35611

• ldobosi
    Patrice Evra kiöntötte a lelkét
    2010.06.26. 01:08

Patrice Evra a francia válogatott botrányai kapcsán elmondta: utólag rossz ötletnek tartja, hogy bojkottálták a csapat egyik edzését, de hozzátette, a hiedelmekkel ellentétben egy játékos sem tiltakozott ellene.

Patrice Evra a francia labdarúgó-válogatott botrányai kapcsán elmondta: utólag rossz ötletnek tartja, hogy bojkottálták a csapat egyik edzését, de hozzátette, a hiedelmekkel ellentétben egy játékos sem tiltakozott ellene. A csapatkapitány elárulta, kizárólag Domenech döntése volt, hogy az utolsó mérkőzésen csak a kispadon kuporgott.

A Les Bleus csapatkapitánya saját kérésére nyilatkozott pénteken a TF1 francia közszolgálati csatornának, mert mint mondta, még azelőtt szeretett volna a francia futballszurkolók szemébe nézni, mielőtt elmegy nyári szabadságára.

A hátvéd szerint azért van szükség a problémák kibeszélésére, hogy mielőbb kiegyenesedjen a francia válogatott, és ismét a nimbuszához méltón teljesítsen.

Patrice Evra a Mexikó elleni mérkőzést követő sztrájkról elárulta, a csapat tagjai közösen döntöttek amellett, hogy nem szállnak le a csapatbuszról, és a hiedelemmel ellentétben senki sem akart mégis edzésbe állni. (Korábban a francia sajtóban azt lehetett olvasni, Lloris, Gourcuff és Sagna tréningezni akart, de Ribéry, Abidal és Evra visszatartotta őket).

A csapatkapitány utólag elhibázott döntésnek tartja a sztrájkot, de abban a pillanatban ezt látták társaival az egyetlen helyes lépésnek.

Ezt követően a francia válogatott sajtótájékoztatót tartott, amin azonban nem jelent meg Evra. A játékos elárulta, ez felsőbb döntés volt, noha ő már akkor tiszta vizet öntött volna a pohárba. Mint fogalmazott, az volt az első alkalom életében, hogy korlátozták a szólásszabadságban.

A történtek miatt Raymond Domenech szövetségi kapitány csak a kispadra nevezte Evrát a házigazda Dél-Afrika elleni találkozón. A labdarúgó elmondása szerint meccskész állapotban volt, és kizárólag a szakvezetőn múlott, hogy nem lépett pályára.

A Manchester United bekkje ugyanakkor elmondta, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy lemondja a válogatottságot, mert úgy tartja: annál nagyobb kincs nem létezik egy futballista számára, minthogy magára öltse a nemzeti színeket.
  • Tyler1
    én csak a bírós ügyéről tudtam, meg az azt követő fegyelmisről ami miatt 3 hónapos szünetet kapott :D
  • Atti12
    pedig az Eric féle karaterugás elég legendás :D
  • Tyler1
    aztakurvaaaaaa ezt nem is láttam még mekkora arc volt ez a Cantona :DDD

• Tyler1
    igen meg Cantona is, úgyhogy ha a pázsitot homokra cserélné a fifa, akk ő lenne az ideális menedzser.
  • Matthew Prosac
    ennyi erővel már ott van Roy Keane.. Ő már edzősködik egy ideje, igaz: nem olyan nagy sikerrel.
  • Tyler1
    igen, amúgy nagyon érti a dolgát, és ezt Fergie is pontosan tudja, úgyhogy jó eséllyel indulhat akár ő is a leendő főnőki címre :)
    (és amennyire ismerjük az öreget, nincs kizárva h őt játsza meg)
  • bigapó
    hmm, ez jó hír. nem követem annyira ezeket a dolgokat, de jó tudni, hogy van "saját nevelés" :)
  • Tyler1
    hátha esetleg így is lenne, akk Solskjaer lenne az emberünk, aki a tartalékokat kíválóan edzi, győzelemre is vitte őket a saját ligájukban. na pl. őt eltudnám képzelni a csapat élén.
  • sanyiute
    Kevin Keegan?:S
  • sanyiute
    az jó lenne
  • bigapó
    Tudom, hogy kicsi az esély, de egy régi, neves játékos aki most már edző is lehetne reális döntés, nem? természetesen Manu-s játékos. Most Giggs-re vagy akár Scholes-ra gondolok, ha jól tudom előbbinek már megvan az edzői papírja, az a pár év amíg végleg visszavonul Fergie elég lesz neki, hogy betanuljon :)
  • Pacal17
    Támogatom
  • Matthew Prosac
    David Moyes-t akarom :)
  • Tyler1
    azt sztem csak Fergie tudja, h ki lesz követője. és biztos vagyok benne, hogy alaposan megfontolt döntést fog hozni ezzel kapcsolatban.

ha rajtam múlna úgy hoznám ide Guardiolát mint a huzat :D
  • bigapó
    Ehhez kapcsolódóan eszembe jutott, hogy mi lesz Ferguson után? :)

Van megfelelő alternatíva egy ilyen menedzser pótlására? Valamilyen szinten az utóbbi 20 évben köré épült a United, biztos nehéz időszak lesz, ha visszavonul és újra magára talál a csapat egy új, lehetőleg még sieresebb érát indítva.

Nektek van tippetek, hogy ki fogja Őt követni? Ki lesz a következő Nagy Menedzser?
  • ldobosi
    Scholes utolsó szezonjára és az edzősködésre készül
    2010-06-24 23:20:04

Paul Scholes, - aki Capello hívására majdnem a válogatottba is visszatért - bejelentette, hogy utolsó szezonjára készül a Manchester United játékosaként.

Fabio Capello hívása mindössze pár nappal az előzetes keret kihirdetése előtt érkezett, de Scholes visszautasította a vb-részvételt, ugyanis nem akarta a rendszeres tagok elől elvenni a helyet.

Scholes fejében már az előző szezonban megfordult a visszavonulás gondolata, de a menedzser, Sir Alex Ferguson unszolására meghosszabbította szerződését egy évvel.

A 35 éves Scholes Floridában beszélt terveiről, ahol egy fociakadémiánál vendégeskedik

„Közeledek a játékos-pályafutásom végéhez, talán ez lesz az utolsó szezonom. Már elkezdtem az edzői tanfolyamokat Angliában és remélhetőleg egy nap majd gyerekeket edzhetek, vagy bármilyen más csapatot.”

Scholes a tavalyi szezon végén kevéssel maradt le tízedik Premier League címéről, de Ferguson szerint a következő szezonban is a csúcsra érhet. A játékos szerint a skót edző óriási hatással volt a pályafutására.

„Hatalmas edző, magától értetődően a legjobbak között a helye. Szép számmal hozott fel játékosokat az ifi csapatból, ami nagyszerű, és a fiatalok számára is reményt adhat, hogy ha elég jók, akkor megkapják majd az esélyt. Nagyszerű volt együtt dolgozni vele, úgy érzem, még van benne pár jó év.”
  • Tyler1
    fúú hát nem kicsit :D
    Fergie most azonnal szerződtesd :D
  • Atti12
    én is nekik szurkolok, ez a Gyan hatalmas játékos :D
  • Tyler1
    én nem írtam le, sőt nekik szurkolok, pont ezért akarom h inkább a jenkikkel kerüljenek össze. az angolok meg szépet meccselhetnek a németekkel.
  • Rash87
    Nem olyan jó ez a német csapat,mint ahogy mindenki hiszi :)
  • Atti12
    még jól leírtátok Ghánát :D
  • Tyler1
    ha kiesnek legalább, nem szégyenben egy gyenge csapattól. izgalmas lesz az a meccs.
  • MR ME
    ja csak éppen valszeg Németországot fogják kapni...
  • Tyler1
    talán most egyenes kiesésesre összeszedik magukat, ha már saját hibájukból kerültek ilyen helyzetbe. nem csak Roo, de a többi angol is elég silány formát mutatott.
  • Rash87
    Anglia tovább ment a VB-n,de elég keservesen :\
    Rooney lőtt 1 kapufát,de hihetetlen,hogy nem megy neki,remélem bajnokságig összeszedi magát.
  • Rash87
    Valószínű,h nem neked szánta,hanem aki reklámozott itt.
  • Tyler1
    nem tudom mi lesz vele, mert nekünk megint marad az "információk szerint", míg Wenger legalább tárgyalt vele, sőt aztuán már ágyúsként könyvelték el az újságírók.
  • sanyiute
    tuti dolog lenne
  • Magic Boy
    Itt a helye!
  • rooney8
    őt szeressük, jöhet :)
  • ldobosi
    Neked meg mi bajod van ember?
  • Tyler1
    intéztem nekik.
    Rash meg majd dönt a hsz-ek sorsáról.
  • hedonist
    járhatna a bann ennek.
  • Zenszkij
    Faxé reklámozzátok azt a xart...
  • ldobosi
    http://www.youtube.com/watch?v=Gj_06hLQPdk&feature=player_embedded
  • ldobosi
    Joe Cole a Unitedet választaná
    2010. június 22. kedd
    Szerző: szatke

Információk szerint Joe Cole azt mondta barátainak, hogy a Manchester Unitedbe szeretne igazolni. Az 54-szeres angol válogatott játékos július elsejétől szabadon igazolhatóvá válik, mivel a Chelsea-nél lejáró szerződését nem hosszabbították meg.

Korábban elterjedt a hír, hogy a 28 éves középpályás a világbajnokság előtt már megegyezett az Arsenal csapatával. De most úgy néz ki, az Ágyúsok szakvezetője, Arsene Wenger veszíteni fog Sir Alex Fergusonnal szemben a Cole aláírásáért folytatott versenyben. A jelenleg az angol válogatottal Dél-Afrikában tartózkodó játékost állítólag a Tottenham főnöke, Harry Redknapp, valamint a Real Madrid újdonsült mestere, Jose Mourinho is szeretné csapatához csábítani. Lehet, hogy ők is hoppon maradnak.

A Chelsea csapatkapitánya, John Terry nem érti miért kellett csapatának lemondania Joe Cole játékáról.
    “Még mindig elképeszt, hogy a klub hagyta Joe-t távozni – mondta a Kékek védője.

Nézzük meg Cole talán leghíresebb és legszebb gólját. Az ellenfél Svédország volt a 2006-os németországi világbajnokságon.
  • ldobosi
    Kampány Angliáért a két herceggel
    2010.06.22. 18:30

Anglia harcba száll a 2018 Világbajnokság rendezői jogáért.Mindent bevetnek a sikerért.Johannesburgban egy szállodában gyűltek össze az angol kandidálás jeles képviselői és arcai.

Ott volt a találkozón David Beckham, Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere, Andy Cole, a Manchester United korábbi klasszisa és a királyi család két hercege, William és Harry.

Szintén az angol sikerért kampányol Lucas Radebe, aki a Leeds United kapusa volt 1994 és 2005 között, egyébként pedig Johannesburg mellett született.

Anglia mellett az Egyesült Államok, Oroszország, Belgium és Hollandia közösen, illetve Spanyolország és Portugália szintén együtt pályázik a világbajnokságért. Ausztrália nemrég bejelentette, a 2022-es világbajnokság "érdekli".

A döntés december 2-án születik majd meg a FIFA végrehajtó bizottsága részéről.
  • ldobosi
    Capello: A játékosok félnek a Vb-től
    2010.06.22. 13:51

Fabio Capello, angol válogatott szövetségi kapitánya szerint nincs semmilyen különösebb baj Wayne Rooneyval, mentális okra vezethető vissza, hogy nem úgy játszik, ahogy mindenki várja tőle.

„Abszolút formában van, ugyanúgy edz, mint a többiek, fejben van gond, ebben biztos vagyok" – nyilatkozott az olasz tréner annak nyomán, hogy a Manchester United támadója teljesen erőtlennek mutatkozott az angol csapat első két világbajnoki mérkőzésén, és emiatt egyre erőteljesebben támadja őt a hazai sajtó.

„Mostantól úgy kell futballoznunk, ahogyan edzünk. A tréningeken nagyon jól megy a passzokra épülő játékunk – jelentette ki vasárnap Capello, aki harcos futballt vár labdarúgóitól a szlovénok elleni szerdai mérkőzésen. – A játékosok mintha félnének a világbajnokságtól. Ez hihetetlen. Az edzéseken jól mozognak, a mérkőzésen viszont minden megváltozik, mintha nem is ugyanazok volnának."

Anglia két pontjával a C-csoport harmadik helyén áll, és utolsó csoportmérkőzésén, szerdán győznie kell a továbbjutáshoz.
  • Matthew Prosac
    vagy minimum Defoe-t