mikor bontottak vele szerződést. -
#33514 Néztem képzeld el :) S jól össze rakta a csapatot.
Mai napig tartja azt a szintet.
Le lehet nézni,de ha még az is látja,aki nem Bayern szurkoló,akkor gondolom nem mindenki hülye :) Egyébként aki csak azt látja benne,hogy 65 éves,az ultra gáz,nem kis dolgokat letett már, oké,hogy isteníted itt Moyes-t,csak tudnám mire fel.
-
#33513 ja végül is a régebb óta Barca meg Bayern szurkolok is azt állítják h Ő tette le az alapokat akkor ne higgyünk Nekik? am neki én se örülnék, de a munkásságát el kell ismerni, mindenhol nyert, arról nem is beszélve anno hollandiába milyen Ajaxot épített (pedig én utálom is az ajaxot) -
#33512 Man United would be stupid to replace Moyes with Van Gaal
Én vagyok csak hülye természetesen... -
#33511 És? Most idéztél egy Bayern szurkolót? Vagy gondolom sok Bayern meccset néztél Van Gaal idejében.
Az, hogy valaki hatékony focit játszat, nem jelenti, hogy modern módszereket használ. Ez volt Feguson is, a klasszikus foci megszállottja, ami hatékony volt, csak szépen elhaladt mellette már mindenki. Van Gaal pedig hasonló old school menedzser, régi eszközökkel.
Döntse el mindenki, hogy egy fiatalokból álló, újjáépülni kívánkozó gárdának mennyire lenne hasznos olyan menedzselés, amit nem is ismernek. -
#33510 Te olvasod a topikot? Már mondtam... omfg -
#33509 Tudsz még hülyeségeket mondani :D
Bayern-t ő tette össze. -
#33508 nem képvisel modern focit? A jelenlegi Bayernnek ő rakta le az alapsémáit :) -
#33507 Oké, mondj egy ilyen edzőt. -
#33506 Szerintem nem jó választás, nekünk pont hosszútávra kéne gondolkoznunk és egy olyan edzőt idehozni aki össze tudja rakni a maga csapatát akár 10-15 évre... -
#33505 Van Gaal lesz, a Sky Sports szerint már biztos. Fogadóirodák is őt tartják legesélyesebbnek.
Én nem szeretem a faszit, és a 63 évével se hosszútávú, se modern focit nem fog képviselni. -
#33504 Roy Keane-nek csak a pofája nagy szvsz... Semmit sem tett le az asztalra. Di Matteo a romokban lévő WBA-t visszahozta a PL-be és a Chelseavel is bizonyított... Kifejtenéd mi a bajod vele? -
#33503 persze, jöjjön roy keane akkor már nem? -
#33502 De most ez nem mindegy? Mindenki úgy volt vele, hogy igenis jól összerakta a csapatot arra a meccsre, de a többire, ahol nem München szintű csapatok ellen játszottunk, ott kalap szarok voltunk, nézz már meg egy statisztikát, ahol a kapuralövések illetve a helyzetkidolgozások vannak, tegnap olvastam vmi olyasmit, hogy fulham szinten van a csapat olyan téren, vagy vmi ilyesmi -
#33501 Szerintem Roberto Di Matteo megfelelő utód lenne. Sosem értettem miért küldték el a Chelseaből, mikor BL-t és FA kupát nyert nekik, ráadásul fele annyi pénzből, mint amennyiből a mostani utódok nem alkotnak semmit... -
#33500 Nem szégyen elismerni, hogy gáz amit eddig is csinált a csapattal.
Elég megnézni az Everton elleni mérkőzést,ők hol vannak most,meg a MU-ból mit csinált mostanra. :-)
Vagy abból elég kiindulni,hogy maga az Everton nemtudom kije lenyilatkozta,nem is egy személy hogy Moyes sose akart,hanem elégedett volt hogy közép szinten el volt,semmi akarással. Nem hiába van előttünk az Everton is idén,miután onnan kikerült.
Az,meg hogy egy csapatot visszafog egy edzőváltás,s ennyire vissza essen,nem hiszem,hogy egyértelmű.
Érdekes,több nagy csapatnál volt edzőváltás,mindenhol kb. tartani tudták a szintet,csak a MU-nál nem,sőt... -
#33499 Megérteném én, ha 1 meccsel ezelőtt nem ilyeneket írsz be:
"Moyes számomra bizonyított, hogy itt a helye"
Kicsit érdekes hozzáállás, nem gondolod? -
#33498 Mert RvP teljhatalmú, ahogy Rooney is, nem mellőzhetőek csak úgy, mert elkezdenek elégedetlenkedni, és meg is van az öltözői vihar, ami csak plusz nyomásként helyeződik a menedzserre. De pl. szélsőként is sokkal nagyobb teret játszhatott be, mint SAF-nál, nem az volt a dolga, hogy beíveljen, amihez abszolút nem ért. -
#33497 abba viszont egyet értek h hülyeség volt 4 meccsel a vége előtt. Ezt vagy hamarabb kellet volna vagy később. -
#33496 "gyengén ad nyilatkozatokat"
hát ha ez szempont akkor Détári vagy Véber Gyuri is megoldás lehet :) -
#33495 - Szezon végére sikerült? :D 2-0ra kikaptunk az evertontól úgy hogy 1 kapura lövésünk volt kb.
- Akarat látszódott rajta? hány olyan képet láttál ahol lehajtott fejjel facepalmozik mérkőzés alatt?
- Mit nem lehe tmegérteni arról hogy nincs elég képzettsége ehhez a feladathoz? Gyenge taktikailag, gyengén ad nyilatkozatokat, interviewkat, nem való ide... -
#33494 csak tudod az a baj h a mostanában lévő jó felállás/játék is csak kényszerből jött össze mivel rengeteg sérült lett, amíg volt pl RvP is esze ágába nem volt Kagawát játszani sőt még padra is alig ültette. -
#33493 Jó, ez nem volt mindig így. Voltak eltaktikázott meccsei, mint bárki másnak, SAF is jó pár pofonba beleszaladt egy szarul pályára küldött taktikával. De ahogy 6unn3r is írta, Moyes folyamatosan próbálgatta a csapatot, több, mint 50 különböző kezdőt küldött ki sorozatban, hogy megtalálja a leghatékonyabbat. A szezon végére sikerült is, mert az utóbbi meccsek tényleg arról szóltak, hogy a csapat minden poszton jól működött. Kagawat például olyan hatékonysággal tudta használni, ahogy még SAF-nak sem sikerült, és mindenki gyenge játékosnak tartotta. Csak Moyes-on látszódott az akarat akkor is, mikor a játékosok magasról szartak a meccsekre. Rengeteg egyéni hiba vezetett rossz eredményekhez, nem szimpla edzői döntések. Jött ez a baki az Everton ellen, és kirúgták. 4 meccs van hátra. Négy! Mi az amiben változni fog a csapat a Giggs irányította 4 meccsen?
De ami a legfájóbb, hogy a mai napon a a klub elárulta azokat az elveket, amelyeket több, mint 26 éven át magáénak tudhatott. Hit, bizalom, kitartás. Nem tudom itt ki mióta United szurkoló, de az a csapat, akibe én beleszerettem, a mai napon részben meghalt. Minden tradíció a múlté azzal, hogy szurkolók dönthetnek egy menedzser sorsáról, és ez ma egy olyan korszak kezdete, ami szöges ellentétben állt eddig a klub eszméivel. Hát legyen. -
#33492 hát én meg annak ellenére h ilyen edző nevek röpködnek csak olyan embert várok akit sokáig letudnak ültetni a padra, bár hosszú szerződést nem fognak vele kötni az biztos. Szerintem kizárt h pl. úgy jönne holland h 1-2 évre jó lesz, csak olyan fog jönni szerintem aki ha eredményes is akkor sok évig itt ül a padon. -
#33491 El sem olvasom...
Nem értek most Tylerrel egyet. Sőt, nagyon nem. Röviden fogok fogalmazni, mert nincs sok időm erre. Moyes képtelen volt a csapatot kiküldeni Mata, Rooney, Rvp, Kagawa támadósorral úgy, hogy legyen 3-4+ kapuralövésünk. Ez magáért beszél. A United élére - ha sikeresek akarunk lenni - egy iszonyú taktikus elmére van szükségünk, aki képes meglepni a top csapatokat. Erre ő bebizonyította, hogy képtelen. Sajnálom az embert, de ha nem látjátok be, hogy ez túl nagy falat volt neki és nem United szintű szakember, akkor rosszul láttok. -
#33490 Végre valaki, aki szintén nevetségesen szar lépésnek tartja Moyes menesztését.
Bűn szar szezonja van/volt a csapatnak, de mindig kettőn áll a vásár.
Ha Moyes egy jó formában lévő MU-t kapott volna, akkor is borzasztó nagy teherrel kellett volna megbirkóznia SAF után. De nem, mert egy erősen hanyatló csapatot kapott, ami tele van motiválatlan, dolgozni nem akaró, elbaszott játékossal, akik képtelenek átlépni saját korlátaikat, akik képtelenek megújulni. Sajnos Moyesban pedig nem volt meg az a motiváló erő, amivel javíthatott volna a játékosai teljesítményén. Ráadásul statisztika is volt arra, hogy hányféle kezdő tizenegyet dobott pályára a szezon során. Ami egyértelmű jele annak, hogy próbál elemezni, próbál rájönni arra, hogy kire számíthat és melyik pozícióban számíthat. De ilyen szembeszéllel, amit a szurkolóktól is kapott ez rohadt nehéz feladat. Lehet, hogy Moyes nem edzőzseni, de jó szakember, aki nem kapott időt. A klub most csinált segget a szájából, mert ez a szezon már elment úgyis a faszba, erre 4 fordulóval a vége előtt picsázzák ki úgy, hogy előtte hetekig lehetett azt hallani, hogy lesz szponzorpénz bőven az igazolásokra nyáron és majd a köv szezon lesz a mérvadó, amikor Moyes immáron saját képére tudja alakítani a csapatot, illetve meg tud szabadulni egy csomó mihaszna játékostól. Ez kurva nagy epic fail szerintem a vezetőség részéről, azok után, hogy SAF is támogatta végig Moyes-t. De nem baj, lesz pénz, lesz City meg Chelsea szintű bevásárlás meg rongyrázás, neves edzők jönnek-mennek, csak hogy a szponzorok szívesen támogassák a klubot, azt 27 évnyi tradíciót hajítanak a kukába.