7862
  • csgj
    Én mindig próbálom paladin módon elintézni a dolgokat, jóságosan és törvényesen :D Itt nem nagyon tudtam választani, mert egyik fél sem az okos, rendes és értelmes fajba tartozik...de aztán úgy döntöttem, hogy ha az ork olyan rendes, hogy átengedi az utat, ha legyakom neki az ogrét, akkor megteszem neki. Az ogre meg ne variáljon nekem xD!
    Ja, a küldit megcsináltam, át a portálon is, úgyhogy faxa, thx MrAndreenak! Gondoltam is, hogy ott lesz, de nem gondoltam, hogy a bezárt ajtón átengednek... azt hittem ahhoz tolvaj kell, és akkor ott talán nics is a szobor...
  • Chipii
    Ízlés kérdése, hogy kinek a kedvéért kit csapsz le:) Furfangos módon mindegyik megpróbálja megöletni veled a másikat. Vérszomjasabb egyének lemészárolhatnak mindenkit:)
  • csgj
    á remek, eddig is sejtettem vmilyen titokzatos módon, hogy máshol lesz...:D Ott van ahol az ogre fickót kell lecsapni az ork vezérnek?
  • MrAndree
    Egy van kint, 3 helyre lehet lemenni az utolsóhoz meg majd csak utána mehetsz. Gyors matek alapján kiszámoltam, hogy az egyik lehetséges helyre még nem mentél be. Szóval nézz körül és meglesz a bejárat.
  • csgj
    kicsit elakadtam a statue of purification-ös küldinél... Az 5 szoborból megtaláltam már 3-at: egyet a szép zöld fűben odakint :D, a másikat az évszakok templomában (vagy miben), és a harmadikat ott ahol azok a szellemek vannak. A többit egyszerűen nem találom!
  • csgj
    én meg hangosan teszem hozzá, hogy egyáltalán nem gyenge sztori tekintetében az NWN2....
  • Lacee
    vagy egy BG2 full mod NWN alá... hmm, álmodik a nyomor :)
  • MrStokes
    Hahah, NWN1 story tekinteteben melysegesen egyetertek. Nem 1x adtam mar ennek a tenynek hangot. Szerintem is ritka gyengere sikerult anno a NWN1 single story-ja.

Azt meg mar nagyon sok emberketol hallottam, hogy RP alapjan a Torment nagyon ott van a szeren. 1x regebben nekialltam, de valahogy sajna nem tudtam tuljutni a ma mar nagyon otrobanak szamito grafikan. Tenyleg nincs vmi mod, hogy a Torment-et BG2 engine-nel lehessen jatszani?

Baldur's Gate sorozatot remelem nem tetszett kihagyni a repertoarbol, az nagyon nagy veszteseget jelentene. :D

Sztem parszor meg vegigjatszom NWN2-t es irany vissza BG-zni!
  • Silence78
    Én közvetlenül az Oblivion után játszottam végig a Tormentet, ami ugye jelenleg a legjobb grafikájú szerepjáték. Mégis, sztori és hangulat tekintetében magasan jobb volt a Torment. Sok RPG-vel játszottam már (Még a Dungeon Masterrel, Eye of the Beholder-rel, Wizardry-kkal kezdtem), de ez a játék mindent überelt. Csak halkan teszem hozzá, az NWN2-t is, ami sajnos ritka gyenge lett sztori tekintetében. Pedig én fórumos segítség és leírás nélkül játszotam le rögtön a netes megjelenés után (tehát teljes volt a játékélmény).
  • dzsonesz
    1 szóval nem mondtam azt, h a weapmaster szar csak csupán azt ,h nekem a blacgurad 100x jobban bejött mivel próbáltam mind2t és igen én is tisztábavagyok azzal ,amit mondasz.. másrésztmeg ha te valamiféle pvpbe próbálod beleképzelni a dolgot.. akkor nagyonis félreértettél, ugyanis nem azt mondtam, h a blacgurad szétszedi a weapmastert mint a szart vagy fordítva, hanem én a a normál single playerről dumáltam és abban a saját tapasztalatim szerint igenis jobb a blackgurd
  • Me0w
    Hat nem tudom... RP aspectbol nehezen tudok elkepzelni egy harcost aki ket kaszaval rohangal... ha nincs quest felkerik hogy tisztitsa ki a kerteket a gyomoktol, vagy mi? :))
  • [Jakuza]
    Kezdetektol jatszom NWN-el, tudom amit tudok.
    Brutalis utogep a WPM a harcososztallyal. :)
    13-20as crit threat-nel, nem elohalottakra csunyan sebez am ketkezes harcnal.
    Amugy, javasom 40es szintnel majd a figyelmedbe a Paladin: 13 Fegyverm.: 5
    Chp. of Torm: 22 kombot, kaszaval a kezben.
    Minimum crit sebzes 2055DMG :) Hamar szetszedi a gonosz blackguardot :)
  • Lateof
    Adj még hozzá pale mastert, és felfedezted NwN1 legtápabb kombóját :P Igaz, nem mindegy, miből mennyi, van stb.
  • Grusalak
    Amit viszont nem tudok: Falchion, Kukri, Rapier, Scimitar... Ezek olyanok, hogy 18-20 / x2 -es a kritikus tulajdonsága... Ezeket a fegyvereket lehet tovább bővíteni Keen tulajdonsággal??? Vagy a feat-ből adódó kritikus bővítés hat rá? Mi az elvi határ, amig kilehet bővíteni a kritikus zónát?
  • Grusalak
    A másik kari, amit majd még ki szeretnék próbálni, az egy kicsit extrém... (Valós kalandjátékban nem hinném, hogy kipróbálnám, de itt majd meglátom...) Egy bárd, akit végülis kétfegyveres harcosnak képzek ki, majd át vörös sárkány tanoncra, ahol szintén harcra képezném...
    Így 10. szintre kapna +2 állóképességet, +2 intelligenciát és +8 erőt :-D És még ehhez jönnek a tárgyakból adódó bónuszok Valamint az 5 általunk növelt stat...
  • dzsonesz
    ha szted nincs ,akkor próbáld ki, amit írtam:D majd meglátod:D
  • Lateof
    Mindez meglehet, ha nem csak fighter vagy, hanem közben valami más kasztot is belevettél...(rog, clr) 4 fighter szint kell a WPS-hez.
  • ArtanisNerwen
    Ha ember harcosból csinálod a weapon mastert, akkor már 5 szinten is lehetsz WM. De akkor nem lehet ez a fegyver exotikus, és nem vetted fel a fighter kaszt legjobb, és egyetlen speciális featjét a fegyver specializációt, ami +2 damage, a választott fegyverre.
  • Lateof
    Csak az baj, hogy fighterből 4 szintnél többet nem nagyon érdemes felvenni.
  • [Jakuza]
    Nem nagy szam egy Weaponmaster ?
    7es szinten ellehet erni, ketkezes harccal vagy Keenes fegyverekkel, brutalis egy ilyen karakter.
    Nincsen ennel jobb "uto" kari.
  • dzsonesz
    weaponmastert szinte csak fighterből érdemes csinálni.. mert a fighternek lvl 10 re kifejlődik az összes közelharcos feet, ami kell a weaponmaster prestige hez... és lvl 11 re beválthatsz weapmasterre.
    Próbáltam már de nem 1 nagy szám a waponmaster, amit ajánlani tudok mindenkinek, ha közelharcos karit akar indítani, akkor a legjobb az a fighter(evil beállítottsággal) és lvl 11 nél váltás blackguard prestigre.. jópárszor már végigtoltam a játékot és az összes közelharcos class/prestige közül ez a legütősebb. főleg a rengeteg hasznos feet miatt ill. a sneak attak miatt.. szinte ki se lehet nyirni, szal, ha valaki 1 zúzógépet akar ,akkor próbálja ki:D
  • Chipii
    Illetve ezeket nem kell felvenned, megkapod automatikusan monkként. Ha kamát használsz, és felveszed a kétfegyveres featokat, akkor elég sok támadásod lehet:) Plusz haste is ad egyet. Ha 16 monk mellé felveszel 4 harcost szintet, akkor nyerhetsz még egy támadást és 3 featot is, de lehet maradani tisztán monknál is.
  • Chipii
    A monk magas szinten kap egyre jobb képességeket, ezért nem nagyon érdemes multizni (legalábbis így, hogy 20 szint a limit). Sajnos pusztakézre nem lehetne weaponmasterként fejlődni, csak közelharci fegyverekre. Unarmed strikenál nem számit a two weapon fighting. Amit monkként érdemes felvenned, az a flurry of blows és a greater flurry featok, ez plusz 2 támadást jelent pusztakézl vagy kama használata esetén.
  • Drizzthsz
    6800 GT-vel, vagy ultraval használja valaki? Hogy megy?
  • ArtanisNerwen
    Nekem eddig a wizard és a rouge volt a kedvencem. Most játszok először melee karival, egy greatswordös weapon masterrel. Tetszik. Jókat lehet taktikázni az alap featjeivel, például az expertisel, vagy a forgószél támadással. Ehhez jön még a Taunt skill és ki damage.
    Az általános taktikám; Egy sima támadással inditok expertiseből (-3 attack +3 AC), majd egy taunttal nyitom a következő kört. Miután ezzel kicsit letörtem az ellenfelem ACját, kilépek az expertiseből, és ki damage (max sebzés), ami jóeséllyel kritikus is lehet.
    Késöbb tervezem, felvenni a improved expertise, power attack, és a Knockdown feateket. Ezzekkel elég komoly taktikai arzenál áll majd rendelkezésemre. És persze egy weapon masternek kötelező a improved critical is az adott fegyverre.

saiyanjin! Ugye nem állsz semmilyen tudatmódosítószer hatása alatt??? :)
  • saiyanjin
    Duelist re lennék kíváncsi, jobban harcol mint a weapon master ???Nekem a Zorro ugrik be róla egyből vagy dartagnan előbbi assassin utóbbi paladin beütéssel.
    Weapon Master pedig vmi távolkeleti harcosra, ésa monk pedig a harcos papokra(shaolin)hasonlít talán.Mivel énis szeretem a shaolint szeretnék indítani egy monkot ami weapon master lesz idővel...érdemes ez így ???
  • saiyanjin
    Hi,

NWN ben volt nekem akkor is rangerből mentem át mert az elején a ranger megkapja a two weapon fightingot és ezért nem kell rá költeni featet,utánna fokuszolom egy katanára másik kézben short sword és eléggé tud darálni mint egy szamurály kb. állítólag monkey grippel és két kasza a kezébe az elég durva tud lenni...demég nem próbáltam...monkra lennék kíváncsi kinek milyen tapasztalata van a two weapon fighting és az unarmed strike hogy viselkedik...jah és van értelme monk-ból weapon masterbe menni ???sosem próbáltam még de nagyon szimpi, énis egy monk vagyok...:)
  • Dombi
    Köszi, megprobálom Neeshkaval
  • MrStokes
    Amugy milyen az a weapon master? Akik inditottak irhatnanak 1-2 sort rola.
  • MrStokes
    Nekem meg vmi tapos dual wield-es daralogephez lenne kedvem, a mostani warlock tulontul nyugis ahhoz kepest :D

Meg masodszorra inditok egy papot, abbol lesz vmi warpriest-feleseg sztem.
  • Me0w
    Nah, most hogy ezt leirtad, olyan kedvem tamadt egy palemasterrel jatszani, ejj basszus mar a 4. 'kis' karit generalom, a Harbor-Waterdeep sztorireszt mar almombol felkeltve is tudom :/
  • qwer2000
    köszi szépen
  • MrStokes
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    En a barlangban szivtam a farkasokkal, meg a ket masik lennyel amikor megtalatam XY hullajat. Az a harc jo izgi volt, elsore haltam ahogy kell.

Masodik alkalommal letettem par csapdat Neeshkaval, es ezzel a segitseggel mar valahogy csak asszimilaltam a sracokat ;)
  • Dombi
    Sziasztok!

Kicsit elakadtam, annál a résznél amikor a megvádolnak a gyilkossággal. Elmegyek a faluba utána be a kutba és jön egy olyan rész ahol nem tudok varázsolni. A barlangig eljutok de ott van egy pár farkas azok mindig megölnek.

• ArtanisNerwen
    Valamit valamiért. Egy 10 szintű pale master crit és sneak immun. Vagyis tolvaj és harcos(WM) Nem sokat tudnak vele kezdeni. Három szintenként kap +2ACt, 9 sziten ez már +6AC. Ötödik szinten szintenként 3 életpontot. Hetedik szinten immunis lesz a lefogó és megállitó varázslatokra, mint pl hold person.
    Nem hiszem hogy kéne erősiteni.
  • MrStokes
    Forumon olvastam, hogy 1-2 emberke szerint raferne egy kis erosites, mert igy nem az igazi. Egyebkent szemlyes tapasztalatom nincs vele kapcsolatban.
  • Grusalak
    Alapból a kalandor, harcos irányokat szeretem kipróbálni először. Most viszont indítottam egy necro wizardot... A kérdésem a Pale Masterre vonatkozik. Teszteltétek már, megéri?
    Igazából az okoz dilemmát, hogy ha felfejlesztem 10 szintre, akkor a varázshasználói szintem csak 15ig fejlődik (10 wizard + 10/2 palemaster), az viszont azt jelenti, hogy elég sok varázslattól búcsút inthetek... A 9.szintűeket pl alapból felejthetem :-( Ezt így nagyon nem favorizálom... Vkinek hasonló tapasztalat?
  • Chipii
    Messor készített egy 'kis' összefoglalót meg táblázatot
    http://rpgvault.hu/?id=2798kraft témában, hasznos darab.
  • saiyanjin
    thnx még1X
  • saiyanjin
    Fúúúú köszi Artanis, vazze rangerembe nem fektettem intelligenciát(int 10) ezért nem jelent meg a combat expertise feat ezért nemsikerült weapon masterbe mennem 11. szinten se...nah akkor kezdem előről a gamet immáron 3.ra:)