7862
-
#4172 Én is követem a fórumot, de én nem olvastam ilyet. Szerintem bármivel végig lehet vinni. -
#4171 vagy az a bg2 volt!?
-
#4170 Udv,
Ma fogok elkezdeni jatszani a jatekkal es kene egy ket tip az elejen...pl olvastam vhol a forumba,hogy monk-kal nem lehet vegig vinnai a gamet?!? Mivel lehet,erdemes?Par tipp jo tanacs stb,elore is thx -
#4169 Gondolom, hogy a "nem tudok beszélni az NPC-vel" problémád megoldódott. A játék menetben való elakadást szerintem nem nehéz egyedül megoldani. Küldetés naplót elolvasva az ügyben esetlegesen érintett összes NPCvel való beszélgetés megoldást hozhat. Ha nem akkor vissza lehet tölteni, a korábbi mentést. Mert hogy gondolom minenki több külnböző mentést tart, ha esetleg vissza kell nyúlni egy régebbihez. A hasonló stilusú játékokban ez elengedhetetlen.
Azt gondoltam, az hogy nem fut jól a gépeden a játék nagyobb probléma, de ha úgy gondolod nem...
A játéknak van legalább egy tucat grafikára vonatkozó bellítása. Nem mindegyik egyformán van hatással a játék kinézetére és futásteljesitményére. Pl írtad, hogy low-on van a grafika. Ez sok mindent jelenthet. Azt hogy minden lehetséges beállitást minimálisra állitottál, de ez nem következik egyértelműen abból, hogy azt írtad "nincs fullra véve a grafika elhiheted". Igazából adtál egy teljesen használhatatlan információt ahhoz, hogy bárki segiteni tudjon.
Egyetlen olyan grafikai opció van aminél a low-medium-high beállitások lehetségesek, ez a texturák minősége. Tapasztalataim szerint ez van legkevésbé hatással a teljesitményre, ugyan akkor erös hatással van a játék kinézetére. Ezt érdemes utoljára lowra állitani Akinek a gépe birja tegye High-ra, és kapcsoljon ki minden mást ha nem elég erös a gép.
Javasoltam hogy használd a játékhoz mellékelt drivert. Erre az volt a válaszod, hogy a legfrissebb nVidia drivert használod. Holott ebben a topicban nem is olyan régen volt róla szó, hogy nekem is és Jakuzának is volt problémája vele. Ráadásul, ha jól emlékszem, Jakuzának olyan kártyája van mint neked. Megerősitette hogy a korábbi driverrel nem volt probléma. Ezek azok a dolgok, amiket nagyon nehéz megoldani egyedül, és érdemes segitséget kérni a fórumon ezzel kapcsolatban. Próbáld meg azt, hogy nem csak olvasod a fórumot hanem értelmezed is.
Ennek ellenére elképzelhető, hogy én értettem félre valamit. -
#4168 Egyetlen jó NWN/NWN2 oldal van. http://nwvault.ign.com/ -
Braveheart #4167 A Red Dragon Discliple-k itt is megkapják idővel a sárkányszárnyakat, mint az 1-ben? Eszméletlen jól nézett ki!
Tud valaki egy jó nwn2 oldalt? A hivatalos Obsidian-oldal elég ratyi. -
Braveheart #4166 Nemtom ezt miért írtad, értékelem hogy próbálsz segíteni, nem sajnáltatni akarom magam! Kicsit viccesebben akartam magam kifejezni, sztem félreérthettél vmit! -
#4165 Bemész az nwnplayer.ini-be és a History Page alatt törölsz mindent, csak ennyit hagysz meg, hogy Server0= . -
#4164 Nincs. -
#4163 Sziasztok,
szeretném megtudni, van e működő, jó magyarosítás, kellemes kikapcsolódás a nw2 számomra, de szivesen kezdeném újra/játszanám így.
-
Larvin #4162 Tudja valaki hogyan lehet a gamespy-on törölni a history-t? (meglátogatott szerverek listája) -
BBalee #4161 Nos az lehet, mert nagyon kell ide egy druida.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A lényeg, hogy a fákra 2-es szintű druida spelleket kell varázsolni, majd ha a megfelelő spellek megvoltak -ha beszélsz a fákkal akkor megtudod, hogy melyik spell kell pontosan-, akkor a végén egy ős druidával fog beszélni Elanee a skymirrorban ...
-
#4160 Elanee a druida küldetése van ott. Neki kell beszélni a fákkal és segiteni nekik. Ha nincs veled akkor nincs mit csinálni ott. -
saiyanjin #4159 Hi,
Arra lennék kíváncsi Skymirror-nál mit kell csinálni...Nekem úgy tűnik kicsit bugos mert nagy beszélgetés a vége ha megmozdulnak kicsit is a karakterek :)Előzőleg ez nem jött be, de nemis találtam meg a druidát a district-ben, valszeg azért. -
#4158 Azt hittem, hogy segitségre van szükséged, de már értem, hogy csak figyelemre és együtt érzésre van szükséged. Többet nem próbálok neked segíteni elhiheted. -
#4157 nem kell cormickkal beszélned (bár ő adta a questet), a kapitány lesz az embered :)
(azt hiszem Vallis kinyírásakor-letartóztatásakor mondja is, h az erődben őt keresd) -
Braveheart #4156 A szaggatás a kisebb problémám, az a bajom hogy nem tudok beszélni azzal az npc-vel, pedig kéne a questhez. Amúgy a legújabb nvidia drivert használom és elhiheted nincs fullra véve a grafika -
#4155 A shadow optiont tedd off-ra, a normal mapped terraint és az antialiasing-ot kapcsold ki. Water effekteket szintén.
Milyen drivert használsz? Azt próbáltad már ami a játék telepítő DVDn van? -
Braveheart #4154 Hali! Olyan problémám van (az indokolatlanul alacsony fps mellett) hogy miután megöltem a ch1-ben a bandita vezért, meg kinyírtam Vallist, Fort Lockeban Marshall Cormickkal nem tudok beszélni. Hiába klikkelgetek rá csak felémfordul és nem történik semmi. 1.3as patch fent van. Mi lehet a gond? Bug? -
virs lee #4153 Na ja. Sok lé + dragon killer feat. :D -
csgj #4152 már megint előbb pofázok, mint kéne...elnézést kérek mindenkitől, nem akarom elszúrni a topicot a sok kis csgj logóval :D (....sikerült megoldani a problémámat...) -
csgj #4151 ááá, a Circle of the Mere-eseket egyszerűen nem tudom szétcsapni...!! -
csgj #4150 a legújabb hozzászólás ekkor volt ott: 2007. jan. 08. 23:54
:D annyira nem látogatják sűrűbben xD De kösz azért az infot! jó ha tudok forgotten realms games fórumokról :) -
Chipii #4149 Hogyne lenne. Egyrészt anyagilag is megéri (majd meglátod), másrészt meg egy ilyen játékban mi lehet különlegesebb érzés, mint egy sárkánnyal összefutni, esetleg le is győzni? Próbálkozz különböző taktikákkal, előbb utóbb mennie kell. -
zsotesz #4148 A fire giant-oknál lévő sárkányt érdemes kinyírni? Láttam van egy csomó láda, viszont egyszer már nekimentem, de lezúzta a csapatom. Van értelme szenvedni vele? -
#4147 Jah meg pl a gonosz es jo beallitottsaguak eloszor csak megjezeseket tesznek egymasnak, majd veszekednek, es ha sokaig hagyod akkor egymasnak mennek. :D -
#4146 A magyar BG oldalhoz tartozik forum is, azt azert joval surubben latogatjak, mint az ittenit, ime:
magyar BG/BG2/IWD oldal forumja -
csgj #4145 kösz mindenkinek!:) Még NWN2-ből is vissza van az utolsó fejezet egy része, de közben elszórakozgatok a bg2-ővel is :D Kíváncsi voltam rá milyen a "nagy öreg"... na persze vannak nála jóval öregebbek is xD -
#4144 Nem jó az ha magától varázsol, majd meglátod...ha jól emlékszem be lehet állítani hogy mivel támadjon, de már nem tudom 100-ra.
Amiben jobb az elsősorban a történetvezetés szvsz, a többi inkább mindenek az összessége...a csapat hangulat (bandán belüli romantikázás, vmint a beállítottság következtében reagálnak a csapatod tagjai a cselekedeteidre, pl. ha nagyon eltérsz töle otthagynak).
A nehézség, pont nem rég merült fel pl. a régi történet amikor városrészre érve, a párbeszéd alatt megmérgeznek...majd alvás után panaszkodni kezd a karakter hogy vacakul érzi magát, na kideríteni hogy mi baja van, és meggyógyítani nem egyszerű (első játszásra), ha nem teszed meg adott nap alatt akkor meghal a főkarakter.
Szövevényes melléktörténetek, a helyes csapattápolás és taktikázás egynémely kőkemény csatánál.
Rejtett, nehezen megszerezhető dolgok mint pl. adamantit páncél.
..és persze a hosszú játékidő, ami egy jó csapattal (de féljóval méginkább :)) frankón szórakóztató...érdekes csapattal sokkal nehezebb a játék, de méginkább szórakoztató (nem 'henger' karakterekkel (pl. bárd), illetve az eltérő beállítottságú csapattagok beszólásaival).
A karakterek nem birkák, pl. Korgan pénzért van nálad leszrja hogy a világban akarsz rendet tenni...de a többieknek is eltérő céljaik vannak, amiben ha nem segíted őket akkor detto lelépnek.
Nem szolgálja a játék a kényelmedet, ez szvsz nagyon jó.
Nehéz összefoglalni, összeségében jobb mint a legtöbb crpg.
-
BBalee #4143 Jaaaa :) Mert páncél van rajtad. -
csgj #4142 aha, aha, megvan... de egy a baj: én sem tudom használni a varázslatait. azaz egyszerűen nem működnek. -
BBalee #4141 Húú, derég toltam már :)
De ha jól emléxem, akkor a karakter tulajainál van egy script gomb és ott lehet beállítani, ilyeneket hogy:
Mágus támadó/védekező
paladin támadó/védekerő
Tolvaj sneek/hide/search
És annak megfelelően használja a képességeit a kari ha nem őt irányítod. -
csgj #4140 ok, de ez a varázslásos dolog még mindig nem megy -
#4139 ja, és nem bugos -
#4138 hát lássuk csak, mondjuk a szerteágazó és változatos történet, a nonlinearitás, a (más játékokhoz mérten) eszméletlen jó NPC-k, vagy a hosszú-hosszú játékidő miatt?
ha jól emlékszem a BG2-ben D&D2-es szabályrendszer van, azt mondani hogy kevésbé kidolgozott a 3-nál, egy kicsit túlzás szerintem. másnak más, az biztos..
de persze csak találgatok, majd a többiek kiegészítik :) -
csgj #4137 bocs, hogy itt kérdezek a bg2-ről, de annak a topicja kicsit kevésbé látogatott.... :D Szóval, tud magától varázsolni vhogy a társam? Mert van egy máguscsaj, de csak én tudom varázsoltatni, és mindig pause-olnom kell miatta... sőt, most már pihenések után még így se tudom használni a varázslatait! Amúgy meg nem rossz játék ez se, de nem értem, hogy miért tarjátok jobbnak az NWN2-nél... Én sem a garfikát nézem, de így is alulteljesít! Nemtom melyik d&d szabályt alkalmazza, de sokkal rosszabb a jól kidolgozott nwn2-es dolgoknál... Ez a varázslás a csúcs az egészben! :( :( De mivel még az elején vagyok, lehet, hogy jobb lesz, ha nem mondok semmit :D -
csgj #4136 ó, semmi, már magamtól is találtam pár képet...csak a magyar baldur's gate-s oldlara kellett mennem :) -
csgj #4135 leheet? (bocs, ha naon idegesítő vok :D ...) -
#4134 Van egy pár ilyen modul. Itt egy link az egyikhez. -
Chipii #4133 nwvault-on találhatsz olyan modulokat is, amelyekben lehet karikat generálni, esetleg arénát is hozzájuk, ahol ki lehet őket próbálni. Pl: Vordan's Hero Creator