7862
-
#5013 Úgy emlékszem hogy van olyan kistáska amibe bármit beletehetsz és a súly se megy fel. -
#5012 Nincs vmi allandoan hasznalhato kontener/tarolo a jatekban? Csoppet idegesit, hogy mar egyre tellik be az inventory-m mindenfele kacattal amik craftolashoz kellenek, jo lenne letenni oket valahol. -
#5011 Hiába vagy egyedeül ugyanannyi XP-t kapsz mintha 4en mennétek(vagy többen). -
#5010 single-ben mindig is utáltam a nagy party-kat, nwn1-et totál egyedül toltam végig, csak a kötelező részeknél volt companion. wizard-dal most is egyedül a kis rogue halfling csajjal megyek.
amúgy az xp eloszlik a party tagok között, vagy mindenki megkapja a teljes mennyiséget? -
#5009 pálesz mester, hehe :)
kösz az infót, látom nem csak tq-tel játszogatsz... -
#5008 Ha jól emléxem, már nem 3 a maximum felvehető kasztok száma, hanem 4. Kérdés persze, ennek mennyire van értelme. Én nem preferálom az önjáró karaktereket, hogy mindenhol megállja a helyét. Ezért vannak a partyk, ahol is jobb a "tiszta" kasztok (a prestige /kasztos/ karik mellett/. Ez csak tápolásra jó. -
OdassynCeriak #5007 Köszönöm Chipii, nagyon sokat segitettél, most már nem csak sejtem, de tudom, hogyan müxik a spellresist rendszer. Még1X nagyon szépen köszönöm:) -
#5006 ezt én is tudom.. olyat mondj, amit nem.. De már megoldottam.. leszedtem az offical 59xxet és a kézi patchelővel felraktam. sajnos a 69xxel nem megy egyenlőre e kekszlt game... -
virs lee #5005 Crackelt gamét updatelni... csak gratulálni tudok. ^^ Előbb patch, aztán crack, ez minden játéknál így ajánlott. -
virs lee #5004 A Twisted Rune ütősebb. ~~ -
virs lee #5003 3 class slotod van, ami abba belefér, azt felveheted. Lehetsz pálesz mester is, de az csak 1 class a 3ból. -
#5002 help!
Feltettem a 6973officak patchet! Nem használok kekszet, hanem a mini imaget. állitólag ezzel is kéne futnia a gamenak. Nos, nekem nem fut! kiirja hogy hiba történt, és leáll.. ha meg felteszem a kekszet ami verzio azonos, akkor meg eltünik a karakterem a képernyőröl, csak a zöl kör mutatja a helyét.. Tud valaki megoldást? vagy legalábis azt, hogy hogy lehetne azt megvsinálni, hogy csak a 59oficalig updateljem? -
#5001 jut eszembe, ostoba kérdés, főleg hogy nwn1 + exp-eket is végigtoltam (mondjuk végig egy kétkezes fighter+rogue kombóval):
prestige class-t lehet multiclass-szal is felvenni? tán prestige class olyan, hogy bármiből felveheted ha megvan a req és utána pl. egy sima pale master leszel wizard-ból és elveszted annak összes előnyét? -
#5000 TÉÉÉK :) -
#4998 a rangernek druida varázslatai vannak, ha jól emlékszem. arcane az bizony a varázsló és sorcerer :) -
#4997 Arcane Archer prestige classhoz kovetelmeny, hogy elso szintu arcane spelleket tudjak castolni. Ez azt jelenti, hogy fel kell vennem egy wizzard vagy sorcere szintet a rangeremmel? Jol sejtem, hogy a ranger nem arcane spelleket hasznal alapbol? :) -
Chipii #4996 Az első bekezdésed stimmel, csak a számolás nem:)
Level 10es mágus + 2 a feat miatt +1d20 dobás (ezt nem látod, a háttérben számolja a game) a lény mágiavédelme (20) ellen. Ha a mágiavédelem ennél nagyobb, akkor kivédte. Ebben az esetben ez akkor sikerül, ha a mágus 7et, vagy kisebbet dob, erre az esély 7/20, azaz 35%. -
OdassynCeriak #4995 Nagyábol értem mit mondasz, de azért szeretnék pontosítani:
Szval a spell focus a dc meghatározásánál dönt csak, a mágia áttörés, hatalmas mágiaáttörés stb featek pedig annyival csökkentik az ellen esélyét, hogy resisteli a spellt.
Pl: ellenséges egy sötételf 9. szinten (legyen ekkor 20 mágiaellenállása). Én vagyok pl 10-es szintü(wiz), és pl megvan a másiaáttörés feat(+2 a védelem áttörésére), ekkor 8% esélye marad a mágia kivédésére. -
Chipii #4994 Külön vannak a mentők és a mágia elleni védelem. A mentők ellen a dc számit, ez a varázslat szintjétől (0-9), a varázsló int/wis/cha pontjától (attól függ milyen típusú caster), és spell focustól függ.
A mágiavédelem ellen pedig a varázsló szintek számítanak + spell penetration featok - erről írtam, hogy ebbe lehet, hogy nem számítanak bele a palemaster szintek, legalábbis nwn1ben nem számítottak, de ott sebzést se adtak. Nwn2ben viszont fél szintnek beszámítja a pale szinteket is, akkor valószínűleg egy 15 szint wiz/10 pale 20asnak számít mágiaáttörésben is. Egy tiszta wiz + spell penetration featok elég hatékonyak bármilyen szörny ellen. Ehhez jön nwn2-ben az assay resistance spell (ellenállás elemzése?:), amellyel a mordenkainenhez hasonlóan 10-zel csökkenthető egy lény mágiavédelme, csak ez level 4es spell. -
#4993 ok kösz, bár nem értem ezt. ha csinálok egy duskwood quarterstaffot az 600 pénzt ér egy iylen íj meg 10000-et és csak eggyel több alapanyag kell hozzá... -
Larvin #4992 nem tudok hátulütőről, szerintem nyugodtan gyártsd az íjakat -
#4991 srácok fontos kérdés, 11-es craft weaponnal:
2 x duskwood plant + longbow mold = duskwood longbow
amin +6 mighty van és 10000-ért adom el sand-nél neverwinterben. ez most bug vagy mi? esetleg nem szabad pazarolni a duskwood-ot, vagy mi a hátulütője? mert ha semmi, akkor megoldódott a pénzprobléma így az elején. -
#4990 Lord Jierden Fierkrag -nak hivtak a kover nemeset :D -
OdassynCeriak #4989 Jaja, én is a BG sorozaton szerettme meg ezt a rendszert, meg ott legalább elég nehéz volt a játék. Emlékszem kedöként mennyit szorakoztam vele hogy a magemmel egyedül lenyomjam a vörössárkányt(sajna a nevére már nem emlékszem). Jah, régi szép idők:D -
#4988 Csak nem vagy oly elvetemult, hogy bedobod az atomot a torpiek koze ? o_O;
Ez volt az 1ik, amit imadtam BG sorozatban, tolvajt elorekuldtem sunnyogva , mage-et addig, hogy meg ne lassak meg a lenyek, aztan 2 tuzlabda egymas utan, majd pedig varazslot hatra, 2 harcost elore, es mint a lengoajto ket szarnya, elalltak az utat. :D Aztan amikor mar kozelkerultek a lenyek (ha meg eltek 1altalan), akkor mar nem lehetett csak ugy esz nelkul tuzlabdakkal dobalozni, csak szepen finom, kimerten, pontosan megbecsulve a hatoteruletet :D Jah es ott nem lehetett latni elore hogy hol kezdodik es er veget adott teruletre hato spell, regi szep idok :D -
#4987 help! valami gond van a gemémmal.. kekszelt a játék, és most frissitettem 69xxre.. mini imaget használok és nem cracket! valami miatt nem indul el a game hanem kifagy! ha meg felteszem a patsch azonos kekszet, akkor meg eltünik a karakterem! egyszerüen nincs ott a képernyőn.. jahhaj!! segitesen már valamelyik MASTER GURU, hogy mi a f***t csinjáljak?? help!! -
#4986 igen de csak félig.. nincs szárnya meg ilyenek... legalábbis a leírás szerint. sajna még ott nem tartok, de haladok! :D -
csgj #4985 A Red Dragon Disciple tényleg átalakul félig sárkánnyá a 10. szinten?? :P -
OdassynCeriak #4984 Írtam amugy hogy legnehezebben játszok, de inkább a segítöim szivnak a spellekmiatt nem én:P -
OdassynCeriak #4983 Nah kb én pont ugy szoktam játszani, hogy általában sebzö varikat memorizálok, meg védelmeket, esetleg egy tanser átalakítovarázsát. Így elöször magamranyomok egy csomo védelmet, meg sebzéscsökkentést, meg hogy bizonyos esélyel nem találnak el stb... meg igen én is használtam azokat az armorokat amik sebzik az ellent ha megüt, igy a legtöbbször sikerült elérnem, hogy föleg ha átváltoztam harcossá(tanser vari) akkor az ütése %-osan többet sebeztek rajta, mint rajtam(és ekkor igazán jol jönnek a + életeröpontok). E mellé még hasznos ha megidézek pár lényt magammellé, amik közben szintén ütik az ellent. De ezekhez a spellekhez nem igazán kell az átütöerő ha jol gondolom. Vagy igen? Mert azt írtad hogy ez a DC megdobás esélyét csökkenti, de a sebzö variknál az alacsonyabb szintüeknek van reflex mentöje, a magasabbak meg általában sebeznek minden esetben rendesen. Az átütöerőnek meg ha jol értelmezem semmi köze a mágiaimmunitáshoz, azt csak a mordenes mágiatöréssel lehet csökkenteni. -
#4982 Teljesen egyetértek veled. Nehéz általános és jó receptet adni arra, hogy hogyan is játszon az ember akár vazsit, akár harcost. Mindennek meg van az előnye és a hátránya (pl. castereket lehet szívatni a knockdownnal ugyebár...)de nekem a kedvencem a maxolt "izsák" + bigby volt. Attól függ persze, hogy mi ellen mész, mert érdemes kiterjesztett védő vazsikat magadra nyomni (Mentil savas köppenye (ha még meg van, nem néztem végig az összes spellt) + death armor) mert ekkor pl a támadó ha eltalál mindenképpen sebződik.
De ez is csak egy specifikus példa; sok lehetőség van és az adott mobra kell mindig memolni, mert ugyebár a ott vannak a fire/cold/electric immun mobok, vagy éppen iszonyú magas SR-ük van. Ekkor azért a vazsi elmehet a sunyiba finoman szólva, s csak is harcossal(vagy partyban!) lehet boldogulni. Mondom ezt, annak fényében, hogy sokat játszottam Nwn1es PW-n és itt ez volt a tapasztalat, de úgy vélem (ha egyszer elindul vagy befejeződik a nwn2es pw-m) ott is ugyan ez lesz. És úgy gondolom ez nem csak az én agyszüleményem lesz :-) -
csgj #4981 annyira azért nem ronda, max a környezet... de sztem a karakterek szépen ki vannak dolgozva (meg a fény effektek) Csak hát kicsit gépigényes... habár nekem jobban megy, mint az Oblivion, és high texture-al tolom (és nyomi gépem van :D) -
#4980 ugyan ez a gépem van! :DDDDD
És igen azt gondoltam ha az obli megy akkor ennek a szutyok grafikának meg szárnyalnia kellene.. de akkor látom ez ugyan olyan mint a Gonthic3.. Azt is a portás optimalizálta... ;-)
-
Chipii #4979 Nekem az enchantos spellek voltak a kedvenceim, igy nem piszkoltam be a kezem, és másokkal takarítattam:) Hasznos az is, amit írtál, ha nem immunisak ellene a lények, akkor igencsak hatékony. De sebző varázslatokkal is lehet jól dolgozni, gondolok itt azokra, amelyeknek nem 10d6 a maximuma, pl firebrand vagy delayed blast fireball, chain lightning, horrid tömeg ellen (bocs, nem magyarítok most:), magányos, nagy mentős szörnyek ellen igms - ez mind természetesen maximalizálva és erősítve - 15 caster level fölött ezek mind igen hatékonyak tudnak lenni. Mindenre jó recept nincs, szörnye válogatja, hogy mi kell ellene - immunis e bizonyos dolgokra, mekkora mentői vannak, stb. -
#4978 Sztem egyentol fuggo, ki mit preferal, en pl mindig sebzo magusokkal mokaztam, de teny hogy tobbfele lehetoseg all az ember elott. Meg azert az sem mellekes, hogy milyen nehezsegi szinten jatszol, mert hardcore-tol folfele mar rad is hatnak a teruletre hato varazslatok, jellemzoen a sebzok. -
OdassynCeriak #4977 Bocsi, amugy igen, elnéztem, én valoban nem a BAB(Base Attack Bonus)-rol beszéltem, az valoban csak a szint és kaszt függvénye. -
OdassynCeriak #4976 Bocsi, elfelejtettem emliteni egy featet, amit azt tudja, hogy a 4-ig hozzáadodik a varázshasználoi szintemhez a másik kaszt szintjei is(jah és ezért is a 15/5 mellett maradtam mert 1 szint nem sokat számit), ergo így varázshasználoi szintem 19. Amugy még egy kérdés, mert amit írtok abbol azt veszem le, hogy nem sebzö varikkal érdemes menni, hanem azonnal ölő varikkal, amik mentödobása miatt kell a magas DC-t kihozni. Szval akkor nem érdemes olyan varikat használni amik föleg sebznek? pl fagykup, tűzlabda, sorvasztás(nem vagyok benne biztos hogy ez a neve, de hatása: szintenként 8k sebzés, max 20k8) meg iylenek... -
#4975 Felesleges szerintem ebből kiindulni. Tény, hogy el van .... az egész nwn2 gép igénye. S hogy miért? Mert enyhén össze lett csapva az egész minden téren, nem fektetek elég hangsúlyt az optimalizálásra...Ha itt fullra állítok mindent szaggat, viszon ott van pl az Oblivion, s ha ezen fullon megyek meg se nyikkan a gépem. S össze lehet hasonlítani a két játék grafikáját, mondanom se kell melyik a jobb...
Szóval, ha fejleszteni akarsz és nem vagy milliomos, akkor ezért tök felesleges csúcsgépet venned, mert azon se lesz jobb(nagyon).
Nem egy erőművem van, de úgy gondolom egy X24400+ 2GB rammal, meg 7600Gt-vel azért nem egy ősgép. Amit elvárok tőle tudja, és rég lemondtam már róla, hogy mindent maxra húzzak, mert akkor havonta lehetne cserélni a gépparkot... -
#4974 Én adtam a fejem ilyen hülyeségre...akad mint a x*r.
ezzel nem lenne semmi gond ha nem 8800GTSem lenne :S -
#4973 valaki már próbálta azt, hogy a gaméban minden beállitást fullra huzott és mindent bekapcsolt? mik a taopasztalatok? mi kell hozzá, ha ilyen botorságra adja a fejét az ember fia?