35611

• Rash87
    ChicharitooOo:D Meg a sztár Berba.:D
  • Tyler1
    mondjuk elvileg Rooney sem fogja végig játszani a meccset, de Berba ráérne akk bejönni, mikor már nem számít, h nem is tudja melyik a Chelsea csapata.
  • Rash87
    Pedig erre nagy esély van.
    Kár,h Berba is kb. ennyit csinálna,mint Owen.
  • Tyler1
    fasza ez az Owen, csatár létére 3x ért labdába, Valencia helyén kellett volna lennie a gólnál, de még szerencse h ne ő rúgta, mert az gól akkor. remélem nem Berba jön helyette mert akk nem tudom mit csinálok.
  • sanyiute
    ez gyönyörű volt :D
  • Rash87
    Remélem nyerünk...!
    Bár mixemen már csak ez kellene,s eddigi statisztikát nézzük akk 99% h kikapnak
  • Tyler1
    United starting XI: Van der Sar; O'Shea, Vidic, Evans, Fabio; Valencia, Carrick, Scholes, Park; Rooney, Owen.
  • Tyler1
    köszi :)

Chelsea - Man Utd 0:3 (Rooney, Chicha, Nani)
  • banok
    streamek a Chelsea-Manchester United Szuperkupa meccshez
  • rooney8
    nembaj neked elnézzük :P :D
  • Tyler1
    óópázmeg pedig direkt magyar idő szerint néztem a 3 órát :D
  • rooney8
    időeltolódás = 4kor kezdődik, de előtte még dumálnak a stúdióban :D
  • Tyler1
    sportklub az fél órás késéssel adja a meccset? mert manutd-n 3ra van kiírva.
  • ldobosi
    Sír Alex Ferguson megnézte a Fulhamet
    2010.08.07. 18:56

Sír Alex Ferguson kilátogatott a Fulham mérkőzésére a Werder Bremen ellen ahol a hazaiak 5-1-re nyertek többek között Gera Zoltán mesterhámasa miatt. A találkozón Mesüt Özil a 38. percben ált be csereként. A Blackburn 1–1-et ért el ahol az angol csapat gólját a MU-tól kölcsönbe kapott Mame Diouf szerezte.
  • ldobosi
    Sír Alex Ferguson: Nincs többé nagy négyes!
    2010.08.07. 18:09

Sir Alex Ferguson, az angol újságíróknak adott interjújában a következő idény esélyeseiről, valamint a négy nagy klub, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, és a Manchester United megszűnő dominanciájáról beszélt.

Ferguson szerint az előző idényben megszűnt az évek óta megszokott négy nagy klub, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United dominanciája azzal, hogy a Tottenham a negyedik helyen végzett, valamint hogy a Liverpoolnál a Manchester City és az Aston Villa is jobb helyezést ért el.

Úgy gondolom, hogy az előző szezonban megszűnt a négy nagy dominanciája a Tottenham remek szereplése miatt, és úgy vélem, a következő szezonban is hasonlóan fog teljesíteni a Spurs. Szerintem ha az Evertont elkerülik a sérülések, akkor szintén jelentős játékerőt képviselhet az új idényben – mondta a skót szakember.

Ferguson korábban kritizálta a Manchester City átigazolási politikáját, de elismeri, hogy a következő évadban is veszélyes lehet a városi rivális, hiszen a City legutóbb az ötödik helyen végzett a bajnokságban, éppen hogy lemaradva a Bajnokok Ligája-selejtezőről.

A Manchester City idén is sokat költött új játékosokra, szóval természetesen számolni kell vele, de én személy szerint nem látom értelmét fontmilliókért nagy neveket igazolni, csak azért, mert a szurkolók azt szeretnék. - folytatta a skót.

Ferguson ezen a nyáron 17 millió fontot költött Chris Smallingra és Javier Hernándezre, ám nem kíván már újabb futballistákat a csapatához vinni. Nem akarok több játékost szerződtetni ezen a nyáron, elégedett vagyok a jelenlegi kerettel – nyilatkozta a skót.

A bajnoki cím várományosai közül a Chelsea-t gondolja a legesélyesebbnek, de reméli, hogy az ő együttese fog a szezon végén diadalmaskodni.

A Chelsea megnyerte a bajnokságot és a kupát is az előző idényben, ezért úgy gondolom, hogy a londoniakat kell a fő favoritnak tekinteni, de bízom benne, hogy az én csapatom fel tudja venni velük a versenyt – fejezte be nyilatkozatát Sir Alex Ferguson. A szakember hamar felmérheti az erőviszonyokat, hiszen vasárnap a Community Shielden csap össze a két gárda.

Forrás: Nemzetisport.hu
  • Tyler1
    „Nem látom értelmét, hogy további játékosokat igazoljak" – hangsúlyozta Sir Alex Ferguson, annek ellenére, hogy a klubot birtokló Glazer család nem állt semmilyen komolyabb kiadás útjába.
    Boldog vagyok a jelenlegi kerettel és feleslegesnek tartom bárkinek a megvásárlását, csak azért, mert a szurkolók azt szeretnék" – folytatta a tréner.

„A szurkolók minden évben egy nagy név érkezésére vágynak, sőt a játékosok is örülnek egy sztár szerződtetésének. Ugyanakkor reálisan csapatunkra nézve felmerül a kérdés, vajon kire van még szükségünk?" – tette fel a költői kérdést Ferguson.
    „Ha azon futballisták játékát követem, akiket mindenki csodál és nagyra értékel, egyszerűen nem hoznak lázba" – fogalmazott kissé kritikusan a szakember.

--------------------
    kerettel nincs is baj, kár hogy negyede még a kórházban fekszik összedrótozott lábbal. aztán majd jön a nyilatkozat "sajnos a sok sérült játékos miatt nem tudtunk úgy játszani ahogy szerettünk volna, de én nem aggódom a csapat miatt, és gratulálok Ancelottinak".
  • ldobosi
    Sír Alex Ferguson: A Chelsea a legveszélyesebb
    2010.08.07. 01:00

Sir Alex Ferguson úgy véli, a Chelsea veszélyeztetheti leginkább a Manchester United 19. bajnoki címébe fűzött álmokat. A „Vörös Ördögök” tavaly nem tudták elhódítani zsinórban negyedik, összességében pedig 19. bajnoki címüket.

Az olasz mester emellett még történelmet is írt csapatával, mert a volt a „Kékek” történelmének első olyan éve, mikor az FA-kupát, és a Premier League-et is el tudták hódítani. A skót tréner szerint ebben az idényben is a Chelsea lesz a legnagyobb riválisa csapatának, s már a Community Shield borsot törne Ancelottiék orra alá.

Tavaly az FA-kupát, és a bajnokságot is megnyerték, tehát nem szabad, és nem is tudod az esélyességüket alábecsülni, elutasítani. A bajnokság nagyon sok veszélyt fog tartalmazni egész idő alatt. Az előző idényben a „Nagy Négyes” hegemóniáját megtörte a Tottenham. - fogalmazott Fergie.

Ilyenkor az ember azt gondolja, hogy biztosan fejlődnek a következő szezonra is, plusz ott a Manchester City, akik idén nyáron is nagybevásárlást tartanak. Nyilvánvalóan őket is számításba kell venned.

Azt hiszem miután az Everton túl van a sérülésekből adódott problémákon, ők is belépnek ebbe a kategóriába. Ez lesz a legversenyképesebb bajnokság, efelől nincs kétségem.

Ebben a szezonban lesz a valaha látott legnagyobb versengés. De úgy gondolom arra a csapatra figyelsz leginkább, mely a címvédő. A Chelsea-nek megvan a kellő tapasztalata. - fejezte be a skót.

Forrás: Premiership.hu
  • ldobosi
    Sir Alex: Cleverley-nek maradnia kell!
    2010. augusztus 7. szombat
    Szerző: szatke

Tom Cleverley erre az idényre marad a Manchester Unitednél. Sir Alex Ferguson azt mondta, az MU nem teheti meg, hogy egy ilyen tehetséges játékost kölcsönadjon egy másik klubnak.

Cleverley az előző szezonban a Watford csapatának volt kölcsönadva, a másodosztályú csapatban nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ferguson figyelmebe vette, hogy a fiatal tehetséges játékosra nagy jövő vár az Old Traffordon. Ennek ellenére a skót mester az volt a terve, hogy kölcsönadja középpályását egy másik Premier League csapatnak. De Cleverley – aki jövő héten tölti be 21. életévét – a United észak-amerikai túráján mutatott ragyogó teljesítménye meggyőzte Fergusont arról, hogy a játékosnak maradnia kell a csapatban.

“Ő egy kivételes képességekkel rendelkező fiatal játékos, aki több poszton is bevethető. Tud játszani a középpálya közepén és a két szélen is. Olyan tehetség, akit meg kell tartanunk. A Watfordnál megmutatta, hogy képes gólt szerezni a középpályáról, nekünk szükség van erre. Darron Gibsont leszámítva nincs olyan játékosunk aki sok gólt lőne középpályásaink közül. Már nem számíthatunk arra, hogy Scholes 15 gólt szerez egy szezonban. Ezért meg kellett néznünk ezt a területet. Kétségtelen, hogy Cleverley kiemelkedő képességekkel rendelkezik a gólszerzéshez tudományához” – mondta a United főnöke.

A menedzser szavai nagy lendületet adhatnak Tomnak, akinek karrierje most kezd igazán elindulni az Old Traffordon.

Mindemellett Sir Alex megerősítette, hogy két fiatal támadóját is kölcsönadja. Danny Welbeck a Sunderland, Mame Diouf a Blackburn játékosa lesz a következő bajnokságban. Így mindkét játékos rendszeres játéklehetőséghez juthat a Premier League-ben.
  • Tyler1
    sztem megy Welbeck is kölcsönbe, benne nagyobb lehetőséget is látok mint Dioufban.
  • Pacal17
    Helyes, legalább játszik majd
  • Matthew Prosac
    Mame Biram Diouf-ot kölcsönadtuk a Blackburnnek egy évre.
  • Pacal17
  • Tyler1
    jól kezdődik a szezon. Carrick, Rio, Fabio, Rafael, Obertan, Anderson off.
  • ldobosi
    Carrick sérülése súlyosabb a vártnál
    2010-08-06 13:06:10

Michael Carrick, a Manchester United játékosa biztosan kihagyja az új szezon kezdetét, miután bokasérülést szenvedett a szerdai dublini meccsen.

Az angol válogatott középpályása az ír ligaválogatott elleni, 7–1-re megnyert meccs első félidejében kapott egy rúgást, és Sir Alex Ferguson szerint a 29 éves játékos kéthetes pihenőre kényszerül.

„Michael fájlalta a bokáját szerdán” – mondta Ferguson. „Semmi komoly nem történt, de pár hét pihenőre szüksége van, a rajtot biztosan kihagyja.”

Ezek alapján Carrick biztosan kihagyja a vasárnapi, Chelsea elleni Szuperkupa-meccset, valamint az augusztus 16-i, Newcastle elleni bajnoki rajtot, és a hétközi Magyarország elleni válogatott meccset is.

Ferguson már most elmondta, hogy Michael Owen és Wayne Rooney is 45 percnyi játéklehetőséget kap majd a hétvégén, de több játékos is pihenőre kényszerül.

„Gabriel Obertan bokája még mindig nem az igazi, ő még az Államokban sérült meg” – mondta Feguson. „Még néhány hét, mire Rio Ferdinand visszatérhet, Owen Hargreaves pedig még mindig Amerikában van.

Anderson szépen fejlődik a térdsérülése után, de még két-három hét, mire újra edzésbe állhat.”

A brazil ikrek, Rafael és Fabio ételmérgezést szenvedtek a héten, így az ő szereplésük is kétséges.

Eközben Ferguson kijelentette, hogy Danny Welbeck és Mame Biram Diouf is mehet kölcsönbe megfelelő ajánlat esetén. Pontos klubról nem esett szó, de Welbeck valószínűleg Sunderlandben, Diouf pedig Blackburnben köthet ki.

Tom Cleverley viszont nem megy sehova. Sir Alex az Old Traffordon tartja az ifjú tehetséget, aki remek játékkal rukkolt elő a felkészülési meccseken.

telegraph
    Márványi Péter
  • ldobosi
    Nani jól érzi magát a Unitednél
    2010. augusztus 6. péntek
    By szatke

Nani úgy érzi, nagyon fontos tagjává vált a Manchester Unitednek. De azt is tudja, hogy fejlődnie kell még. A portugál játékos 2007-ben érkezett a Unitedhez a lisszaboni Sportingtól. Úgy tűnt, a januári átigazolási időszakban távozni fog Manchesterből. Azonban a 23 éves szélső teljesítménye a szezon második felében jelentősen javult, most élvezi az MU-nál betöltött szerepét.

“Magabiztosabbnak érzem magam a klubnál. Tisztában vagyok azzal, hogy jó helyen vagyok. Segítek a csapatomnak győzelmeket szerezni és fontos pontokat gyűjteni, most tudom, hogy nagyon fontos vagyok a Unitednek. Velem együtt mindenki izgult, mert nem tudtuk, hogy leszek-e olyan játékos, amilyenre mindenki számított. Most már kezdik elhinni, hogy nagyon jó játékos lehet belőlem” – mondta a világbajnokságról az utolsó pillanatban lemaradó játékos.

Nani jól tudja, folytatnia kell a kemény munkát, mert úgy érzi, ez a kulcsa a további fejlődésének.
    “Remélhetőleg jobb leszek, mint a legutóbbi idényben. Ezért nagyon keményen dolgozom, bizakodó vagyok. Az emberek az előző szezonban egy másik játékost láthattak, mert minden nap keményen dolgoztam. Rengeteget fejlődtem, de még sokat kell tanulnom. Remélem, hogy ezt az évadot jobban fogom kezdeni, mint az előzőt” – fejtette ki gondolatait a 36-szoros válogatott szélső.
  • MR ME
    "Berba nem tudja melyik a kapu"

ezen szakadtam :DD
  • Tyler1
    mivel Rooney már nem volt, Berba nem tudja melyik a kapu, Chicha meg még kis sem hűlt annyira friss.
    tartalékkeretben meg mindig Nani rúgja a büntetőt.
  • rooney8
    nem annak kell rúgnia aki ellen elkövették a szabálytalanságot :) nani rúgta és kész, törődj bele :P
  • bigapó
    azt vágom, de Chicarito-val szemben volt szabálytalanság, akkor miért Naninanu rúgja?
  • sanyiute
    tét nélküli edző meccs gondolom azért :D
  • bigapó
    miért Nani rúgta a 11-est?
  • Tyler1
    kötve hiszem, h Özil ide fog jönni, elsem tudnám képzelni angol csapatban. milliókat meg ne nagyon várjon a Werder se érte, előbb fog Fergie skót szoknyába dirigálni a pálya szélén, mint h megint felesleges embert igazoljon főleg a Bundesligából. legutóbbi bajorföldi igazolásunk is micsoda fogás volt.
  • ldobosi
    Nem lesz téli szünet az angol bajnokságban
    2010-08-05 12:17:59

Richard Scudamore, a Premier League ügyvezető igazgatója szerint nem a téli szünet bevezetése lenne a megoldás az angol válogatott problémáira.

Több szakember, mint például Sir Alex Ferguson és Fabio Capello is a mellett kardoskodik, hogy a többi elitbajnoksághoz hasonlóan Angliában is vezessék be a téli szünetet. A két edző szerint ezzel elkerülhető lenne, hogy a nemzeti válogatott fásultan és kizsigerelve érkezzen a nyári világversenyekre – mint ahogyan ez az idei dél-afrikai világbajnokságon is történt.

Scudamore szerint azonban ez a zsúfolt versenynaptár miatt kivitelezhetetlen.

– Mi nyitottak vagyunk a dologra, de nem tudom hova lehetne beilleszteni egy efféle szünetet – mondta Scudamore. – Ez egyetlen esetben lenne lehetséges, ha a PL-ben szereplő csapatok számát lecsökkentenénk, 20-ról 18-ra. A világ egyik legerősebb bajnokságának esetében azonban ennek se lenne sok értelme. Egy szezonban 380 meccs van, ezt nem csökkenthetjük le, hiszen az UEFA is éppen hogy emeli a meccsek számát a rendezvényein.

Scudamore szerint az sem lenne jó ötlet, ha az FA-kupában eltörölnék az újrajátszásokat, a Ligakupát pedig egyenesen megszüntetnék. Szerinte az angol válogatott problémájára az lenne a megoldás, ha a menedzserek több lehetőséget adnának az angol játékosoknak, és nem igazolnának olyan sok légióst.

– Természetesen osztozunk a szövetségi kapitány felelősségében, de a csapatot nem mi állítjuk össze, nem mi találjuk ki a taktikát, és nem mi motiváljuk a játékosokat, ez nem a mi feladatunk – fejezte be Scudamore.

A Premier League illetékesei azért hoztak egy rendkívül fontos szabályt, ettől a szezontól kezdve ugyanis a csapatok 25 fős keretében legalább nyolc Angliában vagy Wales-ben nevelkedett játékosnak kell lennie.

Kádár Pál
    (metro.co.uk)
  • ldobosi
    Az MU zöld utat kapot Özil-ügyben
    2010-08-05 13:30:30

A Werder Bremen kész megfontolni az angol csapat Mesut Özilért érkező ajánlatát. Piotr Trochowski is Manchesterbe igazolhat.

A Manchester United az egyik legkomolyabb érdeklődő a 21 éves Mesut Özilért, aki a dél-afrikai világbajnokságon a német válogatott egyik legjobban szereplő játékosa volt. Özilnek mindössze 12 hónap van hátra jelenlegi szerződéséből, ezért a Werder Bremennél minden ajánlatot készek meghallgatni.

– Amennyiben reális ajánlatot kapunk, mindenképpen megfontoljuk azt – mondta Klaus Allofs, a brémai klub vezetője. – Jelenleg minden lehetséges.

Özil esetében tehát szabad a vásár az MU-nak, nem így Piotr Trochowski ügyében, akinek ügynöke cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a Lengyelországban született német válogatott játékos Hamburgból Manchesterbe költözne.

Özilehez hasonlóan Trochowskinak is csupán egy év van hátra a szerződéséből, ezért az angol klub azt reméli, jutányos áron szerezheti meg a játékost.

– Trohowski a Hamburg játékosa, szerződés köti a klubhoz – mondta a játékos ügynöke a Morgenpostnak. – Nem szándékozom kommentálni az eligazolásáról szóló pletykákat.

Kádár Pál
    (skysport.com)
  • ldobosi
    Vidic megerősíti elkötelezettségét a Manchester United iránt, Rooney lenyűgözte Fergusont
    2010. augusztus 5. csütörtök
    By szatke

Nemanja Vidic, a Manchester United védője kijelentette, hogy soha nem állt szándékában elhagyni jelenlegi klubját. Mint ismert, a nyár folyamán többször is felmerült a 28 éves játékos esetleges eligazolása. Ezt a pletykát cáfolta most meg a szerb bekk.

“Tudom, hogy voltak ilyen irányú spekulációk, de én soha nem mondtam, hogy el akarok menni. Mindig mondtam, hogy boldog vagyok itt” – mondta Vidic.

David Gill korábbi kijelentése is a védő Old Traffordon való maradását támasztja alá. Az MU vezére nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a nagyszerű középhátvéd hosszú távú szerződést fog kötni a klubbal.
    Egyébként Vidic a tegnapi dublini mérkőzésen játszott először a világbajnokság óta, de nem sok dolga volt, mivel a United az elejétől a végéig uralta a meccset.

Időközben Sir Alex Fergusont elvarázsolta Wayne Rooney edzésen mutatott teljesítménye, pedig a csatárról nem éppen hízelgő képek jelentek meg a napokban.

“Még csak hat napja kezdett el edzeni, de máris lenyűgözött engem. Még több edzésre van szüksége ahhoz, hogy végig tudjon játszani egy meccset. De a Chelsea ellen már játszatnom kell, hogy megfelelő állapotba kerüljön a Newcastle elleni bajnoki nyitányra. Addigra túl lehet egy válogatott meccsen is, ami nagyon jó dolog” – mondta a United skót mestere.

Ez a mérkőzés az augusztus 11-én rendezendő Anglia-Magyarország barátságos találkozó lesz.
  • Luna73
    Ez gáz volt!
  • Tyler1
    off:

íme egy tökéletes bedobás a tegnapi mintájára :D

(besz*rtam rajta)
  • Atti12
    köszi.
  • ldobosi
    Ha valakit érdekelnek még további eredmények és videók.
  • Oziris666
    Owen meg Park gólja kemény nagyon...