Neverwinter Nights 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
eltér a szabályrendszer verziója is, illetve az IW sorozatban az összes karakter 'saját' karakter, míg a BG sorozatban csatlakoznak hozzád a csapatod tagjai.
IW2 Heart of Fury módban frankó igazán sztem, és kevésbé szerep mint inkább játék a BG-vel összehasonlítva.
-BG2
IW2
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A környezetnek komoly motiváló ereje van. Nem mindegy hogy mire motivál. Szerepjátékra, vagy tápolásra.
"Cserébe majd megöl a wizardjával 3x amikor nem alszol."
Egyáltalán nem könnyû valakit megtalálni egy PWn, aki nem akarja, hogy megtaláld. Ezért aztán igazlamas vadászat lehet, vagy éppen izgalmas bujkálás az eredmény.
Artanis
A halál csupán a kezdet...
A call lighting egészen hatásos tömegre, és zárt téren is megy😊
Ha kritkikust dobsz, tehát ami a fegyver zónájában van nemcsak 20,
akkor utánna kell dobni még egy támadó dobást, és ha azzal eltalálnád az ellenfélt, akkor a támadásod kritikus lesz, tehát a sebzés megszorzódik a megadott /x el.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Tehát ez normális hogy öten vagyunk?
Artanis
Ezt eltaláltad.
Az x2 x3 azt jelenti mennyivel kell a sebzést szorozni ha a támadás kritikus.
Artanis
(Ha abból indulok ki hogy az elsõ részé 4 év alatt készült el.)
Artanis
Lehet amit mot kérdezek az elég lámán hangzik na szóval:
A fegyvereknél van egy olyan hogy Base Critical Threat és mondjuk x3 x2 vagy mondjuk 19-20/x2. Ezek pontosan mit jelentenek? Tudom hogy a kritikus sebzés esélyét de ez pontosan mit jelent? Pl 18-20 esetén az attack rollnak 18 és 20 közé kell esnie? Vagy pl x3 esetében pedig az ellenség védelmének a 3szorosát? Amúgy nagyjából vágom a szabályrendszert de ezt még nem nagyon fogtam fel. Mindenesetre a veteránoknak elég lámán hangzik a kérdés<#idiota>#idiota> A segítségeteket elõre is köszönöm.
Rakj be neki gyógyító és visszaállító varázslatokat és kapcsold ki a viselkedésénél azt, hogy használhassa a speciális képességét különben minden harcot úgy kezdi, hogy állatformába alakul és egy rohadt varázslatot nem fog elkasztolni se ellenségre, se csapattársa 😊
Én azt csináltam, hogy kapott sok gyógyító és sok ártó varázslatot, spec képességét kikapcsoltam, beállítottam, hogy a fõkaraktertõl messze legyen és adtam neki egy íjjat sok nyílvesszõvel, így már eléggé hatékony volt.
Ezt próbáltam, csak nem jól. 😊 Egy klik kiválasztja, nyomva kell tartani a menühöz. Így egy kicsit értelmesebb lesz a további kalandozás.
Már csak egy pap kell. A temetõ után mindenki beteg lett. Tan parancsnok akit kimentettem öszvisz 9 HP-va van, mert 0 a kitatása...
A healing kitek hamar elfogytak.
Ha azt akarod, hogy újra kövessen, akkor follow me, attack nearest, vagy guard me.
Artanis
Lenne egy kérdésem:
Hogyan tudom a parti embereit leállítani, hogy ne kövessenek?
Ugyanis még alacsony a szintem és a HP-m is és nem bírok túl sok csapdán átrohanni<#idiota>#idiota>, de van egy tolvaj a csapatban aki le tudná állítani a csapdákat, de a többiek ész nélkül átrohannak 4 db average csapdán és 1/4 életerõvel próbálnak küzdeni aminek a vége halál.
Már megcsináltam ugyan ezt a részt, de bosszantó, hogy folyton követnek holott ezt a tolvajjal kell csinálni és nem észnélkül lediablózni mindenkit!
A viselkedésnél a követési távolság csak a fõkarakternél mûködik, másik karakternél nem. Ott kiheg mindenki a tolvaj nyakába, miközben szedné fel a csapdákat. Így értelmetlen a lopakodás skill.<#idiota>#idiota>
Én trombitálok, ha náthás vagyok. Ebbõl nem tudok kinõni.
BUÉK
ON
Inni, nem iszom. Szilveszterkor sem. A trombitálásból meg kinõttem.
Artanis
amúgy boldog új évet!
De ennek ellenére, nem igaz, hogy nincs értelme balancolni a kaszokat. Amig a DnD papíron valóban kizárólag cooperatív jellegû játékra alkalmas, egy jól felépitett NWN(1-2)PW alkalmas a PvPre. A PvP nem feltétlenül jelent egy egy elleni harcot. Küzdhetnek egymással csapatok is, különbözõ létszámban és összetételben. Az NWN PWk szépsége az, hogy mind ehhez RP hátteret képes biztositani, és nem csupán játékos erõfitogtatás, a PvP, ahogy az az MMO-kon szokás.
Ha nem egy Arénában zajló elõre lebeszélt, és vezényszóra bizonyos távolságból inditott párviadalról van szó, akkor nem feltétlenül a caster nyeri a csatát. A harcos elõnye az hogy nem kell a harcra felkészülnie. Bármikor és azonnal teljes pusztitó erejével tud támadni. nem kell memorizálnia semmit, nem kell tudnia ki lesz az ellenfele. A tolvaj is lehet PvP király olyan PWn, ahol a rejtözködöt nem látja a True see, csak megfelelõ spot és listen skillekkel lehet lelepelezni. És persze nem kell sem a harcosnak sem a tolvajnak meg várni amig a varázsló rámemozik alszik, felébred, felbuffol ellene... és szol valaki hogy "össze". A varázslót akkor kell megölni amikor alszik.
Artanis
Akinek van volt valami köze a modul/PW készitéshez NWN1 alatt tudja, hogy ehhez sok idõ kell. Éppen ezért a jeleneleg futó PWk összetettségben meg sem közelítik az NWN1es PWk szintjét. De nem kell aggódni van egy-két fanatikus a világban aki eltökélt abban, hogy nem csak reprodukálja az NWN1-es PWk szinvonaát, hanem hogy valami mégjobbat alkoson.
Magyarországi helyzet annyiban más, hogy akik annak idején Benne voltak PW fejlesztésekben privát csatornákon elhatárolódtak az NWN2es fejlesztésektõl. Így azt kell higgyjem, egyedül én foglalkozom a kérdéssel.
Egy NWN2es modul össze állítása nem kisebb meló mint az NWN1 esetében volt. Bár a scriptek jórészt ujra felhasználhatóak, de adaptálni kell öket az NWN2es környezetbe. A map szerkesztés pedig nagyságrendekkel lett bonyolultabb. Utóbbi fogja el vinni a fejlesztési idõ nagy részét.
Számításaim szerint tavasszal nyár elején lesz olyan szinten a PWm, hogy azt megmerjem mutatni a közösségnek.
Ha valaki most fog PW készítésbe, alighanem szintén számíthat egy fél éves fejlesztési idõszakra. Persze csak akkor készül el ilyen hamar, ha sok ideje van 😊
Artanis
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
viszont az továbbra is fennáll, hogy spec. anyagból készült íjat nem tudok enchantolni. adamantine fejszét gond nélkül sikerült, a longbow meg nem változik, csak elveszik a drágakövem meg az essence.. elég idegesítõ, mert nincs is mentésem közvetlenül elõtte, szóval most kajtathatok blue diamond után.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a másik probléma, hogy van egy duskwood bow-m, amit sehogyan nem tudok enchantolni: megvannak a hozzávalók, ellövöm a varázslatot, ki is írja hogy success, de mégsem változik a fegyver tulajdonsága. valamit nem jól csinálok, vagy bug? azt hallottam, hogy holy weapont nem lehet csinálni, na de hogy ez ne sikerüljön... 1.0-val játszom.
akkor félrefordítottam...😊
http://gaborszantai.co.uk/
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
köszönöm
http://gaborszantai.co.uk/