Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
Nem a véren van a hangsúly, hanem egy párviadal leírásán, részletesen és hihetõen rajzolva az olvasó elé a látványt, ebben nagy Salvatore szvsz, a nagyobb csaták már nem ennyire tálaltak.
A varázslások meg kifejezetten háttérben vannak, nem úgy mint pl. egy Tier Nan Gorduin féle kalandban.
sokszor az az érzésem hogy kitalált nagyon jó dolgokat, de aztán nem tud vele mit kezdeni...Wulfgar pl. olyan volt mint amikor Az Ami nézõk visszasírták bobit a Dallas-ba 😄DD
Na azt Wulfgar meg is lett gyalázva rendesen 😊))
De az elsõ könyvek a legjobbak az ziher. De Obould is jó dobás volt.
Entreri meg bitang nagy, amikor lement mélysötétbe az nagyon jól meg lett írva...ahogy látja mire elég az õ kb. 30éve amit harcosként elérhet 😞
MrAndree:
A boszorkánykirály ígérete az, nekem csak most jött meg.
Drizzt is néha túlpörgeti már a lelkizést, Bruenor is meghalt de aztán mégsem 😄D
Szal néha ezek fárasztóak, de összeségében azért jó könyvek.
<#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Komplett leírás az offline patcheléshez

Elõször is patchelned kell az NWUpdate programot, ehhez a következõ 3 file-t kell letöltened:

1: http://nwn2patch.obsidianent.com/nwupdate.ne
2: http://nwn2patch.obsidianent.com/nwn2stub.ex
3: http://nwn2patch.obsidianent.com/patchw32.dl

és "dobd" át ezeket a következõ helyre😞C:\Program Files\Atari\Neverwinter Nights 2\ (vagy kinek hol van, oda)

Nyiss egy új szöveges doksit és gépeld bele ezt:

@ECHO Off
del /f /q nwupdate.exe
del /f /q Utils\nwn2stub.exe
del /f /q patchw32.dll
expand nwupdate.ne_ nwupdate.exe
expand nwn2stub.ex_ Utils\nwn2stub.exe
expand patchw32.dl_ patchw32.dll

és mentsd el ezt a játék könyvtárába '1.bat' néven.

Kattints 2x az így elhelyezett '1.bat' nevû file-ra!
You are done.

Most töltsd le a megfelelõ patchet.
Ellenõrizheted az aktuális verziód számát, ha elindítod az nwupdate.exe-t (csak amíg lecsekkolod a verziószámot)

1.00.788->1.03.840: katt ide
1.01.807->1.03.840: katt ide
1.02.809->1.03.840: katt ide
1.03.835->1.03.840: katt ide

dobd a letöltött file-t a játékod könyvtárába(Ne csomagold ki!) Futtasd az nwupdate.exe -t és nyomj egy update gomgot!
Várj amíg befejezi! Pár percig tart az egész.
Kész!

Ha nem a legutsó patchet akarod felnyomatni akkor spéci cucc kell neked:

1.00.788->1.01.807: katt ide
Figyelem! Nevezd át a lejött file-t nwn2_pc_english_from100_to101.zip -rõl nwn2_pc_english_from100788_to101807.zip -re mielött a játék könyvtárába teszed!
1.01.807->1.02.808: katt ide
Figyelem! Nevezd át a lejött file-t nwn2_pc_english_from101_to102.zip -rõl nwn2_pc_english_from101807_to102808.zip -re mielött a játék könyvtárába teszed!
1.02.808->1.02.809: katt ide
1.02.809->1.03.835: katt ide

Kapcsolódj le a netrõl és dobd a patchfile-t a játék könyvtárába(Ne csomagold ki!) majd futtasd az nwupdate.exe-t és nyomj egy Update gombot!
Várj türelmesen! Pár percig tart.
Ha egy következõ patchet akarsz telepíteni csak ismételd a fenti lépéseket a megfelelõ patch-el!

U.I.: Bocs az angolomért orosz vagyok (bocs az angolomért magyar vagyok 😛)
U.I.2: ha a linkek nem mûködnek valszínû elgépeltem vagy ilyesmi csekkold az eredeti oldalt lásd: #4177

ArtanisNerwen
Bocsánat, nem akartalak flémelni, csak segíteni akartam. De mivel nem adsz hozzá megfelelõ vissza jelzéseket, azt kell gondoljam te nem akarod ezt. Ezért írtam már korábban is, hogy nem teszem. Bocsánat, hogy nem értettem, hogy csak poénról van szó, nyilván bennem van a hiba. Nem sikerült felfognom azt sem mennyire van alacsony szinten a grafika, ez is az én hibám, még szerencse(számora), hogy nem az én bajom. Én igazából tisztellek téged, mint midneki mást is, bocsánat ha megbántottalak a viccesnek szánt mondatommal.

Artanis

MrStokes
Meg mindig off:

Mondanatok egy-ket dark regenycimet es irot? Kivancsi vagyok milyen is az.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

persze, muszáj volt írnia egy szép hosszú, kifejtõs választ, mivel te is itt nyaggattál mindenkit... ejnye, már én is itt vitába fogok keveredni, és ömlik majd tovább az offlé... sorry!
ezt majd még megtárgyaljuk <#nevetes1>

ok, persze, jó is az, de vhogy nem illik bele...SZTEM
Rendes vagy hogy ilyen hosszú válaszra méltattál, de ezt hogy
"Próbáld meg azt, hogy nem csak olvasod a fórumot hanem értelmezed is." még egy lánytól sem vagyok hajlandó eltûrni... Nem tegnap kezdtem a "szakmát", a sejtésem a bugról beigazolódott, az új karakteremnél már nem fordult elõ. Commander Tann ugyanis nem sétált vissza Fort Locke-ba hanem megakadt a kapuban, emiatt a program úgy észlelte hogy nem mentettem meg=Marshal Cormick se állt szóba velem.

"nincs fullra véve a grafika elhiheted"
Ha ebbõl a viccesnek szánt mondatból nem jött le Neked, hogy eléggé alacsony szinten van a grafika, az nem az én bajom.

Szóval a lényeg hogy megoldottam a problémám, és lassan 5 évnyi sg-zés után ki tudom magam fejezni rendesen úgy, hogy a legtöbb ember megértse még a poénjaim is...
Szóval elvárom a kölcsönös tiszteletet. Köszi

War. War never changes.

ArtanisNerwen
A darkot én sem szeretem, de a sexet, illetve ha arról beszélnek igen! <#nevetes1>

Artanis

én pl nem szeretem túlzottan a dark fantasyt... Na meg egyszer olvastam egy Cherubionos könyvet... borzalom! Azaz nem az a szép, rendes fantasy, hanem közben még káromkodnak is benne, és folyamatosan a szexrõl beszélnek a fõszereplõk 😄 De ez a Forgotten Realms világ azért sokkal jobb! Na meg a Dragonlance is normális, és szép. (+ halkan megjegyzem, hogy amit írok, az is ilyesmi, normális fantasy)
A Shaolin iskolák közötti viadalok(évente 1x kerül megrendezésre) is rácáfolnak a véget nem érõ küzdelmek mesebeli szépségére - ugyanis a leghosszabb küzdelem 16 másodpercig tartott...

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

ArtanisNerwen
Audolo-val meg a .pwc-t lehet updatelni, bizonyos szerverek esetében.

Artanis

ArtanisNerwen
Larvin, ez a szerver patchelésrõl szól. Nem hiszem, hogy ez valakit is érdekelne. Esetleg lefordithatnád amit be linkeltem, "mûforditó" Úr <#awink>

Artanis

ArtanisNerwen
"párviadalok még mindig ütnek, viszik a hátán a koteteket. Drizzt/vadász-Entreri-Jarlaxe-Obould..stb"
Hát nem tudom, én már az elsõ néhány kötet után untam a véget nem érõ harcokat. Kicsit olyan feelingem volt mintha hong-kongi kung-fu filmet néznék. Ezek szerint nem csak a történet központi elemei maradtak ugyan azok de a szereplõk is.
Én vizuális típus vagyok, és nem birom azt ha központi szerepben a van a vérontás, a fröcsögõ vér, a ropogó csontok.
Vannak a fantasy irodalomnak más ágai is, amik nem a tömény akcióról szólnak

Artanis

MrStokes
Azt nekem is ajanlottak mar masok, azt is megveszem elobb-utobb!

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Szep gyujtemeny! A folso polc bal fele nekem is megvan 😄
Kovetkezonek a Dragonlance sorozatbol szemezgetek 😄

MrStokes
Melyik az uj Salvatore konyv?

Pokkiralyno 6. kotete sztem mar honapok ota kaphato, legalabb is Silverland-ban mintha ezt mondtak volna korabban. Ennek ellenere az meg mindig hianyzik 😄

Én Elaine Cunningham könyvet olvastam. A Dal és Kard kötet közül az elsõt, az Árnyelfet. Nagyon jó volt!
Új Salvatore könyv? Címe is van? Csak mert tudtommal a boszorkánykirály ígérete óta újabb nem jelent meg. Kivéve ha valami régebbit adtak ki újra.

Why so serious?

vagy ez csak azoknak megoldás akiknek a szerverükre eddig a teljes játékot fel kellett nyomniuk?

Azonkívül van ez az audolo progi. Azt nem lehet patchelésre használni?

Nemtudom, hogy ezt síma, mezei userek is használhatják-e a patcheléshez...

Köszi a választ a history-val kapcsolatban.

A patcheléshez:

Quote: Posted 01/04/07 00:02 (GMT) by Darren Monahan

Hello everyone, happy New Year from all of us at Obsidian!

We're putting together the dedicated server for v1.03 and wanted to give you guys a quick peek into what we're doing.

As you all know, NWN2 is a big game in terms of disk space. Instead of releasing a huge download, we're putting together a very small tool that you can run that will create a dedicated server build for you locally. This build can be updated in the future, just like in NWN1, by running the included NWUpdate utility. We're hoping that this will be the faster solution for all of you, particularly those with limited speed connections.

I don't have an exact release date yet, but it should be posted within the next week to two weeks.

Unfortunately, this tool will not create or include a Mac or Linux version of this server. We hope to have better news on that front soon though.

Thanks,

Darren Monahan
Obsidian Entertainment, Inc.

letöltés bioware.com-ról

b-type
😊))
Mondjuk a Salvatore könyveknél szvsz nagyon számít a fordító személye, tökre észrevenni...és sokszor idegesítõ is.
Az elsõk a legjobbak, a mostaniaknál már néha túl szájbarágós bizonyos téma...szinte veri az olvasó fejébe hogy milyen jellemzõkkel bírnak a fajok 😞
Na meg Wulfgar és Delly...Ááörgh. 😊)) az ember néha már a falba veri a fejét 😊), de a párviadalok még mindig ütnek, viszik a hátán a koteteket. Drizzt/vadász-Entreri-Jarlaxe-Obould..stb <#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

nem nagyon off ez, nekem írhatsz ilyen híreket 😄 Eddig még csak egy Forgotten realms-es könyvet olvastam, de az isteni volt!
ArtanisNerwen
Az Ataritól a "jó fejség" netovábbja, hogy erre nem gondolt.
A Bioware fórumán foglalkozik egy topic az offile patcheléssel. link
Felülrõl az 5. post, Tarnum1-tõl, részletesen leírja a dolgot.

Ha valaki nem tud angolul vagy csak a patch kell itt találja.

Azért ha valakinek jól megy az angol lefordithatná, mert az a gyanúm az updatert is frissiteni kell.

Artanis

Honnan tudok letölteni patchet? Azon a gépen nincs internet ahol játszok.
ArtanisNerwen
Elöször is patchelj! Továbbá, csinálj legalább 2GB üres helyet a C:\n.

Artanis

b-type
kicsi off:
boltokban van a 2 legújabb Forgotten Realms könyv, egy új Salvatore könyv, és a Pókkirálynõ háborúja 6.kötete.
on:

Hello!
Most kezdtem el játszani a játékkal és amikor el kaarok utazni weeping willow inn-be nem tölti be a helyszínt. Egyszerûen csak ott marad a kapuban a karakter és nem lehet irányatni sem. Egyszer ki is fagyott a játék de akkor sem a helyszín betöltése közben. Mit tegyek?
ArtanisNerwen
Én is követem a fórumot, de én nem olvastam ilyet. Szerintem bármivel végig lehet vinni.

Artanis

Pari
vagy az a bg2 volt!?

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

Pari
Udv,

Ma fogok elkezdeni jatszani a jatekkal es kene egy ket tip az elejen...pl olvastam vhol a forumba,hogy monk-kal nem lehet vegig vinnai a gamet?!? Mivel lehet,erdemes?Par tipp jo tanacs stb,elore is thx

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

ArtanisNerwen
Gondolom, hogy a "nem tudok beszélni az NPC-vel" problémád megoldódott. A játék menetben való elakadást szerintem nem nehéz egyedül megoldani. Küldetés naplót elolvasva az ügyben esetlegesen érintett összes NPCvel való beszélgetés megoldást hozhat. Ha nem akkor vissza lehet tölteni, a korábbi mentést. Mert hogy gondolom minenki több külnbözõ mentést tart, ha esetleg vissza kell nyúlni egy régebbihez. A hasonló stilusú játékokban ez elengedhetetlen.
Azt gondoltam, az hogy nem fut jól a gépeden a játék nagyobb probléma, de ha úgy gondolod nem...
A játéknak van legalább egy tucat grafikára vonatkozó bellítása. Nem mindegyik egyformán van hatással a játék kinézetére és futásteljesitményére. Pl írtad, hogy low-on van a grafika. Ez sok mindent jelenthet. Azt hogy minden lehetséges beállitást minimálisra állitottál, de ez nem következik egyértelmûen abból, hogy azt írtad "nincs fullra véve a grafika elhiheted". Igazából adtál egy teljesen használhatatlan információt ahhoz, hogy bárki segiteni tudjon.
Egyetlen olyan grafikai opció van aminél a low-medium-high beállitások lehetségesek, ez a texturák minõsége. Tapasztalataim szerint ez van legkevésbé hatással a teljesitményre, ugyan akkor erös hatással van a játék kinézetére. Ezt érdemes utoljára lowra állitani Akinek a gépe birja tegye High-ra, és kapcsoljon ki minden mást ha nem elég erös a gép.
Javasoltam hogy használd a játékhoz mellékelt drivert. Erre az volt a válaszod, hogy a legfrissebb nVidia drivert használod. Holott ebben a topicban nem is olyan régen volt róla szó, hogy nekem is és Jakuzának is volt problémája vele. Ráadásul, ha jól emlékszem, Jakuzának olyan kártyája van mint neked. Megerõsitette hogy a korábbi driverrel nem volt probléma. Ezek azok a dolgok, amiket nagyon nehéz megoldani egyedül, és érdemes segitséget kérni a fórumon ezzel kapcsolatban. Próbáld meg azt, hogy nem csak olvasod a fórumot hanem értelmezed is.
Ennek ellenére elképzelhetõ, hogy én értettem félre valamit.

Artanis

ArtanisNerwen
Egyetlen jó NWN/NWN2 oldal van. http://nwvault.ign.com/

Artanis

A Red Dragon Discliple-k itt is megkapják idõvel a sárkányszárnyakat, mint az 1-ben? Eszméletlen jól nézett ki!
Tud valaki egy jó nwn2 oldalt? A hivatalos Obsidian-oldal elég ratyi.

War. War never changes.

Nemtom ezt miért írtad, értékelem hogy próbálsz segíteni, nem sajnáltatni akarom magam! Kicsit viccesebben akartam magam kifejezni, sztem félreérthettél vmit!

War. War never changes.

ArtanisNerwen
Bemész az nwnplayer.ini-be és a History Page alatt törölsz mindent, csak ennyit hagysz meg, hogy Server0= .

Artanis

[Jakuza]
Nincs.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

trident
Sziasztok,
szeretném megtudni, van e mûködõ, jó magyarosítás, kellemes kikapcsolódás a nw2 számomra, de szivesen kezdeném újra/játszanám így.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Tudja valaki hogyan lehet a gamespy-on törölni a history-t? (meglátogatott szerverek listája)

Nos az lehet, mert nagyon kell ide egy druida.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A lényeg, hogy a fákra 2-es szintû druida spelleket kell varázsolni, majd ha a megfelelõ spellek megvoltak -ha beszélsz a fákkal akkor megtudod, hogy melyik spell kell pontosan-, akkor a végén egy õs druidával fog beszélni Elanee a skymirrorban ...

ArtanisNerwen
Elanee a druida küldetése van ott. Neki kell beszélni a fákkal és segiteni nekik. Ha nincs veled akkor nincs mit csinálni ott.

Artanis

Hi,

Arra lennék kíváncsi Skymirror-nál mit kell csinálni...Nekem úgy tûnik kicsit bugos mert nagy beszélgetés a vége ha megmozdulnak kicsit is a karakterek 😊Elõzõleg ez nem jött be, de nemis találtam meg a druidát a district-ben, valszeg azért.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

ArtanisNerwen
Azt hittem, hogy segitségre van szükséged, de már értem, hogy csak figyelemre és együtt érzésre van szükséged. Többet nem próbálok neked segíteni elhiheted. <#wave>

Artanis

Lacee
nem kell cormickkal beszélned (bár õ adta a questet), a kapitány lesz az embered 😊
(azt hiszem Vallis kinyírásakor-letartóztatásakor mondja is, h az erõdben õt keresd)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

A szaggatás a kisebb problémám, az a bajom hogy nem tudok beszélni azzal az npc-vel, pedig kéne a questhez. Amúgy a legújabb nvidia drivert használom és elhiheted nincs fullra véve a grafika <#buck>

War. War never changes.

ArtanisNerwen
A shadow optiont tedd off-ra, a normal mapped terraint és az antialiasing-ot kapcsold ki. Water effekteket szintén.

Milyen drivert használsz? Azt próbáltad már ami a játék telepítõ DVDn van?

Artanis

Hali! Olyan problémám van (az indokolatlanul alacsony fps mellett) hogy miután megöltem a ch1-ben a bandita vezért, meg kinyírtam Vallist, Fort Lockeban Marshall Cormickkal nem tudok beszélni. Hiába klikkelgetek rá csak felémfordul és nem történik semmi. 1.3as patch fent van. Mi lehet a gond? Bug?

War. War never changes.

Na ja. Sok lé + dragon killer feat. 😄

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX