35611

• MR ME
    az mind1 hol, de mégiscsak jobb mint állandóan attóé rettegni h elmegy e ez a szar :S
  • Tyler1
    Anglia, Manchester, Sir Matt Busby Way M16 0RA Old Trafford

itt nézheted élőben, csak siess és vigyél sok pénzt :)
  • banok
    itt vannak streamek
  • Bence937
    hy. hol lehet ma nézni a meccset élőbe? (link v vmi, nem tudom :D)
  • Rash87
    Ha egy napon leszünk a Barca-val mindig,ne nagyon reménykedj,meg hát Tv2... :D

Én tippem túl optimista,4-0 :)
  • MR ME
    jogos, bár a bl-t még talán néha nézhetjük tv-ben is :D

2:0 a tippem nekem is
  • sanyiute
    2-1 nekünk
  • Tyler1
    megint? mintha ez újdonság lenne :D
    én min 3 gólos különbséget elvárok a szombati után(a mi javunkra)!
  • Matthew Prosac
    2-0 ide
  • MR ME
    "Rio is back from a long injury layoff and is ready to face Rangers in the Champions League. Rooney is also set to return"

este lehet megint streamezni :/
    na kikapunk e? :D
  • pilboy
    egyébként még a neville-rafael összehasonlításhoz annyit, sokan a rutint emelték ki neville mellett... erre mit csinált tegnap?? a 92. percben 2-3-nál nem adja haza a labdát, hanem előre ívelte a senki földjére, majd ugyanazon az oldalon (ő oldalán) jött is a beadás
    fletcher meg lenyilatkozza, h ebből tanulnunk kell... dehát nem profi csapat vagyunk? nem tudjuk, h egy meccs addig tart, amíg le nem fújja a spori? azt sem tudjuk, h bárki, bárhol, bármikor kaphat 2 gólt egy perc alatt? (pl.: 99-es bl-döntő)
    értetlenül állok az idegenbeli pontvesztéseink előtt.

azt hozzá teszem, h a 2. félidei teljesítményünkkel én elégedett voltam, leszámítva 5-10 percet 1-2-nél, amikor magunkra húztuk őket
  • hedonist
    megnéztem, van bizony:)
  • Matthew Prosac
    99%, hogy neki van olasz útlevele :)
  • hedonist
    :D hát biztos árnyaltabban működik ez az egész, most juttt eszembe, h mi di Santot is 18-19 évesen vettük, lehet,h úgy trükköznek,h reserve team be veszik aztán felhozzák:))
  • Matthew Prosac
    jó kérdés. mondom van ilyen, hogy a klub hivatkozhat "kivételes tehetségre", és akkor az FA mérlegel, hogy elfogadja-e vagy sem ezt az indokot. talán így. néha kivételeznek.
    kérdés, hogy mekkora borítékot kapnak :D
  • hedonist
    ja és ez vonatkozik minden dél-amerikaira és az "tengerentúli" nemzetre?
  • hedonist
    jah... dinnyónak amúgy spanyol van.

ÉS ti, hogyan szereztétek meg Andersont(8 brazil meccs) meg a két da Silvát?
  • Matthew Prosac
    gondolom az volt a szándék ezzel a kikötéssel, hogy csak jó játékosok kaphassanak munkavállalásit, mert aki válogatott (és az utóbbi két évben 75%-ban az volt), az már jelent valamit. Van ám még egy olyan kikötés is, hogy idézem:
    Furthermore, the country the player is coming from must be in the top 70 of Fifa’s rankings. (!!!)

Ez van. Nem én hoztam a szabályokat, tény hogy elég nagy hülyeség, mert így egy csomó brazil fiatal tehetség nem igazolhat Angliába, csak akkor, ha esetleg van EU-s útlevele, vagy csak miután befutott. Amúgy a Primera Divisionban is van/volt (?) az a bizonyos szabály, hogy a keretben hány nem-EU-s játékos lehet (régebben 3 volt, most nem tudom), ezt ilyenekkel játszották ki, hogy Higuainnak pl van francia útlevele (még jó, mivel ott született), ahogy Ronaldinhonak olasz. Így már nem számítanak EU-n kívülinek. A francia bajnokságban játszó afrikaiak 60-70%-nak szintén van francia útleve, ez is érthető (történelmi) okokból.
    Ha jól emlékszem, akkor a legtöbb időt Angliában kell eltölteni, hogy megkapd az állampolgárságot, míg pl egy argentín játékos 2 szezon után megkaphatja a spanyolt. Asszem.
  • Tyler1
    Ferguson: Eldobtuk magunktól a győzelmet

"Egy teljesen kényelmes helyzetből sikerült két pontot eldobnunk magunktól, ilyen egyszerű" - mondta Sir Alex a Sky Sports-nak.
    "Ilyen volt a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésünk. Két perccel a lefújás előtt kaptunk gólt a Fulham ellen és most is ugyanez történt."

"Könnyelműek voltunk, megvolt rá az esélyünk, hogy földbe döngöljük az Evertont, de nem tettük. Rengeteg helyzetet puskáztunk el. A mérkőzés legnagyobb részében elégedett voltam a mutatott játékunkkal. Időnként egészen jó játékot mutattunk be - ezzel nem is lehet vitatkozni, viszont saját magunkat fosztottuk meg két nagyon értékes bajnoki ponttól."

"Berbatov volt a legjobb játékosunk, azt gondolom helyenként briliáns dolgokat láthattunk tőle, de ez mind semmibe veszett az eladott győzelmünknek köszönhetően" - tette hozzá.
    Ő egy nagyszerű játékos. Talán az előző szezonban nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit előzetesen vártak tőle, többször élt át nehéz időket, de már akkor is volt, mikor megmutatta, miért igazoltuk le és a ebből a mai napon is láthattunk némi ízelítőt."

Szomorúsága mellett Sir Alex azért jó híreket is megosztott a nagyérdeművel, ugyanis bejelentette, hogy Rio Ferdinand kezdőként fog pályára lépni a Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen.
  • Darthmushroom
    én nem róla beszéltem -.-
  • giornalista
    egy non-eu játékos esetében független, hogy az EU-ból jön-e vagy sem. a németeknél pl. teljesen más szabályozás van.

18 évnél fiatalabb brazil játékos pedig nem igazolhat külföldre.
  • hedonist
    és Neymart ha sikerult vona megvenni akkor csak azért, mert 18?
  • hedonist
    rafinha szted hol játszik/játszott, ha nem az euban?

Matt: ja ezt értem, de volt ő is válogatott igaz kemény 1 meccse van ami nem elég, de már rég eu ban van, amúgy nem értem ezt a szabalyt, mi köze van az angol munkavállalásihoz,h válogatott vagy sem.
  • Matthew Prosac
    mondom, a fél csapat elért már mindent. ezzel nem fog tudni mit kezdeni az öreg, kellenek az új játékosok, akik harapnak minden trófeáért.
  • giornalista
    megoldást kell találni a csapat motivációs gondjaira. a 70. perctől kezdve folyamatosan egyre lejjebb ültünk. nem csoda, hogy a végén amikor a szépítő gólnál erőre kapott az Everton, egy dekoncentrált csapattal találta szemben magát és azt lazán bedarálta.

nincsenek jól szinten tartva a fiúk, és ez eddig nem volt jellemző rájuk. ezzel a problémával kellene kezdenie valamit az Öregnek.
  • Matthew Prosac
    Ramires 17x válogatott, ráadásul 2009-ben válogatták be először, tehát megfelel az "elmúlt 2 év kritériumának". Ennyi.
  • Darthmushroom
    de ramires már eu.ban játszott + volt válogatott. ha hamarabb akartátok volna még braziliából nem kapott volna mivel akkor még válogatott se volt. pl hernandez év elején nem kapott volna munkavállasít de viszont már a télen többször volt válogatott és azért kapott
  • hedonist
    Akkor Ramires hogyan igazolt most hozzánk? Rafinha is németországba játszott tehát Európában így könnyebb a helyzete, nem értem miért ne kaphatna engedélyt.
  • Matthew Prosac
    ezt nem értem. mi az hogy előre el kell intézni? te is tudod hogy szól a szabály. méltányosságból is csak akkor adják meg valakinek, ha a klub "extranagy tehetségre" hivatkozik a leigazolásakor és az FA ezt elfogadja.
    anno mi is le akartuk igazolni Maicon-t, jött is volna, csak a munkavállalási engedély volt a probléma
  • hedonist
    hát kva nagy pillanat:D max nekünk, de én nem kárörvendek, ez egy elég szerencsétlen végjáték volt főleg a 3.ik Everton gól, amúgy a bátor támadó hozzáállásuk miatt megérdemelték a liverpooliak, a védelmük bizonytalankodásai miatt meg inkább nem.
  • Cabell
    Amúgy mióta aktívan nézek MU meccseket, azaz 2006 óta, ilyen nem történt. Mármint, hogy 2 gólos előnyből pontot vesztettünk volna. Egyszer sem. Tehát ez egy nagy pillanat.
  • Tyler1
    topik már top10-be xD
  • Cabell
    http://www.skysports.com/video/clips/0,23791,12602_6370522,00.html

úgy birom ilyenkor mikor a riporterek ilyen elcsukló, töredező szomorkás hangon beszélnek, mintha legalábbis nagy drukker lenne..:D
  • hedonist
    nekünk nincs adósságunk kb 1 éve már.
  • hedonist
    Miért ne kaphatna munkavállalásit? csak előre el kell intézni.
  • Tyler1
    ja és megkérdezném Obertannal mivan? vagy itt az a trend h a tehetséges fiatalokat hagyjuk elmenni a faszba? már rég RÉG RÉÉÉÉÉG alapember lehetne, amilyen potenciál van a srácban, de 1 kezemen megszámolhatnám hányszor játszott szerencsétlen.
  • Tyler1
    kerettel nincs baj, de mintha a City-t látnám annyira nem érzik egymást a játékosok. az összes támadást elbasszák a kapu előtt, a védelem meg néha olyan bizonytalan mintha egymásra várna a 4 védő.

ez egy jó keret szar taktikával.
  • giornalista
    sajnos nekünk törleszteni kell az adósságokat, miközben a Chelsea vígan beleverheti magát újabbakba. ezzel nem tudunk versenyezni sajnos. vagy arra várunk, hogy jöjjön ide is egy arab milliárdos és egy közepesen undorító pénztemető legyünk, vagy büszkén kihúzzuk ezt a néhány évet trófea nélkül, mire végre kitalálnak majd valami szabályozást ezekre a pénzügyekre.

a probléma az, hogy nekünk nagyon kevés időnk van. a törlesztések miatt egyszerűen életbevágó, hogy BL-helyen végezzünk, a csapatunk pedig vészesen öregszik, és mivel nem gondolkodtunk előre, nem sikerült lecserélni a játékosállományt szépen, fokozatosan. ehelyett egyszerre kell majd 4 meghatározó embert pótolnunk, ami óriási feladat elé fogja állítani a szakmai és a pénzügyi stábot is.
  • Cabell
    Igen, ez mindig baj volt, én sem értettem soha, hogy nálunknál jóval gyengébb csapatoknak is miért adjuk át TELJESEN a területet akár csak egy gólos előnyben is, kockáztatva ezzel mindent, míg más nagy csapatok a vezetés birtokában méginkább dominálnak és uralják a játékot.

Valószínűleg energiatakarékosság céljából találhatta ezt ki, vagy nem tudom...

De a fő gond az, hogy egy bivalyerős, világverő keret rengeteget gyengült, és egyszerűen ez már nem egy olyan ütőképes gárda, mint volt, és nem alkalmas arra, hogy egy ilyen bivalyerős Chelsea-t komolyabban megszorongasson, akár még rövidtávon is.

És ennek az egésznek az oka a rohadt money...
  • giornalista
    Park idegenben biztos pont. tőle támadásban nem lehet sokat várni, de nehezen játsszák át. ahogy írod, nagy munkabírása van. Giggs helyett mindig neki kéne kezdeni. aztán ha kell gól a végén, be kell küldeni helyette Giggseyt.