35611
-
#22898 de 99 bl döntő sors döntő volt az életembe :D addig csak nézegetem a focit azóta imádom :P -
Zenszkij #22897 Csak nem 99-ben lettél MU drukker :).. -
#22896 nem értem ezt a "szar" hozzáállást pár embertől... szánalmas akkor szurkoljon másnak.. Én 11éve MU szurkoló vagyok és nem is tagadom, jobban rosszban kiálltam mellettük és ez így is marad, most rosszul kezdtük az szezont és????? ha valaki tudná mi is igazán a MU kultusza akkor tudná h ebből a szarból is ki fogunk valahogy mászni.. mert a MU azért MU mert mindig ki tudott jönni a szarból akárhogy kezdte a szezont vagy meccset.. meg kezdjük ott h mi van ha idén nem leszünk bajnokok??? volt már olyan h nem voltunk bajnokok 2szer egymás utána. majd leszünk megint. meg attól h így kezdtük az évet meg rangerssel x-tünk a bl-be attól még simán nyerhetünk bajnokságot meg bl-t is.. akinek nem tetszik a mostani MU húzzon más csapathoz szurkolni vagy álljon ki mellette most is vagy ne legyen MU szurkoló... -
#22895 -
#22894 érdekes h ezt pont te írod, aki mióta ebbe a topikba irogatsz még értelmes hozzászólást nem tudtál produkálni.
a jelenelgei ciklusod most 15.-e óta megy, amikor is leírtad h Fergie szar, a csapat szar, kiesünk, Scholes-on kivül mindenki szar, Bebe szar(annak ellenére h sztem életedben nem is láttad még), Gibson szar, Anderson a király, szarok vagyunk mert nem 100 millióból igazoltunk, a Chelsea szánalomból vesztett ellenünk, stb...
soroljam még vagy te is átlátod a helyzetet?
egyértelműen nem tudod megítélni sem a sportot, sem a csapatot relatív módon. az egyetlen szisztematikus baromságod, h ha nem vagyunk bajnokok, akk szart sem érünk. na hát ez nem szurkolás. írták már egy párszor, én is leírom, h szeretettel vár téged a Real Madrid és Man City topik.
és valószínűbbnek tartom, h én több Arsenal és Man Utd meccset láttam 1 év alatt mint te egész életedben :) de ha gondolod ide hívok egy kedves fórumtársat az Arsenal topikból és majd ő megmondja h mennyire van Fabregasra építve a csapat.
no offenze, de vicces, h az oktat engem, akinek értelmes, reális értékelése még nem volt sem meccsek, sem a csapat, sem a futball iránt.
és ezennel én is befejeztem, majd esetleg más folytatja veled ezt a meddő vitát, ami sztem felesleges, mert a kutya sem fog téged a hülyeségedben meggyőzni, és tisztább képet kialakítani az egész sportról :) -
#22893 hadd számoljam össze... egy, kettő, három, négy... négy. igen. ennyi baromságot írtál ebben a hsz-edben. három sor alatt. meglehetősen sűrű lett ez így, úgyhogy ha nem haragszol, erre nem válaszolok, mert nagyon, de nagyon nem érdemes. azért egy-két Arsenal-meccset megnézhetnél néha, meg Unitedet is, és fura összefüggésekre lelnél :D -
#22892 ha te 2 perces videó alapján megállapítod, h milyen játékot mutat a pályán, akk neked a Real Madrid élén a helyed.
akk semennyire nem kreatív, mert az Arsenal sem Fabregas köré épít csapatot, meg mi sem Sholes köré. de Scholes nem is irányító közép, de Gibson sem, és nem is lesz. -
#22891 http://www.youtube.com/watch?v=AaFPBQ9UVUE - Bebe. látszik, hogy a labdával ügyes, de a 90 perc alatt ezek szerint összesen 5-6 értékelhető, látványos momentuma volt. remélem, erősödik és fejben is felkerül a pályára. én rá nagyon mérges leszek egészen addig, amíg erősségévé nem válik a nagy csapatnak, vagy ha túl nem tudunk adni rajta nyereséggel.
Gibsont majd az idő eldönti. én úgy látom, hogy a jó lövőtechnikáján kívül semmilyen olyan jó tulajdonsága nincs, ami meghatározóvá tehetné a Unitedben. amikor láttam játszani, nem nagyon mutatta annak a jelét, hogy jó irányító lenne, most így hirtelen nem tudok tőle például gólpasszt felidézni, de ez nem jelenti azt, hogy ne is adott volna soha. persze leírni semmiképpen sem akarom, hiszen Fletcher sokkal rosszabbnak tűnt, mára mégis klasszis a posztján.
Andersonban több kreativitást érzek. az első szezonja kifejezetten jó volt. első szezonnak tökéletes. utána azonban visszaesett, meg meg is sérült. ha összekapja magát, erősségünk lehet.
a kreatív egy focistánál azt jelenti, hogy mennyire Fabregas. vagy Scholes. mit lát meg és mit tud abból megvalósítani. képes-e meccseket eldönteni, képes-e a semmiből gólpasszt adni. lehet-e, érdemes-e köré építeni egy csapatot. -
#22890 akk te lehet a Mel Gibsonra gondoltál, de a unitedites Darron Gibson a legnagyobb reménysége a csapatnak :)
az h nem passzol jól hülyeség, az meg h nem kreatív nem tudom mit jelent egy focistánál, mert nem színészek, de az biztos h a labdákat remekül játsza meg.
én 1000x rá szavazok inkább mint Anderre, aki még 3 év után sem tudta kezdőbe játszani magát, annak ellenére h többe került mint Csikó meg Bebe együttvéve.
Bebe meghogy levegőben nulla-e nem tudom, de mondj egy jól fejelő játékost a tartalékból? megjegyzem Rooney 3 éve még felsem ugrált a labdákért hanem inkább arrébb tette az embereket. -
#22889 gyors, jól ad be, viszont a pályán nagyon gyámoltalan és elveszett... nem hiszem, hogy az idén látjuk a felnőttcsapatban. levegőben nulla. -
#22888 Andersonban én is hiszek, remélem, miután felépült, megmutathatja, hogy mit tud a középpályán. Gibson azonban tévedés, neki pont az nincs meg, ami Scholest naggyá tette: az esze a futballhoz. nagyon jól lő, de csapatot nem lehet rá építeni, nem kreatív, nem passzol jól. nem találja fel magát, nem húz váratlant, nem ad olyan labdákat, mint amilyeneket Scholes. ő egy jó DMC lehet, ha nem találunk nála jobbat. -
#22887 nagyon remélem h kitalált vmi okosat SAF, nehogy az OT-n szopassanak pont a Pooliak :D
közben Bebe már debütált a tartalékoknál, ahol szélső támadót játszott, egész komoly ívelésekkel, néha a kapura veszélyes beadásai is voltak :O
jó lesz ez a srác emberek!
(és fuck megint nem nyertem dedikált Valencia mezt xD) -
#22886 majd a poolt lealázzuk -
#22885 leginkább Gibson, de Anderson is játszható mint támadó és labdaszerző közép. -
Naagy Janos #22884 Gibson pl -
#22883 na, kíváncsivá teszel! ki az a játékos az utánpótlásban, aki jövőre kész játékosként Scholes helyére léphet? -
#22882 kb. a jelnlegi csapatot Kiscsikó ezzel a képpel leírja :D csak a jóisten segíthet rajtunk...
-
#22881 szezon végéig biztos. úgyhogy felesleges lett volna helyére venni akárkit is. ha meg visszavonul, akk is bőven van az utánpótlásban ember a helyére. -
#22880 nem kell Scholes helyére senki? miért, szerinted meddig fog ő még nálunk játszani? -
#22879 jó ki ne találd ám, h a Chelsea nekünk ajándékozta a CS-et.
akármennyire szart sem ér, akk is presztizs meccs, mivel a Chelsea és a Man Utd a PL jelenlegi 2 legerősebb riválisa.
Scholes jól van középen, csinálja amit kell. nem kell a helyére senki. inkább Nanit kéne visszarántani a földre, mert megint a tavaly szezoneleji önző cselező formáját hozza. aztán mikor Valencia-Nani volt a 2 szélen, akk talán a legbikább támnadásokat nyomattuk, óriási veszteség most ez a bokatörés :/ -
#22878 az történt, hogy az nem volt tétmeccs, csupán a szezon utolsó edzőmeccse. mi komolyabban vettük, mint ők.
a taktikán valóban módosítani kellene. ezért kellett volna egy támadó középpályás, egy kreatív játékos a sorra, aki Scholes-hoz hasonlóan meg tudja játszani a társakat, húz valami váratlant. -
#22877 sikeres volt Valencia műtéte, úgyhogy nem lesz komolyabb baja, de tavasz előtt már semmiképpen nem léphet pályára. -
#22876 rosszul látod. nem a posztokkal van a baj, hanem a taktikával. a középpálya remekül előre játsza a labdát, csak a kapu előtt szarakodjuk el a dolgot. jól mutatja ezt a Rangers elleni labdabirtoklási fölényünk is.
egyszerűen képelenek vagyunk kihasználni a lehetőségeket. nincs CR aki 30ról megküldje a labdát aztán hello, nincs formában Rooney sem, aki lőtte a labdát ahol érte.
a taktikán kell módosítani. nem passzolgatni a 16oson belül, mert az nem megy.
Gibsont simán játszatnám már a nagyoknál, mert geci jó lövője van a srácnak. Cleverly is jó LESZ, de még fiatal - nem fog ártani neki a kölcsönjáték. Fabio messze van még a tesótól is, a tesó meg keveset játszik, h alapember legyen.
Chelseat legyőztük már egyszer idén, geci jó játékkal. mi a fasz történt azóta nem tudom... -
#22875 a személyeskedést leszámítva, végre egy értelmes hozzászólás.
a probléma érmének két oldala van. az egyik az, hogy megszerezhető pontokat dobtunk el. a Fulham és az Everton ellen is nyert helyzetből hoztuk x-re a meccseket, ami komoly mentális, felkészítésbeli problémákra utal. a játékosok dekoncentráltak, vezetésnél percről percre egyre jobban lopják a focit, próbálják kihúzni a végéig. ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni. ezt akkor találta ki az Öreg, amikor két hónapig nem kaptunk gólt a bajnokságban, és lehetett számítani a hátsó sorra. most egyáltalán nem vagyunk stabilak hátul, főleg a rengeteg sérülésnek köszönhető rotálás miatt.
a középpályás védekezésünk az egész Everton-meccsen kuka volt, Scholes helyett nem tudott a teljesen középszerű, jó kiegészítő ember O'Shea védekezni. az utolsó percekben a feltámadó Everton egy teljesen fáradt, mentálisan már nem a pályán lévő társasággal találta szemben magát. hát persze, hogy felülkerekedtek és "beakarták" az egyenlítő gólt. ezeket a problémákat fel kell ismernie a szakmai stábnak és valamit kezdeniük kell vele.
tehát 4 pontot már most elvesztettünk, pedig nagyon könnyű csapatok ellen kezdtük a szezont. kérdés, hogy mire lesz elég ez a mentális erő az Emirates-ben, vagy akár már hétvégén, a Liverpool ellen. korábban igazi nyertes csapat voltunk, az utolsó percig volt esélyünk felállni a padlóról. most mintha megfordult volna a kocka, az utolsó percekre mindig elfelejtjük, hogy még tart a meccs.
kiesni pedig hogy eshettünk volna ki bárhonnan is szeptember közepére? :) ez nem a Blue Square South...
meglátjuk, hová vezet ez az út. a csapat elöregbítése, a fiatalok módszeres figyelmen kívül hagyása, az egyre rosszabb pedagógiai érzék az Öregtől mind-mind riasztó már erre a szezonra nézve is. én speciel már az általad említett trió (City, Spurs, Liverpool) eredményeit figyelem a legjobban, tőlük kell elsősorban tartanunk. a Spurs és a City kerete nagyon erős, a Liverpoolban igazából én sem látok semmit.
de ki kell találni, hogy mi legyen például jövőre, hacsak nem akarunk még egy szezonnak a Giggs, Scholes, Neville trióval nekifutni. az Öreg mindenesetre azt nyilatkozta, hogy "majd az elkövetkezendő években valamikor" fognak visszavonulni, tehát simán lehet, hogy még egy idényt akar tőlük. pedig Scholes már bevallotta, hogy tervei szerint az előző lett volna neki az utolsó.
a Barcelonát meg a műcsapatokat leszarom. értsétek már meg, hogy attól, hogy kurvára aggódok és sötéten látom a United jövőjét, nem vagyok ellendrukker... na mindegy, végül is nem kell megértenetek. -
#22874 egyrészt megköszönném, ha nem szólnál bele, hogy kinek szurkolok. attól, hogy aggódva figyelem a csapat sorsát, attól, hogy pesszimista vagyok a jövőt (és a jelent) illetően, még nem hiszem, hogy más csapatot kellene keresnem.
mutathatnál egy fiatalt így a vita közben, akit mostanában beépített Fergie a csapatba. mert Fabio alig játszik (persze sokat sérült), Rafael fél éve bűnbak, Nani már 24 éves lesz, Anderson alig játszik még akkor is, ha felépült, Valenciát is 24 évesen épített be.
a szövegértéssel pedig komoly gondjaid vannak, mert a felét sem érted annak, amit leírtam (az Arsenalos kiemelt példád tökéletesen mutatja). azt sem érted, hogy én ugyanúgy szurkolok a Unitednek, mint eddig, meg mint bármilyen más drukker, csak máshogy látok dolgokat. sajnos be fog bizonyosodni az igazam, ha pedig nem, akkor együtt fogunk örülni neki.
már tavaly sem voltunk versenyképesek a Chelsea-vel, az ő hibáikból éltünk, az otthoni meccsünkön esélyünk sem volt a győzelemre (köszönhetően például Gary Neville játszatásának). az 1 pont az az illúzió, ami tönkretette a nyarunkat, mert mindenki elhitte, hogy ha csak 1 pontra vagyunk a Chelsea-től, akkor nem kell jelentősen erősödnünk hozzájuk képest, majd lesz egy kicsivel több szerencsénk, aztán jól van... -
#22873 a csapatnak egyetlen kirívó hiányposztja volt, a kreatív, középső támadó középpályásé. van der Vaart ott volt, borzasztóan olcsón, nem kellett. helyette megvettük azt a túlkoros Bebét, 7.5 millió fontért (kétharmad Ronaldo áron!), aki korábban csak a portugál 3. osztályban játszott és az idén semmilyen hatással nem lesz a csapatra, mert egy év minimum el fog menni arra, hogy erőnlétileg, mentálisan felhozzuk.
attól, hogy nincs pénzünk, még lehet jól sáfárkodni az átigazolási piacon, meg lehet találni az olcsó és hasznos játékosokat. sem Hernandez, sem Smalling leigazolása nem volt hiba, de Bebe árából másnak kellett volna jönni. vagy Bebének, de sokkal olcsóbban.
és nem lett volna szabad elengedni Cleverleyt, rég neki kéne játszania a középpályán Scholes helyett (ha épp pihentetni akarjuk a most zseniálisan játszó nagy öreget). -
#22872 + olyannyira nem estünk még ki sehonnan, hogy az egyetlen eddig elhódítható kupát meg is szereztük, még akkor is, ha a Community Shield lényegében lószart sem ér. -
#22871 Giornalista! Ezt most csak neked:
Attól hogy nem vagyunk épp barcelonai magasságokban még jó csapatunk van. Otthon kétszer győztünk 3-0-ra, a két idegenbeli meccsünkön pedig 2-2 pontot vesztettünk, mert a végjátékban dekoncentráltak és balszerencsések voltunk. A Rangers beszorítottuk de ötlettelen volt a támadójákunk, ami egyrészt a középpálya sara volt, másrészt meg tudjuk hogy Rooney mostanság nem fog repdesni - "bizonyos" okok miatt -, Hernandeznek meg idő kell. Az egyetlen dolog, amiért fúrom az Öreget, hogy Berbát annyira szereti.
Csak jelzem, hogy idén még továbbra is veretlenek vagyunk, nem estünk ki sehonnan és az elmúlt 3 évet figyelembevéve tökugyanúgy kezdtünk, mint szoktunk (tavaly 9 pont 4 forduló után végüls második hely, tavalyelőtt csak kettőt(!) nyertünk meg az első 5 meccsünkből és bajnokok lettünk, még egy évvel korábban 4 forduló után 5 pont, végül bajnoki cím) - ezt már Rash kolega is említette.
"ebben az erős mezőnyben a BL-helyünk sem biztos. a Chelsea, az Arsenal, a City, a Spurs, a Liverpool, az Everton, az Aston Villa, a Fulham mind-mind megelőzhet minket"
Persze, elviekben a Wigan és a Blackpool is megelőzhet. Gyakorlatilag továbbra is BIG4-ról beszélhetünk csak, maximum annyi különbséggel, hogy a Pool-t felválthatja a Man.City, ha... Nem tudom sikerült-e követni az eddig eredményeket de sem a City sem a Tottenham, sem a Pool (hajdehajjajde) nem nyújt félelmetes produkciót (előző forduló megvan? ManCity - B'burn 1-1, West Ham - Tottenham 1-1, Birmingham - Pool 0-0). Az Everton 4 fordulót követően nyeretlen, az Aston Villából elege lett Martin O'Neillnek, mert mindig eladják a jó játékosaikat (le is lépett) és soha nem érnek oda sehova, a Fulham legjobb helyezése pedig tudtommal egy 7. hely. De a keretüket átnyálazva nem ijedtem meg.
Továbbra is csak a Chelsea és az Arsenal jelent minőségi vetélytársat, rövid időn belül ezekhez csatlakozik majd a City.
Szóval... Miről is beszélünk? Ja hogy nem nyerjük meg minden meccsünket díszlépésben 6-0-ára? Kérem szépen, át kell pártolni a Barcához, ott kevesebb csalódás ér mostanság. Na üdv! -
-
#22869 Arsenal és Chelsea 3 góllal megy az első félidőben!
kb. ennyit mi is tudtunk volna rúgni, ha nem szarakodik az összes játékos a kapu előtt... -
#22868 Nem,nem vagyok,de az egy dolog.
Tavaly ilyenkor 1 ponttal volt több,mint most.Akkor is sírt a sok okos,hogy Ronaldo elmegy,nem fog érni a csapat semmit. S mi lett? így is épp hogy megelőzött minket a Chelsea.Persze,szezon végén Rooney is lesérült,szóval ez annak is köszönhető volt,kis pech.
Tavaly előtt meg azt hiszem,h 4 forduló után volt 4 pontunk,s bajnokok lettünk.
Most biztos beletiprok a lelki világodba,de akkor mi a faszért szurkolsz a Man. Utd-nek? De őszintén? Ekkora pesszimista embert sose láttam, vagy csak direkt csinálod.
Meg milyen 10. helyről beszélsz? Elárulnád? Úgy magyarázod a hülyeségedet,mintha minden meccset elvesztettünk volna idén.
Tény,h lehetne több játékost igazolni,de szerintem Chicarito megállja a helyét. Valencia szépen beépült a csapatba (bár most ki tudja mi lesz vele) A fiatalokat meg sorba építik be a csapatba, úgy hogy nem teljesen értelek.
Ha nem látsz ezekbe bele,s csak osztod a pesszimista hülyeségedet,szerintem szurkolj más csapatnak,de persze csak addig,még megy nekik,mert ha elvesztenek 1 meccset, akkor újabb csapatot kellesz keresned :\
"meg kell nézni az Arsenal példáját: ők a kicsiből akartak sokat csinálni. nyertek is néhány trófeát Wenger alatt"
Mi nem nyertünk semmit az évek során? Vagy te ezeket honnan veszed? Ébredj már fel.
A német bajnokságot meg ne hasonlítsd már az angolhoz... ég és föld a kettő. -
Zenszkij #22867 Barcelonát az idén az életben nem verjük meg, hátha valaki szívességből kiveri nekünk a BL-ből, de ezt nehezen képzelem el. A bajnokság még meglehet, de nagy riválisokat legalább egyszer meg kellene verni. Igazolni biztos nem fog az öreg, szerintem Mourinhot már rég ide kellett volna hozni. -
#22866 arra nem gondoltál, h nem véletlenül volt 15 milliónk az igazolásokra? a csapat kurva nagy csődben van, és hiába mondja Gill minden évben h szabad kezet kap Fergie...hát nem kap!
a legjobbat hozza ki így is az igazolásokból, mert fiatal és tehetséges játékosokat vesz.
megjegyzem, nézz körül a Chelsea-nél, vagy az Arsenalnál, h kiket igazoltak idén.
mondtuk már, ez nem Real és nem City. -
#22865 Ne temessétek már a csapatot, majd belejönnek! -
#22864 az Öreg nagyon ritkán igazol a télen. ha a nyáron ennyire passzív volt, a télen sem fog semmit csinálni. sokkal nagyobb kockázat olyankor megvenni egy játékost, egyből a mély vízbe kell dobni, stb. nem hiszem, hogy nagyon aktívak lennénk, persze hát hinni és bízni azt lehet...
az idei szezon legjobbja eddig holtversenyben Scholes és Berbatov. a tavalyi két legnagyobb kerékkötő... -
#22863 miért? a játékkal te sem vagy elégedett, a szezonunkkal sem. gondolom Bebének sem örülsz jobban, mint VdV-nek tetted volna. és ha egy csapatnak szemmel láthatóan nem megy, ha a menedzser nem tudja megújítani, akkor ott mi mást lehetne tenni, mint váltani a kispadon? mi ebben a hülyeség szerinted? -
#22862 miért? mondj - nem sok! - 3 jó dolgot, ami a Uniteddel történt az elmúlt 12 hónapban. én 30 rosszat tudok mondani. és ez nem arról szól, hogy kinek hosszabb, hanem arról, hogy lefelé tartunk. csúszunk lefelé azon a bizonyos lejtőn.
és ebben az erős mezőnyben a BL-helyünk sem biztos. a Chelsea, az Arsenal, a City, a Spurs, a Liverpool, az Everton, az Aston Villa, a Fulham mind-mind megelőzhet minket. a meglepetéscsapatokról pedig még nem is ejtettem szót. ha pedig nincs BL, gyakorlatilag szétesünk, hiszen a hiteleket nem lesz miből fizetni, csak játékoseladásból.
kibaszott Glazerek persze ha eltakarodnának... csak kinek van pénze 1.5 milliárd fontért (ennyiért válnának meg tőle, azt hiszem, így már nullszaldósan adnák át) megvenni ezt a csapatot? a mai futballviszonyok között csak túlköltekezéssel lehetünk versenyképesek.
meg kell nézni az Arsenal példáját: ők a kicsiből akartak sokat csinálni. nyertek is néhány trófeát Wenger alatt, még főleg a Highburybe (tényleg, amióta megvan az Emirates, nyertek már bármit is?), de sosem lettek az a szupercsapat, az BL-győzelemre esélyes gárda.
egyszóval, a sikeresség egyáltalán nem garantált. piaci körülmények között a United extranyereséges, évente több tízmillió font profitot tudunk termelni a játékoseladásokon felül, de ha folyamatosan a piaci viszonyokat figyelembe nem vevő Cityvel és Chelsea-vel kell küzdenünk otthon, illetve az Interrel, a Milannal, a Reallal és a Barcelonával a nemzetközi porondon, az életben nem nyerünk semmit, amíg megoldást nem találnak erre a problémára.
meg kell nézni a német csapatokat, az ő eredményességüket a nemzetközi kupákban, az ő versenyképességüket a BL-ben, mondjuk egy 5 éves folyamatot vizsgálva. -
#22861 Te tiszta hülye vagy,már bocs :) -
#22860 én már tavaly mondtam, persze le lettem hurrogva. nincs koncepció a csapatnál, és ahová ez az út vezet, az bizony a 10. hely, középszer és rövid úton csőd.
Fergusont év közben tilos elküldeni, de ha nem javulnak az eredmények, az év végén a nagy hármassal együtt meg kell válnunk tőlük. nem engedheti meg magának a United azt, hogy nosztalgikus érzésekből hagyja tönkremenni saját magát.
a csapat fásult, szürke, lassú és öreg. sajnos ugyanezek a jellemzők igazak Fergie-re is. minden tiszteletem az övé, de ha alkalmatlan a csapat irányítására, akkor meg kell válni tőle. az elmúlt 1 évben kritikán aluli, amit művelt. a Ronaldo-pénzből nem erősített, a tavalyi szezonból nem vont le megfelelő következtetéseket, a nyári átigazolási piacon botrányos teljesítményt nyújtott, a csapat pedig kiábrándító az idei szezonban. -
#22859 Ne légy pesszimista!