Manchester United Fan Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GGMU
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
kisborsóka meg megint rúgott egyet <#eljen>#eljen>
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Kár,h Berba is kb. ennyit csinálna,mint Owen.
Glory, Glory Man. United!
Bár mixemen már csak ez kellene,s eddigi statisztikát nézzük akk 99% h kikapnak <#idiota>#idiota>
Glory, Glory Man. United!
Chelsea - Man Utd 0:3 (Rooney, Chicha, Nani)<#vigyor3>#vigyor3><#pias>#pias>
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
2010.08.07. 18:56
Sír Alex Ferguson kilátogatott a Fulham mérkõzésére a Werder Bremen ellen ahol a hazaiak 5-1-re nyertek többek között Gera Zoltán mesterhámasa miatt. A találkozón Mesüt Özil a 38. percben ált be csereként. A Blackburn 1–1-et ért el ahol az angol csapat gólját a MU-tól kölcsönbe kapott Mame Diouf szerezte.
2010.08.07. 18:09
Sir Alex Ferguson, az angol újságíróknak adott interjújában a következõ idény esélyeseirõl, valamint a négy nagy klub, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, és a Manchester United megszûnõ dominanciájáról beszélt.
Ferguson szerint az elõzõ idényben megszûnt az évek óta megszokott négy nagy klub, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United dominanciája azzal, hogy a Tottenham a negyedik helyen végzett, valamint hogy a Liverpoolnál a Manchester City és az Aston Villa is jobb helyezést ért el.
Úgy gondolom, hogy az elõzõ szezonban megszûnt a négy nagy dominanciája a Tottenham remek szereplése miatt, és úgy vélem, a következõ szezonban is hasonlóan fog teljesíteni a Spurs. Szerintem ha az Evertont elkerülik a sérülések, akkor szintén jelentõs játékerõt képviselhet az új idényben – mondta a skót szakember.
Ferguson korábban kritizálta a Manchester City átigazolási politikáját, de elismeri, hogy a következõ évadban is veszélyes lehet a városi rivális, hiszen a City legutóbb az ötödik helyen végzett a bajnokságban, éppen hogy lemaradva a Bajnokok Ligája-selejtezõrõl.
A Manchester City idén is sokat költött új játékosokra, szóval természetesen számolni kell vele, de én személy szerint nem látom értelmét fontmilliókért nagy neveket igazolni, csak azért, mert a szurkolók azt szeretnék. - folytatta a skót.
Ferguson ezen a nyáron 17 millió fontot költött Chris Smallingra és Javier Hernándezre, ám nem kíván már újabb futballistákat a csapatához vinni. Nem akarok több játékost szerzõdtetni ezen a nyáron, elégedett vagyok a jelenlegi kerettel – nyilatkozta a skót.
A bajnoki cím várományosai közül a Chelsea-t gondolja a legesélyesebbnek, de reméli, hogy az õ együttese fog a szezon végén diadalmaskodni.
A Chelsea megnyerte a bajnokságot és a kupát is az elõzõ idényben, ezért úgy gondolom, hogy a londoniakat kell a fõ favoritnak tekinteni, de bízom benne, hogy az én csapatom fel tudja venni velük a versenyt – fejezte be nyilatkozatát Sir Alex Ferguson. A szakember hamar felmérheti az erõviszonyokat, hiszen vasárnap a Community Shielden csap össze a két gárda.
Forrás: Nemzetisport.hu
Boldog vagyok a jelenlegi kerettel és feleslegesnek tartom bárkinek a megvásárlását, csak azért, mert a szurkolók azt szeretnék" – folytatta a tréner.
„A szurkolók minden évben egy nagy név érkezésére vágynak, sõt a játékosok is örülnek egy sztár szerzõdtetésének. Ugyanakkor reálisan csapatunkra nézve felmerül a kérdés, vajon kire van még szükségünk?" – tette fel a költõi kérdést Ferguson.
„Ha azon futballisták játékát követem, akiket mindenki csodál és nagyra értékel, egyszerûen nem hoznak lázba" – fogalmazott kissé kritikusan a szakember.
--------------------
kerettel nincs is baj, kár hogy negyede még a kórházban fekszik összedrótozott lábbal. aztán majd jön a nyilatkozat "sajnos a sok sérült játékos miatt nem tudtunk úgy játszani ahogy szerettünk volna, de én nem aggódom a csapat miatt, és gratulálok Ancelottinak".
2010.08.07. 01:00
Sir Alex Ferguson úgy véli, a Chelsea veszélyeztetheti leginkább a Manchester United 19. bajnoki címébe fûzött álmokat. A „Vörös Ördögök” tavaly nem tudták elhódítani zsinórban negyedik, összességében pedig 19. bajnoki címüket.
Az olasz mester emellett még történelmet is írt csapatával, mert a volt a „Kékek” történelmének elsõ olyan éve, mikor az FA-kupát, és a Premier League-et is el tudták hódítani. A skót tréner szerint ebben az idényben is a Chelsea lesz a legnagyobb riválisa csapatának, s már a Community Shield borsot törne Ancelottiék orra alá.
Tavaly az FA-kupát, és a bajnokságot is megnyerték, tehát nem szabad, és nem is tudod az esélyességüket alábecsülni, elutasítani. A bajnokság nagyon sok veszélyt fog tartalmazni egész idõ alatt. Az elõzõ idényben a „Nagy Négyes” hegemóniáját megtörte a Tottenham. - fogalmazott Fergie.
Ilyenkor az ember azt gondolja, hogy biztosan fejlõdnek a következõ szezonra is, plusz ott a Manchester City, akik idén nyáron is nagybevásárlást tartanak. Nyilvánvalóan õket is számításba kell venned.
Azt hiszem miután az Everton túl van a sérülésekbõl adódott problémákon, õk is belépnek ebbe a kategóriába. Ez lesz a legversenyképesebb bajnokság, efelõl nincs kétségem.
Ebben a szezonban lesz a valaha látott legnagyobb versengés. De úgy gondolom arra a csapatra figyelsz leginkább, mely a címvédõ. A Chelsea-nek megvan a kellõ tapasztalata. - fejezte be a skót.
Forrás: Premiership.hu
2010. augusztus 7. szombat
Szerzõ: szatke
Tom Cleverley erre az idényre marad a Manchester Unitednél. Sir Alex Ferguson azt mondta, az MU nem teheti meg, hogy egy ilyen tehetséges játékost kölcsönadjon egy másik klubnak.
Cleverley az elõzõ szezonban a Watford csapatának volt kölcsönadva, a másodosztályú csapatban nagyszerû teljesítményt nyújtott. Ferguson figyelmebe vette, hogy a fiatal tehetséges játékosra nagy jövõ vár az Old Traffordon. Ennek ellenére a skót mester az volt a terve, hogy kölcsönadja középpályását egy másik Premier League csapatnak. De Cleverley – aki jövõ héten tölti be 21. életévét – a United észak-amerikai túráján mutatott ragyogó teljesítménye meggyõzte Fergusont arról, hogy a játékosnak maradnia kell a csapatban.
“Õ egy kivételes képességekkel rendelkezõ fiatal játékos, aki több poszton is bevethetõ. Tud játszani a középpálya közepén és a két szélen is. Olyan tehetség, akit meg kell tartanunk. A Watfordnál megmutatta, hogy képes gólt szerezni a középpályáról, nekünk szükség van erre. Darron Gibsont leszámítva nincs olyan játékosunk aki sok gólt lõne középpályásaink közül. Már nem számíthatunk arra, hogy Scholes 15 gólt szerez egy szezonban. Ezért meg kellett néznünk ezt a területet. Kétségtelen, hogy Cleverley kiemelkedõ képességekkel rendelkezik a gólszerzéshez tudományához” – mondta a United fõnöke.
A menedzser szavai nagy lendületet adhatnak Tomnak, akinek karrierje most kezd igazán elindulni az Old Traffordon.
Mindemellett Sir Alex megerõsítette, hogy két fiatal támadóját is kölcsönadja. Danny Welbeck a Sunderland, Mame Diouf a Blackburn játékosa lesz a következõ bajnokságban. Így mindkét játékos rendszeres játéklehetõséghez juthat a Premier League-ben.
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
2010-08-06 13:06:10
Michael Carrick, a Manchester United játékosa biztosan kihagyja az új szezon kezdetét, miután bokasérülést szenvedett a szerdai dublini meccsen.
Az angol válogatott középpályása az ír ligaválogatott elleni, 7–1-re megnyert meccs elsõ félidejében kapott egy rúgást, és Sir Alex Ferguson szerint a 29 éves játékos kéthetes pihenõre kényszerül.
„Michael fájlalta a bokáját szerdán” – mondta Ferguson. „Semmi komoly nem történt, de pár hét pihenõre szüksége van, a rajtot biztosan kihagyja.”
Ezek alapján Carrick biztosan kihagyja a vasárnapi, Chelsea elleni Szuperkupa-meccset, valamint az augusztus 16-i, Newcastle elleni bajnoki rajtot, és a hétközi Magyarország elleni válogatott meccset is.
Ferguson már most elmondta, hogy Michael Owen és Wayne Rooney is 45 percnyi játéklehetõséget kap majd a hétvégén, de több játékos is pihenõre kényszerül.
„Gabriel Obertan bokája még mindig nem az igazi, õ még az Államokban sérült meg” – mondta Feguson. „Még néhány hét, mire Rio Ferdinand visszatérhet, Owen Hargreaves pedig még mindig Amerikában van.
Anderson szépen fejlõdik a térdsérülése után, de még két-három hét, mire újra edzésbe állhat.”
A brazil ikrek, Rafael és Fabio ételmérgezést szenvedtek a héten, így az õ szereplésük is kétséges.
Eközben Ferguson kijelentette, hogy Danny Welbeck és Mame Biram Diouf is mehet kölcsönbe megfelelõ ajánlat esetén. Pontos klubról nem esett szó, de Welbeck valószínûleg Sunderlandben, Diouf pedig Blackburnben köthet ki.
Tom Cleverley viszont nem megy sehova. Sir Alex az Old Traffordon tartja az ifjú tehetséget, aki remek játékkal rukkolt elõ a felkészülési meccseken.
telegraph
Márványi Péter
2010. augusztus 6. péntek
By szatke
Nani úgy érzi, nagyon fontos tagjává vált a Manchester Unitednek. De azt is tudja, hogy fejlõdnie kell még. A portugál játékos 2007-ben érkezett a Unitedhez a lisszaboni Sportingtól. Úgy tûnt, a januári átigazolási idõszakban távozni fog Manchesterbõl. Azonban a 23 éves szélsõ teljesítménye a szezon második felében jelentõsen javult, most élvezi az MU-nál betöltött szerepét.
“Magabiztosabbnak érzem magam a klubnál. Tisztában vagyok azzal, hogy jó helyen vagyok. Segítek a csapatomnak gyõzelmeket szerezni és fontos pontokat gyûjteni, most tudom, hogy nagyon fontos vagyok a Unitednek. Velem együtt mindenki izgult, mert nem tudtuk, hogy leszek-e olyan játékos, amilyenre mindenki számított. Most már kezdik elhinni, hogy nagyon jó játékos lehet belõlem” – mondta a világbajnokságról az utolsó pillanatban lemaradó játékos.
Nani jól tudja, folytatnia kell a kemény munkát, mert úgy érzi, ez a kulcsa a további fejlõdésének.
“Remélhetõleg jobb leszek, mint a legutóbbi idényben. Ezért nagyon keményen dolgozom, bizakodó vagyok. Az emberek az elõzõ szezonban egy másik játékost láthattak, mert minden nap keményen dolgoztam. Rengeteget fejlõdtem, de még sokat kell tanulnom. Remélem, hogy ezt az évadot jobban fogom kezdeni, mint az elõzõt” – fejtette ki gondolatait a 36-szoros válogatott szélsõ.
ezen szakadtam 😄D
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
tartalékkeretben meg mindig Nani rúgja a büntetõt.
The Matrix has you...
2010-08-05 12:17:59
Richard Scudamore, a Premier League ügyvezetõ igazgatója szerint nem a téli szünet bevezetése lenne a megoldás az angol válogatott problémáira.
Több szakember, mint például Sir Alex Ferguson és Fabio Capello is a mellett kardoskodik, hogy a többi elitbajnoksághoz hasonlóan Angliában is vezessék be a téli szünetet. A két edzõ szerint ezzel elkerülhetõ lenne, hogy a nemzeti válogatott fásultan és kizsigerelve érkezzen a nyári világversenyekre – mint ahogyan ez az idei dél-afrikai világbajnokságon is történt.
Scudamore szerint azonban ez a zsúfolt versenynaptár miatt kivitelezhetetlen.
– Mi nyitottak vagyunk a dologra, de nem tudom hova lehetne beilleszteni egy efféle szünetet – mondta Scudamore. – Ez egyetlen esetben lenne lehetséges, ha a PL-ben szereplõ csapatok számát lecsökkentenénk, 20-ról 18-ra. A világ egyik legerõsebb bajnokságának esetében azonban ennek se lenne sok értelme. Egy szezonban 380 meccs van, ezt nem csökkenthetjük le, hiszen az UEFA is éppen hogy emeli a meccsek számát a rendezvényein.
Scudamore szerint az sem lenne jó ötlet, ha az FA-kupában eltörölnék az újrajátszásokat, a Ligakupát pedig egyenesen megszüntetnék. Szerinte az angol válogatott problémájára az lenne a megoldás, ha a menedzserek több lehetõséget adnának az angol játékosoknak, és nem igazolnának olyan sok légióst.
– Természetesen osztozunk a szövetségi kapitány felelõsségében, de a csapatot nem mi állítjuk össze, nem mi találjuk ki a taktikát, és nem mi motiváljuk a játékosokat, ez nem a mi feladatunk – fejezte be Scudamore.
A Premier League illetékesei azért hoztak egy rendkívül fontos szabályt, ettõl a szezontól kezdve ugyanis a csapatok 25 fõs keretében legalább nyolc Angliában vagy Wales-ben nevelkedett játékosnak kell lennie.
Kádár Pál
(metro.co.uk)
2010-08-05 13:30:30
A Werder Bremen kész megfontolni az angol csapat Mesut Özilért érkezõ ajánlatát. Piotr Trochowski is Manchesterbe igazolhat.
A Manchester United az egyik legkomolyabb érdeklõdõ a 21 éves Mesut Özilért, aki a dél-afrikai világbajnokságon a német válogatott egyik legjobban szereplõ játékosa volt. Özilnek mindössze 12 hónap van hátra jelenlegi szerzõdésébõl, ezért a Werder Bremennél minden ajánlatot készek meghallgatni.
– Amennyiben reális ajánlatot kapunk, mindenképpen megfontoljuk azt – mondta Klaus Allofs, a brémai klub vezetõje. – Jelenleg minden lehetséges.
Özil esetében tehát szabad a vásár az MU-nak, nem így Piotr Trochowski ügyében, akinek ügynöke cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a Lengyelországban született német válogatott játékos Hamburgból Manchesterbe költözne.
Özilehez hasonlóan Trochowskinak is csupán egy év van hátra a szerzõdésébõl, ezért az angol klub azt reméli, jutányos áron szerezheti meg a játékost.
– Trohowski a Hamburg játékosa, szerzõdés köti a klubhoz – mondta a játékos ügynöke a Morgenpostnak. – Nem szándékozom kommentálni az eligazolásáról szóló pletykákat.
Kádár Pál
(skysport.com)
2010. augusztus 5. csütörtök
By szatke
Nemanja Vidic, a Manchester United védõje kijelentette, hogy soha nem állt szándékában elhagyni jelenlegi klubját. Mint ismert, a nyár folyamán többször is felmerült a 28 éves játékos esetleges eligazolása. Ezt a pletykát cáfolta most meg a szerb bekk.
“Tudom, hogy voltak ilyen irányú spekulációk, de én soha nem mondtam, hogy el akarok menni. Mindig mondtam, hogy boldog vagyok itt” – mondta Vidic.
David Gill korábbi kijelentése is a védõ Old Traffordon való maradását támasztja alá. Az MU vezére nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a nagyszerû középhátvéd hosszú távú szerzõdést fog kötni a klubbal.
Egyébként Vidic a tegnapi dublini mérkõzésen játszott elõször a világbajnokság óta, de nem sok dolga volt, mivel a United az elejétõl a végéig uralta a meccset.
Idõközben Sir Alex Fergusont elvarázsolta Wayne Rooney edzésen mutatott teljesítménye, pedig a csatárról nem éppen hízelgõ képek jelentek meg a napokban.
“Még csak hat napja kezdett el edzeni, de máris lenyûgözött engem. Még több edzésre van szüksége ahhoz, hogy végig tudjon játszani egy meccset. De a Chelsea ellen már játszatnom kell, hogy megfelelõ állapotba kerüljön a Newcastle elleni bajnoki nyitányra. Addigra túl lehet egy válogatott meccsen is, ami nagyon jó dolog” – mondta a United skót mestere.
Ez a mérkõzés az augusztus 11-én rendezendõ Anglia-Magyarország barátságos találkozó lesz.