Manchester United Fan Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Anderson mehet a Portohoz vissza, cseppet sem sajnálnám. jó játékot nem láttam tõle mióta megvettük. az árából meg 2 VdV is jöhetne.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

giornalista
jó 25 perc volt, de azóta semmi. kéne azért a gól. ha azt akarjuk, hogy ugyanúgy tartsanak tõlünk az ellenfelek, mint a Chelsea-tõl, akkor meg kell mutatnunk, hogy mi is ki tudunk végezni egy csapatot otthon.

kár, hogy leálltunk, remélem, a 2. félidõben megint támadunk, gólokat lövünk és javítunk a gólkülönbségünkön. a WBA erre tökéletes partner.

más kérdés, hogy ha marad a 2-0 és pihen a csapat, azt is meg tudom érteni az Öreg részérõl, sok meccsünk lesz a közeljövõben.
giornalista
van der Vaart adta a Spurs gólpasszát. value in the market.
giornalista
viszont a WBA kezdi összeszedni magát. remélem, hogy tudatosan nem támadjuk le õket, 2-0 után kontrázhatunk nyugodtan, remélem, lesz eredménye.

és nem arról van szó, hogy leülünk.
giornalista
azért érdemes megemlíteni, hogy az Arsenal ugyanazt csinálta, mint mi az elején: lefocizta az ellenfelét a pályáról (B'ham), ám végül õk kerültek hátrányba!
giornalista
a kérdés az, hogy miután leadjuk a 2 gólos elõnyt, hány-kettõre tudunk nyerni végül 😊
giornalista
na végre, ezt is kisakkoztuk. amatõr az ellenfél, de ez óriási gól volt, és nagyon kellett. most már csak lazán ki kéne végezni õket.

aki nem látja: túlzás nélkül mondom, hogy a Magyarország-San Marino meccset játsszák újra, és megint a piros mezesek az ügyesebbek.
MR ME
ez de szép volt, végre vmi játék!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

giornalista
most Berbatov hagyott ki egy helyzetet 8 méterrõl... ez így nem lesz jó. nem igaz már!
MR ME
én itt nézem, ez is tökéletes
Channel - 94912

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

giornalista
mi az istenért nem Nani lõtte!? túl jól sikerült az elõzõ free kick?

kihagytuk. utána egy beadásról Hernandez maradt le. szétfocizzuk õket, de minden helyzet kimarad.
giornalista
csak be kell lõni a 17 méterrõl, szembõl megítélt szabadrúgást.
giornalista
fura, nálam ez tökéletes szokott lenni, most is az. kihagytunk 2-3 helyzetet, most pedig jön a 2-0.
Pacal17
Nálam itt sem megy 20 fölé a "jelerõsség". Eldobom az agyamat mostmár 😄

giornalista
akkor Berbatov csodálatos saját magának adott álompasszát sem láttátok? egyelõre nagyon jók vagyunk, de kéne még 1-2 gól hamar, nehogy felhozzuk a WBA-t. ha azt látják, hogy ha kinyílnak, akkor is kihagyjuk a ziccereket, ránk fognak telepedni.
giornalista
sop://broker.sopcast.com:3912/80517

tökéletes minõség, angolul. igaz, amerikai, néha sírni lehet a kommentátoron, de nem ez a fontos.
MR ME
kibaszott streamekkel baszakodás már megint felbasz, pont nem láttam a gólt, faszom kivan már ezzel!

giornalista
tiszteletlen dolog ilyen rosszul védekezni ellenünk. remélem, kihasználjuk a helyzeteinket, egyelõre kinéz egy hatos a WBA-nak.
Pacal17
Valaki tud NORMÁLIS streamet? (veetle alapból nem megy nálam)

giornalista
IGEN!!! jókor mondta a riporter, hogy nem jó az ellenfeleknek, ha hamar szerzünk vezetést 😊 reméljük, így lesz!
giornalista
Evra fegyelmez 😊)
giornalista
nagy szerencsénk, hogy gyõztek az Emirates-ben, így legalább tudja a csapat, hogy komolyan kell venni õket.
Tyler1
most muszáj lesz vmit kezdeni, mert ez a West Brom megverte az Arsenalt idegenben, és nem az egyszerû ellenfelek közé tartozik.
a szokásos eddigi játékunkkal nem fogunk gyõzni az biztos.

MR ME
márha megy nekik, van olyan h egy csapat nincs formában, akármit tehet ha nem jönnek össze a dolgok akkor nem jönnek össze
bár ha a fejekben kicsit rend lett akkor talán látunk vmi focit is az idén elõször, mert amit eddig csináltak az szomorú volt, így is leülök a tv elé mindig és megnézem a meccsüket természetesen, csan nem tetszik amit látok 😞

Tyler1
hát talán leesik nekik, h mostmár kmolyabbra kéne venni a figurát.

MR ME
hiszem ha látom...am meg mit nyilatkoztak volna? h hát szarok vagyunk most, ez van?

Tyler1
viszont padon ott van.
amúgy kiváncsi vagyok mennyit fejlõdött a csapat, mert ebben a 2 hétben mindenki azt nyilatkozta, h innen jön a vörös köd a szemek elé, és szétb*sznak mindenkit.

giornalista
ma sincs Rooney. mármint a kezdõben.

Van der Sar; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Giggs; Berbatov, Hernandez.
banok

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

giornalista
ezt azóta cáfolta Fergie, állítólag nézeteltérés van a klub és az orvos között, ezért nyilatkozta ezt a hazugságot.
Tyler1
kigondolta volna, h Rooneynak semmi sérülése nem volt(SAF ez kicsit már átlátszó nem gondolod) 😊
Rooney kockázatos játékot ûz Fergievel

ennek meg semmi értelme nem lesz, max megbasszák a klubot, h ha pár okos túlbuzog majd.
tömeg tüntetés október végén

Tyler1
pénzügyek után evezzünk más vizekre:

Hargreaves valószínû pados lesz, és akár be is állhat a West Brom ellen. vagyis a felépülése nem várt gyorsasággal történik. nem tudom mennyire kéne erõltetni a mostani játékot, nehogy megint korán durranjon el a puska mint májusban. mindenesetre ez jó hír, és õ rá aztán kurvára szükség lenne most a csapatban(bár 2 év kihagyás után kételkedek benne na de...).

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/9088543.stm

giornalista
pénzügyekben járatos, idõsebb ismerõsöm jobban belenézett a pénzügyi jelentésbe. a lényeg:

"Na, vezessük le a "sokkoló" veszteséget: 100,8 ból lejön a játékjogok amortizációja (40,1), a létesítmények értékcsökkenési leírása (8,5), illetve a goodwill amortizációja (35,4). Ez együtt 84 misi, ami nem valós költség. 14,6 millánál vagyunk. Ehhez hozzáadja a játékostranszfer eredményét (+12,7) és levonja hiteltörlesztés (42,3) és a kötvénykibocsátással kapcsolatos egyszeri tételeket (64,7). Van egy kis adófizetési kötelezettség (3,7). Így "jön ki" az adózás utáni eredmény -83,6."

az egész hozzászólást itt olvashatjátok, de sok újdonságot nem tartalmaz ahhoz képest, amit én írtam korábban.

http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?a=104107643&t=9018322
giornalista
az az érdekes, hogy eközben a klub készpénzállománya nõtt, 160 millió fontra (ez egyelõre nem megerõsített infó, csak írták valahol). a kiadásoknál több olyan tétel is szerepel, amely konkrét pénzügyi veszteséget nem jelent, az említett amortizációs összegek (játékos, befektetések, stb.). ennek az a lényege, hogy mint veszteséget, le lehet vonni a nyereségünkbõl, ami jobb adózási körülményeket tesz lehetõvé. ezt is érdemes figyelni.

az idei nagy veszteség szerintem kizárólag az egyszeri, 67 millió fontos törlesztésnek köszönhetõ, ezért ennyire kirívóak a számok. de én várnék még a végleges ítélettel, szeretném elõször látni a teljes pénzügyi jelentést, abból majd többet és pontosabbat megtudni arról, hogy ez a 80 millió fontos veszteség pontosan mit is jelent ránk nézve.

amennyire én látom, a banki terhelés nélkül igazán gazdagok lennénk, ez pedig jó.
Tyler1
igen félreolvastam sry. azt tudom, h nyereségesre jön ki a haszon profit évek óta, viszont klub banki terhelése miatt esélytelen, h annyi profitot termeljünk, ami a klubra nézve abszolút nyereség. az idei +8 millió, az az új tv-s jogdíjak emelése, és az új szponzor belépési injekciójának eredménye.
tavaly viszont míg a játékos eladások fedezték nagyjából ezt az összeget, addig idén csak növeltük, fõként a kötvénykibocsátásokra felvett plusz hitel miatt.

a Glazerék meg önerõbõl nem fognak kiszállni, mivel a klubot leszarák, de az adósságuk a Unitedre van terhelve, így akármi manipuláció történik, akk az klubot fogja súlytani. Amúgy 2005 óta a veszteségek egyfolytában nõnek. az elmúlt 2 évben megkétszerezõdtek. amíg 2 éve csak 22 milliós volt a veszteség, mára 80.

giornalista
a valódi gond az, hogy így még tudjuk törleszteni az adósságokat is, de mi lesz akkor, ha nem jutunk be a BL-be? ha évekig nem nyerünk bajnokságot? ha kevesebbet leszünk a tévében, ha kevesebb meccset játszunk (azaz hamar kiesünk a kupákból, BL-bõl, vagy be sem jutunk)? hogy viselnénk el egy 15 millió fonttal kevesebb bevétellel záruló évet? amire azért van esély, ahhoz elég, hogy ne jussunk tovább a BL csoportkörbõl, legyünk csupán 3.-ok a bajnokságban, ne játsszunk jól a kupákban, és hogy megtorpanjon picit a fejlõdésünk az ázsiai piacokon... na akkor mi lenne...

sajnos a pénzügyi helyzet a játékoskeret és a teljesítmény rovására megy, és ha ez így folytatódik, abból nagy baj lehet.
giornalista
egyébként meg engem túlzottan nem érdekel, hogy a lapok Rooney eladásáról írnak, mert ilyen erõvel bármit leírhatnak. a pénzügyi helyzetünk nem rózsás, a Glazerektõl kellene megszabadulni, azt viszont jó látni, hogy magával a mûködéssel, a balance-szal nincs baj, továbbra is a világ legjobban menedzselt sportklubja vagyunk. nyereséget termelnénk egy olyan piacon, ahol ez ezen a szinten SENKINEK nem sikerül.

ha nem lenne a buzi adósság, nyilván.
giornalista
nekifutok még még egyszer. összefoglalom a lényeget. a helyzet abból a szempontból rettenetes, hogy 80 millió fontos veszteséggel zártunk. azt azonban érdemes tudni, hogy ez szinte kizárólag a hiteltörlesztésnek volt köszönhetõ, az tehát nem ezen felül jött. 40 millió évi rendes hiteltörlesztés, illetve volt egy 67 millió fontos külön törlesztés. ez 107 millió font már önmagában. elolvastam a BBC cikket, meg a rövid jelentést is, és ezeket gyûjtöttem ki belõle. nem vagyok pénzügyes (egy ismerõsöm elemezni fogja a teljes jelentést, õ többet lát majd benne), de ezek a számok egyáltalán nem rosszak. a Glazerék nélkül valódi befektetõ nélkül is tudnánk üzemelni, míg a többi nagy csapat (az Arsenalt leszámítva) a tulajdonosai zsebétõl függ. a spanyolok és az olaszok fõleg.

bevételek, elöl a tavalyi, mögötte az idei számok:

matchday income: 108.8 --> 100.2
media turnover: 99.7 --> 104.8
commercial turnover: 69.9 --> 81.4
annual turnover: 278.4 --> 286.4 --> 8 millió fonttal több BEVÉTEL, mint az elõzõ évben.

kiadások
interest payment: 40 --> 40
one-off finance charges: 0 --> 67, ez egy egyszeri, valami külön felvett hitel visszafizetését tette lehetõvé.

további adatok, számok nélkül (másik cikkbõl van):
- non-salary costs down by 15%
- wage costs up 7%
- 8% fall in matchday income
- az amotrizációs költség (ami, ha jól tudom, a játékosok értékvesztését hivatott szolgálni, pénzmozgást nem jelent, de le lehet írni az adóból) 35.4 millió font volt.

operating profit: 92 --> 100.8 --> 8.8 millió fonttal több NYERESÉG, mint az elõzõ évben. eben az összegben nincs benne az adósságok törlesztésére kifizetett összeg. ez mûködési nyereség, tisztán az, amit a klub megtermel. ennyivel zártunk volna, ha nem lenne a hiteltörlesztés. az elsõ olyan angol klub vagyunk, amely 100 millió fontnál nagyobb mûködési nyereséget ért el, ezt érdemes megjegyezni.

érdemes megemlíteni, hogy nálunk a bevételeknek 46%-át kell fizetésre költeni.
Tyler1
perzse adó elõtti bevétel lehet 100 milla fölött, de hát nekünk abból bõven akasztanak le a törlesztõ szarságra. nem az a lényeg.

Tyler1
akk te rossz cikket néztél, ajánlom újboli elolvasását 😊
hogy lenne 100 millió fölött könyörgöm, mikor CR eladása is csak 48-at tudott rajtunk hozni. idén meg nem is adtunk el játékost csak vettünk. 100 millióval vígan szarnánk az 500 millás adósságra.
szted miért jöttek hírbe Rooney eladási pletykái? mert olyan baszott jók a pénzügyi híreink?

giornalista
nem nem, félreérted. a mûködésünk nyereséges, a veszteség kizárólag a hiteltörlesztésnek, azaz az adósságnak köszönhetõ. az adózás elõtti nyereségünk 100 millió font fölötti volt, ebbõl persze vontak volna le a Glazerék nélkül is, de nem 180 millió fontot, értelemszerûen. tehát nyereségesek vagyunk, de az amerikaiak zsebre teszik a pénzt.

most egyébként volt valami elég nagy, egyszeri fizetési kötelezettségünk, a veszteség mértéke annak köszönhetõ.

és nem csökkentek a bevételeink, ez-az csökkent, de pl. a média bevételek pont nem. most nincs idõm átnézni újra a cikket, de határozottan nõttek is bevételeink. a meccsnapokra vonatkozóak persze nem, de ez nem is csoda, hiszen eggyel kevesebb hazai meccsünk volt (ráadásul BL!).

nincs nagy vész, de jó lenne, ha végre eltûnnének az amerikaiak, mert õk húzzák vissza a szekerünket.
Tyler1
Gill szerint minden rendben

végülis mást úgysem nyilatkozhatott volna. mondjuk Gill még akk is pozitívan látná a dolgokat, ha az OT-t 1000 markoló rombolná porig. nehogy Rooney sorsa is az legyen h "nem akartuk eladni, de õ távozni akart".

Tyler1
80 milliós veszteséggel zártuk az évet. tavaly CR után 48 millás plusszal zártunk, igaz akk ugye 80-at kaptunk Ronaldoért.
kevesebb a bevétel is, csökkentek a reklám pénzek, kevesebb a jegyeladás.
ez vmi hitetlen komolyan, és ehhez még jön a baszott adósság. ez innentõl kezdve a LEJTÕ!

forrás:
http://www.bbc.co.uk/news/business-11499023

Tyler1
hozzáteszem volt vmi abban a félrefordításban. tipikus nyers angol mentalitása van, és a vulgaritás sem áll tõle nagyon messze.
na de mind1 mert a sajtó úgy is azt írja, amibõl eladása lesz. az kit érdekel, h a 20. United játékos állna ki Roo mellett, na de ha vki leoltja...az mááás.

giornalista
így van. a mûködésünk világszínvonalú, 100 millió fölötti nyereséget termelnénk fontban (és ezt meg is tesszük), csakhogy az adósságok törlesztésére mindenünk elmegy. ha a Glazerék nem húznák vissza a szekerünket, önerõbõl is gazdagok lennénk, mindenféle arab milliárdosok meg orosz olajmágnások nélkül. a spanyol bankkölcsönökrõl nem is beszélve.
giornalista
azóta már kiderült, hogy az újságok félrefordították az egészet, ismételten negatív színben beállítva egy United-alkalmazottat. csupán 1 héttel az után, hogy Ferguson bojkottálni kezdte a sajtókonferenciákat, mert az újságok azt állították, hogy azt mondta, hogy Torres csaló, pedig ilyet nem mondott...

http://therepublikofmancunia.com/kiko-ive-asked-rio-to-explain-to-roo-what-i-meant/

itt lehet elolvasni a sztorit.
Tyler1
Kiko leoltotta Roo-t 😄

Macheda az olasz Gazzetta dello Sport-nak adott interjújában beszélt csapattársáról: "Rooney egy nagyszerû ember, mindig ad nekem tanácsokat, de egy kicsit munkásosztálybeli és közönséges."

A fiatal tehetség megerõsítette, nem áll szándékában elhagyni a Vörös Ördögök csapatát és nem csatlakozik kölcsönbe az elõzõ klubjához sem.
Hozzátette: "Javulni szeretnék Manchesterben és amint érettebb leszek, képes leszek arra, hogy döntéseket hozzak. A Lazioról szóló hírek megtisztelõek számomra, de nem hiszem, hogy visszatérek."

hedonist
hiába riválisok és egyáltalán nem bírom õket, én örülnék, ha helyre állna a rend, azért a Pool sokkal méltóbb ellenfél, mint a hányadék mancity

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Tyler1
azért az egészen borzasztó, h Anglia 2 legnagyobb klubbja, a totális adósság és csõd szélén. a Poolt elérte a sötét felhõ, küzdhetnek a kiesés ellen, de ha mi sem szabadulunk meg hamarosan a Glazerektõl akk sorsunk kb. ugyanez.

giornalista
kíváncsi vagyok, sikerül-e eladni a Liverpoolt. ha igen, és tõkeerõs befektetõ érkezik, az ránk nézve semmi jót nem jelent.