35611
-
#22058 Ferguson megvédte a Glazer családot -
#22057 Jók a fiatalok.
Én azzal is kiegyeznék, ha 1-2 évig csak 4-6. lenne a csapat, ha SAF összerakna újra egy fiatal csapatot. -
#22056 Hat borsocska nem sokat csinalt de lott egy kiba szep golt.
Ot jatszatnam Rooneyval parban. -
ldobosi #22055 MLS All-Stars – Manchester United 2-5 (0-2) (videó)
2010. július 29. csütörtök
Szerző: szatke
2010-es észak-amerikai túrájának egyedik mérkőzésén a Manchester United győzelmet aratott az MLS All-Stars csapata ellen. A houstoni Reliant Stadiumban rendezték meg a találkozót, 70728 néző előtt. Az amerikai bajnokság legjobbjai elleni összecsapáson bemutatkozott a United új szerzeménye, a mexikói Javier Hernandez.
Igen hamar vezetést szereztek a Vörös Ördögök. Már a 24. másodpercen gólt lőtt Federico Macheda, egy hatlamas védelmi hiba után. A 12. percben egy szögletet követően fejelt a hálóba az olasz, ezzel beállította az első játékrész végeredményét. A mérkőzés első felének krónikájához hozzátartozik, hogy a félidő felénél Gabriel Obertant sérülés miatt le kellett cserélni.
A második félidő első gólját az amerikaiak szerezték a 63. percben, de hat minutum múlva Darron Gibson visszaállította a két gólos különbséget, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után. Három percre rá a fiatal Tom Cleverley neve is felkerült az eredményjelző táblára. Fletcher kiugratása után egy hihetetlen esernyő csellel becsapta az egyik védőt, majd kilőtte a rövid sarkot. A 83. perben Hernandez megszerezte első találatát az MU színeiben. Nem akármilyen gól volt. Ismét Fletcher adta a gólpasszt. A skót saját térfelérő gyönyörűen indította a leshatárról induló mexikóit, aki a kifutó kapus fölött a kapuba emelte a labdát. A vége előtt De Rosario találatával szépített az MLS csapata.
Az összeállítások:
Manchester United: van der Sar – Rafael, J. Evans, Brown, Fabio (Scholes, 72. perc) – Obertan (Cleverley, 23. perc), O’Shea, Fletcher, Giggs (Gibson, 52. perc), Nani (Hernandez, 62. perc) – Macheda (Welbeck, 62. perc).
MLS All-Stars: Ricketts – Olave (Gonzalez, 45. perc), Pearson (Donovan, 73. perc), Alston (De Rosario, 73. perc), Marshall (Conde, 45. perc) – Joseph, Schelotto (Ferreira, 45. perc), Morales (Moreno, 63. perc), Pappa (Larentowicz, 45. perc) – Le Toux (Convey, 45. perc), Angel (Ching, 45. perc).
Gólszerzők: Ching (63. perc), De Rosario (89. perc) illetve Macheda (1. perc, 12. perc), Gibson (69. perc), Cleverley (72. perc), Hernandez (83. perc).
A mérkőzés góljai -
#22054 Man Utd - MLS All Star 5:2
ez nagy meccs volt :D Javiernek jobb bemutatkozás nem is kellett volna :D -
#22053 OTT VAN BORSÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ -
#22052 ERRE GÓÓÓLT RÚÚGG NEMIGAZ :D:D:D:D:D -
#22051 Gibsonnak nagyon jó lövője van, érdemes őt már csak az ilyenekért is játszatni. Clever se adta szarul az tuti :D
(Chicharo helyzetnél meg már ugrottam :D ) -
#22050 Cleverly is :O:O:O nagyon állatok a fiatalok -
#22049 Gibson milyen szép szabi gólt lőtt.
de ez a Cleverley akció se volt rossz:D
Amilyen szar volt az előző meccs,ez most olyan jó:)
-
#22048 OMG MEKKORA GÓL GIBSON!!!!!
am Borsó elég aktív eddig a pár percbe -
#22047 az is csoda, h adja :O -
#22046 digi még csak most kezdi az adást :S -
#22045 Pont gondolkoztam,még is miért ilyen nagy a szorzó a csapatra,s már is gólt lőnek :D -
#22044 LOL ez gyors volt :D -
#22043 22 másodperc xDDDDDDDDD -
#22042 Chicharito a padon :P -
#22041 köszi :) -
karajjj #22040 streamek hozzá -
#22039 Nem is tudtam,kösz. :)
Lehet,belenézek :P
-
#22038 ma hajnalban fél 3kor ismét meccs(éljen amerika) az MLS All Star ellen. ha minden jól megy, most játszhat először élesben a mexikói szerzeményünk. -
ldobosi #22037 Fogadóirodák szerint a MU a favorit Özil kegyeiért
2010-07-27 09:51:44
A Manchester United esélyei drámain megnőttek a német válogatott és a Werder Bremen középpályása, Mesut Özil megszerzésére, legalábbis fogadóirodák szerint, akik a Vörös Ördögöket tartják az első számú esélyesnek a török származású játékos megszerzésére az Arsenal, a Manchester City, a Chelsea és a Real Madrid előtt.
Sir Alex Ferguson már korábban kifejezte érdeklődését az igazán a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon csillogó játékmester iránt, azonban ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Real Madrid azonnal előlépett a játékos kérői közé, akik ha már Németország felé kacsintgatnak, szerződtetnék a Vfb Stuttgart játékosát, Sami Khedirát is.
Szüksége lenne egy irányító középpályásra az Arsenalnál és a Chelsea-nél is, azonban egyes hírek szerint a Werder Bremen által megszabott kikiáltási árat egyikük sem lesz hajlandó kifizetni.
Az egyelőre ismeretlen tény, hogy a Manchester City, élén Roberto Mancinivel, hajlandó lesz-e ajánlatot tenni a Bundesliga tündöklő tinisztárjáért, hiszen a brémaiak kiválósága csak egy azok közül, akiket a Polgárok szívesen látnának az Eastlandsen, többek között olyan nevek mellett, mint az Aston Villa kiválósága, James Milner.
Szakértők szerint a játékos 25 millió fontra való beárazása a Werder Bremen részéről azt sugallhatja, hogy a Weser-folyó partján felkészültek legnagyobb értékük eladására, amely azért is lehet számukra sürgető, mivel a játékos egy múlva lejáró szerződése értelmében januárban egyénileg kezdhet egyezkedésbe arról, hova igazol ingyen, amely semmiképpen sem lenne Thomas Schaaf együttesének ínyére.
Oddsok Özil következő klubjára
MANCHESTER UNITED – 1/1
MANCHESTER CITY – 6/1
REAL MADRID – 6/1
CHELSEA – 8/1
ARSENAL – 8/1
(manutdfanatics.hu ; sport.co.uk)
Lakner Péter -
ldobosi #22036 A skót örül Hernandeznek
2010. július 27. kedd
Szerző: jutu
Szerdán bemutatkozhatSir Alex elmondta, hogy örül Javier Hernandez korai leigazolásának, hiszen a milliókat spórolt az időzítéssel a Manchester United. A 22 éves mexikói várható debütálása szerdán lesz, amikor a United szerdán az MLS All Star csapatával játszik felkészülési mérkőzést, amerikai túrájának következő állomásán.
Hernandez már az MU igazolásaként szerzett nevet magának a mexikói nemzeti csapatban a nemrégiben befejeződött dél-afrikai vb-n, ahol Franciaország után Argentína hálóját is bevette.
Fergie kiemelte megfigyelőinek remek munkáját és a fiatal tehetség korábbi klubjának, a Chivasnak profi hozzáállását a tárgyalások során.
“Úgy gondolom, játékos megfigyelőink 10-ből 10-et érdemelnek munkájukért, hogy a vb előtt megtalálták. Úgy gondolom, hogyha a világbajnokság után próbáljuk meg leigazolni, nagyon nehéz dolgunk lett volna.
Azt gondolom, sok csapat kapott volna utána, így 2-3x többet kellett volna fizetnünk érte.
A Chivas-szal kiépített kapcsolatunk ragyogó, messzemenőkig partnerek voltak mindenben, senkire sem mondhatok egy rossz szót sem.”
“Még ma csatlakozik hozzánk, meg kell néznünk milyen állapotban van fizikailag, szeretném szerdán a meccs egy részére pályára küldeni, részben azért mert tudom, hogy Houstonban nagy számú mexikói népesség lakik, ez nagy élmény lenne számukra is.” – mondta a Főnök
A franciák elleni vb gólja
Az argentínok elleni találata -
#22035 1-2 év és lenyomja őket :D -
#22034 csak annyira kell hajtania, Maicont és Dani Alvest szorítsa ki, és akkor még Rafinharól nem is beszéltünk:D -
#22033 az a legjobb, h a legfontosabb emberek hiányoznak a keretből. Nani 7 nap edzés után a csapat legjobbja volt, ez sokat elárul. elvileg Javier már pályára léphet szerdán, jó lenne már látni mit tud a srác.
Rafaelnek meg örülök, jót tehet neki a válogatottbeli szerep,de ahhoz hajtania kell rendesen, h ott megmaradjon. Jó lenne Fabioval is kezdeni vmit, mert az eddigi meccseivel kitörölheti a .... -
ldobosi #22032 Chris Smalling készen áll a kulcsszerepre
2010.07.26. 23:03
A Vörös Ördögök ifjú szerzeménye mindössze két év alatt egy amatőrcsapatból jutott el a világ egyik legnagyobb klubjáig. Chris Smalling a Fulhamtől érkezett a Manchester Unitedhez a nyári átigazolási szezonban.
Toronto, Philadelphia, Kansas, Houston és Guadalajara: a Manchester United felkészülési túrájának állomásai. Mindegyik város nagyon messze található Maidstone-tól és Whitstable-től, a két kisvárostól, ahol Smalling két éve megkezdte a felkészülést. De ilyen rövid idő alatt hatalmas lépést tett a 20 esztendős belső védő, aki az amatőr ligák ismeretlenségéből a Fulhamen át az angol U21-es válogatott tagja lett, és most minden fiatal játékos álmát éli át - Sir Alex Ferguson, a világ egyik legjobb edzőjének keze alatt pallérozódhat.
„A menedzser elmondta, hogy az első csapat tagja leszek, hogy amikor hívnak, akkor készen álljak. Ezért nagyon boldog vagyok, hiszen erről szól a felkészülési időszak is" - nyilatkozta Smalling a Mirrornak.
„Nyilvánvalóan január óta, mióta tudtam az átigazolásról, néhány mérkőzésnyi tapasztalatot szereztem a Fulhamnél, és igazán arra összpontosíthattam, ami rám vár. Láttam Jonny Evanst nagyon sok mérkőzésen játszani a Unitedben az előző idényben és az elmúlt pár évben, ez olyasvalami, amit én is megcélozhatok."
„Amikor Maidstone-ban játszottam, mindig Kentben maradtunk a felkészülési időszak során. Nem voltak luxustúrák, amilyenben most részt vehetek."
„Még a Maidstone-nál is kisebb csapatokkal mértük össze az erőnket, szóval ahogyan most mennek a dolgok, az egy hatalmas változás."
Az MU edzője szereti hangoztatni, hogy a fiatal játékosokban semmilyen félelem sincs, és mennyire ki tudják használni a tapasztalatlanságukat a kudarc és a következmények "élményének" hiányában.
Rio Ferdinandra nagyon hosszú ideig már nem lehet számítani, Nemanja Vidics jövője kétséges (habár hosszabbított a klubbal), míg a sérülékeny Wes Brown két éve nem játszott középső védőt, Így Smalling a vártnál hamarabb a United kezdőjében találhatja magát.
Sokan már most összehasonlítják a United akadémiáján 92-ben végző világhírű játékosait, David Beckhamet, Paul Scholest, Nicky Buttot és a Neville-testvéreket (Gary és Phil) a mostani tehetségekkel, Chris Smallinggal, Jonny Evansszel, Darron Gibsonnal, Federico Machedával és a da Silva-ikrekkel. (Rafael és Fábio).
Smalling úgy véli, hogy a fiatal csillagok is esélyt kaphatnak a következő szezon során, és megnehezíthetik a 'nagyok' dolgait a csapatbakerülésért folyó harcban.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy tagja lehetek annak a társaságnak, amely helyet szeretne az első csapatban, és remélhetőleg mindannyiunk sikerrel jár. Remélem, hogy legalább annyi játéklehetőséget kapok, amennyit a felkészülés során."
A reménység a Celtic elleni mérkőzésen mutatkozhatott be a Vörös Ördögök színeiben - felemás sikerrel. A skótok vezetést jelentő találata előtt ő szabálytalankodott a 16-oson belül. Mindenesetre Sir Alex megvédte a kritikáktól a hátvédet, és a trénert meglepte, hogy a levegőben ilyen meggyőző teljesítményt nyújtott.
„Szeretem kihozni a labdát, ahogy Rio is szokta. De amikor a Maidstone-nál voltam, néhány meccsen majd megszakadtam a pályán, és Vidics nyilvánvalóan az egyik legstrapabíróbb védő. Remélem, hogy ezt is az 'öltözőszekrényembe zárhatom' (elsajátítani ezt a tulajdonságot - a szerk.)."
Forrás: Stopli.hu -
ldobosi #22031 Fergie szerint a tapasztalatlanság volt a vereség oka
2010-07-26 14:06:41
A Manchester United megfiatalított csapata 2–1-es vereséget szenvedett az amerikai túrán a Kansas City Wizards csapatától.
A helyszínen több, mint 52 ezer szurkoló látta, amint a 42. percben kialakult a végeredmény. Kei Kamara lövése a felvételek szerint nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon, ennek ellenére a játékvezető gólt ítélt.
Dimitar Berbatov egy perccel korábban egyenlített tizenegyesből, miután Davy Arnaud már a 11. percben vezetést szerzett az amerikaiaknak.
Jimmy Conrad a tizenegyest érő szerelés miatt piros lapot kapott, a United ennek ellenére nem tudta megszerezni a győzelmet. Ez volt a manchesteriek első veresége az amerikai túrán, miután már legyőzték a Celtic és a Philadelphia Union együttesét.
Sir Alex Ferguson igen fiatal védelemmel kezdett, Ben Amos állt a kapuban, Rafael, Chris Smalling, Jonny Evans és Ritchie De Laet alkotta a védő négyest.
„Gondoltam, hogy az első 15 percben kijön majd a védelem tapasztalatlansága” – mondta Ferguson. „Nem is igazán tudtunk túllépni ezen. Emiatt elég nagy hendikeppel indultunk. Ennek ellenére fiatal kapusunk jól irányította a védelmet, és valamelyest meg is nyugtatta őket. A centerük nagyon erős volt, sok gondot okozott nekünk.
Nagyon elszántak és rendkívül erősek az amerikai játékosok. Nagy lehetőség nekik a Manchester United ellen játszani. Erre persze számítottunk, tudtuk, hogy megnyomják az elejét, nem igazán lepődtem meg rajta.”
A Vörös Ördögök átvették az irányítást a második félidőben, de Mame Biram Diouf több ígéretes helyzetet is elpuskázott.
„Egyből a térfélcsere után volt két jó helyzete Dioufnak, de nem tudtunk élni vele. Egész más lehetett volna a meccs, ha bemegy valamelyik” – mondta Ferguson. „A labdabirtoklásunk időnként egész pocsék volt. A játékosok ennél többre képesek, remélhetőleg idővel ezzel sem lesz gond.”
A meccs pozitívuma, hogy sérülése után visszatért a csapatba Nani. Sir Alex elmondása szerint még csak hét napja edz a csapattal, így messze van még a csúcsformájától.
Kisebb sérülés miatt viszont kihagyja az MLS All Star elleni, szerdai meccset Darren Fletcher és John O’Shea is.
Összefoglaló -
ldobosi #22030 Rafael a brazil válogatottban!
2010. július 27. kedd
Szerző: szatke
Rafael Da Silva, a Manchester United játékosa először került be hazája, a brazil labdarúgó válogatott keretébe. A napokban kinevezett új brazil szövetségi kapitány, Mano Menezes teljesen felforgatta a világbajnokságon csalódást okozó Selecao csapatát. Mindössze négy, Dél-Afrikában is szerepelt játékost hívott meg az augusztus 10-én sorra kerülő USA elleni mérkőzésre. A meccset az Egyesült Államokban, a new yorki New Meadowlands stadionban rendezik. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbb Dél-Afrikában csapott össze. De nem a világbajnokságon, hanem a 2009-es Konföderációs kupa döntőjében.
A United mindössze 20 éves jobbhátvédje első alkalommal került be a brazil csapatba. Némileg meglepő, hiszen a Unitedben még nem számít alapembernek. 2008-ban igazolt Manchesterbe ikertestvérével, Fabioval együtt. Eddig 24 Premier League mérkőzésen adott neki lehetőséget Sir Alex Ferguson. Kétszer a gólszerzők közé is feliratkozott, emlékezetes volt az Arsenal ellen szerzett gyönyörű gólja. Az MU amerikai túrájának mindhárom eddigi találkozóján játszott. Kétszer volt kezdő, egyszer pedig csereként lépett pályára.
Tehetsége alapján akár már az idén alapember lehet a Vörös Ördögöknél. Azonban talán rutintalanságának köszönhetően hullámzó a teljesítménye, a jó megoldásokat sokszor rosszak követik. Jó példa erre a Bayern München elleni BL visszavágó, ahol feleslegesnek tűnő kiállításával nehéz helyzetbe hozta csapatát, valószínűleg ezen is múlt a továbbjutás. Tehát mindenképpen tisztulnia kell játékának ahhoz, hogy stabil játékosa legyen a Manchester Unitednek.
A brazil válogatottban rendkívül nehéz lesz állandó helyet kiharcolni magának, hiszen a világ talán két legjobb jobb oldali védője, Dani Alves és Maicon áll a brazil kapitány rendelkezésére. Persze az idő Rafaelnek dolgozik hét, illetve kilenc évvel fiatalabb vetélytársainál. Remélhetőleg a new yorki mérkőzésen átesik a tűzkeresztségen, Menezes kapitány pályára fogja küldeni a United játékosát. Sok sikert kívánunk neki! -
#22029 hát én nem azt mondtam, h nem jó játékosok vannak a németeknél, csak általában itt hamar ráébrednek, hogy a kis bajor stílusuk nem elég a PL-hez :) -
#22028 na meg egy Özilt el tudnék viselni.. -
karajjj #22027 na azért 1-2 hoffenheimi játékosért nem véletlenül kopogtatnak a PL csapatok :D -
#22026 ezért vallom, hogy Bundesligából PL-be soha, senkit, semmilyen körülmények közt, sehova :D
Hargreaves már azon gondolkozhat, h felépülése után melyik kis csapatban vezet le. Tök esélytelen, h ennyi idő után ő még visszafog rázódni a régi formájába, nem adok neki itt 10 meccset, és ismét dróttal hajtogatják össze. -
#22025 Hargreaves a legnagyobb, elwellnessezgetett jónéhány évet már 2 klub pénzén:D
nem gondolom komolyan, valszeg neki fáj ez az egész a legjobban, de már tényleg felépülhetne. -
ldobosi #22024 Rio Ferdinand: még 6 hét pihenő
2010-07-26 19:04:46
A világbajnokság előtt megsérült manchesteri védővel csak szeptemberben számolhat Sir Alex Ferguson.
A hírt a Manchester United menedzsere közölte a klub honlapján. Ez azt is jelenti, hogy Ferdinand biztosan nem lép pályára a magyar válogatott ellen augusztus 11-én, és kétséges a játéka az Anglia szeptemberi Eb-selejtező meccsein Svájc és Bulgária ellen.
Ferdinand Emile Heskey-vel ütközött a válogatott edzőtáborában, de júniusban az orvosok még bíztak abban, hogy a hátvéd felépül a szezon kezdetére.
Jó hírek is érkeztek Manchesterből. Gary Neville és Antonio Valencia is elkezdhette a teljes értékű edzéseket. Emellett, Michael Owen és Anderson még mindig sérült, Owen Hargreaves pedig az Egyesült Államokban kezelteti magát.
Bolgár Gábor
bbc.co.uk -
#22023 az lesz itt a 70%-ával mit Tosic-al. megunják, aztán inkább eligazolnak gyengébb csapathoz, de kapnak játéklehetőséget. -
#22022 Annyira komolytalan ez az egész. A fiatalok (Cleverly, Wellbeck, meg ezek) kiköpik a belüket ezeken a nyári edzőmeccseken, és teljesen egyértelmű, hogy ennél a klubnál egyikük sem fogja vinni semmire, majd idővel mindegyik kölcsön, majd teljesen el lesz adva valami másodosztályú egyletnek.. -
#22021 ja ez az u18. az akadémia ligáit nem követem, csak a tartalékokat :D -
#22020 Ja, eléggé összekeveredtem ezek közt, a reserve-t nyertétek ti, az arsenal az u18-at, mi meg az FA Youth cup-ot:D -
#22019 Én így értettem