35611

• rooney8
    akk is... :D
  • Tyler1
    ő kérvényezte, mivel világéletében ez a név volt a mezén :)
  • rooney8
    ebben az esetben én sem értem mért kell a becenevet ráírni... jó oké, ha 25 neve van írják a becenevet, de javier-nek csak 3 neve van :D
  • Pacal17
    Hát egy "Hernandez" nekem akkor is jobban tetszene :D Főleg úgy hogy tudom a valódi nevét a srácnak. De mindegy igazából.
  • Tyler1
    dél-amerikában bevett szokás, h becenevet írnak a mezre. Ronaldo, Robinho, Kaká...ezek csak "művésznevek" és rövidebbek is mint a teljes Juan Carlitos Deverón Diaz de Ronaldo Santos Munoz :)

engem nem zavar egyébként :)
  • ldobosi
    A Premier League új szabályai
    2010-07-31 12:22:56

Az átigazolási pletykaáradatban gyakran hallhatunk 25-ös keretekről és „hazai nevelésű” játékosokról - nézzük, mit is jelentenek ezek pontosan.

A PL 2010-2011-es szezonjának szabálymódosításai miatt szinte az összes élvonalbeli klubnak át kell szabnia keretét. A változtatás célja az, hogy több fiatal, hazai nevelésű (home-grown) játékos kapjon esélyt, így hosszú távon a szövetségi kapitány merítési lehetőségei is növekednek. De mit jelent ez a gyakorlatban?

- A klubok legfeljebb 25 játékost regisztrálhatnak a szezonra, ebből nyolcnak hazai nevelésűnek kell lennie. A listát minden átigazolási szezonban meg lehet változtatni.

- A hazai nevelésű játékosoknak nem kell angolnak lenniük, a nemzetiség és a kor nem számít ebben az esetben. Hazai nevelésű az, aki 21 éves koráig legalább három évig nevelkedett angol vagy walesi profi futballklubnál.

- A klubok a szezon során korlátlanul kiegészíthetik a 25-ös keretet 21 éven aluli játékosaikkal.

- A kereten csak az átigazolási szezonban lehet változtatni, de kivételes esetekben (például kapusok sérülése) engedélyezhető a módosítás.

- A szabályok csak a Premier League-re vonatkoznak; az európai kupákra, FA-kupára és a ligakupára nem érvényesek.

- Az első határidő 2010. szeptember 1., 17:00 (24 órával az átigazolási szezon vége után).

A 25 fős szabály főleg a sérült játékosokat sújtja, könnyen lehet, hogy Jonathan Woodgate, Owen Hargreaves, vagy Andy Johnson is kimarad a PL-szezon első feléből, de a megrögzött nagybevásárló Manchester Citynek is komoly fejtörést jelenthet a 25-ös lista összeállítása.

Kérdés, hogy a modern klubfutballban szükség van-e egyáltalán 25-ösnél nagyobb keretre – összehasonlításképp, a Barcelona 22, az Inter 25, a Bayern 21 fős kerettel rendelkezett az előző szezonban.
  • Matthew Prosac
    rúgjon 15 gólt a szezonban aztán részemről azt is ráírhatják a hátára hogy Fütymaszűkület
  • Pacal17
    Az már túl szép lett volna :D
    Amúgy tényleg van potenciál a srácban. Még akár jó is kisülhet belőle.

(Csak engem idegesít egyébként hogy a becenevet írják rá a mezre? Ez olyan mintha nálunk ráírnák Pötye)
  • hedonist
    tök jó:)

amúgy ezzel sztem semmi gond nincs, gondolom mu mezben is akart volna lőni egyet csak nem jött össze.
  • Matthew Prosac
    egy félidőt a régi klubjában nyomott, egyet nálunk - meg volt beszélve.
  • Pacal17
    Szerintem ez a harmadik számú mez
  • Atti12
    1 félidőt itt 1 félidőt ott játszott :D
  • Tyler1
    hát az oké, h örül, mert vb óta akkora respektje van Mexikóban mint állat, meg hát az a nevelő klubbja :D én azt nem értem, h került oda? jóhogy nem élőben néztem, mert ha ezt akk látom, akk biztos fejreállok :D

amúgy ez marad az idegenbeli mezünk? mert ezzel jobban kiegyeznék, mint a fehérrel.
  • Forza Italia
    és még örült is:D:D:XD
  • Tyler1
    most ez mi volt? tényleg ellenünk játszott? és még gólt is rúg a köcsög...
  • Matthew Prosac
    ha így nyomja majd a szezonban is, nagyon értékes játékosunk lehet! nagyon remélem..
  • Atti12
    dede :D
  • hedonist
    nem mondod?:D
  • DONGUBA
    ya ne is csunyat
  • Matthew Prosac
    gólt is lőtt nekünk
  • girimó
    mi adja és mikor
  • DONGUBA
    Erdekesseg h mindket csapatban jatszik egy felidot borsocska
  • Tyler1
    ááá ez már nekem is sok:D pedig ezt direkt megakartam nézni, már csak azért is, h mit mutat Chicha a volt klubbja ellen.
  • Rash87
    Akit érint,annak:
    07-31 04:15-CD Guadalajara-Manchester United

Egyre későbbre teszik,bár ha nem lennék fent már ~24 órája,talán bele is néznék:D
  • Tyler1
    nem igazolunk mi már senkit. nem hiába lettek előtérbe hozva a fiatalok.
  • Darthmushroom
    +csere
  • Matthew Prosac
    Veloso elment a Genoába 9 milláért. Annyit igazán kifizethettünk volna mi is érte...
  • ldobosi
    Sir Alex egyszerre játszatná Rooney-t és Hernándezt
    2010-07-30 09:44:13

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere elárulta, hogy olyan játékrendszeren töri a fejét, amelyben Javier Hernández és Wayne Rooney egyszerre lehet a pályán.

Hernández 7 millió font ellenében érkezett a Chivas Guadalajara csapatától, és debütáló meccsén pazar átemeléses gólt szerzett a houstoni meccsen, az MLS All-Star csapata ellen.

A manchesteriek szombaton Hernández egykori klubja, a Chivas ellen lépnek pályára, ahol a mexikói játékos mindkét csapatban 45 percnyi játékot vállal majd. Ez lesz a Chivas stadionavatója is egyben, amit a felek a játékos-transzfer keretein belül kötöttek le.

A Chicarito becenévre hallgató mexikói játékosnak leghamarabb szerdán lesz lehetősége Rooney mellett játszania, amikor a United Dublinban lép pályára az ír bajnokság válogatottja ellen.

Miután Hernández nagyon érezte a játék ütemét, szemre is tetszetősen helyezkedett, és egy nehéz helyzetet is remekül váltott gólra, Ferguson elmondta, hogy szívesen játszatná a tavaly 34 gólt szerző Wayne Rooney mellett.

„Annak ismeretében, hogy mennyire működik majd a kapcsolatuk a pályán, azért valamennyire kell majd irányítani őket, hiszen mindketten igen hasonló játékosok” – mondta Ferguson. „Azonban jelenleg csak Hernández teljesítményét értékeljük, és próbáljuk a teljesítményét egy állandó szintre hozni. Vannak apró hiányosságok a technikáját illetően, de nem kell hatalmas dolgokra gondolni. A védők mindig tartanak az ilyen gyors játékosoktól, akik könnyedén a védelem mögé tudnak kerülni. Hernández gólja is nagyban a sebességének volt köszönhető. A megindulása – egy remek átadásra – is bizonyította, hogy komoly veszélyt jelent az ellenfél számára.”

A houstoni mérkőzés hőse, a meccs első szakaszában duplázó Federico Macheda volt, aki szintén bizonyította, hogy micsoda potenciál van benne. A még mindig csak 18 éves játékos sérülésekkel bajlódott az előző szezonban, ezért a felnőttek között csak 10 meccs jutott neki, de Ferguson szerint állja majd a versenyt Hernándezzel szemben.

„Macheda talán a legjobb játékosunk, ami a kapus elleni egy-egyes szituációkat illeti” – mondta Sir Alex. „Amikor helyzetbe kerül, mindig magabiztos vagyok, és elvárom, hogy gól szülessen. Federico és Hernández megadja azt az erősítést, amire szükségünk van. Rendkívül céltudatosak mindketten. Ez nem csak tehetség. Ebben a klubban nem elég, ha valaki tehetséges, valami más is kell, ami ebben a két játékosban megvan.”

Ferguson tavaly nem bővelkedett támadóvariációkban, miután Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez távozott, valamint Dimitar Berbatov nem találta igazi formáját, és Michael Owen sérülést szenvedett. Szüksége van a támadósornak Hernández és Macheda támogatására.

Ferguson cáfolta, hogy kölcsönadná a fiatal olaszt, és Macheda is arról beszélt, hogy azt reméli, ez lesz az a szezon, amelyik meghozza számára az áttörést a Vörös Ördögöknél.

„Szeretnék egészséges maradni, hogy megmutathassam, mire is vagyok képes” – mondta Macheda. „Szeretnék maradni, és tovább fejlődni. Ha csak keveset is játszom majd, azt remek játékosok mellett, és komoly csapatok ellen tehetem. Tavaly sok sérülésem volt, és majdnem öt hónapot kellett kihagynom, így nem igazán mutathattam meg magam. Remélem erre idén több lehetőségem lesz. Hét csatárunk van, eggyel több vagy kevesebb, az már nem számít. Mindenki kihívást jelent a másik számára.”

Juan Pablo Angel, aki az MLS All-Star csapatában lépett pályára, és hat évet töltött az Aston Villánál, ahol nem igazán váltotta be a 9,5 millió fontos vételára által gerjesztett elvárásokat, szintén megszólalt Hernández-ügyben.

„Időt kell adni Hernándeznek, de nagyon jó dolog, hogy nagy klubhoz csatlakozott, ahol remek menedzserrel dolgozhat és sok játékos fog segíteni neki” – mondta a kolumbiai. „Mindene megvan, hogy sikeres legyen, de idő kell neki, hogy játsszon és alkalmazkodjon a Premier League-hez.”

Ferguson ötös fogata

Wayne Rooney
    Csalódást keltő vb-n van túl, de Rooney továbbra is a United kulcsa. 34 gól a tavalyi szezonban megmutatta, hogy miért biztos a helye Ferguson tervei között.

Dimitar Berbatov
    Két év telt el 30.75 millió fontos átigazolása óta, de Berbatovnak még mindig bizonyítania kell. Egyértelműen megvannak a képességei, de ezt idén már meg is kell mutatnia.

Michael Owen
    Kihagyja a szezon elejét, mivel sérülése lassabban gyógyul a vártnál. Ritkán kezdett tavaly, és a riválisoknak köszönhetően könnyen az ötödik helyre csúszhat vissza a ranglétrán.

Javier Hernández
    El Chicharito Mexikó színeiben villogott a vb-n, és góllal debütált az MLS All-Stars ellen is. A sebessége és gólérzékenysége miatt hamar törlesztheti 7 millió fontos vételárát..

Federico Macheda
    17 évesen robbant be a köztudatba, de a sérülések meggátolták a további fejlődésben az ifjú olaszt. Végre egészséges, és fizikálisan is sokat erősödött, ő lehet idén a United aduásza.

telegraph

Márványi Péter
  • Tyler1
    én se sokat hallottam róla, de illik Fergie stílusához, az ismeretlen gyémántok igazolása :)
  • Magic Boy
    Nem ismerem a kapust, de állítólag őt tartják a korosztálya egyik legjobbjának.

Videót viszont nem találtam róla, úgyhogy ha valaki talál linkelje be légyszíves.
  • hedonist
    Ha már a kapusok a téma, ez mai hír :Lindegaard in Utd link.
  • Tyler1
    Amosnak nagyon kevés tapasztalata van még a nagycsapathoz. nem tudja irányítani a védelmet, és nem elég határozott.
  • Magic Boy
    Igazad van.
    Bocsi.
    Máshol járt az eszem, amikor írtam.
  • hedonist
    Jójó, de azért illene tudni a kedvenc csapatod játékosainak nevét:) Gibson, Cleverley, Welbeck :)

nóoffenz!
  • Magic Boy
    Ritchie De Laet-ről se feledkezzünk meg (21 éves)Jonny Evans 22, Anderson is 22, Cathcart 21,

Rooney is még csak 25 éves, Valencia Augusztus 4.-én lesz 25, Fletcher 26 és Nani is csak 24 éves.

Mi megtehetnénk hogy kiállunk így:
    Amos - Rafael, Evans, Smalling (Cathcart), Fabio (De laet) - Nani, Gibbson (Anderson), Clevley (Fletcher), Obertan - Rooney (Diouf), Hernandez(Macheda, Wellback)

És ez a csapat se lenne gyenge.
    Ez 18 játékos.
    Remélem minnél többen befutnak nálunk közülük.
  • hedonist
    Sztem Gibson biztos befut hamarosan, ezt már tavaly is mondtam:) Anglia új Lampardja:D
  • Magic Boy
    Kíváncsi vagyok hogy ebből a 8 emberből hányat épít be SAF a nagy csapatba.
  • Darthmushroom
    Lehet megvan az új aranygenerációnk:
    Cleverly,Wellbeck,Macheda,Gibson,Obertan,Hernandez,Rafeal,Fabio (na ők mint a Neville testvérek :D) most a felkészülés során ha nem is nyertek mindig, de szemre nagyon szép játékot játszottak
  • Atti12
    ez a Cleverly hülye :O migólt lőtt :DD
  • Tyler1
    első meccsén fél óra alatt? sztem túl is teljesítette az elvárásokat.
    viszont Dömötör egyre jobban kiszorul a csapatból, lassan a fiatalok is nagyobb veszély-faktorral játszanak.

na mostmár csak Rooneyra várok :D