Manchester United Fan Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
kár, hogy leálltunk, remélem, a 2. félidõben megint támadunk, gólokat lövünk és javítunk a gólkülönbségünkön. a WBA erre tökéletes partner.
más kérdés, hogy ha marad a 2-0 és pihen a csapat, azt is meg tudom érteni az Öreg részérõl, sok meccsünk lesz a közeljövõben.
és nem arról van szó, hogy leülünk.
aki nem látja: túlzás nélkül mondom, hogy a Magyarország-San Marino meccset játsszák újra, és megint a piros mezesek az ügyesebbek.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Channel - 94912
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
kihagytuk. utána egy beadásról Hernandez maradt le. szétfocizzuk õket, de minden helyzet kimarad.
tökéletes minõség, angolul. igaz, amerikai, néha sírni lehet a kommentátoron, de nem ez a fontos.
a szokásos eddigi játékunkkal nem fogunk gyõzni az biztos.
bár ha a fejekben kicsit rend lett akkor talán látunk vmi focit is az idén elõször, mert amit eddig csináltak az szomorú volt, így is leülök a tv elé mindig és megnézem a meccsüket természetesen, csan nem tetszik amit látok 😞
amúgy kiváncsi vagyok mennyit fejlõdött a csapat, mert ebben a 2 hétben mindenki azt nyilatkozta, h innen jön a vörös köd a szemek elé, és szétb*sznak mindenkit.
Van der Sar; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Giggs; Berbatov, Hernandez.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Rooney kockázatos játékot ûz Fergievel
ennek meg semmi értelme nem lesz, max megbasszák a klubot, h ha pár okos túlbuzog majd.
tömeg tüntetés október végén
Hargreaves valószínû pados lesz, és akár be is állhat a West Brom ellen. vagyis a felépülése nem várt gyorsasággal történik. nem tudom mennyire kéne erõltetni a mostani játékot, nehogy megint korán durranjon el a puska mint májusban. mindenesetre ez jó hír, és õ rá aztán kurvára szükség lenne most a csapatban(bár 2 év kihagyás után kételkedek benne na de...).
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/9088543.stm
"Na, vezessük le a "sokkoló" veszteséget: 100,8 ból lejön a játékjogok amortizációja (40,1), a létesítmények értékcsökkenési leírása (8,5), illetve a goodwill amortizációja (35,4). Ez együtt 84 misi, ami nem valós költség. 14,6 millánál vagyunk. Ehhez hozzáadja a játékostranszfer eredményét (+12,7) és levonja hiteltörlesztés (42,3) és a kötvénykibocsátással kapcsolatos egyszeri tételeket (64,7). Van egy kis adófizetési kötelezettség (3,7). Így "jön ki" az adózás utáni eredmény -83,6."
az egész hozzászólást itt olvashatjátok, de sok újdonságot nem tartalmaz ahhoz képest, amit én írtam korábban.
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?a=104107643&t=9018322
az idei nagy veszteség szerintem kizárólag az egyszeri, 67 millió fontos törlesztésnek köszönhetõ, ezért ennyire kirívóak a számok. de én várnék még a végleges ítélettel, szeretném elõször látni a teljes pénzügyi jelentést, abból majd többet és pontosabbat megtudni arról, hogy ez a 80 millió fontos veszteség pontosan mit is jelent ránk nézve.
amennyire én látom, a banki terhelés nélkül igazán gazdagok lennénk, ez pedig jó.
tavaly viszont míg a játékos eladások fedezték nagyjából ezt az összeget, addig idén csak növeltük, fõként a kötvénykibocsátásokra felvett plusz hitel miatt.
a Glazerék meg önerõbõl nem fognak kiszállni, mivel a klubot leszarák, de az adósságuk a Unitedre van terhelve, így akármi manipuláció történik, akk az klubot fogja súlytani. Amúgy 2005 óta a veszteségek egyfolytában nõnek. az elmúlt 2 évben megkétszerezõdtek. amíg 2 éve csak 22 milliós volt a veszteség, mára 80.
sajnos a pénzügyi helyzet a játékoskeret és a teljesítmény rovására megy, és ha ez így folytatódik, abból nagy baj lehet.
ha nem lenne a buzi adósság, nyilván.
bevételek, elöl a tavalyi, mögötte az idei számok:
matchday income: 108.8 --> 100.2
media turnover: 99.7 --> 104.8
commercial turnover: 69.9 --> 81.4
annual turnover: 278.4 --> 286.4 --> 8 millió fonttal több BEVÉTEL, mint az elõzõ évben.
kiadások
interest payment: 40 --> 40
one-off finance charges: 0 --> 67, ez egy egyszeri, valami külön felvett hitel visszafizetését tette lehetõvé.
további adatok, számok nélkül (másik cikkbõl van):
- non-salary costs down by 15%
- wage costs up 7%
- 8% fall in matchday income
- az amotrizációs költség (ami, ha jól tudom, a játékosok értékvesztését hivatott szolgálni, pénzmozgást nem jelent, de le lehet írni az adóból) 35.4 millió font volt.
operating profit: 92 --> 100.8 --> 8.8 millió fonttal több NYERESÉG, mint az elõzõ évben. eben az összegben nincs benne az adósságok törlesztésére kifizetett összeg. ez mûködési nyereség, tisztán az, amit a klub megtermel. ennyivel zártunk volna, ha nem lenne a hiteltörlesztés. az elsõ olyan angol klub vagyunk, amely 100 millió fontnál nagyobb mûködési nyereséget ért el, ezt érdemes megjegyezni.
érdemes megemlíteni, hogy nálunk a bevételeknek 46%-át kell fizetésre költeni.
hogy lenne 100 millió fölött könyörgöm, mikor CR eladása is csak 48-at tudott rajtunk hozni. idén meg nem is adtunk el játékost csak vettünk. 100 millióval vígan szarnánk az 500 millás adósságra.
szted miért jöttek hírbe Rooney eladási pletykái? mert olyan baszott jók a pénzügyi híreink?
most egyébként volt valami elég nagy, egyszeri fizetési kötelezettségünk, a veszteség mértéke annak köszönhetõ.
és nem csökkentek a bevételeink, ez-az csökkent, de pl. a média bevételek pont nem. most nincs idõm átnézni újra a cikket, de határozottan nõttek is bevételeink. a meccsnapokra vonatkozóak persze nem, de ez nem is csoda, hiszen eggyel kevesebb hazai meccsünk volt (ráadásul BL!).
nincs nagy vész, de jó lenne, ha végre eltûnnének az amerikaiak, mert õk húzzák vissza a szekerünket.
végülis mást úgysem nyilatkozhatott volna. mondjuk Gill még akk is pozitívan látná a dolgokat, ha az OT-t 1000 markoló rombolná porig. nehogy Rooney sorsa is az legyen h "nem akartuk eladni, de õ távozni akart".
kevesebb a bevétel is, csökkentek a reklám pénzek, kevesebb a jegyeladás.
ez vmi hitetlen komolyan, és ehhez még jön a baszott adósság. ez innentõl kezdve a LEJTÕ!
forrás:
http://www.bbc.co.uk/news/business-11499023
na de mind1 mert a sajtó úgy is azt írja, amibõl eladása lesz. az kit érdekel, h a 20. United játékos állna ki Roo mellett, na de ha vki leoltja...az mááás.
http://therepublikofmancunia.com/kiko-ive-asked-rio-to-explain-to-roo-what-i-meant/
itt lehet elolvasni a sztorit.
Macheda az olasz Gazzetta dello Sport-nak adott interjújában beszélt csapattársáról: "Rooney egy nagyszerû ember, mindig ad nekem tanácsokat, de egy kicsit munkásosztálybeli és közönséges."
A fiatal tehetség megerõsítette, nem áll szándékában elhagyni a Vörös Ördögök csapatát és nem csatlakozik kölcsönbe az elõzõ klubjához sem.
Hozzátette: "Javulni szeretnék Manchesterben és amint érettebb leszek, képes leszek arra, hogy döntéseket hozzak. A Lazioról szóló hírek megtisztelõek számomra, de nem hiszem, hogy visszatérek."
Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!