7862
-
BBalee #3892 Így a játék elején a druida nem rossz. Csak meg kell tanítani neki a natural spellt és állatként is tud varázsolni.
A call lighting egészen hatásos tömegre, és zárt téren is megy:) -
#3891 Ez az AD&D 2-es szabályrendszerében volt így mert én azzal játszottam utoljára (NWN1 úgytudom, hogy 2.5, NWN2 pedig 3-as), szóval lehet hogy változattak rajta. -
#3890 Szabálykönyv szerint úgy van ha jól tom hogy :
Ha kritkikust dobsz, tehát ami a fegyver zónájában van nemcsak 20,
akkor utánna kell dobni még egy támadó dobást, és ha azzal eltalálnád az ellenfélt, akkor a támadásod kritikus lesz, tehát a sebzés megszorzódik a megadott /x el.
-
gabfaf #3889 És ha valamelyikhez csak ennyi van írva hogy x3? Igen írtad hogy a sebzést szorozza meg ennyivel (pl: 14 damage esetén 42 lesz a crit), de akkor ott mi szabja meg hogy mikor adok crit sebzést? Akkor ahogy Fenrir írta ebben az esetben csak a tiszta 20as dobás lesz crit? -
gabfaf #3888 Lehet az a gond hogy nem beszéltem a nővel aki Casavirrel volt. Utána elképzelhető hogy elmegy:) -
gabfaf #3887 Most ők vannak a csapatban: Khelgar a törpe harcos, Quara a sorcerer, Casavir a paladin és Neehska a tolvaj ja meg a fő karim egy druida. Az actI-ben járok most öltem meg a két orc vezért Old Owl Welltől nem messze.
Tehát ez normális hogy öten vagyunk? -
#3886 3 Henchmaned lehet, akik felett teljes uralmad van. De lehetnek időlegesen a csapatodban mások is, akiket nem tudsz irányitani, maximum utasításokat adhatsz nekik. -
#3885 Act II-ben a harcos nő végig melletted lessz, ergó 5-en lehettek majd mert a másik 3-at te válogathatod be. -
#3884 "Pl 18-20 esetén az attack rollnak 18 és 20 közé kell esnie?"
Ezt eltaláltad.
Az x2 x3 azt jelenti mennyivel kell a sebzést szorozni ha a támadás kritikus. -
#3883 Én úgy tudom, hogy critical csak tiszta 20 esetén van, ha 19-et dobtam (annó régen amikor még rendesen kocka rpg-ztem) és volt nálam pl szerencsekő amivel módosíthattam minden dobásomat 1-gyel akkor sem számított a módosított 20 criticalnak a tiszta 20-szal szemben. -
gabfaf #3882 Ja és még valami a csapatban akkor most max négyen lehetnek vagy öten is? Mert most 5 ember van a csapatomban és elsőnek arra gyanakodtam hogy bug:) -
#3881 Szerintem kezdj angolul tanulni, az hamarabb meg lesz. És akkor segiteni tudsz a forditásban. Meg másra is jó.
(Ha abból indulok ki hogy az első részé 4 év alatt készült el.) -
gabfaf #3880 Sziasztok
Lehet amit mot kérdezek az elég lámán hangzik na szóval:
A fegyvereknél van egy olyan hogy Base Critical Threat és mondjuk x3 x2 vagy mondjuk 19-20/x2. Ezek pontosan mit jelentenek? Tudom hogy a kritikus sebzés esélyét de ez pontosan mit jelent? Pl 18-20 esetén az attack rollnak 18 és 20 közé kell esnie? Vagy pl x3 esetében pedig az ellenség védelmének a 3szorosát? Amúgy nagyjából vágom a szabályrendszert de ezt még nem nagyon fogtam fel. Mindenesetre a veteránoknak elég lámán hangzik a kérdés A segítségeteket előre is köszönöm. -
#3879 Nem mostanában lesz kész, ezt nézegesd időnként. -
#3878 Sziasztok!
Mikorra várható a magyarosítás? Előre is Kösz!
-
#3877 A druida nem rossz addig amíg nincsen meg a papnő.
Rakj be neki gyógyító és visszaállító varázslatokat és kapcsold ki a viselkedésénél azt, hogy használhassa a speciális képességét különben minden harcot úgy kezdi, hogy állatformába alakul és egy rohadt varázslatot nem fog elkasztolni se ellenségre, se csapattársa :)
Én azt csináltam, hogy kapott sok gyógyító és sok ártó varázslatot, spec képességét kikapcsoltam, beállítottam, hogy a főkaraktertől messze legyen és adtam neki egy íjjat sok nyílvesszővel, így már eléggé hatékony volt. -
BBalee #3876 Áh.. Köszi!
Ezt próbáltam, csak nem jól. :) Egy klik kiválasztja, nyomva kell tartani a menühöz. Így egy kicsit értelmesebb lesz a további kalandozás.
Már csak egy pap kell. A temető után mindenki beteg lett. Tan parancsnok akit kimentettem öszvisz 9 HP-va van, mert 0 a kitatása...
A healing kitek hamar elfogytak. -
#3875 Jobb klik azon a karin akinek parancsot akarsz adni, issue command, stand your groung.
Ha azt akarod, hogy újra kövessen, akkor follow me, attack nearest, vagy guard me. -
BBalee #3874 Boldog új évet, sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Hogyan tudom a parti embereit leállítani, hogy ne kövessenek?
Ugyanis még alacsony a szintem és a HP-m is és nem bírok túl sok csapdán átrohanni, de van egy tolvaj a csapatban aki le tudná állítani a csapdákat, de a többiek ész nélkül átrohannak 4 db average csapdán és 1/4 életerővel próbálnak küzdeni aminek a vége halál.
Már megcsináltam ugyan ezt a részt, de bosszantó, hogy folyton követnek holott ezt a tolvajjal kell csinálni és nem észnélkül lediablózni mindenkit!
A viselkedésnél a követési távolság csak a főkarakternél működik, másik karakternél nem. Ott kiheg mindenki a tolvaj nyakába, miközben szedné fel a csapdákat. Így értelmetlen a lopakodás skill. -
himpike #3873 OFF
Én trombitálok, ha náthás vagyok. Ebből nem tudok kinőni.
BUÉK
ON -
#3872 a trombitálásból nem lehet kinőni. inni meg muszáj. :)
neked is búék. -
#3871 Mi nem szilveszteri bolondok vagyunk. Nekünk ott az egész év hülyének lenni. :)
Inni, nem iszom. Szilveszterkor sem. A trombitálásból meg kinőttem. -
#3870 szilveszter éjjel 11-kor inni meg trombitálni kell baszki, nem PvP-ről értekezni ...
amúgy boldog új évet! -
himpike #3869 Ja és hála istennek a HIPS korlátozva van nwn2ben 10-15secre tudtommal, szóval a shadowdance-elünk a sivatag közepén fényes nappal és hízunk - című tragikomédia már nem működik. -
himpike #3868 Az nem a PW szépsége, hogy RPs hátteret biztosít, hanem a résztvevők érdeme. Ergo bármilyen játékon elképzelhető az RPs PvP összecsapás, ha az összecsapó játékosok RPsek. A harcos hiába képes bármikor támadni teljes erejével, ha a wizardnak van egyetlen darab eatheraless, vagy mi a franc lett a neve a greater sanctuary-nak - tekercse. Megölhetsz egy karaktert álmában? Cserébe majd megöl a wizardjával 3x amikor nem alszol. Mert szép meg jó, hogy a wizard nem készült fel, de utána már felkészül, és nincs semmi esélyed.És ha mindezek hatására úgy döntesz, gyengíted a wizard/sorcerer spelljeit, akkor szembesülsz azzal, hogy a normál játékban nem ér majd semmit. -
#3867 Ezek, csak egy előre lebeszélt párvidal alapján igazak. Ha gy Wizard felkészül valakire, tudja mikor és kivel fog küzdeni, az ellenfél pedig nincs tele immun(csites) holmikkal, akkor a Wizard nem tud veszíteni, csak ha valami amatőr játszik vele.
De ennek ellenére, nem igaz, hogy nincs értelme balancolni a kaszokat. Amig a DnD papíron valóban kizárólag cooperatív jellegű játékra alkalmas, egy jól felépitett NWN(1-2)PW alkalmas a PvPre. A PvP nem feltétlenül jelent egy egy elleni harcot. Küzdhetnek egymással csapatok is, különböző létszámban és összetételben. Az NWN PWk szépsége az, hogy mind ehhez RP hátteret képes biztositani, és nem csupán játékos erőfitogtatás, a PvP, ahogy az az MMO-kon szokás.
Ha nem egy Arénában zajló előre lebeszélt, és vezényszóra bizonyos távolságból inditott párviadalról van szó, akkor nem feltétlenül a caster nyeri a csatát. A harcos előnye az hogy nem kell a harcra felkészülnie. Bármikor és azonnal teljes pusztitó erejével tud támadni. nem kell memorizálnia semmit, nem kell tudnia ki lesz az ellenfele. A tolvaj is lehet PvP király olyan PWn, ahol a rejtözködöt nem látja a True see, csak megfelelő spot és listen skillekkel lehet lelepelezni. És persze nem kell sem a harcosnak sem a tolvajnak meg várni amig a varázsló rámemozik alszik, felébred, felbuffol ellene... és szol valaki hogy "össze". A varázslót akkor kell megölni amikor alszik.
-
csgj #3866 BUÉÉÉÉÉÉÉÉK!!!!!!! -
himpike #3865 PvPben kizárólag a wiz, és a sorci esélyes nwnben. Max mindenféle legyártott immunszarokkal állsz meg előtte. Ez az oka, hogy sose foglalkoztam a pvpvel nwn alatt. Előre lejátszott az egész. Ennek egyetlen oka van, a time stop. Mivel nem lehetne alatta támadni sehogy. Ha nins akkor szerencsefüggő, de a bigbyk elleni mentő insane kategória.PvPre ballanceolni felesleges. A D&D cooperativ play,és nem pvp központú. A kasztokat hasonlítgatni sincs sok értelme, mert nem arra vannak kitalálva, hogy melyik az erősebb, ki kéne egészíteniük egymást. -
#3864 Boldog új évet kívánok, mindenkinek. -
#3863 Attól függ mit értesz normális PW alatt. Jelenleg is vannak külföldi PWk. Én egy dán szerveren játszom szinte minden este.
Akinek van volt valami köze a modul/PW készitéshez NWN1 alatt tudja, hogy ehhez sok idő kell. Éppen ezért a jeleneleg futó PWk összetettségben meg sem közelítik az NWN1es PWk szintjét. De nem kell aggódni van egy-két fanatikus a világban aki eltökélt abban, hogy nem csak reprodukálja az NWN1-es PWk szinvonaát, hanem hogy valami mégjobbat alkoson.
Magyarországi helyzet annyiban más, hogy akik annak idején Benne voltak PW fejlesztésekben privát csatornákon elhatárolódtak az NWN2es fejlesztésektől. Így azt kell higgyjem, egyedül én foglalkozom a kérdéssel.
Egy NWN2es modul össze állítása nem kisebb meló mint az NWN1 esetében volt. Bár a scriptek jórészt ujra felhasználhatóak, de adaptálni kell öket az NWN2es környezetbe. A map szerkesztés pedig nagyságrendekkel lett bonyolultabb. Utóbbi fogja el vinni a fejlesztési idő nagy részét.
Számításaim szerint tavasszal nyár elején lesz olyan szinten a PWm, hogy azt megmerjem mutatni a közösségnek.
Ha valaki most fog PW készítésbe, alighanem szintén számíthat egy fél éves fejlesztési időszakra. Persze csak akkor készül el ilyen hamar, ha sok ideje van :) -
kisbel32 #3862 Mit gondoltok lesz valaha normális PW az NWN2-höz??? Azt meg se merem kérdezni magyar lesz-e... -
WagnerUr #3861 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Act II-ben tényleg nem lehet a Luskan kémet és azt a nemest támogatni akik át akarják venni az irányítást a királytól, vagy csak nekem nem megy? (gonosz karakterrel próbálom, a tolvajokat támogattam eddig és most is szeretnék vmi "gonosz" megoldást választani) -
#3860 köszi, akkor megpróbálom a patchelést megint. -
Chipii #3859 Megadtad a választ a kérdésedre. 1.0 a gond, ott több recept nem működik, mindenképpen érdemes 1.03-ra peccselni (le van írva korábban a topicban, hogy hogy lehet, ha gond lenne vele). -
#3858 nos a kalapcsáos kérdést sikerült megoldanom, a negyedik árusnál (drow nő) volt szerencsére :D
viszont az továbbra is fennáll, hogy spec. anyagból készült íjat nem tudok enchantolni. adamantine fejszét gond nélkül sikerült, a longbow meg nem változik, csak elveszik a drágakövem meg az essence.. elég idegesítő, mert nincs is mentésem közvetlenül előtte, szóval most kajtathatok blue diamond után. -
#3857 van egy kis problémám... most tartok az act 3 elején, amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Shandra meghal. a cuccait meg is találtam Ammonnál, egyet leszámítva: a craftinghoz szükséges kalapácsot! a kastélyomban megnéztem mindhárom árust, egyik sem ad kalapácsot csak moldokat és fémeket.
a másik probléma, hogy van egy duskwood bow-m, amit sehogyan nem tudok enchantolni: megvannak a hozzávalók, ellövöm a varázslatot, ki is írja hogy success, de mégsem változik a fegyver tulajdonsága. valamit nem jól csinálok, vagy bug? azt hallottam, hogy holy weapont nem lehet csinálni, na de hogy ez ne sikerüljön... 1.0-val játszom. -
G_ArchAngel #3856 köszi...
akkor félrefordítottam...:) -
WagnerUr #3855 Nem a bánya területére kell őket juttatni, hanem a középső terembe, ahonnan miután az összes ottvan és lezártad a kijáratokat, odaküldheted őket a fához vagy mihez. -
G_ArchAngel #3854 a szellemlámpás-kapcsolgatós-szellemterelgetős helyen elég a szellemeket a bánya területére juttatni vagy mit kell tennem ott?
köszönöm -
#3853 Kössz. :)