Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

már megint elõbb pofázok, mint kéne...elnézést kérek mindenkitõl, nem akarom elszúrni a topicot a sok kis csgj logóval 😄 (....sikerült megoldani a problémámat...)
ááá, a Circle of the Mere-eseket egyszerûen nem tudom szétcsapni...!!
a legújabb hozzászólás ekkor volt ott: 2007. jan. 08. 23:54
😄 annyira nem látogatják sûrûbben xD De kösz azért az infot! jó ha tudok forgotten realms games fórumokról 😊
Hogyne lenne. Egyrészt anyagilag is megéri (majd meglátod), másrészt meg egy ilyen játékban mi lehet különlegesebb érzés, mint egy sárkánnyal összefutni, esetleg le is gyõzni? Próbálkozz különbözõ taktikákkal, elõbb utóbb mennie kell.
A fire giant-oknál lévõ sárkányt érdemes kinyírni? Láttam van egy csomó láda, viszont egyszer már nekimentem, de lezúzta a csapatom. Van értelme szenvedni vele?

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

MrStokes
Jah meg pl a gonosz es jo beallitottsaguak eloszor csak megjezeseket tesznek egymasnak, majd veszekednek, es ha sokaig hagyod akkor egymasnak mennek. 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
A magyar BG oldalhoz tartozik forum is, azt azert joval surubben latogatjak, mint az ittenit, ime:
magyar BG/BG2/IWD oldal forumja

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

kösz mindenkinek!😊 Még NWN2-bõl is vissza van az utolsó fejezet egy része, de közben elszórakozgatok a bg2-õvel is 😄 Kíváncsi voltam rá milyen a "nagy öreg"... na persze vannak nála jóval öregebbek is xD
b-type
Nem jó az ha magától varázsol, majd meglátod...ha jól emlékszem be lehet állítani hogy mivel támadjon, de már nem tudom 100-ra.
Amiben jobb az elsõsorban a történetvezetés szvsz, a többi inkább mindenek az összessége...a csapat hangulat (bandán belüli romantikázás, vmint a beállítottság következtében reagálnak a csapatod tagjai a cselekedeteidre, pl. ha nagyon eltérsz töle otthagynak).
A nehézség, pont nem rég merült fel pl. a régi történet amikor városrészre érve, a párbeszéd alatt megmérgeznek...majd alvás után panaszkodni kezd a karakter hogy vacakul érzi magát, na kideríteni hogy mi baja van, és meggyógyítani nem egyszerû (elsõ játszásra), ha nem teszed meg adott nap alatt akkor meghal a fõkarakter.
Szövevényes melléktörténetek, a helyes csapattápolás és taktikázás egynémely kõkemény csatánál.
Rejtett, nehezen megszerezhetõ dolgok mint pl. adamantit páncél.
..és persze a hosszú játékidõ, ami egy jó csapattal (de féljóval méginkább 😊) frankón szórakóztató...érdekes csapattal sokkal nehezebb a játék, de méginkább szórakoztató (nem 'henger' karakterekkel (pl. bárd), illetve az eltérõ beállítottságú csapattagok beszólásaival).
A karakterek nem birkák, pl. Korgan pénzért van nálad leszrja hogy a világban akarsz rendet tenni...de a többieknek is eltérõ céljaik vannak, amiben ha nem segíted õket akkor detto lelépnek.
Nem szolgálja a játék a kényelmedet, ez szvsz nagyon jó.
Nehéz összefoglalni, összeségében jobb mint a legtöbb crpg.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Jaaaa 😊 Mert páncél van rajtad.

aha, aha, megvan... de egy a baj: én sem tudom használni a varázslatait. azaz egyszerûen nem mûködnek.
Húú, derég toltam már 😊
De ha jól emléxem, akkor a karakter tulajainál van egy script gomb és ott lehet beállítani, ilyeneket hogy:
Mágus támadó/védekezõ
paladin támadó/védekerõ
Tolvaj sneek/hide/search
És annak megfelelõen használja a képességeit a kari ha nem õt irányítod.

ok, de ez a varázslásos dolog még mindig nem megy
Lacee
ja, és nem bugos <#vigyor2>

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Lacee
hát lássuk csak, mondjuk a szerteágazó és változatos történet, a nonlinearitás, a (más játékokhoz mérten) eszméletlen jó NPC-k, vagy a hosszú-hosszú játékidõ miatt?

ha jól emlékszem a BG2-ben D&D2-es szabályrendszer van, azt mondani hogy kevésbé kidolgozott a 3-nál, egy kicsit túlzás szerintem. másnak más, az biztos..

de persze csak találgatok, majd a többiek kiegészítik 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

bocs, hogy itt kérdezek a bg2-rõl, de annak a topicja kicsit kevésbé látogatott.... 😄 Szóval, tud magától varázsolni vhogy a társam? Mert van egy máguscsaj, de csak én tudom varázsoltatni, és mindig pause-olnom kell miatta... sõt, most már pihenések után még így se tudom használni a varázslatait! Amúgy meg nem rossz játék ez se, de nem értem, hogy miért tarjátok jobbnak az NWN2-nél... Én sem a garfikát nézem, de így is alulteljesít! Nemtom melyik d&d szabályt alkalmazza, de sokkal rosszabb a jól kidolgozott nwn2-es dolgoknál... Ez a varázslás a csúcs az egészben! 😞 😞 De mivel még az elején vagyok, lehet, hogy jobb lesz, ha nem mondok semmit 😄
ó, semmi, már magamtól is találtam pár képet...csak a magyar baldur's gate-s oldlara kellett mennem 😊
leheet? (bocs, ha naon idegesítõ vok 😄 ...)
ArtanisNerwen
Van egy pár ilyen modul. Itt egy link az egyikhez.

Artanis

nwvault-on találhatsz olyan modulokat is, amelyekben lehet karikat generálni, esetleg arénát is hozzájuk, ahol ki lehet õket próbálni. Pl: Vordan's Hero Creator
Sziasztok!

Volt valahol arrol beszelgetes itt a forumon, hogy van egy progi, amivel ki lehet probalni a karikat, hogy mukodnek. Valaki tudna errol valami infot, honnan lehet letolteni?
Elore is koszi!
baldur's gate 2-be lehet vhonnan szerezni plusz avatar képeket karikhoz? mert a kb 3 elf nõ kép közül egyik se jön be...barna vagy fekete hajú csaj kéne, de jó csaj csak szõkében van 😄 xD
Lacee
köszi, eddig az volt a gond hogy a shift+jobbklikkes megoldásból akartam elhúzni a gombokat 😊

[Jakuza]
Nalam X2-4200+ AMD proci, Nvidia 6600GT, 91.31 Forceware es fagy 2x AA-nal rendszertelenul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ArtanisNerwen
Hányas game verziót használod? És melyik forceware drivert?

Artanis

Nvidiaval se fagy, legalábbis nálam még sose, pedig minden maxon.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

ArtanisNerwen
Igen. A karakterlapról be lehet huzgálni az ikonokat. Bármit amit aktiválni kell. Ki Damage vagy Knockdown featet, vagy pl a Taunt skillt.

PvP esetében pedig arra is érdemes figyelni, hogy csak dislikeolt ellenfélen müködnek.

Artanis

MrStokes
Minden gond nelkul ki lehet tenni a nem passziv skillek iconjat.

Lacee
a külön aktiválandó feateket (pl whirlwind attack stb) ki lehet tenni a quickbarra, vagy minden alkalommal be kell mászni a jobbgombos menübe?

ArtanisNerwen
Akkor lehet az nVidia a ludas.

Artanis

MrStokes
Ati X850XT, eredeti jatekverzio, legutolso verziora patch-elve, es ha minden igaz 2x AA, es meg 1x nem fagyott ki. Jelenleg kb feluton tartok, lvl 14 korul.

Nekem Ati kártyám van az erõs középmezõnybõl és 2X élsimítást használok.figyelembevéve hogy Nvidiára optolt a game ez nem egy rossz teljesítmény.Fagyással egyszer volt gondom 1.0 nál...azóta nem fordult elõ...Itt Intel ketyeg(1 mag), giga ram, de igazából 2 kéne, jó erõs Atival...
Viszont nem vagyok tisztában azzal amikor a textúra méretet kell megadnod byte-ban, stb.???ezt nem értem...

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

én semmi AA-t nem használok, örülök, hogy fut a gépemen....
[Jakuza]
Nalam 2x-esen volt ugyanez a helyzet., tolteskor is volt hogy fagyott, vagy jatek kozben.
Azonnal megszunt ez a problema, amikor kikapcsoltam az elsimitast.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ArtanisNerwen
Nekem 1.03-nál, 4x-es AA volt bekapcsolva, és sürün fagytam mapváltásnál, meg néha egyébként is. Amióta kikapcsoltam ez a probléma megszünt. Jakuza is visszaigazolta, hogy is hasonlót tapasztalt. 2x-esen nem próbáltam.
Ugyanakkor grafikai hibákat nem tapasztaltam.
Mivel korábbi verzióknál nem használtam az AA-t, nem tudom, hogy régebben jó volt-e.

Artanis

Hat a valaszaitokbol ugy tunik, erdemes "pöcsölni". Koszi mindenkinek

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

Az 1.04ben nem lesz jelentõs performensz-javító dolog. Talán a load time gyorsító, az is csak itt-ott.
Lacee
nálam a 2x AA be van kapcsolva 1.03as pöcsnél, és semmi gond. (gef7600gt kártyával)

http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=533456&forum=116&sp=135
Pl:Since the 1.03 patch, I've been having graphical anomolies having to do with anti-aliasing. I had no problems prior to the patch with 4x anti-aliasing turned on, but now.. whenever I have either 2x or 4x on, characters and textures go haywire. Turn it off, the problems stop. But.. I'd like to play with it on like I did before.

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

ArtanisNerwen
Ha valaki be néz a játék Data könyvtrába akkor láthat egy csomó több száz megás .zip fájlt. A patch nem csinál mást mint ezeket kibontja, már amelyikben cserél valamit, majd vissza csomagolja. Erre kell a hely.

Artanis

A legutóbbi elõtti peccsrõl a legutóbbira térést már megcsinálta pár száz mega szabad hellyel is nálam, de az elõzõeknél tényleg kellett vagy 6. :-O

ArtanisNerwen
Hogy kárt okozna a patchelés? Hol olvastad ezt? Igazán kíváncsi vagyok.
A patchek, rengeteg bugot javítanak, ezen kivûl olyan "új"tartalmakat adnak a játékhoz, amit alapban kellett volna tartalmaznia. Csak éppen nem volt a fejlesztõknek idejûk kiadás elött adaptálni. Emelett a játék engine-t folyamatosan optimalizálják, minden patch teljesitménybeli javulást is hozz az elözõhez képest. Patchelni közelezõ! Annak aki játszani, és nem sz*pni akar. Ahogy Lacee írta, kell neki 6GB üres hely, azon a meghajtón ahol a játék install könyvtára van, de csak a patchelés idejére.

Artanis

Nem tapasztaltam peccsbõl származó szopást. A fórumokon meg azért olvasol ilyesmiket, mert akinek nincs baja az nem fogja odaírni hogy nekem minden oké. Mondjuk ez érvényes mindenre, amirõl fórumokon szó esik. Biztos van olyan, akinek peccs után mondjuk elromlottak a mentései, stb. Ami "elveszhet", azt értelemszerûen backupolni kell.
Lacee
igen, kell a sok hely, de csak az installálás alatt: nem fog elfoglalni további 6 giga helyet, az azért erõs lenne 😊

szerintem a patcheknek azért több haszna van, mint hátránya, bár megjegyzem én nem találkoztam egy negatívummal sem.

Sziasztok.
Meg nem kezdtem bele a jatekba, de felmerult par kerdes. Olvasgattam egypar forumot a patch-ekkel kapcsolatban, es ugy tunt, mindha tobb kart okoznanak, mint hasznot (1.3 utan addig nem tapasztalt grafikai bug-ok stb.). Valamint nehezebbe teszik a jatekot is (visszavesznek bizonyos varazslatok sebzesebol stb.) Igy van ez, vagy tevedek ? Es a hivatalos patch-ekhez (vegleges, nem beta) is kell az a hatalmas, tobb Gb ures hely ?

Tudtommal kétféleképpen történhetnek itt az események:
- vagy halálosan megsebesül a nemes még a démonnal való csata elõtt, ekkor beszélsz vele, és megmondja, hogy hol van a shard.
- ha életben marad, akkor a démonnal való csata után közli ezt.
Ezek után a Moonstone Mask emeletére kell menned.

Ha nem így történt, akkor nem kizárt, hogy valami bugba sikerült belefutnod, ekkor, ha van mentésed, próbáld újrakezdeni a nemes megvédésétõl.

Sziasztok!!

Bocsi a zavarásért, de segítség kellene a játékhoz, mert elakadtam.
Az ACT 2-ben Neverwinterben a Komortó-negyedben egy nemest kell megvédeni, a kriptában le is gyilkolom a démont meg a többi szörnyet, de utána nem történik semmi, a történet megáll, anemessel nem tudok beszélni, ha visszemyegyk Lord nasher-hez az elzavar, ha kilépek a térképre akkor meg eltünik a nemes. Az tudom, hogy a nemesnél lévõ "shared" a Moonstone Mask-ban van, de oda hiába megyek.
Köszi elõre is!

Béta peccsel meg nem érdemes foglalkozni. Majd ha kiadják a rendeset.
Benyomod a középsõ gombot, és arra forgatod amerre akarod. Én speciel semmerre se mert top down nézetbõl játszok.
MrStokes
Ez jelenleg kb. minden mostani jatekra ervenyes, sajnos.