Manchester United Fan Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
tuti bemutatkozik a meccs végén. fõleg ha rossz helyzetbe leszünk, mert Macheda vagy Eagles félét alkothat😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Tyler1
nekem is nagyon döntetlen szagú ez a meccs :S

egyébként Diouf a kispadon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Rash87
Sokszor kellett volna már ilyen szituációban hozni,de alig sikerült,remélem ez kivétel lesz.

Glory, Glory Man. United!

Tyler1
amúgy most nézem h Arsenal és a mi meccsünkön kivül mindet elhalasztották 😄 (Arsenal x-elt úgyhogy nekünk hozni kell)

Darthmushroom
nagyon kéne a 3pont

Tyler1
kezdõnk:

-----------Kuszczak-----------
---Rafael-Brown-Evans-Evra---
-----Fletcher-Scholes-Carrick----
-------Valencia-Rooney-Park-------

kiváncsi leszek erre a Valencia Roo Park hármasra ott elöl, kicsit érdekes stratégia!

Tyler1
aha nekem az egyik kedvencem volt Nani, az elején nagyon jó volt, nem értem mi lett vele. sõt sztem most is jó játékos, csak már nem illik a ManU focijához.

mondjuk azt hittem h ahogy januárhoz érünk már jönnek is a Nani távozásával kapcsolatos hírek sorba, de eddig max. 2-t olvastam róla, azok is a semmirõl szóltak.

hedonist
Nem vonom kétségbe a tehetségét, nem is errõl van szó, csak pont ezaz,h 19 ÉVES és 30 milliós verdával nyomja, és azért "még" nem egy 19 éves Messi,aki alapember😊

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Rash87
"Csak",azért azt tedd hozzá,h csak 19 éves,majd nézd meg 1-2 év múlva😄

hedonist
Darron Gibson mivel tolja😄

azért nevetséges,h Zoran Tosic az edzéslátogatásaiért fullos BMW X5-tel nyesi😊 és persze nem kifejezetten rá gondolok, hanem minden ficsurra, aki ennyit keres a semmivel szinte. Tudom nem lehet ezt korlátozni, maguktól kéne tudni,h azért ne szálljanak már el így, Welbeck jóarc õ legalább "csak" egy s3 assal feszít😄D

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Pacal17
Nani eleinte nagyon ígéretesnek tûnt, talán 19 évesen (nem tudom pontosan) úgy gondoltam ha ilyen mértékben fejlõdik 25 éves korára jobb lesz mint Ronaldo. Kár érte, megvolt benne a potencia

Rash87
Szerintem se United szintû játékos. Valószínû az a sors vár majd rá,mint Nanira. Õ is megkapta rengeteg meccsen a lehetõségét,s nem tudott élni vele.

DONGUBA
"Nem vagyok méltó a Man United mezére"
Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem vagyok csalódott a gólképtelenségem miatt. Elszomorít ez a tény! Most az a legfõbb célom, hogy visszanyerjem portói formámat, eredményesebb legyek az ellenfél kapujánál és a mostaninál több lehetõséghez jussak az elsõ csapatban. Mostani formám alapján ugyanis nem vagyok méltó az együttes mezére – ezt mondta a Manchester United brazil középpályása, Anderson.

A nyolcszoros válogatott játékos két és fél évvel ezelõtt került Nani társaságában az Old Traffordra és a legnagyobb jóindulattal sem állíthatjuk, hogy megváltották volna a világot. Anderson Luís de Abreu Oliveira tinédzserként még a kapusok egyik rémálmának számított, igaz a Gremióban és az FC Portóban sem ontotta a gólokat, a két csapatban 37 találkozón nyolcszor volt eredményes. Manchesterben aztán tovább romlott az átlaga, 53 összecsapáson 1 (!!!) gólt rúgott…Igaz, a „vörös ördögöknél” a támadások helyett a védekezés került a fõ feladatai közé, de ez sem lehet igazi mentség.

„Gólerõsebb akarok lenni, hogy mérkõzéseket dönthessek el. Ez ugyanis nagyon fontos egy futballista karrierjében. Tudom, hogy szomorú lenne az a játékos, aki hozzám hasonló képességekkel rendelkezik, ismeri a támadófutball rejtelmeit és mégis ritkán talál be” – hangsúlyozta Anderson.

Tény, a még most is csak 21 éves brazil középpályás nem tartozik a United alapemberei közé, de ez összefügg a teljesítményével is. A szurkolók egy része úgy véli, Anderson nem küzd száz százalékos elszántsággal és lelkesedéssel, de az érintett cáfolja ezt.

„Nem engedhetem meg magamnak, hogy elkedvetlenedjek. Persze szükségem van arra, hogy sorozatban nyújtsak jó teljesítményt – tette hozzá a dél-amerikai futballista. – Korábban már számos klasszis maradt el az elvárt szinttõl a Unitedben, mert ez egy olyan klub, amely hatalmas kihívás elé állítja játékosait. Nyilvánvaló, hatalmas szívvel kell rendelkezned. A csapat rangidõs játékosai éppen ebben múlják felül a társaikat.”

Anderson mostanában a brazil válogatottban sem kap helyet, és igyekeznie kell, ha szerepelni kíván a nyári dél-afrikai világbajnokságon. De a középpályás nem adja fel, indokai pedig megkérdõjelezhetetlenek.

„Porto Alegre egyik kemény negyedében nõttem fel, keservesen nehéz életem volt. Csak néhányan tudtunk kitörni ebbõl, vannak akik jó tanulókká váltak, míg mások a futball révén kerültek jobb viszonyok közé. A többiek a kábítószer révén keresték a boldogságot. Én nem voltam jó tanuló, a drogok pedig szerencsére elkerültek. Nem akartam fiatalon meghalni. A futballt viszont imádtam! – emlékezett a múltra a Manchester United brazil középpályása.

Anderson egyébként elárulta – igaz, ezt már korábban is sejtették a drukkerek -, hogy Cristiano Ronaldo csábította az angol együtteshez. Nem véletlen, hogy a brazil tini és Nani is a most már a Real Madridot erõsítõ portugál fenomén vendégszeretetét élvezte elsõ angliai hónapjaiban.

„Folyamatosan azt hajtogatta: Gyere ehhez a csapathoz, neked való a Manchester United. Remek szezonom volt a Portóval, nagyszerûen játszottam, éppen a Chelsea elleni találkozóra készültünk, amikor eltört a lábam. Visszatérésem után még öt találkozó jutott nekem, majd a Unitedhez kerültem. Elképesztõen boldog voltam.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Rash87
Majdnem a fele Scholes 😊
DE szép gólok.

Ám remélem legalább a mi meccsünket nem halasztják el.

Atti12
Rash87
Lehet lesz egy bannercsere,szal lehet nem így fog kinézni az egész<#miaz>
De azért majd még beszúrom.

Oziris666
Ha igaz volt egyáltalán,sose lehet tudni...

Tyler1
bannerba kéne helyet szorítani Dioufnak is mostmár 32-es számmal 😊

Fabio Capello
a cirill betûs nevekrõl a FIFA egyik szabálya rendelkezik, nemzetközi mérkõzésen kötelezõ a latin abc-s angol átiratot használni.

Atti: htx, és ha jólsejtem, viszont kívánom 😄

Atti12
Boldog Névnapot <#hehe>

hedonist
egyetértek ezekkel a véleménykkkel,h visszataszító dolog fonetizálni a külföldi neveket😊

de ezalól kivétel pl. az orosz(amúgy mind, ahol nem latin betûkkel írnak),mert vagy leírod cirillel pl a mi oroszunk nevét, vagy átfordítod latin betûre, de akkor már választanod, kell, h melyik latin abc-t használó nyelven teszed ezt, angolul ugyen Yuri Zhirkov, magyarul meg Jurij Zsirkov, most ezeknél, mindegy sztem, de ez hogy Maroune Chamakh-ot Sámáh-nak irní nem, hogy gáz, de konkrétan ijesztõ nekem.

Tyler1
igen, euróban

na ja részben igazad van,de pl. a samak az durva és van néhány.
ha olyan neveket írnak le magyarul amit ha eredetivel írnának és nem lehetne rájönni a valódi névre aakkor áldásom rá h irják ugy ahogy szeretnék! Viszont amíg az eredetit kilehet olvasni és tudjuk,hogy kirõl is van szó akkor szépen kéne írnia és sztem ezzel mindenki egyetért 😊
DONGUBA
12 milliot irnak

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Magic Boy
A Shaktar jó csapat és gyûjti a brazilokat.
Ott legalább játéklehetõséget kap és így tud fejlõdni.

Ha tényleg jó játékos akkor úgyis hamar elhozza európa valamelyik élcsapata.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Tyler1
csak így a srác szívta meg, mer jöhetett volna a Unitedhez, a Realhoz, v. Chelseahez is, most meg a nagy ukrán pistákkal kell játszania 😊

Tyler1
bocsi nem is 6 milla mert õk euróban számolták, de mi így is többet ajánlottunk érte kb. másfélszeresével. 😊

Darthmushroom
nem rég volt hír h eladnák olcsóbban mert valami anyagi gondjaik vannak és most mi is olcsóbban meg tudtuk volna venni ha akarjuk

Tyler1
most olvastam h Costa - akit nyáron majdnem leigazoltunk csak keveselte a pénzt a Grémio - most elment a Donyeckhez ukrajnába.<#idiota>
és a hab a tortán h mi 6 millával többet kínáltunk érte mint amennyiért a Donyeck megvette 😄😄

ez annyira irónikusan szép nem?😄

Oziris666
Ha van is ilyen szabály ,akkor konzekvensen használják minden ilyenre,de õk össze vissza tolják...

Park Ji Sung csak értelmesebb mint ez a magyarosított Pak Csi Szong na de ez van😄 lehet jót röhögni

Tyler1
Pak Chisŏng a koreai neve, csak az angol átírásban Park Ji Sung. kurva idegesítõ amúgy nekem is, fõleg mikor magyar tv-ben Csiszong Pákot mondanak, mert ugye õk is fordítottan használják a nevüket.

én ezt a képes sportos lófaszt olvasgattam volt benne manchesteres cikk
Pak Csi Szongról....

Fabio Capello
Minden szabály alól van kivétel, mint például az én nevemmel. Újabban dívik a kiejtés szerinti írásmód, így Atillának kéne írni a nevem (amitõl mellesleg falramászom 😄), de mivel ez a név 'Attila' néven tradicionális, kiejtésileg hiába két 'l', írásban mindenféleképpen két 't' és egy 'l'.

Ugyanez érvényes minden olyan névre (külföldi/magyar egyaránt), ami másképp van anyakönyvezve, mint kiejtve.

Matthew Prosac
"sztem azért írják magyarosan mert könyebb nekik gépelni! De kérem ha egy sportoldal akkor azért a minimum,hogy helyesen írom le a játékosok nevét"

Alapvetõ tégedésben vagy, ahogy a többiek is. Ez egy szabály a magyar nyelvben,amit nem õk találtak ki, ellenben alkalkazniuk kell. Nem a zsurnaliszták gondolták ki egy unalmas vasárnap estéjükön, hogy akkor most fonetikusan kezdik leírni a neveket. Megvan a szabály, hogy mely területrõl származó avagy milyen származású játékosok neveit kell magyarosítani, és ez leginkább azon a területen érvényes, ahol nem a latin abc-t használják, hanem pl a cirillt. Egy két példa, ami ebbe a kategóriába esik: arab - görög - orosz - távolkeleti nevek (maradjunk hazai pályán: Park Dzsi Szung) de eszünkbe juthatnak még a Pogrebnyak vagy Csigrinszkij féle csodák... Chamakh speciel marokkói származású, ezért Samah, de ennyire már tényleg ne másszunk bele. Szerintem is undorító ez a magyarosítási szabály de ez van, el kell fogadni.
Egyébként ha tényleg mindenkit úgy kellene leírni a sportsajtóban, ami a becsületes neve, akkor pl Szotirios Kirgiakosz nevét így lenne helyes:
Σωτήρης Κυργιάκος
E logika mentén haladva már ennek a névnek az angol formája (Sotirios Kyrgiakos) is egy olyan kreálmány, mint a Samah nálunk... értitek.

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Fabio Capello
De basszuskulcs, két kattintás utánajárni az angol wikipédián, hogy kell leírni, ezt bármelyik kezdõ szerkesztõ meg tudja csinálni, ezekbõl a magyarosított szarokból mindenkinek elege van már, ennek többen hangot is adtak az NSO-n.

Dzsudzsit asszem lehozta valami spanyol napilap Dszudzáknak vagy vmi hasonlónak asszem 😄

Pacal17
Orosz neveket régóta magyarosítják, de tényleg nem kéne. Olyan mintha például az angolok Tomas Prishkin-t írnának. Dzsuzsákot valaki írja le nekem "angolul"... 😄

Tyler1
Samah<#idiota> hatalmas...

nem tudom h ennyire redardáltak a szekesztõk, vagy az olvasókat nézik annak. mindenesetre undorító h fonetikusan írnak le neveket. az meg ne legyen már kifogás h könnyebb gépelni ezért tanult bazki x évet iskolában 😄

Fabio Capello
és akkor az orosz nevek még nem is voltak, mint Akinfejev meg Zsirkov, Kerzsakov, Szicsev, stb 😄

Darthmushroom
nem értem miért nem néznek utána h kell írni a neveket

off
van ott még ahonnan ez jött 😄DDDD

Andrij Voronyin -Andrei Voronin
Maruan Samah - Marouan Chamakh
sztem azért írják magyarosan mert könyebb nekik gépelni! De kérem ha egy sportoldal akkor azért a minimum,hogy helyesen írom le a játékosok nevét (ennyivel is tisztelve õket)
on
Tyler1
igaz ha már te vagy a legdrágább játékos akk hadd ne ázzon fázzon a lábacskád 😄 CR-tõl amúgy is várható volt h reálos lesz, elvégre oda csak a legjobbak kerülnek...más kérdés h onnan már csak lefelé vezet az út.

off: újabb ékes megnevezés a sporthiradóról: Josszi Benajún<#idiota><#idiota>

Matthew Prosac
de nektek nincs túl sok választásotok, nekik meg igen 😄
(amúgy énis áznék meg fáznék (boxing idõszak) annyiért amennyit õk kapnak)

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

MR ME
ja áznék énis szívesen ott 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

heti x fontért,euroért nem hiszem,h nagyon meghatna az idõjárás<#gonosz1>
Matthew Prosac
szerintem az angliából spanyolországba igazolásnak van egy alapvetõ oka, ami mindenki számára ismert: a mediterrán éghajlat és életstílus. egy olyan játékosnél, mint pl C.Ronaldo, aki Madeirán született és ebben a közegben nõtt fel, érthetõ hogy Spanyolországban akar inkább játszani, mint a ködös esõs Angliában.

WuFraZselic
de nem sokáig, hál isten

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

Tyler1
az oké de ezek focisták. játszanak egy csapatban x éve, összeszoknak emberekkel, és képesek a pénzért feladni, amibõl amúgy is annyi van mint a szar nekik.

Matthew Prosac
mert ha már spanyolország akkor vagy real vagy barca, de a katalánoknál már megvan egy kialakult nyerõ keret, ezért oda nemnagyon kellenek.
amúgy hidd el, ha sok pénzed lenne, mégtöbbre vágynál, mert az ember kapzsi és mindig elégedetlen ha pénzrõl van szó