35611

• ldobosi
    Akinfejev Angliában védene
    2010-08-05 09:28:35

A CSZKA Moszkva kapusa az Arsenalt és a Manchester Unitedet tartja a világ legjobb klubjainak.

A 24 éves kapus a Bajnokok Ligájában mutatta meg tehetségét Európának. A hírek szerint a két angol csapaton kívül a Juventus is érdeklődik Akinfejev iránt.

Andrej Arsavin azonban mindent megtesz, hogy Londonba csábítsa a honfitársát. „Beszéltem Arsavinnal az Arsenalról és a londoni életről. Csak jót tudott mondani a klubról és a városról. Nagyon pozitív dolgokat mondott nekem. Szerinte én leszek a világ legjobb kapusa – és azt szeretné, ha ezt a célomat az Arsenalnál érjem el” – mondta a fiatal kapus.

Akinfejev a Manchester Unitednek is tartogatott pár bókot. „Nagyszerű klub, és nagyszerű menedzserük van. Minden esély megvan arra, hogy ez legyen Edwin van der Sar utolsó szezonja” – tippelt az orosz válogatott játékos. „A Manchester United 1-es mezét viselni nagy megtiszteltetés lenne számomra.”

A Juventus megkeresése ellenére Akinfejev a Premier League-ben képzeli el a jövőjét. „A Juventus is érdeklődik irántam – de Arsavin nagyon jól eladta nekem Angliát. Sok éve védek Oroszországban, és most készen állok egy új kihívásra” – bizakodott Akinfejev.

Bolgár Gábor
    fourfourtwo.com
  • ldobosi
    League of Ireland XI – Manchester United 1-7 (0-2) (videó)
    2010. augusztus 4. szerda
    By szatke

Lejátszotta első európai felkészülési mérkőzését a Manchester United. Egy alkalmi ír csapat volt az ellenfél, az Airtricity League legjobb játékosaival kerültek szembe a Vörös Ördögök játékosai. A helyszín a dublini Aviva Stadium volt, ahol a United vendégjátékával avatták fel ezt az impozáns létesítményt. 49681 néző volt jelen ezen a jeles eseményen. Az MU játékosainak ez volt utolsó alkalma a gyakorlásra, a 2010/2011-es szezon hivatalos kezdete, a vasárnapi, Chelsea elleni Community Shield összecsapás előtt.

A csapat a mai napon bemutatott új, idegenbeli mérkőzésekre szánt szerelésében játszott, de ezúttal fehér nadrágot húztak a majd várható fekete helyett. A United nem kegyelmezett ellenfelének, kiütéses MU győzelemmel ért véget a szerda esti találkozó. Mint az várható volt, Evra kivételével visszatértek a csapatba a világbajnokságon szerepelt játékosok, Rooney, Park, Carrick és Vidic. Szintén szerepet kapott két sérüléséből felépülő játékos, Valencia és Owen. Sir Alex mérkőzés előtti ígéretéhez híven a hazai közönség előtt játszó John O’Shea kapta meg a csapatkapitányi karszalagot.

A mérkőzés elejétől fogva Rooney minden egyes labdaérintését üdvözölte a közönség. Érdekes góllal szerzett vezetést a “vendégcsapat”, Park egy védő felszabadítási kísérletét szerette volna blokkolni, ami olyan jól sikerült, hogy lábáról az írek kapujába került a labda. Az első játékrész nagy részében fölényben játszott az MU, Owen tette biztossá csapata előnyét, egy nagyon szép átvétel után emelt a kapuba. A rutinos csatár így góllal ünnepelte 5 hónap utáni visszatérését. A félidő végén 2-0-ás United vezetés állt a stadion eredményjelző berendezésén.

A második félidőt álomszerűen kezdték a Vörös Ördögök. A szünetben beálló Hernandez nem várt sokat, 2 perc elteltével talált a hálóba, első labdaérintéséből. A 60. percben beindult a henger. A manchesteriek 22 perc alatt négy alkalommal juttatták a labdát az ellenfelük kapujába! Sorrendben Valencia, Park, Evans és Nani voltak az elkövetők. Közben a hazai csapat szépíteni tudott, Mulcahy szerezte meg az írek becsületgólját.

Tehát a Manchester United győzelemmel fejezte be a felkészülési időszakot. A Chelsea elleni vasárnapi csatában minden bizonnyal nehezebb dolga lesz Ferguson alakulatának.

Gólszerzők: Mulcahy (78. perc) illetve Park 2 (13. perc, 63. perc), Owen (25. perc), Hernandez (47. perc), Valencia (60. perc), Evans (69. perc), Nani (82. perc, tizenegyesből)

Az összeállítások:

Manchester United: Kuszczak (Amos, 64. perc) – Evans, Smalling, Vidic, O’Shea – Valencia, Carrick (Fletcher, 37. perc), Gibson, Park (Nani, 64. perc) – Rooney (Hernandez, 45. perc), Owen (Berbatov, 45. perc)

League of Ireland XI: Rogers (Doherty, 70. perc) – Shelley, Powell, Peers (Kenna, 54. perc), Oman – Williams (Ryan, 64. perc), Keegan, Madden (Sheppard, 64. perc), Ndo (O’Brien, 70. perc) – Brennan (Kirby, 45. perc), Guy (Mulcahy, 70. perc)
    Gólok
  • sanyiute
    Owen gólja tetszett fel pörgette azt pont faszán át emelte Nani meg 11-esnél ahogy neki futott hát remélem azért nem ő fogja ezeket biztosítani szezonban
  • Tyler1
    banner
  • sanyiute
  • Rash87
    Kb. 3* volt már linkelve:)
  • hedonist
    mi történt?:)
  • Tyler1
    hosszabb
  • Atti12
    összefoglaló jöhet :D
  • sanyiute
    jaaa mieink dobták ?:D állítólag így nagyobbat lehet dobni :P vagy igazoljuk le Rory Delapot :D
  • Tyler1
    először érzem azt, h Rooney nélkül is veszélyesen lehetünk idén. persze Berba megint gyökér volt, mert állandóan kifele botladozott a labdával a szerencsétlen, már idegesített a hülyesége :S

#22165: ez :D
  • Pacal17
    Ilyesmi :D
  • MR ME
    na 7:1 a vége, jó kis meccs volt
  • sanyiute
    mi történt?:D
  • MR ME
    gyors volt :D

nem lesz rossz ez a kisgyerek
  • Tyler1
    tessék :D
  • Tyler1
    Chicha gólt rúg ma is :P
  • Rash87
    Múltkor U19es nőknél is láttam 1 ilyet,mondjuk neki jobban állt:P
  • Tyler1
    én életemben nem láttam még ilyet, max a shaolin foci filmben :D
  • Rash87
    Ám jól játszik a csapat,remélem 7végén is győznek a Chelsea ellen.
  • Rash87
    Nem most látni ilyet először:)
  • Pacal17
    Bedobás :D
  • Tyler1
    EZ MI??????
  • Pacal17
    Elkezdett nagyon laggolni a stream. Bennem megy megy fel a pumpa
  • sanyiute
    Owen góóóól :)
  • Pacal17
    Owen kb harmadik labdaérintése. :D
  • Tyler1
    Owen se szívbajos :D
  • MR ME
    szép gól volt ez is
  • Rash87
    Szegény :S Milyen gól
  • MR ME
    ez milyen gól volt :DDDDDDD
  • Pacal17
    Jajjj :DDD
  • Pacal17
    nagyon szépen fociznak most
  • MR ME
    ez is megy
  • Rash87
    Pedig nálam tökéletes :\
    Itt van még pár.
  • FRe4k
    Nálam ez pár másodperc múlva megáll :S
  • Rash87
    Stream
  • MR ME
    ja értem, akkor nincs gond, meglesem majd :D
  • Tyler1
    de! végülis egy plugin a cucc, ami beépül a böngészőbe és onnan játsza le, nem külön progi mint a sopcast.
  • MR ME
    böngészőből nem megy?
  • Tyler1
    nekem csak a hd laggolt, de az már a netem miatt sztem. 7-800 kb/s-os streamek simán mennek :)