Manchester United Fan Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

attiGT
Jó én nem mondom, hogy idén nem volt 1 fokkal jobb, de egy féreg volt és az is marad, ezek nem változnak. Nyilván nem hülye és visszafogta magát erre a szezonra, mert kapott a fejére tavaly. Szvsz csak a liverpool csapatát jellemzi, hogy nem dobták ki a faszba a csapatból egy olyan harapás után. Szégyen az a csapat.

6unn3r
U.i.: Ebben a videóban egyébként a Norwich játékos érkezése/becsúszása önmagában megér egy misét, még ha nem is talált lábat. Már maga a mozdulat megért volna egy szabadrúgást.

Arsenal Till I Die! Henry #14 Cristiano #7

6unn3r
És? Harapott? Rúgott? Ütött?
Ja, hogy eldobta magát. Értem.
Más nem szokta. Ááhhh....fociban különösen ritka, hogy a játékosok eljátsszák a nagy halált.

Cinizmust félretéve.

Ugye azt te is érzed, hogy ez egy nagyon gyenge érv arra, hogy egy féreg. Ha kockáról kockára végignézed Suarez összes idei megmozdulását, akkor sem tudsz olyat felhozni, ami tavaly vagy régebben volt rá a jellemzõ. Idén egy tökéletes szezont fut mindenféle allûr nélkül. Az ilyen rájátszások meg....tele van vele a futball, csak Suarezre nyilván jobban ki vannak hegyezve és már arra is ugranak, ha a kelleténél nyúlósabbat köp a pályára.

De nekem végül is 8, hogy ki mit gondol róla.

attiGT
tegnapi meccshez még annyit a sok jó mellé, hogy fellaini 0 volt megint. semmi work rateje nincs, nem látszik rajta az akarás, lassú, lomha, passzolni sem tud. igaz szezon vége van és tét nélküliek a meccsek, de csak tudhatná, hogy a következõ menedzser amennyiben LVG lesz, nem fog válogatni, akik nem teljesítenek azok repülnek.

attiGT

szia

6unn3r
Nem akarom védeni Suarezt, de idén példaértékûen focizott. Elnézve a játékát és a pályán mutatott viselkedését, az eltiltása óta igen csak átértékelt magában egy-két dolgot. Természetesen pozitív irányba fejlõdött. Eddig is szenzációs labdarúgó volt, de amit idén mûvelt egy kvázi középszerû Poolban, az brutális. Aláírom, hogy voltak aljas, féreg, rohadék momentumai, amit én is elítélek, de ebben a szezonban az égvilágon semmi kritika nem érheti. Aki nem így látja, az vak. És ha valaki sokat tett azért, hogy a Pool bajnokesélyes legyen, akkor az õ (+ Sturridge). Gerrard legenda, minden tisztelet az övé, hogy ennyi idõn keresztül kitartott a klubja mellett és ínséges idõkben sem ment el máshova (pedig biztos lett volna helye jobb formában lévõ csapatoknál is), de ez a Liverpool már nagyon nem róla szól.

Darthmushroom
én se tudom.. de a 3 szituból egyet illet volna befújni arról nem is beszélve h amit a végén kapott Janu az miért nem lap?? még ha nem piros...és ez kap majd fifa jogot... te jó isten de örülnek majd neki.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

attiGT
Ez a mai bíró volt a legalja esküszöm... hogy állíthatnak ilyet premier league meccsre?

ReszegKoldus
ünneprontó ez a kapus 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Darthmushroom
mit véd ez a szemtelen kapus... ott volt a Giggs gól 😞 😞 😞

ReszegKoldus
gólpassz van

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Darthmushroom
ott van a második kérdéses 11s.. az elsõ biztosról nem is beszélve... és rúghata volna Giggs.

ReszegKoldus
na ez az, Giggs rúgjon gólt 😊

Darthmushroom
Wilson dupla!! OMG mit játszik am Januzaj, és még Õ van hypolva... mint anno fiatalon Ronaldo úgy sz*pat mindenkit.

Tyler1
Lawrence-Wilson-Januzaj eddig elég jók, bár elég kaotikus a stratégia.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Darthmushroom
WILSON!!! vártam a támadó bemutatkozó gólt tõle 😊 mint anno Welbeck,Kiko,Eagles stb.. 😄

Darthmushroom
"Liverpool and Everton haven't won since Moyes got sacked. #MoyesEffect"
mondom h gyanús valami 😄

Darthmushroom
úgy legyen,meg úgy se láttunk még olyat h valaki öltönybõl áll be 😄

Tyler1
Giggs remélem beállítja magát és megrúgja a k*rva gólját most már 😊 Lehet ez lesz az utolsó meccse hazai közönség elõtt.

ReszegKoldus
Nem tudom, én ezt a dolgot onnan közelítem meg, hogy a Liverpool még sose nyert PL-t és nem bánom, ha ez még legalább 1 évig így is marad 😊

Darthmushroom
hoppáááá:
Official MUFC Starting XI:

De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Büttner - Carrick, Fellaini, Kagawa, Januzaj - Lawrence, Wilson

Subs:

Amos, Vidic, Keane, Mata, Giggs, Young, van Persie

Darthmushroom
arról nem is beszélve h a city tized vagy huszad akkora rivális még így is mint a pool.. tõlük még az arsenal is nagyobbnak számít a múlt a miatt hiába nem helyi/környékbeli.

Darthmushroom
ott bárki megfogta volna..de én egyáltalán nem arra gondoltam... Te nem ismered õt ezek szerint.. köpköd,harapdál,alattomos,dobálja magát és még pofázik is.. áá tényleg nem patkány a pályán és ezeket nem csak a poolba csinálta már hollandiába is ilyen volt.
Ikon?????? HOLY F*CKING SHIT??? nevetséges kifejezés 3 éve játszik ott hol lenne már ikon...

Tyler1
Akárki akármit mond én egyedül Gerrardot sajnálom, mert õt bírtam mindig. Valószínû több lehetõsége nem lesz az aranyra a korát tekintve, és azért ennyi év után bajnoki gyõzelem nélkül zárni egy karriert, hát...
Suarez nem itt kezdte, és nem is itt fogja befejezni, ha nem most, majd jövõre úgyis tovább áll. Gerrard meg egy csapatikon, kitartott végig és ez tiszteletre méltó.

Zenszkij
Nem gond nyerjen egy tetû arab csapata, az mennyivel jobb, a városi összevásárolt tetû rivális bagázs, mint a nagymúltú Liverpool, hagyjuk már. Suarez meg egy ikon, patkány a pályán? Hagyjál már. Ghana egy balfasz volt, kihagyták a büntetõt, meg is érdemelték. Jól tette, hõsiesen védett, játszott akkor is.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Darthmushroom
am biztos h nem véletlen h elküldtük Moyest és a liverpool meg kipukkant teljesen azóta 😄 biztos megakarják Rodgerst buktatni a játékosok h már Moyes szabad 😄

Darthmushroom
szomorú így látni? Nekem egy általán nem.. undorító patkányként viselkedik a pályán.. már az ajaxba is utáltam azért ahogy viselkedett a pályán pl. egy Feyenoord ellen. már csak miatta is örülök 😄

Darthmushroom
Én egy liga kupa vagy FA kupa gyõzelemnek már nagyon örülnék, jó rég nyertük már meg valamelyiket.

HRC Dodi
Nézzétek a "jó" oldalát! Jövõre nincs európai kupa porond, így legalább lehet koncentrálni az otthoni dolgokra... <#rolleyes>

Darthmushroom
meg nekünk... mert mi is többet költöttünk a két átigazolási szezon alatt mint Õk. mi meg 1.rõl megyünk 7.nek

Tyler1
Pont ezért nem szeretnék egy újabb vigaszágas City gyõzelmet. Pool szép lassan, esélytelenként kúszott fel az elsõ helyre a semmibõl, úgy, hogy tavaly még 7. helyen zárták a szezont. Jó nagy fricska lett volna a 2 money giant-nek.

Darthmushroom
igen hibázott a többi is, de a Poolnak itt a végén végig a saját kezében volt a sorsa.. Mi 2 éve ugyanígy buktunk, végig vezettünk még volt 12 pont elõnyünk is, nem bírtuk és így is egy kései Agüerro gól kellet h bukjunk...

attiGT
Mi

Tyler1
Azért nézd meg a keretek közti különbséget, hogy a Liverpool milyen csapattal áll ott ahol. Hibákat meg vétett minden nagy csapat, nem a Pool állt végig az élen, ugyanúgy leadta már a Chelsea, a City, sõt még az Arsenal is az elsõ helyet. Vagy akkor ki érdemelné meg ez alapján?

attiGT
Milyen szurkolók vagytok ti ? Nem mindegy ki nyeri meg ha már nem mi ? <#banplz>

Darthmushroom
miért érdemli meg jobban? mert itt a hajrában képesek 3:0ról leadni a meccset? vagy otthon a tartalékos chelseatõl kikapni? vagy mert 10+ tizenegyest kaptak, meg am is csomószor eszméletlen szerencséjük volt ezért jobban megérdemlik? és ne azzal gyere h támadó foci.. city is majdnem ugyanannyi gólt rúgott szóval ez se indok. Arról nem is beszélve mintha hirtelen nem lenne most csomó pool drukker is, meg õket miért jobb hallgatni mikor feljönnének egy bajnoki címre tõlünk.. +egész évbe Moyeson lovagoltak meg a müncheni katasztrófánkon a szurkolói..

Zenszkij
<#eljen>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Tyler1
Öröm lesz nézni a növekvõ divathullámot, babakék mezben mindenkit, és hallgatni, hogy Manchesterben már csak 1 csapat van...
Pool legalább megérdemelte volna a bajnoki címet.

bosco05
egyetértek, hajrá pool! vesszen a shity
Jim Morrison
Nekem meg épp az tetszett volna, ha a pool nyer 😊 cityt nem szeretem, chelseavel sok bajom nincs, de egy pool meccs hangulata nagyon bejön.
Ha már nem a MU akkor a pool legyen bajnok (így voltam vele, aztán hogy mi lesz a végem.. Majd kiderül)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Darthmushroom
na innen már remélem nem lesz bajnok a pool 😄 😄 😄 talán még se lesz akkora katasztrófa az év 😄

Tyler1
Nick Powell aranycipõs lett a Wigannél, nem tudom a nyári bevásárlás milyen sorsot szán neki itt, ha visszatér, de jó lenne megtartani. Nagy pléja lehet még belõle.

A szélsõket lehet ám úgy is használni, hogy nincsenek az oldalvonalhoz ragasztva. A támadó játékosok különbözõ keresztmozgásokkal, meg passzsávokba futásokkal is meg tudják bontani a védõsort, de ehhez kicsiben kell játszani. Vagy legrosszabb esetben a védõvonal mögé laposan belõtt labdákkal az érkezõ támadóknak. Ezeket Hernandez nagyon tudja, de ha nincs hozzá partner, akkor megsütheti szerencsétlen srác a tudományát.

Az edzõnek kifejezetten erre kellene utasítani a játékosokat, hogy próbálják meg ezt a fajta játékot, és olyan embereket kellene felrakni, akik ezt meg is tudják csinálni.

Az meg sajnos még Sir Alex öröksége, hogy a játékosaink egyik fele inkább a hosszú passzos gyors játékra van "kifejlesztve", a másik felük meg a technikásabb, rövid passzos játékhoz. Ha hasonló gondolkodású játékosokat küldünk fel a pályára jó taktikával, akkor csodát láthatunk, ha keverjük õket, akkor sokszor nehezen megy a játék.

Rooney abszolút nem alkalmas a rövid passzos "modern" játékra, mert kicsit lassú hozzá a gondolkodása, ráadásul technikailag is gondjai vannak, fõleg azzal, hogy hajlamos elpattanni tõle a labda. Ennek ellenére olyan pozíciót brusztolt ki magának a csapatban, hogy szinte kihagyhatatlan, amivel sokszor több kárt okoz, mint hasznot.
attiGT
tegnapi középpályásaink passzai.

attiGT
3. bekezdésedhez: egy szóval Rooney hiányzott

5. bekezdéshez: az folytonos és kizárólagos beívelgetéseknek van egy rendkívül egyértelmû okozója, mégpedig az, hogy a szélsõkhöz kikerült labdát vagy beívelni tudják, vagy hátrapasszolni középpályásainknak (akik közül EGY SEM üti meg még talán a premier league top 6 szintet sem, igen, ilyen kritikus vagyok velük szemben). Nézz meg egy statisztikát a tegnapi meccsen Carrick és Fletcher középpályás duónkról. Csak és kizárólag oldal és hátrapasszaik voltak, üvöltöztem meccs közben, hogy mégis mit keresnek még United mezben. Nagy játékosok voltak anno, de mára már egy Sunderlandba se kerülnének be, mi pedig õket játszatjuk, mert nincs más. Egyszerûen tegnap Carrick és Fletcher KIBASZOTT POCSÉK volt. Elképzelésem sincs miért Mata jött le például. De lehet Giggs csak betartja azt, amit megígért a játékosoknak: megkapja mindenki a lehetõséget. Akármennyire is imádom Chicharitot, amilyen szar szezonja volt, nem tudom, hogy képes lenne-e visszaszerezni az önbizalmát. Túl nagy teher van a szélsõinken, ez is egy nagy probléma. Mint ahogy említettem már, amint kikerül hozzájuk a labda, vagy visszapasszolják Carricknek és Fletchernek, akik 10bõl 10x egybõl fordulnak is hátra és passzolják vissza a ladbát, mert eljárt az idõ felettük. Tehát mivel szélsõink támadni szeretnének, ezért megpróbálják beadni a labdát, miután megverték egy az egybe védõiket, ami pedig a nagy nyomás miatt idén kevésszer sikerült. A hülye is látja, hogy 2 világklasszis középpályásra van szükségünk illetve 2 jobb szélsõre, mint ami most áll rendelkezésünkre, és nagyon jók lennénk, amit visszaszereznék jelenlegi játékosaink az önbizalmukat.
Lehet Rooney egy pénzéhes dög, lehet õ akármi, de senki se mondja azt, hogy nem szeretne a Unitedban focizni, amilyen melót lehajt meccsrõl meccsre. Tegnap is valószínûleg õ hiányzott meg egy Cleverley a középpályáról. ( az egyetlen középpályásunk aki tud futni a labdával elõre.)

Giggs 2 hete menedzser kb. Ne várjunk semmit tõle, azt hogy mit tartogat a jövõ számára azt viszont nem tudhatjuk. Ha jövõre nem kapna LVG stábjában "vezetõ" szerepet, akkor jobb lenne neki ha hagyná LVG kedvelt embereit hozza be, Giggsy meg menjen el egy kisebb csapatot irányítani pár évre, amíg a Unitednél rendezõdnek a dolgok.

Én továbbra is csapaton kívül akarom látni Rooneyt, mégsem érzem magam hülyének.

Ez a meccs elsõsorban a taktikán ment el, másodsorban azon, hogy 8 hónap hibáit nem lehet pár nap alatt kijavítani. Ez utóbbi látszott a sok technikai hibán, pontatlanságon és a többi, de errõl ennyit.

A kezdõ felállásunk nem volt túlzottan kreatív, de más játékstílusban még akár ez is mûködhetett volna. Azok a megoldások, amik a Norwich ellen megvoltak, vagyis a játéktér szûkítése, a jó labda nélküli mozgások, a rugalmas támadó felállás, most majdnem teljesen hiányoztak. Az alkalmazott támadási variációk leszûkültek majdnem kizárólagosan a szélrõl beadott labdákra. Ami érthetetlen, tekintve hogy az egy szem csatárunk nem égimeszelõ, de a többi támadójátékos sem az.

De nem ez a legproblémásabb dolog. Elõfordul, hogy a manager rosszul pakolja fel a pályára a csapatot. A cserék egyik célja, hogy menet közben lehessen ezen változtatni. A cserék nem voltak rosszak, egy kivételével. Szvsz Matát fenn kellett volna hagyni a pályán, és inkább Fletchert kellett volna lehozni.

Ugyanakkor önmagában ez valószínüleg nem segített volna a helyzeten. Ahelyett, hogy a cserékkel változtattunk volna kicsit a játékstílusunkon, a taktikán, ugyanazt játszottuk, csak más emberekkel. Fenn volt a pályán egy technikailag képzett támadósor, és mi folytattuk a beívelgetéseket.

Ez nem a "röhejes, lusta, tehetségtelen" játékosok hibája. A mindenkori managernek képesnek kellene lennie arra, hogy ha a játékosok valamit rosszul csinálnak a pályán, akkor utasítsa õket arra, hogy próbálkozzanak más megoldásokkal.

Még az is elõfordulhat, hogy a megváltozott taktika ugyanúgy nem mûködik, mint az elõzõ, de legalább azt érezné az ember, hogy a manager látja, hogy hol a probléma, és próbál változtatni rajta. Az igazán aggasztó az, hogy ezen a meccsen semmi ilyesmi nem látszott.

Úgy látszik, hogy Giggs még nem elég felkészült, hogy egy ekkora feladatot ellásson. Talán pár év múlva képes lehet rá, de az is benne van a pakliban, hogy soha nem lesz belõle nagy manager. Eléggé ritka jelenség, hogy nagy játékosokból nagy managerek váljanak.
kár ezeken a meccseken siránkozni - most már
jövõre ennél csak jobb lehet

http://www.powerplaymanager.com/r57633

attiGT
És aki ezek után Rooneyt a csapaton kívül látná szívesen az hülye.

Amúgy mi van ha a vezetõség nem akart európa ligát jövõre és azt az utasítást kapta Giggs, hogy kapjunk ki miután a Spurs is kikapott? 😄

Effe88
<#gonosz1><#hehe>