7862
  • Elk Hunt
    "és ennél az osztálynál (rdd) érdemes magunk elkészíteni a karit..? "
    Miért ki fogja megcsinálni helyetted?
    Vagy mond ki mire gondolsz, mert ebből nem tudom... :)
  • MrStokes
    Mire valo igazabol az rdd, mikor/miert dont ugy vki hogy, na itt ez a sorc/bard, en most rdd-vel "multiklasszolom" ?
  • Nyugis
    és ennél az osztálynál (rdd) érdemes magunk elkészíteni a karit..?
  • Elk Hunt
    Hát a sorci-rdd párosítás inkább érdekesség :-) Az erő és a konsti bon miatt kell harcos kaszt is belé, így azért az ebből származó erőbon végett szép kis sebzés bonuszt kapsz. Fejből nem emlékszem, hogy hanyas szinttől lehet felvenni a rdd-t (asszem 3as caster szinttől) de én úgy csinálnám hogy a sorci után a harcost venném fel, és lvl10-től tennék a rdd-ra.
    Megjegyzem a rdd nem harcos beállítottságú kaszt. Ebből is látszik, hogy csak bárd és srociból lehet. Ez inkább szerepjáték miatt jó, bár ha sok rdd szinted van (ha majd kijön a kieg és engedi az epic szinteket) akkor már azért elég szép kis karakterré válik.
    A második út, ha bárból fejleszted rdd-vé, mert a bárd vazsik jó kis buffot adnak és kellően magas bárd szinttel (min15-16) brutál karakterré válik :-)
  • Elk Hunt
    Hát szerintem mindent elmondtam ;-) de arra probáltam célozni ezzel, hogy én (elnézést az önzésért) szeretek előre látni. De mint mondtam, a Te időd, csak meg akartalak kimélni attól, hogy egy csomó időt beleölj egy kariba és később jöjj rá, hogy feleslegesen...
    Azt kell, hogy mondjam, az alapjátékban teljesen felesleges kihegyezni "csúcsra" a karaktert, mivel ott vannak a "segítők" és ha ügyesen fejleszted őket, akkor nincs min agódnod. Ez az alapjáték, nincsennek nagy meglepetések, így leküzdhetetlen akadály sem. De egy PW modulon azért igen tápos, hanem táposabb ellenek vannak, akik ellen 4-5-6 fős jól felkészült (lvl 25 feletti) karakterek is behalhatnak...Igen ez nem nwn2 hanem nwn1, de az elv ugyan az. És erre probáltam célozni neked, azzal, hogy jobb előre tudni, mivé válsz, mint késöbb bosszankodni.
    Tapasztalat. :-)
  • csgj
    igen, még mindig csalás vmennyire... mert nem magát a gamet használod fel a karakter építéshez... Ezt meg nem értettem, sorry: "Azonban ha rájösz később pl, ha 10-12 szintet vittél valamivel hogy"Elkurtuk" akkor ne csodálkozz" - ezzel mit akartál kifejezni? :D
  • zsirfecske
    sziasztok. bocs ha már lerágott csont, de ebben a játékban lehet valahogy normális irányítást beállítani? drive cam-ben gondolkozom, de olyasmi kéne, hogy egérmozgatásra ne csak a kamera forogjon, hanem a kari is vele. sehogysem tudtam összehozni. köszi
  • Nyugis
    naggyon jol nyomod! :D én probáltam azt a Caracter Buildert de sajna nem értem, hogy hogyan és miként kellene.. Esetleg nekem is adhatnál tippet, a kari épitéshez! Ide vagy privátba ahogy gondolod. Talán ide jobb, hogy más is okulhasson belőle.. Nos amit én szeretnék az a mágus, és ahhoz felvenni madj a vörös sárkányt.. Ebben kérem a segítségedet! :D
  • Elk Hunt
    Csalááás?! Ki beszélt itt csalásról?Csalás neked az, hogy megtervezed a karaktered előre, és azzal játszol? Végül is a Te időd... Azonban ha rájösz később pl, ha 10-12 szintet vittél valamivel hogy"Elkurtuk" akkor ne csodálkozz. Ha singleban mész akkor végül is tök nyolc, hogy milyen karaktereket indítasz, építesz, mert az alapjáték nem jelent túlságosan nagy kihívást senki számára, arra meg ne nagyon számítson senki, hogy külföldi/magyar modok is hasonló AI/IQ szinten lesznek.
    Az nwn1hez készültek remek és jól kidolgozott modulok, mint pl Hammervale, Elveszett völgyek, LF, Anwalen (asszem) és ezeken bizonyos szabályok szerint kell(ett) játszani. És itt jön be a karakter tervezés: Sajna, ha nem figyelsz oda, milyen feat-eket és kasztokat veszel fel, és milyen sorrendben akkor nagyon hamar életképtelenné válik a karaktered még akkor is ha partyban vagy. Ekkor 2 dolog szokott történi: vagy az egész party behal, rendszeresen; vagy Te magad fogsz úgy dönteni, hogy elég ebből.
    Szerinted ez még mindig "csalás szagú" ?
  • Larvin
    Még arra tudok gondolni, hogy nincs meg a spellcasthoz szükséges tulajdonságod, tehát, ha a spellcaster szint az bárd, vagy sorcim akkor nincs 10 v. 11 karizmád, ha meg divine spellcastingról van szó, akkor nincs 10 v. 11 bölcsesség. Ha ezek is stimmelnek akkor komolyan én sem tudom mi lehet
  • csgj
    kösz, de nem szeretnék használni ilyeneket...vhogy csalás szaga van :P Carmang, ezeket tudom már egy jó ideje, de azért kösz... Sztem várok még pár szintet, hátha csak fejlődni kell még egy kicsit...
  • Carmang
    Ezek szerint tényleg a bárd az alapvető harper agent. Tegnap máshol, ahol olvastam ott viszont nem.
    Ennyit a fórumokról.

Elvileg ez kell hozzá:
    • Alignment: Any nonevil.
    • Skills: Diplomacy 8 ranks, Lore 4 ranks, Survival 2 ranks.
    • Feats: Alertness, Iron Will
    • Spellcasting: You must have at least one level of a spellcasting class to become a Harper agent.
  • Elk Hunt
    A link amit adtam azért már komoly múltra tekint vissza. Ez a CBC már elkészült nwn1re is, ami egy pw modulon (nem egyenlő a moddal !!!!) szinte elengedhetetlen kellék. Ugyan is itt aki "béna" karaktert indít, hamar töröltetni fogja...Ami meg a tapasztalást illeti, már lassan egy éve kint van a piacon a nwn2, így azért elég sok (azaz istentelen sok) fórum, topic, leírás van a témában. Itt sokfélét olvashat az ember, és elképzelhető, hogy arra a problémára is megoldást talál, ami adott esetben érint. Tapasztalatból tudom, hogy a "saját bőrőmön megtanult" dolgok sokszor kevesek.
    Nézd meg ezt a CBC-t, töltsd ki megfelelően, és ha enged harperré válni akkor nincs gond.
  • csgj
    eddig bármikor, amikor kijátszottam a játékot, a karaktereimet úgy tudtam fejleszteni ahogy akartam, és ahogy az le volt írva... Csak most valamilyen érdekes problémába ütköztem. Sztem nem úgy készítették a játékot, hogy mindenképpen nézzek szét először a neten... nem ott kell kitapasztalni... a sok furcsa modot meg utálom :P De köszi a sok segítséget mindenkinek! :) Majd vhogy talán sikerül végre Harper Agentnek lenni... :P
  • Elk Hunt
    Sok időt tudsz megtakarítani, ha előtte egy kicsit szétnézel a neten és a találtak alapján kezdesz el karaktert építeni, tervezni...
    Lásd az alábbi linket:
    http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Other.Detail&id=9
  • MrStokes
    ha mindent OK-nak talalsz, nezz korul a customer support forumon sztem. Ha nem talaLsz semmit rola (amit nehezen tudok elkepzelni), akkor irhatsz rola post-ot.
  • csgj
    csakhogy ő nem sima bárd, és 4-es survival skillje van :P :D mindegyik megvan egyébként, írtam is...
  • Larvin
    Valamelyik követelmény bitos hibádik.

- nem lehetsz gonosz
    - alertness, iron will
    - diplomacy 8, lore 4, survival 2

Síma bárdnak asszem nem lehet survival-ja (talán itt a bibi)
  • csgj
    ja, persze, érdekes lenne, mivel van olyan bárd osztály, hogy harper agent... és az infó szerint ők direkt erre az útra készültek fel :P
  • Nyugis
    van egy olyan patch, hogy "privát szerever" azt használtátok?
    És ha tudod a megoldást akkor kivele! :D
  • OdassynCeriak
    1x sikerült, de utána megint elöjött az a hiba ami eddig is(kiírja, hogy a szerver elutasitotta a nevedet) ami nem tudjuk miért van, és azt sem tudjuk miért sikerült egyszer. Másoknak is kellne probálkozni, mert sztem amugy velem lehet, azaz a gépemmel a baj, mert mostanság sok fura dolgot csinál, ezért én nem tudok teljesen ugy csatlakozni ahogy kellene. De most, még ezen sorokat írtam, eszembe jutott vmi, és már sejtem hogy miért sikerült 1X, azaz mit csináltunk akkor másképpen. Szval lehet tudom a megoldást.
  • Nyugis
    sikerült összehozni a LAN partit?
  • Carmang
    Bárd nem lehet Harper Agent. Lehet viszont Duelist, Red Dragon Discipline, Shadow Thief of Amn, meg Shadwodancer.
  • csgj
    hm... Harper Agent-nek készülő bárdom van, és hiába van meg mindene, ami kell hozzá, még nem választhatom a Harper Agent osztályt... :( Nemtom miért, talán még fejlődnöm kell több szintet hozzá?
  • zvaragabor
    Értem. Köszi szépen! :)
  • csgj
    hát nagyon nem :D De sztem ez nem is kell az NWN2-nek, így is egy hihetetlenül király játék. (tulajdonképpen valszeg nem is lehetne teljesen szabadra készíteni...)
  • zvaragabor
    Ahha:) Akkor itt nem vagyok annyira szabadjára engedve, mint például az Oblivionban?
  • csgj
    nem :) Vannak bizonyos területek, amelyeken belül kell utazgatnod, és egy world mappal kell kiválasztanod, hogy hova akarsz utazni (csak hát ilyenkor nincs mindig sok kínálat, mert a küldik után kell menni)
  • zvaragabor
    Hi! Itt olyan a játékmenet hogy van egy hatalmas bszabadon bejárható terület, és arra megyek amerre akarok?
  • csgj
    akkor is sztem reinstall, priviben is ezt írtam, nemtom amúgy mi lehet a gond
  • Nyugis
    nem nem! nem használtam "kekszet"! éppen ezért van fent a "blind"! ahoz nem kell a "keksz"! Mit csináljak? hogy tudom 5912ről felhuzni 69xxre a gamét? HELP!!!
  • csgj
    naná, hogy Failed lett, mivel "kekszelt" a game... reinstall sajnos, de ne "kekszeld" utána
  • Nyugis
    még 30Gig szabad helyvan... Ezzel nincs gond.. vlami miatt ez a 6972patch nem akarja az igazságot. már azt is probáltam, hogy a vakitást kivettem a demonbol, az se segitett.
  • Braveheart
    Van elég hely a vinyódon? Jó sok giga kell a patchnek amíg elkészül.
  • Nyugis
    gondom van az updatéval!
    Kekszelt a game, és egy "vakfájl" van benn a demonba, és igy tökéletesen futott az 512-es update. Most megprobáltam frissiteni a de sajnos FAILED lett. mivel letöltötte a game könyvtárába a frissitést, megprobáltam a 2kézi" patchelővel feltenni, de sajnos azzal is "failed" lett! mit kell csinálni ahhoz, hogy felmenjen az új offical patch? HELP! ide vagy privibe mindegy..
  • Elk Hunt
    Nincs mit. probáld ezt meg: www.goldmemory.cz vagy http://www.memtest86.com és http://hcidesign.com.
    Ilyen hibát okozhat túlhuzott proci vagy pedig nem megfelelő hűtés. Sok sikert ;-)

• csgj
    már nem azért, de elküldtem privátban, és a 4886-os hozzászólásban ezt írtam is :P Ha meg nem tudod, hogy hol vannak a privát üzenetek, az a te bajod... Így sem túl szép dolog itt cd keyt kunyizni
  • Dakkon
    ejha, erre nem is gondoltam, még ilyen progiról sem hallottam, de utánanézek, köszi az infot!
  • Elk Hunt
    Keress először egy memória tesztelő programot, ami nem windows alatt tesztel. Olyat keress amiről be tudsz bootolni (floppy vagy cd) és egy éjszaka le is fut.
  • Elk Hunt
    A google a barátod[#dumcsi