7862
  • BlackShadow
    na letöltöttem a bg1-et.. hát lehet h a story jó meg minden, de iszonyatosan zavar a grafika meg a felbontás :) úgyhogy kövezzetek meg, de ezt kihagyom :) reméljük a 2 elfogadhatóbb számomra ^^
  • MrStokes
    Tomegjeleneteknel ki milyen tomegkontrolt szokott hasznalni? A csapatosszeallitast is irjatok le pls.

szemely szerint tomegeknel mindig gondban vagyok. Eddig jo szolgalatott tett a gyengebb karikra tett stone skin, de gyanitom nemsokara nem sokat fog erni.

Lehet, hogy hamarosan le kell majd csereljem a druidamat egy wizard-ra vagy sorcerer-re?

Jelenleg ott tartok, hogy kiszabaditottam a waterdeep-i kovetet, es persze lezuztam a papokat es az orc-okat is. Eddig nekem elegge elvezetes a tortenet, nem ugy mint anno az elso resz Single player story-ja volt. De meg mindig tul linearisnak tunik a jatek, termeszetesen csakis a melto elodhoz , a BG sorozathoz merten. :D
    Lehet, hogy BG lesz a kovetkezo a teritekemen. ^_^
  • Keno
    Hello

Az lenne a kérdésem, hogy 1.03-as patchelés után miért nem tudok vásárolni? Hogy lehetne megoldani?

Köszi
  • TopGun
    En is azt hiszem :(( pedig mar van egy nagyon kicsit magyaritott verzio, de az eleg keves
  • Me0w
    Elobb tanulsz meg angolul mint ezt leforditjak.
  • TopGun
    A magyaritas allasarol nincs meg semmi ujabb fejlemeny, hogy hany %-ban magyaritott mar?
  • TopGun
    Igen en is igy tapasztaltam, koszi a segitseged.
  • Chipii
    Később ez még 1-gyel nő, tehát összesen 5-en mehettek (nem számolva a néha alkalomadtán a csapathoz csapódó, de csak korlátozottan irányítható npc-ket. Meg lesz még 1-2 hely, ahol az aktuális csapattagokat kiválasztani, nem csak a fogadóban.
  • Fenrir
    Én csináltam poénból pár questet úgy, hogy a 2 varázslót vittem el, nem kicsi mészárlást csináltak azok ketten :)
  • MrStokes
    A csapatban a fo kari mellett 3 masik lehet maximum.

Neverwinter varosanak Dock varosreszeben a Flagon Inn-ben lehet mindig az aktualis csapatot osszeallitani, meghozza amikor a fo karival elhagyod az epuletet.
    Ha beszelsz egy leendo, uj csapattaggal, es megegyezel vele, hogy fel akarod venni a csapatba, akkor o a Flagon Inn-ben fog rad varni.

Az en csapatom jelenleg a kovetkezo:
    Fo kari: Warlock
    Torpiek: Paladin, tolvaj, druida.

Paladin jo cuccokban egesz jol birja, jelenleg jobban tetszik, mint a torpe harcos.

Tolvaj szamomra elengedhetetlen a sok zart ajto es lada miatt. A csapdak miatt is jol jon meg a sneak attack-ja sem rossz. Sunnyogas taktikai szepontbol sem az utolso.

Druida a pap utan sztem a 2. legjobb buff-gep, gyogyit, idezni is tud, valamint vannak teruletre hato sebzo spelljei is. Papot meg nem talatam sajnos, pedig az lenne az igazi.

Sztem az alap csapat jo ideig eleg jo sztem. Torpe urasag jol birja az uteseket. :)
  • TopGun
    Hi! nekem eleg magas, annyi a kerdesem, hogy az alap csapatom van akiket az elejen lehet "osszekaparni" ezekkel lehet jol haladni? Van egy kocsma, ahol egy humanoid no is jelentkezett volna a csapatomba, de nem tudtam felvenni, ez azert van mert mar negy karakterbol all a csapatom, vagy mas oka van?
  • MrStokes
    -= OFF =-
    Kicsit megnezegetem, es ez vmi olyasmi, mint a BGTutu, csak gondolom kompaktabb es kerekebb.

Ha mar kivegeztem parszor NWN2-t, majd megnezem. Ugyis 1-2 honapja vettem meg a teljes BG sorozatot :)
    Csak felek, egy ujabb karacsonyi szunet kell majd hozza, hogy leuljek ele komolyabban. :D
  • MrStokes
    -A 4 játékot 1 játékként lehessen játszani, így ha végzel a bg1-el importálja a karit automatikusab kiegbe, onnét bg2-be, szinte észre se lehet venni, hogy folytatódik:D

Ez azt is jelenti, hogy a targyakat is atviszi?
  • takysoft
    20 szint van, nekem van 17-es karim, meg cheatelve persze 20-as is.

cheat 1.03 beta-jában(véglegesben ellenőrizzétek ti):
    act2 - a kezdővárosban van egy nő, akivel ha beszélsz állandóan ad 500 XP-t.:D
  • takysoft
    Baldur's Gate Trilogy

Tekintve, hogy a BG2-TOB felrakása után alapból beleépíti magát a BG2-be, így szinte egy játéknak minősül.
    A BG-Trilogy egy olyan project aminek 2 célja van:
    -A BG1-et és kiegészítőjét a BG2 engine-jével lehessen játszani(nem csak 640x480, hanem 800x600, vagy akár magasabb grafika, 3d gyorsítás a varázslatokhoz, újabb textúrák, szebb víz, stb.

-A 4 játékot 1 játékként lehessen játszani, így ha végzel a bg1-el importálja a karit automatikusab kiegbe, onnét bg2-be, szinte észre se lehet venni, hogy folytatódik:D

kipróbáltam, müxik, bár a magyarításból a szövegeket nem teljes importálta rendesen.(a dialog file-t az eredeti dialog fileokból készíti), de azért így is megy.
  • MrStokes
    Jelentem lvl 10-es vagyok, az eleg magas?
  • TopGun
    Hi! van itt most valaki aki mar magas szintu az NWN2-ben?
  • csgj
    na jó, már nem akad, de állandóan hibajelentés jön és kidob a játékból...
  • csgj
    az Icewind dale 2 1024x768-as felbontásban akadozik :D próbáltam már kompabilitást is váltani, a windows 2000-es választásával jobban ment, aztán rögtön ki is dobott a játékból....
  • ArtanisNerwen
    A multipalyer opciót kell választani. Az után már eltérő hogy egy szervert akarsz vagy csatlakozni akarsz egy szerverhez.
  • Lacee
    bennerre nem emlékszem,de az erősebbik ork törzsfőnél (Logram) kellett lennie egy talizmánnak. arra gondolsz?
  • dunga
    Ja.. és melyik lair?
  • dunga
    Kinyírtam mindkét orkot (mindkét klán) de semmmilyen warbannert nem kaptam.. Annak melyik barlangba is kellett volna lennie?
  • Keno
    Hello

Meg tudja valaki mondani, hogy hogyan lehet nwn2-őt lanon játszani?
  • Lacee
    a TOB egy új kezdés, ami a fősztorihoz többé-kevésbé kapcsolódik, és a sima BG2-ből lehet importálni a karakteredet, igaz nem sok értelme van, mivel a cuccai nem maradnak meg (leszámítva két dolgot, amiből az egyiket a szemfülesek még az első részből ,menthették át :))

egyébként tegnap sikeresen befejeztem a NWN2-t, kicsit olcsónak éreztem a befejezést... ez a "gyorsan elvarrni a szálakat"-dolog nem volt a legjobb megoldás, szerintem.
  • sirkope
    A The Darkest Day inkább csak egy rövid epizód, a TOB egy teljes értékű kiegészítő, indítható új vagy továbbvihető régi karakterrel, a TOSC inkább csak egy plusz fejezet a kettő között.
  • BlackShadow
    amúgy ezek oyan kiegek, h mint pl diablóban hozzáraknak acteket, v teljesen új kezdés?
  • sirkope
    A BG2 höz kijött még egy rövid kieg. DE csak az alap BG2-re lehetett felrakni, a BG2+kiegre nem, sőt, ha jól emléxem a TOB felrakása előtt le kellett venni. PC-Guru mellékletben kijött annó, The Darkest Day volt a neve.
  • BlackShadow
    úgydöntöttem én is nekivágok a bg-nek :)
    bg 1 + TOSC
    bg 2 + TOB
    ezek vannak csak ugye?

szerk: de kegyetlen lassan jön :(
  • sirkope
    Baldur's Gate 2 - szerepjáték
    Icewind Dale 2 - Hack&slash, magyarán csak mész és ütöd a szörnyeket, nagyon-nagyon light-os szerepjáték. Kicsit engedtek a szintből, a nagyobb tömegek felé nyitva.
  • b-type
    Nagyon jó az IW2, de a BG-BG2 jobb..illetve másabb.
    eltér a szabályrendszer verziója is, illetve az IW sorozatban az összes karakter 'saját' karakter, míg a BG sorozatban csatlakoznak hozzád a csapatod tagjai.
    IW2 Heart of Fury módban frankó igazán sztem, és kevésbé szerep mint inkább játék a BG-vel összehasonlítva.
    -BG2
    IW2
  • csgj
    az Icewind Dale 2 is jó? Mert azt lehet, hogy segítség nélkül is le tudom tölteni...ugyanis megtaláltam :) De az végig téli tájakon játszódik, nem? Van olyan jó, mint a Bladur's Gate 2?
  • csgj
    vki tud mondani egy jó oldalt, ahonnan letölthetném a Baldur's Gate 2-őt? Kimaradt az életemből, pedig tudom, hogy jó játék.... Pénzem nincs rá, úgyhogy ne mondjátok, hogy vegyem meg!
  • ArtanisNerwen
    "Az nem a PW szépsége, hogy RPs hátteret biztosít, hanem a résztvevők érdeme."
    A környezetnek komoly motiváló ereje van. Nem mindegy hogy mire motivál. Szerepjátékra, vagy tápolásra.
    "Cserébe majd megöl a wizardjával 3x amikor nem alszol."
    Egyáltalán nem könnyű valakit megtalálni egy PWn, aki nem akarja, hogy megtaláld. Ezért aztán igazlamas vadászat lehet, vagy éppen izgalmas bujkálás az eredmény.
  • Fenrir
    Akkor csak rosszul tudtam :)
  • Chipii
    Area of effect - területre ható vari
  • BBalee
    Mi az az aoe?
  • ArtanisNerwen
    NWN1 DnD 3.0
    NWN2 DnD 3.5
  • ArtanisNerwen
    Igen
  • Fenrir
    15 felett a buffjai meg az aoe varázslatai már nagyon fognak kelleni, szinte kihagyhatatlan lesz.