7862
  • MrStokes
    En meg hozzavennem a Margaret Weis - Tracy Hickman parost (Dragonlance alapkonyvek pl.)is (Remelem jol emlekszem a nevekre) :D
  • Larvin
    Íme a nagy mesterek:
    Salvatore

Ed Greenwood

:D

Persze most az volna frappáns, ha valaki az én képemet linkelné be a következő postban,... de értem nem rajonganak több millióan :P
  • MrAndree
    OFF
    Nekem is tetszenek Salvatore Drizzt könyvei. Némelyik beszerzése külön élmény volt, főleg a csend pengéi-világ háta kettős amelyekért vagy 20 percet alkudoztam telefonon egy végkiárusítást végző könyvesbolt tulajával, mert, hogy ő már csak aznap tart nyitva aztán bezár a bolt de azért csak meggyőztem hogy plusz egy napba már nem hal bele. :) De az abszolút kedvenc /az alapmű Gyűrűk Ura mellett nyilván/ Robert Jordan Idő Kereke sorozata.
  • Braveheart
    Én is itt nyaggattam mindenkit? Arra gondolsz hogy kb 2X leírtam az ezzel a játékkal foglalkozó topicba a gondom? Utána már csak "tárgyaltuk" a lehetőségeket? Mi az hogy nyaggattam mindenkit???
    Artanis: mégegyszer kösz hogy ötleteket adtál, nemrég újraraktam a gépem azóta nőtt egy kicsit az fps, de pl az Oblivionhoz képest gyengén fut. Sztem hagyhatjuk is a témát, itt már csak az erősebb gép lenne a megoldás. Kissé optimalizálatlan a dolog szvsz, mert tényleg az Oblivion meg sok más játék is aminek kell vas szebb és jobban fut.
    Amúgy hogy ON is legyen most lett lvl9es a partim, és nagyon élvezem ahogy a tiefling csaj meg a többiek szopatják egymást! Ez a rész nagyon kidolgozott, pont ez hiányzott az első részből!
  • ArtanisNerwen
    Köszi Larvin !

Kiveséztük az offline patchelés részleteit, ami hasznos lehet bárkinek, nem csak a netkapcsolattal nem rendelkező játékosoknak.
  • WagnerUr
    William King Slayer-sorozatot olvasta vki (Warhammer)?
  • SG
    Naugye :)
  • saiyanjin
    Jah és Drizzt is nagyon szeretem hatalmas sorozat...Csak úgy mind Skandar Graun csak ő szegény nagyon lebutult időközben.Vannak még kiadások manapság ????
  • SG
    Nem vagyok egy nagy esztéta, de szerintem néhányan félreértelmezik a dark stílus ismérveit. A sok harc, sex, káromkodás, akciódus jelenetek, brutális csonkolások részletes ecsetelése stb. bármelyik stílusnál előfordulhatnak(még a habosbabos Hero,High,stb. fantasy-nál is bezony ám). Mert ezek főleg az író habitusából fakadnak, nem pedig a ráhúzott stílusjegyekből. Akik igazából ismerik a dark irodalom gyöngyszemeit, biztos kapásból mondanának pár regényt, amiben alig található a felsorolt elemekből, mégis vérbeli dark-nak számítana a javából.
  • saiyanjin
    Nekem bejön dark fantasy gondolok itt inkább cthulhu -ra és Lovcraft műveire, de Ravenloft világa is elég dark fantasy, gothic beütéssel....
    Dark Sun is elég elvont világ mondhatjuk Dark Fantasy -nak is mert egy kiégett "jövőképet" mutat.A mi világunkhoz legközelebb álló inkább Dragonlance, Forgotten Realms, ezeket szokták normál fantasy világként említeni ezek balanszolt világok törvényekkel melyek hasonlítanak mieinkre.Soha nem tudtam megérteni D&D ben minek a Spelljamer világa hiszen arra ottvan rengeteg más Sci-Fi rpg nem??? Ezért nem szerettem a KOTORT sőt hideg ráz tőle pedig szeretem a Star Wars-t és a D&D-t is.
    Greyhawk világát nem ismerem igazán pedig az első volt állítólag.Van hozzá egy szörnykompendiumom, talán egyszer leporolom... :)Szóval visszatérve Dark Fantasy-t kell ajánlani akkor : Ravenloft könyvek ill. H.P. Lovecraft angol író művei.
  • b-type
    Nem a véren van a hangsúly, hanem egy párviadal leírásán, részletesen és hihetően rajzolva az olvasó elé a látványt, ebben nagy Salvatore szvsz, a nagyobb csaták már nem ennyire tálaltak.
    A varázslások meg kifejezetten háttérben vannak, nem úgy mint pl. egy Tier Nan Gorduin féle kalandban.
    sokszor az az érzésem hogy kitalált nagyon jó dolgokat, de aztán nem tud vele mit kezdeni...Wulfgar pl. olyan volt mint amikor Az Ami nézők visszasírták bobit a Dallas-ba :DDD
    Na azt Wulfgar meg is lett gyalázva rendesen :)))
    De az első könyvek a legjobbak az ziher. De Obould is jó dobás volt.
    Entreri meg bitang nagy, amikor lement mélysötétbe az nagyon jól meg lett írva...ahogy látja mire elég az ő kb. 30éve amit harcosként elérhet :(
    MrAndree:
    A boszorkánykirály ígérete az, nekem csak most jött meg.
    Drizzt is néha túlpörgeti már a lelkizést, Bruenor is meghalt de aztán mégsem :DD
    Szal néha ezek fárasztóak, de összeségében azért jó könyvek.
  • Larvin
    az eső 3 link helyesen:

http://nwn2patch.obsidianent.com/nwupdate.ne_

http://nwn2patch.obsidianent.com/nwn2stub.ex_

http://nwn2patch.obsidianent.com/patchw32.dl_
  • Larvin
    Komplett leírás az offline patcheléshez

Először is patchelned kell az NWUpdate programot, ehhez a következő 3 file-t kell letöltened:

1: http://nwn2patch.obsidianent.com/nwupdate.ne
    2: http://nwn2patch.obsidianent.com/nwn2stub.ex
    3: http://nwn2patch.obsidianent.com/patchw32.dl

és "dobd" át ezeket a következő helyre:(C:\Program Files\Atari\Neverwinter Nights 2\ (vagy kinek hol van, oda)

Nyiss egy új szöveges doksit és gépeld bele ezt:

@ECHO Off
    del /f /q nwupdate.exe
    del /f /q Utils\nwn2stub.exe
    del /f /q patchw32.dll
    expand nwupdate.ne_ nwupdate.exe
    expand nwn2stub.ex_ Utils\nwn2stub.exe
    expand patchw32.dl_ patchw32.dll

és mentsd el ezt a játék könyvtárába '1.bat' néven.

Kattints 2x az így elhelyezett '1.bat' nevű file-ra!
    You are done.

Most töltsd le a megfelelő patchet.
    Ellenőrizheted az aktuális verziód számát, ha elindítod az nwupdate.exe-t (csak amíg lecsekkolod a verziószámot)

1.00.788->1.03.840: katt ide
    1.01.807->1.03.840: katt ide
    1.02.809->1.03.840: katt ide
    1.03.835->1.03.840: katt ide

dobd a letöltött file-t a játékod könyvtárába(Ne csomagold ki!) Futtasd az nwupdate.exe -t és nyomj egy update gomgot!
    Várj amíg befejezi! Pár percig tart az egész.
    Kész!

Ha nem a legutsó patchet akarod felnyomatni akkor spéci cucc kell neked:

1.00.788->1.01.807: katt ide
    Figyelem! Nevezd át a lejött file-t nwn2_pc_english_from100_to101.zip -ről nwn2_pc_english_from100788_to101807.zip -re mielött a játék könyvtárába teszed!
    1.01.807->1.02.808: katt ide
    Figyelem! Nevezd át a lejött file-t nwn2_pc_english_from101_to102.zip -ről nwn2_pc_english_from101807_to102808.zip -re mielött a játék könyvtárába teszed!
    1.02.808->1.02.809: katt ide
    1.02.809->1.03.835: katt ide

Kapcsolódj le a netről és dobd a patchfile-t a játék könyvtárába(Ne csomagold ki!) majd futtasd az nwupdate.exe-t és nyomj egy Update gombot!
    Várj türelmesen! Pár percig tart.
    Ha egy következő patchet akarsz telepíteni csak ismételd a fenti lépéseket a megfelelő patch-el!

U.I.: Bocs az angolomért orosz vagyok (bocs az angolomért magyar vagyok :P)
    U.I.2: ha a linkek nem működnek valszínű elgépeltem vagy ilyesmi csekkold az eredeti oldalt lásd: #4177
  • ArtanisNerwen
    Bocsánat, nem akartalak flémelni, csak segíteni akartam. De mivel nem adsz hozzá megfelelő vissza jelzéseket, azt kell gondoljam te nem akarod ezt. Ezért írtam már korábban is, hogy nem teszem. Bocsánat, hogy nem értettem, hogy csak poénról van szó, nyilván bennem van a hiba. Nem sikerült felfognom azt sem mennyire van alacsony szinten a grafika, ez is az én hibám, még szerencse(számora), hogy nem az én bajom. Én igazából tisztellek téged, mint midneki mást is, bocsánat ha megbántottalak a viccesnek szánt mondatommal.
  • MrStokes
    Meg mindig off:

Mondanatok egy-ket dark regenycimet es irot? Kivancsi vagyok milyen is az.
  • csgj
    persze, muszáj volt írnia egy szép hosszú, kifejtős választ, mivel te is itt nyaggattál mindenkit... ejnye, már én is itt vitába fogok keveredni, és ömlik majd tovább az offlé... sorry!
  • Larvin
    ezt majd még megtárgyaljuk
  • csgj
    ok, persze, jó is az, de vhogy nem illik bele...SZTEM
  • Braveheart
    Rendes vagy hogy ilyen hosszú válaszra méltattál, de ezt hogy
    "Próbáld meg azt, hogy nem csak olvasod a fórumot hanem értelmezed is." még egy lánytól sem vagyok hajlandó eltűrni... Nem tegnap kezdtem a "szakmát", a sejtésem a bugról beigazolódott, az új karakteremnél már nem fordult elő. Commander Tann ugyanis nem sétált vissza Fort Locke-ba hanem megakadt a kapuban, emiatt a program úgy észlelte hogy nem mentettem meg=Marshal Cormick se állt szóba velem.

"nincs fullra véve a grafika elhiheted"
    Ha ebből a viccesnek szánt mondatból nem jött le Neked, hogy eléggé alacsony szinten van a grafika, az nem az én bajom.

Szóval a lényeg hogy megoldottam a problémám, és lassan 5 évnyi sg-zés után ki tudom magam fejezni rendesen úgy, hogy a legtöbb ember megértse még a poénjaim is...
    Szóval elvárom a kölcsönös tiszteletet. Köszi
  • ArtanisNerwen
    A darkot én sem szeretem, de a sexet, illetve ha arról beszélnek igen!
  • csgj
    én pl nem szeretem túlzottan a dark fantasyt... Na meg egyszer olvastam egy Cherubionos könyvet... borzalom! Azaz nem az a szép, rendes fantasy, hanem közben még káromkodnak is benne, és folyamatosan a szexről beszélnek a főszereplők :D De ez a Forgotten Realms világ azért sokkal jobb! Na meg a Dragonlance is normális, és szép. (+ halkan megjegyzem, hogy amit írok, az is ilyesmi, normális fantasy)
  • saiyanjin
    A Shaolin iskolák közötti viadalok(évente 1x kerül megrendezésre) is rácáfolnak a véget nem érő küzdelmek mesebeli szépségére - ugyanis a leghosszabb küzdelem 16 másodpercig tartott...
  • ArtanisNerwen
    Audolo-val meg a .pwc-t lehet updatelni, bizonyos szerverek esetében.
  • ArtanisNerwen
    Larvin, ez a szerver patchelésről szól. Nem hiszem, hogy ez valakit is érdekelne. Esetleg lefordithatnád amit be linkeltem, "műforditó" Úr
  • ArtanisNerwen
    "párviadalok még mindig ütnek, viszik a hátán a koteteket. Drizzt/vadász-Entreri-Jarlaxe-Obould..stb"
    Hát nem tudom, én már az első néhány kötet után untam a véget nem érő harcokat. Kicsit olyan feelingem volt mintha hong-kongi kung-fu filmet néznék. Ezek szerint nem csak a történet központi elemei maradtak ugyan azok de a szereplők is.
    Én vizuális típus vagyok, és nem birom azt ha központi szerepben a van a vérontás, a fröcsögő vér, a ropogó csontok.
    Vannak a fantasy irodalomnak más ágai is, amik nem a tömény akcióról szólnak
  • MrStokes
    Azt nekem is ajanlottak mar masok, azt is megveszem elobb-utobb!
  • MrStokes
    Szep gyujtemeny! A folso polc bal fele nekem is megvan :D
    Kovetkezonek a Dragonlance sorozatbol szemezgetek :D
  • MrStokes
    Melyik az uj Salvatore konyv?

Pokkiralyno 6. kotete sztem mar honapok ota kaphato, legalabb is Silverland-ban mintha ezt mondtak volna korabban. Ennek ellenere az meg mindig hianyzik :D

• csgj
    Én Elaine Cunningham könyvet olvastam. A Dal és Kard kötet közül az elsőt, az Árnyelfet. Nagyon jó volt!
  • MrAndree
    Új Salvatore könyv? Címe is van? Csak mert tudtommal a boszorkánykirály ígérete óta újabb nem jelent meg. Kivéve ha valami régebbit adtak ki újra.
  • Larvin
    vagy ez csak azoknak megoldás akiknek a szerverükre eddig a teljes játékot fel kellett nyomniuk?

Azonkívül van ez az audolo progi. Azt nem lehet patchelésre használni?
  • Larvin
    Nemtudom, hogy ezt síma, mezei userek is használhatják-e a patcheléshez...
  • Larvin
    Köszi a választ a history-val kapcsolatban.

A patcheléshez:

Quote: Posted 01/04/07 00:02 (GMT) by Darren Monahan

Hello everyone, happy New Year from all of us at Obsidian!

We're putting together the dedicated server for v1.03 and wanted to give you guys a quick peek into what we're doing.

As you all know, NWN2 is a big game in terms of disk space. Instead of releasing a huge download, we're putting together a very small tool that you can run that will create a dedicated server build for you locally. This build can be updated in the future, just like in NWN1, by running the included NWUpdate utility. We're hoping that this will be the faster solution for all of you, particularly those with limited speed connections.

I don't have an exact release date yet, but it should be posted within the next week to two weeks.

Unfortunately, this tool will not create or include a Mac or Linux version of this server. We hope to have better news on that front soon though.

Thanks,

Darren Monahan
    Obsidian Entertainment, Inc.

letöltés bioware.com-ról
  • b-type
    :)))
    Mondjuk a Salvatore könyveknél szvsz nagyon számít a fordító személye, tökre észrevenni...és sokszor idegesítő is.
    Az elsők a legjobbak, a mostaniaknál már néha túl szájbarágós bizonyos téma...szinte veri az olvasó fejébe hogy milyen jellemzőkkel bírnak a fajok :(
    Na meg Wulfgar és Delly...Ááörgh. :))) az ember néha már a falba veri a fejét :)), de a párviadalok még mindig ütnek, viszik a hátán a koteteket. Drizzt/vadász-Entreri-Jarlaxe-Obould..stb
  • csgj
    nem nagyon off ez, nekem írhatsz ilyen híreket :D Eddig még csak egy Forgotten realms-es könyvet olvastam, de az isteni volt!
  • ArtanisNerwen
    Az Ataritól a "jó fejség" netovábbja, hogy erre nem gondolt.
    A Bioware fórumán foglalkozik egy topic az offile patcheléssel. link
    Felülről az 5. post, Tarnum1-től, részletesen leírja a dolgot.

Ha valaki nem tud angolul vagy csak a patch kell itt találja.

Azért ha valakinek jól megy az angol lefordithatná, mert az a gyanúm az updatert is frissiteni kell.
  • TTechno
    Honnan tudok letölteni patchet? Azon a gépen nincs internet ahol játszok.
  • ArtanisNerwen
    Elöször is patchelj! Továbbá, csinálj legalább 2GB üres helyet a C:\n.
  • b-type
    kicsi off:
    boltokban van a 2 legújabb Forgotten Realms könyv, egy új Salvatore könyv, és a Pókkirálynő háborúja 6.kötete.
    on:
  • TTechno
    Hello!
    Most kezdtem el játszani a játékkal és amikor el kaarok utazni weeping willow inn-be nem tölti be a helyszínt. Egyszerűen csak ott marad a kapuban a karakter és nem lehet irányatni sem. Egyszer ki is fagyott a játék de akkor sem a helyszín betöltése közben. Mit tegyek?