7862
-
#4972 Hát Chipii mester szinte mindent elmondott erről: ha az SR-ről van szó ami "varázslat átütés"-ként van fordítva akkor a tiszta wizardnal nincs jobb. Ha alapból valamelyik iskolát válassza akkor asszem ehhez hozzájön +2 (pl necro, energy, bájolás(nem tom mi angolul valami enhenc...)ezután fel kell venni az adott iskola spell focusát ami még +2, a következő lépés a greater spell focus ami +4 (ilyenkor asszem a már +2 nem adódik bele, szóval a nagyobb érvényesül) epic szinten meg az epic spell focust ami +6; emmellett "kötelező" felvenni a wiznek a spell penetration (varázslat átütés) ugyan ez greater és epicben. Ekkor már azért igen komoly eséllyel tudod legyapni az ellent, igaz ha éppen nincs rajta spell mante nevű vazsi, de erre meg jó a morda vazsi törés (ha még van ilyen 2ben). Emmellett ez asszem csökkenti az ellen SR-jét, így nagyobb eséllyel hat rá a varázslatod, és nem fogja le resistelni.
Ami a PM-et illeti, nem hinném, hogy a PM szintek beleszámolódnának a SR-be, mert akkor igen táp lenne a wiz-pm párosítás.
Ami meg a spellből való immun crit-et illeti, ha lesz magyar PW modul, ezt 1000% hogy ki fogják herélni, mert így is nagyon erős a wiz a pappal együtt, nem hiányzik még egy ilyen wiz vazsi...
Igaz most nem emléxem, hogy a Deva benne van, s ennek ugye az volt a feltétele, ha kritit nyomnak rád, és elrontod a mentő dobást, akkor szépen 1 ütéssel leamortizáltak...
Viszont, ha immun vagy a kritikra akkor ennek meg semmi értelme és szerintem még jobban felborítaná az amugy se egálban lévő kasztok egyensúlyát. -
Chipii #4971 Na a függőség (pedig egy ideje nem játszok:). Megnéztem nwn1et és nwn2őt is, némileg változtattak az egyhez képest a palemasterben. Ugyan kap magasabb varázslószinteket, de a varázsereje is lassabban nő, a palemaster szintek csak félnek számítanak, amikor a varázslatok időtartamát és erejét kell számítani (ugyanez vonatkozik a varázslat védelem átütésre is). Ezért ha 20 a szintlimit, akkor szerintem nem nagyon érdemes pale-t felvenni, mivel addig lényegesen erősebb egy tiszta wiz. Ha magasabb a szintlimit, akkor esetleg, de mivel nwn2ben a castereknek van immun crit spelljük, ezért ott se biztos, hogy érdemes. -
Chipii #4970 A bab-ban nincsenek benne az erőből, fegyverből való egyéb módosítók, csupán a szintedtől függ. A 20. szintig harcosnak minden szinten nő 1-gyel, toli/pap/bárdfélének 15 lesz level 20-ra, varázslóknak minden második szinten nő eggyel, (level 20-on 10). 20. szint fölött minden páratlan szinten nő eggyel mindenkinek, kaszttól függetlenül.
A támadás kiszámításánál ehhez hozzájönnek az erőből/ügyességből, fegyverképességekből, mágikus fegyverből, egyéb buffokból jövő bónuszok, de pl ha egy prestiege osztálynál lévő követelményben szereplő bab-ot kell teljesítened, ott ezeket nem veheted figyelembe.
A különböző wiz/pale kombóknál azt nézd meg, hogy varázslatátütése (de csúnya így magyarul:) mennyire hatékony. Ez a képesség a varázsló szintjeitől függ, nem tudom, hogy ebben az esetben figyelembe veszi e a palemaster szinteket is (elég sokat variáltak rajta, és egy ideje nem néztem). Talán a legjobb 20-as szinten egy anci gold sarkin kipróbálni, hogy hányból hány varázslatodat resisteli le ha tiszta varázslóval, illetve ha 10/10essel mész ellene. -
Larvin #4969 elpusztulni tényleg nem pusztult el csak nem történt semmi, de lehet, h van valami szisztémája -
OdassynCeriak #4968 Még függ az erőmódosítódtol is közeéharci fegyvereknél a BAB, ami plusz sebzért is ad, szval harcos karikkal érdemes az eröt előtérbe helyezni. Távolsági fegyoknál az ügyesség a meghatározo, viszont itt nem kapsz + sebzést asszem. Meg van az a feat, ami azt adja hogy a közelharci fegyoknál az ügyeség vagy erő közül a magasabb adodik hozzá a BABhoz, viszont a sebzéshez ekkor is az erö, ezért ez sztem azoknál akik a harcra gyurnak nem érdemes ugy csinálni hogy felveszi a featet, és csak ügyeségre rak mert nagyobb lesz az armorja is ezáltal stb, de a sebzése viszont kisebb lesz mintha az eröt növelte volna, és egy mágiahasználo ellen a magas ügyesség nem sokat ér, viszont ha pár ütéssel hamarabb lehenteled, az az életed jelentheti. -
OdassynCeriak #4967 Én magyaritással játszok, és egyik könyben, vagy annál aki elmagyarázza a dolgokat ugy olvastam az enchantolássla kapcsolatban, hogy az alapbol mágikus tárgyakat enchantolni bonyolult, mert a hatások összekeveredhetnek, stb stb.. amiböl én azt vettem ki hogy vagy nem lehet(ezt tartom valoszinübbnek) vagy pedig joval nagyobb skillpontontok kellenek hozzá. Viszont kisérletezni lehet, mert az anyagok nagyon strapabíroak, szval nem pusztulnak el:P -
OdassynCeriak #4966 Elk Hunt, kiváncsi vagyok a véleményedre, mert látom te értesz hozzá. Szval sztem érdemes a wizardot párositani pale masterral, mert megnéztem, és nálam nem csak a páratlan szinteken kapott memorizálhato varit, hanem minden szinten. Én is elöre megtervezem a karim, de mivel csak a leírásokban meg egyéb dolgokban nem hiszek, ezért csalással szoktam megtervezni: adok neki annyi xp-t hogy max szintü legyen, de ezt nem mentem el, hanem utána visszatöltöm, vagy kezdek egy új karit, csak megnézem mennyire hatékony a max szintjén. Na a lényeg, csináltam pár wizard/palemaster karit 17/3 15/5, 13/7, elosztásban. És amire rácsodálkoztam: a szinteken memorizálhato varik száma minden esetben ugyanannyi volt, ráadásul ha több pm szintem volt, az több életeröt is jelentett, meg a pm kap egyéb bonuszokat is... Szval utána nézegetve a feateketa 15/5 párositás volt a leghatékonyabb, mert ugy a wizard miatt +1 vari featet tudtam felvenni, mind a 13/7 esetében(azt mondjuk nem tudom, hogy ha tisztán 20. szintü a wizard, akkor lehet még 1 plusz featem lene, de ahogy néztem arra a plusz featre már nincs szükségem, és az életerök jobban jönnek. Így az életeröm magasabb volt mint egy azonos szintü wizardnak, viszont nem varázsoltam gyengébben. Mondjuk a 10/10 párositást is néztem, és ott már vesztettem a memorizálhaot varázslotok számábol kb mindne szinten 1-t, plusz nem tudtam 9. szintü, csak 8. szintü spelleket használni, pedig az jo lenne krit immunitás miatt(legnehezebb fokba játszok, mert még igy is könnyü sztem). De ha meglesz a kieg, tuti hogy egy 30W/10PM-es karit tervezek meg(és remélem kivitelezek is:P ) Ha nem is mendenki, te sztem érted miket írtam, nah várom a véleményed:
Odassyn Ceriak -
#4965 tudja valaki, hogy az uj OFFICAL patch milyen javitásokat tartalmaz? a 6976ra gondolok.. -
#4964 BAB=Basic Attack Bonus. Harcos kasztúaknak egyformán növekszik és a szintedtől függő érték. A teljes attackod függ a BAB-tól ami tehát szint függő + a forgatott fegyvertől (+1 től +5 vagy stb.-ig) + egyéb módosítók (haste vazsi ect) Így könnyen lehet hogy 28as vagy éppen 44es attackot összehozni. Erre dobsz d20-val így 45től 64 ig változhat. A 20as mindig talál és ha szerencséd van kritit nyomsz :-) -
Larvin #4963 Én próbáltam sé enm tudtam tovább encantolni a mágikus fegyvert, de azóta már kijött egy rahedli patch (a játék nem lett ugyan jobb) szal lehet azóta másként müxik -
#4962 szintlépéssel :)gondolom a prestige kasztra akarsz váltani azért kérdezed.. egyébként kaszt függvénye..A wariknak szintenként egyel nő a többire nem emlékszem.. -
#4961 El tudna vki magyarazni, hogy miktol fugg a BAB erteke? Hogyan lehet elerni, hogy novekedjen? -
#4960 úgy látom minden a receptkönyveken múlik, tehát lehet keresgélni... -
#4959 nos ez jó kérdés, engem is érdekel! lehet e vajon mágikus tárgyat tovább craftolni? -
#4958 En arra lennek kivancsi, hogy egy eleve magikus targyat lehet -e enchantolni?
Pl scimitar +2 -t, ami mondjuk ad 1d4 tuz sebzest is, lehet-e tovabb enchantolni? Lehet-e vajon pl. tovabb +3 -ma enchantolni, hogy a tuzsebzes megmaradjon, vagy esetleg 1d6 jegsebzest hozzaadni? -
#4957 Van lehetoseg enchantolasra, vannak receptek, az echanthoz hasznalatos essence-eket pedig alkimiaval lehet eloallitani. Bovebben majd egy olyan vki, aki mar csinalta is :D -
#4956 Bevallom férfiasan nem tudom, hogy a kraftolásnak mi a határa. De úgy vélem, hogy a fegyverekben és a vértekben ez ki is merül nagyjából. Rá kell keresni a gúgléban a nwn2 craft recepies-re pl (bocs az angolésrt) -
#4955 elején még kellett...
amúgy ezek a crafting mókák nekem egyelőre haszontalannak tűnnek. max annak lenne értelme, ha pl gyűrűket tudnék enchantolni, vagy kesztyűket stb. (mágusnak való cuccok). vagy ezeket lehet? elég zavaros a dolog elsőre, 4 féle craft skill, 3-4 feat stb... -
Larvin #4954 fegyóra már csak a druid tud tüzet rakni, sztem ez egy pozitív változtatás -
#4953 hát aki wizzel közelharcba bonyolódik... :-) -
#4952 kösz az infót, úgyis single class akartam maradni, legalább valaki megerősítette :)
wizard-om class 4, egyelőre uncsi evoker ággal megyek. amúgy az ilyen quarterstaff-os verekedés felejtős később? vésztartaléknak sem jó? -
#4951 alapbol én a magyarításal játszok, ergo nem is sejtem hogy miről beszéltek.. Jó, van pár dolog amit be tudtam kódolni de ez cak a hihetetlen inteligenciámank volt köszönhető! ;-) -
#4950 Szólj csak bátran, lesz biztos valaki aki tud segíteni benne. -
#4949 néha csak nézek, olvasom de van amit nem értek.. :DDDD
Aszem leminősítem magam "hobby játékossá" és felveszem a "luzer" multikassztot... -
#4948 A wizard önmagában a legjobb :-) Végyél fel jó kis feateket (extend spell, empover spell, spell penetration ect) és fókuszálj pl. energia és bájolás vagy necro iskolákra. Igen szép kis DC-t kell megdobni ha pl elengedsz egy banshee-t. :-)
Emellett ugye ott van a hold monster/person vagy dominate vazsija. Ezzel igen erőssé tud válni. Pl befogsz egy mobot, raksz rá vazsit (erő, kitartás, a fegyóra tüzet, gmw-t) magadra meg egy invis-t és máris kész az önjáró gyilkoló gép ... -
#4947 srácok wizard mellé milyen multi vagy prestige classt érdemes tolni? mert engem egyik sem győzött meg, egyelőre úgy tűnik maradok wizard örökre... -
#4946 Bocs ha az önérzetedbe gázoltam volna 42es szöges bakancsommal, nem állt szándékomban ;-)
Hát olvasd végig az adott mondatot, és nem lesz félre értés senkiben. Így korrekt. -
#4945 Skill pontoknak nincs jeelntősége(nagy legalább is) az alapjátékban. Végig lehet vinni úgyis, ha nem raksz pl. meggyőzésre, diplomáciára stb. mert a biohokis srácok úgy gondolják mindenkinek kell sikerélményének lenni. Így szerintem nem életbevágó, hogy 8as vagy 16os lore-d van-e vagy nincs, hacsak nem vagy caster (sorci, wiz..) vagy stb. Itt csak arra van kihegyezve a dolog, hogy legyen meg a kívánt skill pontod az adott preszt. kaszthoz és sanyibá... Nem tartom valószínűleg, hogy valaki barbárt indít és a troumblera rak egy halom skill-t hogy legyen AC-ja pl.. helyette inkább felveszi a nehéz vért viselet feat-et és kész :-)
Szóval a skillek jók, átgondoltan használva erőssé lehet tenni az adott kasztot. De ehhez azért tudni kell, hogy mivé akarjuk fejleszteni az adott karit, mert különben csak "átlagossá" fog válni. -
csgj #4944 csak addig láttam, hogy "multizza"... ezért gondoltam a multiplayerre... és tudom, hogy mi az a multi kaszt, mióta kijött a game, azóta folyamatosan játszom vele, és csak nem vagyok olyan hülye, hogy ezalatt ne ismertem volna ki... vili? -
#4943 Kicsit úgy érzem magam mint a süketek párbeszédjében :-) A kaszt multizás nem egyenlő a multiplayerrel. Azaz kaszt multizás(multi kaszt) = több kaszt felvétele ami nem feltétlen preszt. kasztot jelent. Vili? -
csgj #4942 Na, hát úgy néz ki, hogy a Harper Agenthez az alaposztálynak minimum 5-ös szintűnek kell lennie... Ugyanis a 6-os szintre lépéskor már választhattam a Harper Agent-et. (Sőt, volt elég lore-om a red dragonhoz is :D) Végre megvan! :D
Ja, ez az "aki akar multizza, aki nem nem" nem teljesen igaz... csak annál, akinek eredetiben van meg a game... És ezért azoknak, akiknek nem eredeti teljesen fölösleges az a vmi, amiről ti itt beszéltek. Azaz nekem is :P -
#4941 ezeket a sikkeket érdemes magunknak összerakni? Mondjuk ugy hogy tudom mi kell a prestige osztálynak, és tudom, hogy ezenkivül mi az az egy két tulajdonság amit használok és mi az amire sosem adnék pontot.. Igy ebben a megvilágításban...? -
#4940 Hát jah, aki akar multizza, aki nem nem. Mindenkinek szive joga mit csinál vagy mit nem csinál :-).
Ami még hasznos és mindenkinek ajánlom erősen a figyelmébe a
http://nwvault.ign.com/
honlapot. Itt nagyon sok minden megtaláható, ki ki mélyedjen el benne ha teheti. -
KH #4939 csak nagyon félve mondom, mert őszintén szólva, nem tudom, mennyire passzol a játékhoz a patchek után, szóval itt -
#4938 A hattererol hallottam, es azt ertem hogy rp vegett mi a jelentosege egy ilyen kasztnak, de en igazabol azt nem ertem, hogy miert akarna barki is rdd-vel multiclass-olni (az rp-t leszamitva, ami valljuk be ebben a jatekban a kasztokkal kapcsolatban nem (nagyon) jut ervenyre legalabb is tudtommal. Vagyis nem jelenik meg tenykent a dialogusokban/nincs nagyobb jelentoseg tulajdonitva annak, hogy na akkor te most egy rdd vagy.)
Tehat rp reszt teljesen figyelmen kivul hagyva, milyen plusszokat ad, ami miatt erdemes lehet egy sorc-ot igy "elrontani" ? :)
Azt ertem, hogy bard-ot rdd-vel multizni miert lehet jo. A tippem a kovetkezo: bard = jack of all trades, es igy elmesz egy fajta specializacio fele. -
#4937 Van esetleg vmi szep leiras a neten a jatek prestige kasztokjairol, vmi olyasmi, mint ingame? -
#4936 Ezeket skill-eknek hivjak, es gondolom arra gondoltal, hogy nem egy elore elkeszitett es a jatek altal kari krealaskor felajanlott profilt valasztasz, hanem te valasztod ki a skilleket.
Ezek kozott a profilok kozott megtalalhatoak olyanok, amik direkt olyan skillekkel inditjak a karit, amik kellenek adott prestige class felvetelehez, pl. rangernel az arcane archer profil ami AA prestige class felvetelehez szukseges skill-eket biztosit karakter kesziteskor. -
#4935 azért, mert ha kimakszolod akkor igen jó bonuszokat ad.. Szerintem.. ;-) -
#4934 a nwn2-bwn van olyan lehetőség a kari mekalkotásánál, hogy nem választasz "kasztot", hanem TE állítod össze, hogy milyen tulajdonságai lehgyenek a karinak (karizma, diplomácia, vért készités, stb..) -
#4933 Hogy mire való igazából a rdd? Jó kérdés, korábban (asszem az nwn1ben is) le lett írva ez a preszt. kaszt törénete. Lényege az, hogy ősi (sárkány) vér csörgedezik az ereikben. Kinézetre sajnos elég gagyin érzékeltetik, pl hiányzik a megvastagodott, pikkelyszerű, vörös szinű bőr pl. Na meg persze a szárnyak... Alapjába (meglátásom szerint) a jelleműk a sárkányvérnek (vörös sárki) köszönhetően kaotikus.
Ha valaki ilyen karit indít, egy hirtelen haragú, felsőbb rendű karakterként kell(ene) szerepjátaszani vele.
S hogy miből készítse sorciból vagy bárdból? Attól függ mire akarja használni: Sorciból akkor valahol a béka segge alatt lesz a támadója, így nem fog belőle hentelő wm készülni éppen :-) a sorci miatt raknod kell szépen a karizmára, hogy tudj castolni. Emellett a konstira is kell, hogy HP-d legyen. Erőre ugyebár a erő bonok végett annyira nem kell. De sajnos ekkor se fogsz egy teljes értékű sorcit vagy harcost kapni, igaz a sorci vazsik végett ezt ellensúlyozni lehet.
Ha bárból készíted ugyan ez a helyzet, bár a bárd vazsik igen jól jönnek a partyra, így szerintem jobb ha bárdból van csinálva, mert casternek ott van a Wizard, ami ha jól van fejlesztve akkor labdába se tud rugni mellette a sorci...