7862
-
#4092 Nagyszerű lesz voice chat manű. Nagyon hiányzott már. Nagyon megkönnyiti a kommunikációt, föleg egy külföldi szerveren. Remélem azt is megcsinálják, hogy a chat ablak ne törlödjön mapváltásnál. Fogalmam sincs miért ilyen. -
csgj #4091 pff..van pár újítás :D de egyelőre kivárom a normális (nembéta) változatot... ja, ez egyébként ugyanúgy menni fog a mini image-el, mint az előző patch? vagy ezt még nem tudni? -
#4090 Van a telepítőlemezen Driver is a játékhoz, próblád meg azzal. Nekem pl a legújabb Forcewarerel fagy. Egyel régebbit használok. -
#4089 1.04 Beta patch megjelent.
New Features
General
• Voice Menu
Users can now press the Voice Menu key (‘V’ by default) to activate a menu from which they can quickly access frequently used voice commands and emotes. Users can drag these to the hotbar, as well.
• Added support for bindable keys to change the hotbar pages.
• You can now drag and drop buttons from the Mode Bar and Quick Cast Menu onto the Hotbar. This will also work for Spontaneously Converted spells.
• Players now have the option to turn on a second horizontal hotbar and 2 vertical hotbars.
• You can now drag and drop buttons from the Mode Bar and Quick Cast Menu onto the Hotbar. This will also work for Spontaneously Converted spells.
• Players now have the option to turn on a second horizontal hotbar and 2 vertical hotbars.
• Users can now select in the options menu whether or not they want left click and hold in Driving Camera to move the character or mouselook.
• All combat modes can now be triggered instantly, except for Parry, Rapid Shot, and Flurry of Blows, which are deferred until the beginning of the next round.
o Your pending combat modes are now displayed on the action queue UI, with a countdown ticker, tooltip, and mouse click support.
o You can now toggle of and off a pending combat mode.
o Combat modes are no longer turned off for party members at the end of their combat round.
• Trees throughout the game should look better as many of the tree textures and models have been revamped to be more visually appealing.
• Localized versions of the NWN1 sounds used in the game have been added to their respective languages.
• Several new loading screen tips have been added to v1.04.
DM Client
• DMs can now drag items from the creator menu to the hotbar.
• DMs can now jump directly to an area.
• DMs can now add and subtract experience points, gold and levels.
Scripting
• EffectDamage() – A flag has been added to the EffectDamage()function which allows you to skip Damage Immunity, Damage Reduction, and Damage Resistance. The default for this flag is FALSE, so existing scripts will continue to work the same.
• Script Debugger - The NWN2 script debugger has been included with this version. It is located in the Utils directory, filename DebugServer.exe.
Toolset
• A comment field has been added to the Journal Editor.
• More robust undo/redo support has been added to the Conversation and Journal editors.
Bug Fixes
General
• The Mode Bar and Mini-map will now properly retain their hidden or revealed state after area transitions.
• Improvements have been made which reduce load times in some situations.
• The game will no longer crash when attempting to buy when on a blank page.
• The game’s transition to Act 2 would very rarely fail to occur. This has been made more reliable.
DM Client
• DMs will no longer automatically run lore checks on acquired items.
• Feedback has been added for several DM abilities.
• DMs can now spawn items into containers.
• The DM Client should no longer crash on transition to large exterior areas.
Effects/Spells
• Wildshape and Elemental Shape are no longer dispellable.
• Balagar’s Iron Horn radius reduced from 30 feet to 20 feet.
• Greater Fireburst will now do the correct amount of damage.
• Monks will no longer get their class AC Bonus while wearing armor or using a shield.
• Improved Reaction will now properly calculate uses per day.
• Characters with crossbows can now use Rapid Shot if they have Rapid Reload.
Items
• The game will no longer crash if you drag an item from a magic bag onto the magic bag which contains it.
Toolset
• TRX files are now renamed when renaming their associated area.
2DA Changes
The following 2DA files have been changed in v1.04:
• actions.2da
• feat.2da
• keymap.2da
• nwn2_dmcommands.2da
• nwn2_emotes.2da
• nwn2_tips.2da
• spells.2da
• visualeffects.2da
In addition, nwn2_voicemenu.2da has been added.
Known Issues
General
• When enter Tavorick’s Crypt in Act 2, the cutscene with Qaggoth-Yeg will sometimes repeat continually, with a few seconds of battle between repetitions. Killing Qaggoth will end the cycle and continue the game normally.
Toolset
• Using the “Verify Module” command can cause the starting area to be opened. Simply close this area. This will be addressed in the public release of 1.04. -
Larvin #4088 Ki van kapcsolva az AA, és 1ébként a kártyám támogatná, nameg single campaign-ben sose fagytam. 1éb ötlet? -
#4087 Én el sem akartam kezdeni. Azért vagyok itt, hogy segítsek a kezdő NWN játékosokak. És azt hiszem a normális többség szinten ezért van itt. Azok akik belém kötöttek chipii kívételével egyetlen normális segítő kész posztot nem alkottak ezen a fórumon. Az ö teljesitményét meg erősen rontja, hogy ide hívta, a csak flémelni képes haverjait. Pontosan nem tudom hány aktív tagja van a cult-nak, de több mint egy tucat az biztos. Ha ide hívja mind, akkor könnyen lángba boritják az egész topicot. Flame topicra pedig semmi szükség, van egy egész flame fórumuk, csak ott nagyon unatkoznak már, mert mindenkit elmartak onnan. -
csgj #4086 Azta... az egyik régi topikomban végig kb ilyen flém off személyeskedő állapot volt... de ott ellenem volt mindenki :D Elkezdtem visszaolvasni, és az oldal közepén már felfordult a gyomrom... Az az igazság, hogy mindenki a maga igazát akarja! Ergo, úgysem tudjátok meggyőzni a másikat, ha neki más a véleménye... interneten meg könnyű beszólogatni, és rendkívül "bölcs" hozzászólásokat fűzni mások viselkedéséhez. De most éppen én is ezt csinálom, úgyhogy miért tartanám magamat kivételnek? :D Ez közös hiba mindenkiben, szóval tényleg fejezzük be! Vagy csak próbáljuk befejezni! De ezt mindenkinek mondom! Ha már nem a játékról dumálunk, akkor is lehet mondjuk Forgotten Realms dolgokról beszélgetni...csak ne személyeskedjünk plíz.. -
#4085 mi lenne , ha abbahagynátok a flémet? vagy csak simán csináljatok a gumiba 1 nwn-flém topikot és ott kitombolhatjátok magatokat.. htx -
Thanatos #4084 ott a pont... -
Thanatos #4083 énis szeretlek szivi, személyeskedés rulz :) -
#4082 Igenis, testőr úr! -
#4081 Off.
Jaj ne legyel mar ennyire szent.
Beszolnak neked, te ugyanugy megveded magad.
Raadasul mar reg lezarult a vita erre, ti ugyanugy nem tudjatok megallni, hogy ne szologassatok be.
Szoval ne akard magadat feljebb emelni akkor te se.
Valamint belehet fejezni, mert mar szet van offolva a topic. -
#4080 Ja, ha te nem érzed így, akkor ok. Csak mert mások kb így látnak. Szerintem nem csak a szemét cultosok.
Ahelyett, hogy felháborodsz, meg folyton próbálsz visszavágni, beszólogatni, inkább el kéne gondolkodnod, hogy kiben van a hiba. Hátha az, amit mások írnak rólad, hordoz némi igazságot. Tudod sokszor az ember önmagát nem képes helyesen megítélni, még akkor sem, ha kitör az önáltatás hálójából. Más emberek néha jobban ismernek, mint te magadat.
És hát ez az eredménye... legalábbis az alapján, amit itt előadsz évek óta. Élőben bocs, de nem vagyok rád kíváncsi :D
Engem meg hergelhetsz, max nevetni tudok a vergődéseden :P -
#4079 Na ismét a cult hivatalos álláspontját hallotuk.
Late of; Arra is készits már egy elemzést hogy a saját fórumok, ami az atari által is linkelt hivatalos magyar NWN2 oldal, miért nem megy sehogy. Miért kell neketek ezt is összeszemetelni, ahelyett, hogy egymáson kiélnétek magatok? Ne kell válaszolni, csak költi kérdés volt.
-
#4078 "Ha valaki folyamatosan követi ezt a fórumot, vagy visszaolvassa a korábbi posztjaimat, akkor megtud itélni, látja ki vagyok."
Egy hatalommániás senki, mély depresszióval és kisebbségi komplexussal megáldva? -
#4077 Detto. -
#4076 Az antialiasing kikapcsolása nekem stabilabbá tette az egész játékot. Amig be volt kapcsolva sokszor fagytam map váltáskor, meg spontán játék közben. Mióta kinyomtam nincs ilyen gondom. Nézd meg hátha neked is segít. -
Chipii #4075 Nwn1 a shining water opciótól fagyott néha, meg lehet próbákozni vele itt is. Opció menüben nincs valami checkbox a futásra/sétára? Nincs nálam most nwn2:) -
Larvin #4074 Úgy emléxem van valami alt-os megoldás, hogy folyamatosan sétáljon, search nélkül is. 1x játék közben például jó sokáig szenvedtem mert véletlen átváltottam és akkor meg futni nem tudtam ->kínos szitu volt mikor felgyorsultak az események és a karim meg higadtam sétálgatott.
Más:NWN1-ben is hiba volt egy időben, remélem most is lesz/van rá megoldás. A pw-ken a mapváltáskor crash! Régen mi volt a gyógyír emléxik valaki? -
#4073 Vettem a fáradságot, hogy visszaolvassam az egész fórumot. Érdekelt hogy ki ez a Thanatos, akinek a neve innen a fórumról ismerős, de bármennyire is eröltettem az agyam nem tudtam felidézni miket is írt.
Nos érdekes tanulmány volt. Ajánlom mindekinek. Számomra komplett személyiségrajz jött le az emberről akit ez a nick takar. Ilyesztő, hogy ilyen emberek vannak közöttünk. Rengeteg hozzászólása van már a kezdetektől a témához. A közös bennük, hogy a legtöbb egy két szavas vagy éppen csak néhány .
Hosszú pályafutása alatt megpróbált már mindenkibe bele kötni, több kevesebb sikerrel. A legtöbb embernek nehézséget okozott lesüllyedni a szintjére. Az hiszem nekem is nehezemre esne ezért nem is teszem.
Gúnyos posztjainak örök céltáblája azok akik valamilyen problémával kértek segitséget itt a fórumon. Rendszersen üzőtt gúnyt belőlük. Számtalan példát idézhetnék, egyet találomra választottam a közelmult terméséből. EXequtoR #3335 felette #3336 Thanatos válasza, majd felette #3337 az enyém. Vam egy kis stílus különbség.
-
#4072 Lásd én nem vitatkozom veled. Mindenkit minősit a posztja. Ha valaki folyamatosan követi ezt a fórumot, vagy visszaolvassa a korábbi posztjaimat, akkor megtud itélni, látja ki vagyok.
Ha valaki a Te korábbi posztajidat vissza olvassa akkor látja, hogy Te ki vagy! -
#4071 OFF
Hm kimaradt: ha fizetik a sörömet eladom a lelkem és Culttag leszek ;) -
#4070 Nem gondoltam, volna hogy téged is érdekel ez a dolog. Cult tag vagy már Marlowe? Persze gondolom a tiszteletbeli elnőki cimnél kisebbel nem éred be. Végülis Kwish és a Te munkád az amit tönkre vágnak a haverok. Hogyan honorálják neked? Fizetik a söröd rendesen?
Nem, nem vagyok Cultag, nem is voltam soha ;) De lásd mit korábban leírtam, megválaszolja a Cult témát ;)
(idézek magamtól kicsit lejjebb)
"Cultosok azok akik nem értenek egyet velem bármiben, vagy csaknem szeretem őket, és különben is az abszolút gonosz evilági megtestesítői"
Ugyanez volt a csíterrel ;) Onnantól, hogy valaki ellenkező véleményt mondott mint ő máris csíter lett, ehhez még játszania se kellett...
Nem kell Chipinek segíteni, lejáratod te magad egyedül ittis ;) -
Chipii #4069 Illetve ha bekapcsolod a search módot, akkor folyamatosan sétál, és nem kell a shiftet nyomogatnod. Bocs, hogy kettőben ment... -
Chipii #4068 Gonosz vagy... Amúgy a shift-et lenyomva sétál. -
Larvin #4067 Nem azért, hogy gyorsan témát váltsak afféle csendesítőleg a vihar után, mert marhára nem érdekel, hogy ki mit flémel a fórumokon, de volna egy kérdésem: Melyxik is az a billentyű amivel futásból átváltok egyszerű járásra? Már nem jut eszembe... -
Thanatos #4066 látod érted te a dolgot ha akarod :) -
#4065 Igazad van én részemről egyoldalúan beszüntettem. Ha valaki kitartóan anyázik arra meg majd moderálást kérek. -
Thanatos #4064 1. a kutyát nem érdekli ki miota van itt
2. egy flamhez minimum két fél kell...
3. az okos engedben meg igazad van , tégy is igy "nagyokos" jobb lessz mindnekinek is... -
#4063 Nem tünt fel neked, hogy én a topic indulása ota itt vagyok? Az sem, hogy nem én flémelek, hanem azok akik ujonann érkeztek ide direkt ezért? Nézd meg hogy a korábbi posztjaim milyenek, és mikor flémeltem bárkivel is korábban.
De legyen igazad. Okos enged. Nem regálok rájuk a továbbiakban. Mint ahogy rád sem. Nagyokos. -
#4062 Elofordul neha Chipiinel ez, nem is szabad felvenni. :D
Neha derult perceket tud nekem okozni.
Mondjuk voltak a Dalakoran furcsa dolgok az teny, ezt meglehet allapitani, de ez a topic most nem errol szol.
-
#4061 A "mindent átalakitottam", tényleg kicsit túlzás. Ezzel azt akartam kifejezni, hogy szinten minden pályán változtattam valamit és a scriptek döntő többségén szintén változtattam. Vagyis alig volt a modulnak olyan része, amihez ne nyúltam volna hozzá. Nem is írtam, hogy a varázslatok jelentős részét is átírtam.
Na de nem erre vagy kíváncsi, csak közötködni jöttél ide, eddig a színedet sem lehetett itt látni. Aki nem tudná aylakistigris (Paradia) is cult tag. Ezért fikázza a modulomat, és minősití baromságnak az elképzeléseim.
-
Thanatos #4060 szvsz a te flamed-re se kiváncsi senki... (és mielött belekötsz éltemeben kb 10 percet töltöttem nwn1 pw-ken szóval semmi közöm senkihez és lövésem sincs miről megy a köpködés, viszotn arról van lövésem hogy ez kurvára nem ide való...) -
#4059 Nem gondoltam, volna hogy téged is érdekel ez a dolog. Cult tag vagy már Marlowe? Persze gondolom a tiszteletbeli elnőki cimnél kisebbel nem éred be. Végülis Kwish és a Te munkád az amit tönkre vágnak a haverok. Hogyan honorálják neked? Fizetik a söröd rendesen?
Ha beléptél akkor érhető miért vagy itt. Elkél a segiség chipii-nek. Csak egy picitelkéstél, mert már szénné égette magát. Hiába ez nem hazai pálya, hanem egy semleges terep. -
WagnerUr #4058 Ideje lenne abbahagyni az offolást. -
Chipii #4057 OFF
Saját magad hazudtolod meg, és észre sem veszed.
A 4. pontra elég, ha a 4046-os kommentedet mutatom?
Csaló barátaim? Kedved megfogalmazás, bár tőled ezt mindenki megszokta. Biztos akadt köztük, aki csalt már, de ha ez a barátaim csak pár százalékát érinti, akkor ez egy elég ocsmány rágalmazás, és kikérem a többiek nevében.
Mellesleg neked kezdett egyből habzani a szád, mihelyt megláttad a cult szót (4048). Gondolom nagyon meglepődnél, ha sejtenéd, hogy rajtad kívül senkinek semmi baja velük (persze kezdhetsz aláírásgyűjtésbe, ha téged ez tesz boldoggá).
-
#4056 Nagyon szivesen. Bár tudok sokkal keményebben is fogalmazni, de azért a kedves modorom nem ilyen. Ez inkább a szókimondó volt. Nem akartam én itt feszültséget kelteni, Jakuza kérdezett, én válaszoltam, a kis csoportotok a cult, csak mint megkerülhetetlen tényező került szóba a vault kapcsán.
Chipii te önmagaddal vitatkozol. Orvos látott már?
1. Hogy a cult egy mocskos undorító szekta, nem én állitottam hanem te magad.
2. Hogy miről tudok meg miről nem azt nem szoktam veled megosztani. Szóval erről, szintén nincs mit vitatkozni.
3. Ebben a pontban magad fényezed. No comment.
4. Nem szoktam magam magasztalni. Sem hangozatni hasonlókat mint te magadról. Az hogy nem reklámozom magam, nem jelenti azt, hogy elhallgattam valamit.
5. A tisztességes DMekkel sosem volt bajom. A gond az volt amikor a DMek csalásra használták a hatalmukat. De még ez sem lett volna gond, ha a becstelenség nem párosul rosszindulattal. D De még ezen is szó nélkül léptem volna tovább, ha egy-egy tévedésből oda került emberről lett volna szó, akit a tiszteséges többség kivett maga közül. Csak éppen a tisztességes DMek képezték a kisebbséget. Biztos vagyok benne, hogy volt ilyen. ( A jóhiszeműségem volt mindig a vesztem )
Chipii nem vagyok benne biztos, hogy az itteni fórumozók kiváncsiak arra hogyan véded a csaló barátaid és mennyi mindent tettél értük. Kérlek ezt vedd figyelembe a továbbiakban. -
Larvin #4055 Ne kezdjük már a régi dolgokat! Ez most NWN2. Kezdjünk már tiszta lappal! Én kedvelem Artanist, bár mostanában már velem sem áll szóba, talán már magával sem :)
de kedvelek pár Cult-ost is, bár a legtöbbel manapság nem nagyon volt dolgom, viszont, ha belegondolunk, hogy egy nevetséges vita után, hogyan "démonizáltam" (manapság felkapott szó) Steve-et, és legutóbb mikor véletlenül öszzefutottunk személyesen már nem is tünt olyan démoninak, arról nem is beszélve, hogy épp egy szívességet tett meg nekem. Szóval vegyük észre, mind fiatal szerepjátékfanatikusok vagyunk, ugyanabból az eresztésből, jó meg rossz tulajdonságokkal, vagy éppen csak jobb meg rosszabb napokkal megáldva. Semmiképp sem érdemes régi dolgok miatt élethosszig tartó haragot fenntartani.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy mindennek meg van a magyarázata. Higyjétek el Artanis sem ok nélkül érzékeny és ennek semmi köze a régi Dalakorás szívózásokhoz. Igazából nekem sincs közöm hozzá, meg senkinek. Csak rossz nézni, hogy ilyesmin veszekszünk. Mindegy ki kezdte, vagy, hogy hogyan került szóba. Lépjünk túl ezeken a dolgokon! -
#4054 ...ahol mindent átalakítottam az eredetihez képest...
ez azert eros tulzas. vagy mondjak inkabb koltoit?
Az autodislike rendszer lényegi eleme, hogy az ellenséges frakciók tagjai elve "pirosan" ellenségesen jelennek meg a játékos látóterében, függetlenül attól, hogy játékos vagy nem-játékos karakterről van szó.
ez egy rp szerveren a leheto legnagyobb marhasag. egyertelmuen azt feltetelezi, hogy a frakcioknal kotelezo az egyenruha (vagy barmi mas messzirol lathato azonosito) allando hordasa. -
#4053 OFF
Ne kapd fel a vizet annyira, Arta szerint a Cult definíciója teljesen más:
"Cultosok azok akik nem értenek egyet velem bármiben, vagy csaknem szeretem őket, és különben is az abszolút gonosz evilági megtestesítői"
Ugyanez volt a csíterrel ;) Onnantól, hogy valaki ellenkező véleményt mondott mint ő máris csíter lett, ehhez még játszania se kellett...
Óhh régi szép idők ...