35611

• Rash87
    Most látszik,h mennyire kijátszottak,meg nem fogtuk az embert,meg úgy semmi...
  • bakkerman
    0:26-nál geci mi durva :O
  • hedonist
    Igen ez elég sokat elárul.

De ezt a játékot tényleg csak is ilyen képességű és képesítésű (barca akadémia) játékosokkal lehet kivitelezni.. hát nem kedvelem őket, de tényleg le a kalappal...
  • Tyler1
    egy Young-Vale szél, meg egy De Rossi-Sneijder közép már bitangnak számítana, de ilyen meg úgysem lesz(főleg mert De Rossi a Real felé kacsintgat, Sneijder meg heppi az Internél).
    Modric viszont inkább esélyes, mert bejelentette távozását(bár lehet ez meg csak fizu emelésért kiállt).
  • Magic Boy
    Meccs elemzés a BL döntőről:

• WuFraZselic
    :o

azért ez így komoly csapás, egy szezonon belül Neville, VdS, Scholes (Giggs is szerintem 1 éven belül :( ) ... de talán ez egy wake-up call Fergienek, és nyáron elkezdi a csapat újraépítését (nem feltétlen fiatalokkal, hanem nevekkel is, pl egy De Rossival a középpályán Xavi/Iniesta nem ficánkolt volna a hétvégén)
  • Tyler1
  • Tyler1
    hivatalos: Scholes visszavonul, de a klubbal fog továbbra is dolgozni(vmilyen edzői szerepkörben). augusztusban még egyszer pályára lép, egy búcsúmérkőzés keretében.

igazi vörös ördög volt(szó szerint is), a csapat egyik legjobbja, generációjának kiemelkedő alakja. sok sikert a továbbiakhoz, és köszönünk mindent!
  • bakkerman
    2009-ben közel azonos játékerőt képviselt a két klub,nem hiába mondja minden szakértő,hogy az idei Barca jobb a 2009-esnél,a tavalyinál meg pláne,már pusztán a csatársorból kiindulva is,elment Ibra,jött Villa,kibaszott sokat lendültünk támadásban
  • hedonist
    Hát akkor még talán ennyire nem volt erős a Barca, meg mi sem voltunk ilyen gyengék.
  • Cabell
    http://manunited.blog.nepsport.hu/archives/2011/05/29/A_Barca_afiuma_ellen_nincsen_orvossag/

qrvajó cikk.

Igen, valóban megint lendületből akartunk megverni egy ilyen csapatot, de azt kell mondjam, inkább veszítsünk így becsülettel, mint, hogy mi is erősítsük azt a képzetet, hogy a Barcát másképp nem lehet megverni, csak a pondrófocival.

A mi keretünk most valóban nem volt alkalmas erre a letámadós iramfocira, de nem lehetetlenség megcsinálni, ilyenkor hozom fel mindig a 2009-es Chelsea-Barcát, ami közben azt ismételgettem végig, hogy "úristen de szar csapat ez a Barca.", és szabályosan imádkoztam, hogy ellenük döntőzzünk, mert akkor sima győzelem lesz.

• pilboy
    oks, tolok :)
  • hedonist
    Sztem még nem teljesen fitt.

SAF ezt jól lereagálta!:)
  • Mayorpapa
    emlékszem, két éve mindenki Flechert hiányolta, mert nem játszhatott, és bezzeg vele mennyivel jobb lett volna a középpálya stb, erre most kihagyja a kezdőből. Kérdem én, miért?
  • Tyler1
    :DD
    you test my patience! :D (ez azért poén, mert nincs 1 hete, hogy kitiltatott a tájékoztatókról egy újságírót, hasonló barom kérdés miatt)
  • WuFraZselic
    lehet volt már, de ez nagyon kemény :D
  • rajkonnen92
    én teljes mértékben egyet értek veletek. mindabban amit a bl döntőről írtál és az esetleges visszavonulásról is. Förgi nagyon jó edző sokat köszönhet neki a United, de lassan tényleg itt az idő a változtatásra. a keretben alapjának átalakítására is szükség van és elérkezett az idő hogy megkeressük méltó utódját a mesternek. ez az én véleményem
  • Magic Boy
    A BL döntő margójára:

A menyasszonyom szerint edzői hiba volt.

Sajnos ezzel egyet kell értenem. Valljuk be férfiasan SAF eltaktikázta és cserélni is túl későn cserélt.
    Már megint a saját játékával akartuk megverni a Barcelonát, amihez nem alkalma a keretünk és a játékosaink sincsenek meg. Igaz ahhoz sincsenek meg a játékosaink, hogy a középpályán levédekezzünk egy Barcelonát (nagyon hiányzott Fletcher), de annál azért jobbak vagyunk, hogy a Barcelona akkor jusson a 16-osunkon belül, amikor csak akar.
    Rossz volt nézni, ahogy a játékosaink hátráltak a Barcások elől és csak fény évente egyszer léptek oda.

Szintén a menyasszonyom mondta, hogy SAF-nak is vissza kéne vonulnia, amikor kimegy az általa összerakott nagy generáció, hiszen kiváló edző, de a mai játékosokkal már nehezebben találja a hangot és a mai futball se az ő világa már.

Ebben is egyet kell, értsek vele.
    SAF érdemel annyit, hogy összerakja az új generáció alapjait, de erre van még egy éve, hiszen Giggs 1 évet aláírt és Scholes is gondolkozik a hosszabbításon.
    Összerakja az új generáció alapját az egy év alatt és mivel megvan, amit akart (nyilatkozta nem rég, hogy még összerakja az új generáció alapjait és távozik) emelt fővel vonulhat vissza átadva a helyet egy fiatal agilis edzőnek.
    Az új generáció alapjai már majdnem megvannak (erről hamarosan írok) így a következő idény végére meglehet az új generáció alapja és akkor SAF (remélhetőleg PL és BL győzelemmel) visszavonulhat.

Kíváncsi vagyok a ti gondolataitokra ezekkel a dolgokkal kapcsolatban!
  • Magic Boy
    Ashley Young jó fogás, mert a középpálya minden pontján tud játszani és csatárként is bevethető.
    Bár védekezni nem nagyon tud.

Reméljük hamarosan ő is és De Gea is ott fog vigyorogni SAF mellett a szerződésük aláírása utáni képeken.

Ashley Young Giggs utódának jön, míg David De Gea Edwin utódának.

Még kéne pár igazolás, hiszen pl. Scholes utódát se találtuk még meg, de erről hamarosan írok egy vita indítót.
  • rajkonnen92
    ha jönne még egy irányító (én személy szerint a legjobban sneijdernek örülnék) akkor szinte elégedett lennék. mondjuk egy jó csatárnak még örülnék, de ilyen évek után nem szabad elégedetlennek lenni ha már csak ennyien is érkeznek :)
  • Tyler1
    na, asszem meg van a 2. érkező, Young ügyében "állítólag" megegyeztek a felek, a héten már megtörténhet a transzfer.
  • Tyler1
    thx az infót, majd ha megérkezik, egy képet dobhatnál róla :)
  • Mayorpapa
    Ezek mindent elmondanak a meccsről:
    "A Barcelona tizenkilenc kapura lövésével szemben a MU csupán öt próbálkozást tudott felmutatni, melyek közül mindössze egy találta el a kaput."
    "A várakozások szerint a Barcelona szögletek utáni bizonytalansága lehetett volna a Manchester egyik esélye, ám ezt a United semmilyen szinten nem tudta kihasználni, miután egyetlen szögletet sem harcolt ki kilencven perc alatt."
    Egy BL döntőben ez azért így elég kevés, még ha a "nagy" Barca is az ellenfél...
  • Magic Boy
    Tíz ok, amiért a Barca nyerte a BL-döntőt
  • Magic Boy
    Goodbye, "Flying Dutchman"!
  • pilboy
    most írtak mailt a footballplanettől (miután megrendeltem a 2010/11-es hazai mezt), hogy már megjelent náluk a 2011/12-es is. így természetesen inkább azt választottam, mivel árban ugyanannyi.
    és lehet kérni saját névvel, számozással. rákérdeztem, ugyanúgy a pl logó benne van a számban és a felirat stílus is ugyanabban a betűtípusban megy, mint az eredeti
  • sza23
    Van der Sar: Remélem jó példakép voltam
    2011-05-29 17:33:37
    A szombat esti Barcelona-Manchester United BL-döntőn lépett utoljára pályára Edwin van der Sar, az angol csapat kapusa.

A holland hálóőr természetesen szomorkásan értékelte a 3-1-es vereséggel végződött búcsúmeccsét, és elmondta, hogy még nincsenek konkrét tervei a jövőre.

A 40 éves kapus először magáról a mérkőzésről beszélt a sajtó képviselőinek: "Jól játszottak, de ezt tudtuk előre, és megpróbáltunk tenni ellene. Azt hiszem, az első húsz percben jól is ment. Nyomást tudtunk gyakorolni rájuk, és negyedórával tovább kitartottunk, mint annak idején Rómában. Sajnos azonban ők lőtték az első gólt. Jó lett volna, ha nekünk sikerül, más lett volna a játék. Így is elég erősek voltunk azonban, hogy egyenlítsünk, és a félidei 1-1 jó eredménynek tűnt. Tíz perccel a szünet után viszont újabb gólt lőttek, és ezzel már nem tudtunk mit kezdeni. Messi góljánál azt hittem, jó helyen állok, mert a hosszú oldalra szokott lőni, ráadásul úgy éreztem, Vidics jól zárja a rövidet."

Edwin van der Sar int a közönségnek a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő után a Wembley Stadionban 2011 májusában

Amiatt, hogy nem sikerült BL-győzelemmel zárnia a karrierjét, természetesen szomorú volt, de ha az egész karrierjére visszatekint, szégyenkeznie azért nem kell.

"Egy mérkőzéssel többet játszottam, mint kellett volna. Persze nem mindenkinek adatik meg, hogy sikerrel búcsúzzon. De mindenkinek köszönöm az élményeket és az emlékeket, és biztos vagyok benne, hogy nem utoljára láttak. Konkrét terveim egyelőre nincsenek. Az biztos, hogy pihenni fogok egy kicsit, és egy időre elszakadok a focitól. Elmegyek golfozni, elviszem nyaralni a családom, és több időt töltök a gyerekeimmel. Egy focistának nagyon kell koncentrálnia az edzésekre, az étkezésre, arra, hogy vigyázzon magára. Azt hiszem, egy kicsit most kiengedek. Olyan egyszerű dolgokat akarok csinálni, mint a síelés vagy a motorozás" - ábrándozott a közeljövőről a hálóőr.

Van der Sart már évek óta a legendás kapusok közé sorolják, de ő maga szerényen értékelte a saját teljesítményét: "Azt, hogy milyen játékos voltam, döntsék el mások. Én csak annyit tehettem, hogy a legjobbamat próbáltam nyújtani a pályán, és jó példakép próbáltam lenni a gyerekeknek. Remélem, lesz köztük néhány, aki miattam akar majd kapus lenni. Egy kis elhivatottsággal és a játék szeretetével pedig elérhetik, amire vágynak."

Természetesen edzője, Alex Ferguson is mondott róla néhány szót, és érhető módon csak szuperlatívuszokban tudott beszélni - immár - egykori játékosáról: "Nagyszerűen szolgálta a Manchester Unitedet, és csak a legjobbakat kívánhatjuk neki. Nagyszerű karriert futott be, és mindig elképesztő alázattal és profizmussal dolgozott. Ez az, ami igazán kiemelkedővé tette őt." (hatharom.hu)

• pett3rson
    még szerencse, hogy nem ezen, ezért mondtam, hogy alapvetően fel volt nőve a feladathoz, csak láttunk már példát az ellenkezőre is, mikor nem volt megfelelő helyzetkezelés az elején és eléggé eldurvult a meccs. persze gondolom ezt Ők is és az uefa is kiértékeli a jövőben és levonja a megfelelő konzekvenciákat :)
  • rooney8
    de ha már rögtön az elején kiosztja a sárgát, lehet kicsit lehiggadt volna... de ez már a múlt, kár is ezen rágódni, nem ezen múlt a meccs
  • pett3rson
    ha megkapja a sárgát már az elején, mikor hátulról csúszott oda, akkor esélyes lett volna a piros is később. de ez már lényegtelen.
  • rooney8
    abban egyet értek, hogy hamarabb is kioszthatott volna egy sárgát, de hogy kiállítsa... az hülyeség lett vna :)
  • hedonist
    Hát ez pontosan így van, de sztem változni fog, nehéz ezt fenntartani évekig!
  • pett3rson
    az a baj, hogy hamarabb kellett volna kiosztania a sárgát, nekem ez a véleményem és máris megfogja az egészet, nekem csak ez hiányzott. amúgy nagyon sportszerű volt mindkét fél, tényleg látszott, hogy maximális a tisztelet, ez jórészt az edzőknek is köszönhető, na meg az intelligens focistáknak.
  • giornalista
    de a bíró inkább ne szóljon bele szerintem. ha tegnap kiállította volna Valenciát, az olyasféle igazságtalanság lett volna, amilyenről évekig beszélgetünk volna.
  • pett3rson
    ne haragudj, de a ratyi lézerezőig értem, onnan viszont nem, de talán ez jól is van így. nem nagyon szoktam részrehajló lenni, nekem a két kedvenc csapatom játszott tegnap, úgyhogy mindegy ki nyer alapon néztem és évezhettem a magasfokú futballt végre, amibe csak kicsit kellett volna jobban a magyar sporinak beleszólnia - aki egyébként szintén fel volt nőve a feladathoz -, más nem zavart.
  • giornalista
    nem kellett volna pirosat kapnia egyáltalán. semmi kirívót nem csinált, picit durva volt, de ez még belefér. az, hogy a ratyi lézerező szalonnások mit sipákolnak egymás zsíros füleibe, nem hat meg, és téged sem volna szabad, hogy befolyásoljon.

az ő világegyetemükben a Stoke City egy nem létező fogalom volna, illetve inkvizíció elé állítanák a Championship intézményét. megszokták otthon a törődést, hajlékony derekuknak köszönhetően saját maguk kényeztetésére is alkalmasak, ám elvárják, hogy te is térdelj le eléjük, és szívj ki belőlük egy jó adagot.

amire persze semmi esély, mert a szőrös fejük egyfolytában saját magukon csüng, így ha akarnánk, sem férnénk oda :)
  • pett3rson
    végre egy normális hsz tőled, bár régen olvastam írásaidat, de jó irányba változol.
  • pett3rson
    :DDD

ez mekkora demagógia :D Valencia pirosat kellett volna, hogy kapjon,örülhet az egy sárgának, annyi mindent művelt tegnap. amúgy nagyon sportszerű volt a meccs és alig volt szabálytalanság, feleslegesen nem ugrálnak, ha szép játék van, egyik csapat sem, Real ellen nem lehetett mit csinálni el classico-n, annyira törték a játékot, itt tegnap erről szó nem volt, egyszerűen nem tudtunk mit kitalálni a barca játékára.
  • giornalista
    szerintem sokkal jobbak, és épp, hogy nem csak Messin múlik. igen, ő az, aki instant veszély mindig, és aki akár 3-4 emberen is átmegy. de.

észre kell venni, ahogy passzolnak. nem pattan el a labda. sem Iniestától, sem Xavitól. sem Pedrótól. sem buszkecctől. sem Dani Alvestől. itt mindenki tud passzolni.

letámadnak. ezerrel, és nem tudsz szabadulni alóluk. leszerelted Messit, felnézel, megjátszanád, de elállja az utadat két ilyen izé. és ennyi volt. mi ötöt nem tudtunk passzolni. ha egyérintőzni kezdtünk, háromnál álltunk meg.

és ahogy mozognak. az a szabadrúgás-variáció még az 1. félidőben, asszem 0-0-nál még. valami egészen kolosszális. Valdes is... 40 percig semmi dolga, de amikor van, akkor kijön, és elfejeli. jó ütemben.

nem mondom, hogy hibátlanok, de nagyon közel állnak hozzá. Messi rúgja a gólokat, meg ő adja a gólpasszokat, de szerintem ha két hónapra lesérülne, akkor sem lennének komoly bajban. csak kevésbé számíthatnának az esetleges támadásaikra. most Messi bármit megold, nélküle mindent a toronyig kellene építeni.

vagy nem, mert Villa, Xavi és Iniesta is nagyon jól lő távolról, Pedro kurvasokat mozog, buszkecc meg mást is képes kiszolgálni és tökéletesen megjátszani.

egy korszakos csapat, azt kell mondanom, és vannak ők ennyivel jobbak, mint mi. azért örülök, hogy legalább gólt szereztünk, szorossá tettük, de a 2. félidő azért jól mutatta, hogy sok esélyünk nem volt ellenük.

kérlek, ezt ne értsétek megint úgy, hogy akkor menjek és drukkoljak nekik. Európában két csapat van, akitől ez a mai United úgy kaphat ki, hogy nem esik folt a becsületén. a másik a Real Madrid volna. még őket is erősebbnek érzem magunknál, bár ellenük a tegnapi taktika talán pont jó lett volna.

ez van.

WE'LL NEVER DIE!!
  • giornalista
    bár belegondolva, azért annyira nem lőttem mellé :) 75 pont környékére vártam magunkat az év elején, és az, hogy ez a 4. hely helyett a bajnoki címre lett elég, már nem az én hibám :D komolyra fordítva, megkövetek mindenkit, aki bajnoki címet várt, és lehülyéztem. ellenben azt el kell mondanom, hogy nem a Unitedet becsültem alul a jelek szerint, hanem az ellenfeleinket gondoltam túl erősnek. 71 pont a 2. helyre szerintem 10 éve soha nem volt elég.

ez persze nem von le semmit az érdemeinkből. gyönyörű bajnoki cím ez :)