Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

en strengthet meg dexterityt toltam fel neki, wisdomot meg kapott druidtol buffot ac novelesnek (nem az owl`s wisdom, hanem valami masik magasabb szintu wisdom spell, nem emlekszem mar😄)

Lantian
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valami mintha változna Monk-á válásakor mert ha jól rémlik 14es Winsdomja van 17es szinten de ez nem biztos. Az AC a dex és wis összege határozza meg és párszintekén kap +1-et. Én egy +4es belt of agilytivel és egy +6os periapt of winsdommal gyönyörüen elvoltam vele.
Tipp rakd ki Kelgart Act 2 végéig és addig ne válts vele majd mielõtt Monk lesz rakd a pontjait a winsdomra elméletileg így elég jó AC-je lesz. Ezzel úgymond elõnyödre fordítod a BUG-ot amit elõbb írtam /aztán lehet nemis BUG/. Mondjuk egy Monk-nál nem a sok HP a jellemzõ ezért Khelgar kevés winsdomját kárpótolja a szívóssága😊

Lantian
Ahhoz hogy a bányászok vigyenek ore-t a kovácsoknak kell találni ore despositokat. fegyver/páncél szintenként 1-1 desposit kivéve a legjobb ott 2-2db desposit kell. Ilyenek legtöbbször barlangokban találsz egy jópárat már kelett. Ha megvannak a despositok szólsz a bányászoknak és már mennek is érte és ha végeztek neked is raknak el belõle picit😊 Ha csillibilli nagy kõdarabotsz látsz az valószínû az ha odaállsz mellé kiírja és kapsz 50xp-t😊

I.C.ram
Hát fogalmam sincs mi legyen, mert Khelgar elég jól nyomta eddig, mint harcos, viszont monkként is érdekelne. Amúgy Monknak nem a wisdom az egyik fõ tulajdonsága? Csak mert Khelgarnak van kemény 7-es wisdomja 😄
takysoft
hú erre nem tudok mit mondani, mert ott nem járok, de 5letem azért van
mikor kinyírtam az Ork vezéreket(valami old owl well fele) kiszabadítottam valamiembert aki azt mondta, hogy szívesen bányászna nekem. meg amúgy is találtam itt ott iron ore bányahelyeket, aho xp-t is kaptam.
szerintem ha vasbeszállító kell, arra nézz körül.
de mondom, ez nem tuti... ott még nem járom... act1-ben vagyok

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

BlackShadow
én monk vagyok és a defem kb majdnem jobb mint egy full páncélozott fighteré 😊 nagyon brutko cast..

MÁS:
a váramban már nemengedik fejleszteni a felszereléseket, mert nincs vas.. aszondja a kovács, h szerezzek neki beszállítót. merre találok olyat? farmon már ott áll a 2 bányász faszi..

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Lantian
Háááát attol függ tervezel e darálógépet a partyba. Elég sok szép feat-et kap és hasznos is tud lenni ha a harcos party-t kedveled. Egy enyhe BUG miatt megtartja Monk-á válásakor az addig elért Stat pontjait /skillek,featek stb. eltûnnek/ ezért ha Monk-ot akarsz belõle 22es Strenght-el Act 2 végéig ne csinálj belõle Monk-ot. Elég zúzos tud lenni, jó cuccokban adnák neki esély 1 piri sárkány ellen persze csak ha maximalisan kihasználod a BUG-ot. Az hogy érdemes e?.... kevesebb sebzés de gyorsabban, több AC magas resik egy pár immunitással fûszerezve, nem viselhet semmi armort csak robe-ot, pajzsot se, keves fegyvert ismer, és ritkák a monk felszerelések... kb ennyi az én tapasztalatom vele döntsd el hogy tetszik e

BlackShadow
köszike <#worship>

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Nekem is ugyan ez volt a problémám. És tényleg nem csinálták meg. Csak a netes update megy. Nekem kb. az 50. próbálkozásra sikerûlt update-elni, mert vagy állt a szerver vagy túl sokan használták. De akkor azt nem értem, hogy mi a faszért írják azt ki hogy patcher server down? Miért nem azt írják ki hogy busy? Na mind1. Az a lényeg, hogy úgy update-elj, hogy legyen 6gb+ hely a partítión, ahova megy a patch és ne legyen felrakva a crack. Utánna se rakd fel mert megy anélkül is.

hopp rosszul emlekeztem, nem az msconfignal, hanem a control panel/system/advanced/environment variables-nel lehet atirni a temp dirt, ha erre iranyult a kerdes😊

pic

Lantian
Hát ha a per kész valószínû már nem tudod befejezni de nem biztos. Elgon megcáfolásában elõször én is gondban voltam. Az biztos hogy beszélsz a Elgpn-nal mindenrõl amirõl tudsz. Aztán a ranger csajjal a tûznél aki megcáfolja a stori egyik részét. Majd beszél a barak melett lévõ fegyverárusssal az meg elmondja hogy a csávó egy nyomi. Ezzel is szembesíted. Innentõl ködös hogy kell e beszélni vkivel, de ha jól emlékszem nem csak meg kell fordulni vagy a faluban vagy az erdõben és utána meg tudod gyõzni hogy ne beszéljen hülyeséget vagy...... de ezt már nem lõném le😊

I.C.ram
Erre valaki?
BlackShadow
hol is van pontosan ez a lehetõség? 😊

kösz a segíséget, a Temp könyvtáros trükk bejött. mostmár csak egy baj van: amióta felkerül a patch, azóta nem enged menteni a játék. azt írja, hogy kevés a hely a lemezen (a C-n, ahova mindenáron menteni akar kb 400 mega hely van). leszedtem az 1.03béta patchet, sem azzal, sem az 1.02-vel nem akarja az igazat. viszont 1.00-val meg ment még. ez valami védelmi marhaság (1.00-nál még okosított exe-vel futtattam, most a patch miatt az nem játszik, hanem yasu-val megy), vagy egyszerûen egy csofadt mentéshez is 6 giga szabad hely kell a vinyón?
BlackShadow
talán még a törpe tud mondani róla valamit a város legelején.. több sztem nincs

I.C.ram
Ezt már megcsináltam, de nem történt semmi 😞 Mindenkivel dumáltam, akinek nem az volt a neve, hogy merchant, commoner, stb.
Sziasztok!

Hol lehet letölteni az 1.02 offline patchet? Valamelyik fórumon olvastam, hogy állítólag nem csinálták meg, és csak a játékon belüli update mûködik! Igaz ez? A google-n is kerestem, de nem találtam letöltési lehetõséget.
BlackShadow
a kocsmában a tûzhely mellett áll egy nõ.. vele beszélgess el, megmondja, h a környéken nincs is szarvas.. ezek után már kezdheted is a beszélgetést a hapival

remélem jólemléxem

I.C.ram
Ja és van egy küldetés, amiben elakadtam.

Elgon történetét kéne megcáfolni, azt írja a küldetés, hogy keressek Port Llast-ban embereket, akik megcáfolják. Beszéltem mindenkivel, sõt már a pert is lenyomtam, de még mindig nem completed a quest. Kivel kell beszélni?
Crossroad-ban kapitány lettem!Bele tudok nézni a vár(os) ügyeibe😊
Hát ez Coool!Remélem sosem lesz vége ennek a játéknak:-)
Isteni jó.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

I.C.ram
Szerintetek érdemes monkot csinálni Khelgarból? Megcsináltam a küldetését, de nem tudom, hogy mi tévõ legyek.
Aha. Köszi. <#worship>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

takysoft
igen, a játék alapból 1.00788 verziószámú
legújabb patch pedig az 1.02809

a dõlt betûs számok a release számok. pl az exe 788-adik lefordítása az 1.00 final.
21 teszt verzióval késõbbi verzió pedig az 1.02

van amúgy 1.03 beta is(1.02 és 1.03 közötti verzió, amiben már benne van az 1.03-as patch anyaga csak mg nincs teljesen tesztelve.)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lenne egy láma kérdésem, mert el vagyok veszve a számokkal. Nincs gondom csak tudni szeretném.
A játék alapban v.100788 számú és a nwn2_pc_english_from100788_to102809.rtp patcheli egybõl 1.02-re?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

enhanced >> extended

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

A gyógyító az, ami teljesen felesleges, mindenhol, korlátlanul lehet pihenni
Jó az a pap, de csak mint fõkarakter, amit te irányítasz, mert automatán nem tudja használni a legjobb speckóit. Elõször is: Divine Power alap, amivel harcos szintre kerül az attackja, gondolom nem kell részletezni miért fontos. Ez lvl5 spell, de (asszem a) War szférával lvl4-en is tud már ilyet, +silent/enhanced meta feattel 6. szinten is, 3 szint divine power gyakorlatilag örökké harcos attack ratinget ad. És emellett ott vannak a spelljei, ami egy harcosnak nincsenek: Word of Fate, Hold Person / Undead, Control Undead, Implosion, Restoration és tsai a mindenféle idegesítõ nyavaják ellen, és Stoneskint is ad vagy a War, vagy az Earth szféra.

Egy harcosnak nagyobb a sima sebzése, viszont ez meg tud instant killt is, és élõholtak ellen (amire úgyse hat a critical) is elég profi. Nem véletlenül a pap a legnagyobb táp kaszt.

Tolvaj kényelmi szempontból jó, de ki lehet váltani knock spell-lel, a harcosokkal meg belemehetünk a csapdákba
Nem kell belemenni, a Disable Device a mágusnak cross skill, tehát csak feleannyi pontot kap rá mint egy tolvaj, viszont INT alapú, így INT bónusszal az is elég magas lesz neki (+5 pont a Set Trap-re, az is +2 bónusz a Disable Device-ra, a mágusnak meg úgyis van sok felesleges skill pontja a magas INT miatt). Ugyanígy INT alapú a Search is, csapdakeresgéléshez.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Köszi a segítséget, megpróbálok beszélgetni :S

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Lantian
A várad 100%-os? Huhh lehet hogy megvan a probléma.. amikor elõször mentél keresztül a portálon veled volt a papnõ? Mert én kaptam egy párbeszédet ott vele azon a ponton ahol a kardot kéne összerakni West harborban. Ha ez nem volt meg lehet ez a probléma. Ha ez nem volt meg valakibõl valahogyan ki kell csalni a hassonló párbeszédet, nevelõfaterod ból vagy Bevil-bõ talán

Köszi, minden kipipálva :/

Lantian
Nos alább írom mik kellenének hogy továbbjuss
Nos az nem biztos de asszem minden szövetséges kell hogy továbbmenj vagy elfogadva vagy elutasítva. Wandersnavenes quest, törpök szövetsége, Lizardmanek szövetsége, beszéd a druidákkal, rajtaütés a kobórló Shadowreaverre és még van egy csaj asszem a neve Light of Sword vagy valami ilyesmi. Vele 3szor kell egyedül megküzdened és beáll hozzád meg meghívtam a táncos csajt is a merhancts quarterböl. Nos én ezeket csináltam meg és tovább tudtam menni. A Gith papnõ veled volt amikor a Crystály sárkánnyal dumáltál?

menj be a song portal-be

Kard nincs kész, de a darabjai megvannak. Tekercs is megvan a csajszinál. Innen nincs tovább 😞

Lantian
Jólvanna sry azért mindent nem írtam le. Rámszóltak megértettem, nem kell káromkodni helybõl.Végig még én sem vittem 😊

Me0w
Faszomert nem hasznalod a spolier tagot... ha mar ennyire bennevagy, miert nem irod le mi a jatek vege, hagy szopjunk mi egy paran akik meg nem jatszottak vegig.

Together we'll fly someday...

MrStokes
Spoiler FTL!
L2Use spoiler tags -_-

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Lantian
Olvasom problémád van. Kard kész van? A mágus és a tisztásos cuccot úgy tudod elérni hogy beszélsz egy nyomi Luskan követtel a váradban az építkezõs csaávó közelében. Ö elvezet arra a tisztásra ahol majd egy jó kis csatád lesz a mágussal és megkapod a tekercset ami a Shadow reaverek igazi nevét tartalmazza amit csak Jero és a Gith pap csaj tud használni.

Attól tartok én is 😞

Ha már nem tudsz a térképen oda menni (jobb szélén a ruins of vmi) ahol a Statue of Purification-okat kellett megkeresni, akkor valószínüleg ez egy újabb bug...

Jaja, azaz. Valami ruins of xy. A többi helyszínre nem emlékszem fejbõl de köztük van port last, crossroad, merchant quarter, mountain akármi, a sárkány helyszíne, a törpék barlangja, a druidák találka helye és a ruins..

Vagy nem is Ammont, hanem a githzerai csajt.

Az egy csapda volt, Luskanból jött egy hírnök, hogy találkozz az egyik mágusukkal aki Ammont és a sorcerer csajt akarta elrabolni, tõle kaptad a reaverek igazi neveit is, vagy nem ugyanarról beszélünk?

Persze eszembe jutott, hogy felteszek egy mentést de sajna 60mb lenne 😛

Igen ezt már többen is mondták de nálam nincs meg a portál helyszíne 😞

A song portalon kétszer kell átmenni. Egyszer a statue of purification miatt, aztán utána még egyszer amikor a kardot akarod összerakni.

Why so serious?

Csak egy kis tisztás, minden oldalról zárt. Valami mágus csákót kellett lenyomni és a csatlósait egyszer. Állítólag oda kellene mennem, hogy megnyíljon a portál? Én emlékszem egy ilyen helyre de az még act2-ben volt(a hegytetõn a song portal) de azon már rég túl vagyok.

Azt írtad, hogy vmi mezõre visz ha vissza akarsz menni a ruinsba, pontosan milyen mezõ ez és hol van?

Aha, már lassan az összes magánéleti kudarcukat elmesélték de b@szik frissülni..

Próbáltál beszélni Ammonnal és a pap csajjal is azóta?
Elvileg utána frissülne a journalod és akkor kellene menned vissza a portálhoz.

Success!!Köszönöm <#worship>

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Pont az a baj, hogy ott már megszereztem a hiányzó darabot(széttörtem a szívet) és megállt a sztori.