7862
  • Chipii
    hihi, nem tudtam, hogy te vagy:)

itt válaszoltam:
    link
  • Thanatos
    http://www.gamebanshee.com/neverwinternights2/spells.php
  • Elk Hunt
    Egy kis segítséget kérnék:
    Akik már sokat játszottak a nwn2-vel írják már le, hogy milyen "tápos" varázslatokkal találkoztak vagy éppen melyeket kellene erősíteni pl.
    /Értem ezalatt pl. a papok szféra varázslatit./
  • Elk Hunt
    Nah igen. Az 5letnek megfelelt, csak gondolj bele milyen következményei lehetnek.
  • Nyugis
    nos, nem haragsziok, egy ötlet volt, te döntöd el, hogy mit kezdesz vele. Nekem aztán mindegy! :DDDD
  • Elk Hunt
    Nem fogom felvenni, kis stílű szöveg...Akinek meg nem tetszik nem muszály jönnie :-). Megjegyzem a munkám miatt "nagyságrendekkel" más összegekkel vagyok kapcsolatban. Erről ennyit és nem kívánok sem most, sem máskor erről beszélni.
    Ha elhiszik a számlarészletezőnek az adatait akkor jó, ha meg nem akkor úgysincs mit tenni.
  • Elk Hunt
    Ne haragudj, de nekem erre se időm se energiám de legfőbbképpen kedvem sincs kilincselni/koldulni erre. Mivel dolgozok, meg szabadidőmben is vannak rendszeres elfoglaltásgaim -meg amit az asszony szervez :-) - nem akarok "szponzor" után szaladgálni. Nem vagyok non-profit szervezet, de úgy gondolom ez csak így működhet(ne). Ennyi erővel Kis Pista is mehetne bárkihez, hogy támogassák a lepkegyüjteményének a növelését. Ennek a támogatásnak komoly feltételei vannak (gondolom) mert ugye ez számvitel, adózás meg egy csomó más dolgot érint(het). Szóval én ezt látom. Tapasztalatból tudom, hogy müködhet egy szerver játékosi adományokból, persze ne gondolja senki, hogy aki nem fizet az nem játszhat ekkor, meg azt se hogy a fizetősöknek ki lesz nyalva a segge. Azért nem, mert egészen egyszerűen ez nem így működik. Ha meg szar a modul, akkor az úgy is kiderül hamar :-)
    Szolgáltatók: Nem tudom, mi van közöttük, de látom hogy verseny van és ez jó! Biztos segítenek, hisz Ők ebből élnek meg, így muszály :-)
    Ha olyan állapotba kerül az egész, hogy érdemben tudok foglalkozni vele (mármint szolgáltató választás) alaposan körül fogok nézni a piacon.
  • Nyugis
    nos, ezt egyszerüen áthodalhatod! keress szopnzrt! nem nehéz.. csomo cég van aki azt sem tudja mire költse a pénzét! szóval fogsz találni ebben bisztos lehetsz! Ráadásul, még a szolgáűltatók közt is van olyan, aki segit!
  • MarkBlade
    Pedig ezt tuti meg kapod.. számíthatsz rá.. sajnos ilyen az emberi értelem :(
  • Elk Hunt
    Mivel egyedül csinálom, így lassan megy a dolog. Bár van segítség scriptelésben, de így is lassú folyamat ez. Egy modul ami nwn1 hez készült cirka 50-80 MB és olyan 300 mapot tartalmaz. Ezzel szemben egy nwn2es modul ami most nálam olyan 60 mapot tartalmaz már 820 MB-nál tart. Remélem sikerült érzékeltettni a különbséget, ahhoz hogy ez szabad szerverként üzemelhessen, kell egy bika erős gép amin csak ez fut. Nem tudom melyik szolgáltató tud ilyet adni és legfőképp mennyiért. És itt a kövekező dolog: bár csinálom, az fix hogy én nem fogok egyedül bérelni havi mondjuk 20000 Ft-ért egy szervert, azért annyira nem keresek jól, meg ha lenne pénzem erre, akkor is másra költeném. Megoldást jelenthet erre az, hogy el legyen osztva a költség a playákra, ami olyan 20-30 ember esetén havi 500-1000 Ft lenne.
    Sajnos elb@szott gép igénye van ennek, ezt szerintem Chipi is alá tudja támasztani, mert Ő is elég régi motoros ebben.
    Szóval ha el is készül a szerver, kérdés marad hogy hol és milyen formában fog futni.
    Ami meg a fizetést illeti, amennyiben ez összejön, mindenki számára elérhetővé fogom tenni hogy mennyi folyt be és mennyi lett a kiadás. Mivel nem akarok olyan kis stílű szöveget hallani, hogy lenyulom ezt a pénzt. Ekkor nagyon morcos fogok lenni, ha valaki ilyet mond enyhén mellé fog nyulni, mivel nem ismer...
  • Nyugis
    mitőlfügg, hogy lessz-e? Gondolom nagy mértékben tőled.. aztán még? Tüntessünk? csináljunk peticiot? Hmm? :D
  • Elk Hunt
    Pedig magyarul írtam, igaz nem mondtam, hogy :"Srácok ide mindenki, itt az első magyar nwn2hez készült HCR2 PW modul!" :-)
    De még semmi se biztos...sajna
  • Nyugis
    nos, elolvastam, csak nem derült kiegyértelmüen, hogy : Nwn2-höz és magyar.. :D
  • Chipii
    Már többször emlegettem, de most se hagyom ki (nekem nagyon bejöttek), a tortured hearts I-II nagyon jól sikerült modulok NWN1-hez, hosszú hetekre szóló játékélményt nyújtanak azoknak, akik gondolkozni is szeretnek, és fordulatos, nonlineáris, interaktív cselekményre vágynak. Sajnos csak angolul készültek el, annak ellenére, hogy a készítőjük magyar:)
  • Elk Hunt
    Azt kell, hogy mondjam nem figyelsz. :-)lásd #5032...
    Biztosíthatlak nem koppintás :-) Már nagyjából készen van, de mindig van rajta mit csinálni. Sajnos nem publikus szerver lesz, mivel otthoni gépemen fog elősként futtni, a netem és a gépem korlátai végett max 3-4 ember tudja majd tesztelni.
  • Nyugis
    készül magyar modul a NWN2höz? ez szuper! az se baj ha koppintás, vagy bármi... :D
  • Elk Hunt
    Nos nwn1es magyar modul van, és van ami jelenleg is fut. Igaz 25 a max játékos szám, nem 100. De tudom ajánlani mindenkinek Hammervale nevű magyar modult. Ennyit a reklámról :-)
    Nwn2es magyar modul, meg készülget.
  • Nyugis
    nos, ez korrekt és lényegében lapos válasz! köszönöm szépen!
    Szerintem én majd akkor veszem meg eredetiben amikor már a kieggel együt adják: 2akciosan". Remélhetőleg addigra kijavitják a hibákat, és lesznek magyar szerverek mod(?)-ok, és az álltalad felvázolt stilusban lehet majd játszani. Tetszik, jónak hangzik és érdekesnek. Pl: ott van a lineage II, annak éppen az a gyönyörűsége amikor 100(!!!!) VALÓDI ember (vagy több...) (játékos), megindul egy várrohamra! na aaaaz még duuuva! :D
    Remélem, meg lessz ez a NWN2ben is, vagy valami hanonlo! ;-)
  • Larvin
    Erre mondja valaki, hogy nem lineáris a játékmenet! Pont ezért nem tetszett a single kampány. Tulajdonképpen a sztori adott és hiába szerepjáték azt kapsz ami van és nincs semmi beleszólásod. Ha véletlen kicsit mégis szertnél némi önálló gondolatot belevinni falba ütközöl, vagy bug-ba. Még szerencs ezutóbbiból nincs olyan sok, de mivel a játék kilövése elég macerás ezért sz a kevés is bosszantó. Ha nem költöttem volna rá annyi pénzt már rég kivágtam volna a kukába, de így még reméynkedek. Nem tudom miben, de reménykedek. Főleg azért mert egem elsősorban a multi érdekel. Ha azt rendbe teszik, akkor más probléma nem veszi el a kedvem.
  • MrStokes
    Tegnap sikerult belefutnom egy jo kis bug-ba.
    Legujabb patch van fent, es eredeti a jatek. Azt hittem menten megut a guta.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miutan visszatertem Jerro leanyzoval a Sunken Flagon fogadoba, megtamadjak a fogadot a gith-ek, es ot elviszik ugye. Na akkor en nem allitottam ossze azonnal partit es indultam utnak a leanyzo utan, hanem meg szoszoltem vmit a karimmal, majd ezt kovetoen elindultam kifele a fogadobol (gondoltam veszek ennek a nyominger ranger-nek par tegez nyilvesszot a varosban). Feljott ugye a party kepernyo, megadom kik jojjenek velem. Elkezdi tolteni a Docks teruletet, es feluton megall es nem mozdul. Es a jatek keremszepen ilyen allapotaban leledzett, egeszen addig, mig ki nem lottem Taskmanager vagy egy gepreset segitsegevel. Par fejvorosito proba utan, ugy dontottem, dogoljon meg a ranger, nem kap nyilvesszoket, aki otthonhagyja a "fegyveret" az megerdemli ha nem eli tul a kalandot. :D Na a lenyeg, hogy visszatoltve az allast (mar sokadszorra) es az azonnali indulast valasztva tovabbjutott a jatek a korabbi holtponton. Vicces, nemde ?!
  • MrStokes
    Hat, azert nem volt enyire rozsas a dolog sztem. Legalabb is a official campain, a szolo resz az nekem elegge egyhangunak, linearisnak hatott.

Sztem amiert erdemes lehet megvenni az a sok mod, amik kozott viszont vannak sokkal jobbak is mint a hivatalos kampany.
  • Elk Hunt
    Még csak béta modban készülő modulom fóruma
    http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=HoldpengeHCR2PWModul
    Itt még csak nagyon alap dolgok vannak, ahogy az időm és kedvem engedi fejleszgetem.
  • Elk Hunt
    Vannak szerverek, ahol valaki/valakik készítenek egy modult és azt futattják. Na már most erre lehet csatlakzoni ect, és indítasz egy karakatert. A játékosokra a DM-ek ügyelnek, ők a "rend fenntartó erők", hogy ne legyen anyázás, tápolás, hentelés, lootolás 1000-rel, vagy éppen más karakterek zaklatása ect. Sajnos ami megtörténhet, az meg is történik... Ezeknek a moduloknak saját szebályrendszere van, és ebbe le vannak fektetve az alapok: viselkedés, játék szabályok, megkötések stb. Erre azért van szükség, mert az "alapjáték" eléggé elrugaszkodott és vissza kell venni belőle. Ilyen szabály lehet pl. a kasztfelvételek megkötése, faj-kaszt megkötés (az előbb említett drow paladin tipikus esete), varázslat megkötések.
    Elsőre talán túl soknak látszanak ezek a korlátozások, de erre azért van szükség, mert akadnak olyan playák akik kihasználják ezeket az "előnyöket" mások rovására. Pl neked sem tetszene ha pl az orrod elől vinnék el azt a cuccot amiért megküzdöttél ect.
    Itt szerepjátszani kell, nem az egyszemélyes különítmények világa ez. Annál is inkább, mert olyan lények vannak, akiket valóban kihívás legyőzni. Ezért kell partyban menni (4 max 5 fős, ez a legjobb) mert csak így van esély. De azért így is becsúszik a hiba és akkor általában mindenki hal, méghozzá egyszerre és gyorsan
    És még ott van a leges legfontosabb: a mesék. Ez adja meg a modu világának életét ez teszi teljessé és különbözteti meg a pw modult a sima gépre másolhatós moduloktól.
    Aki már játszott így, az tudja miről beszélek. Nagyon jó "hangulat" szokott így kerekedni és ez hozza közel az embereket egymáshoz.
    Szerintem :-)
    Nos röviden ennyi, nem tudom hogy el tudtam-e mondani a lényeget, de annyira szétágazó, hogy szinte lehetetlen mindenre kitérni.
  • Nyugis
    ezt nem értem.. ha nem az alapjátékban akkor? mesélj! ;-)
  • Elk Hunt
    Hát ami a nagy partyt illeti, nem is az alapjátékban kell gondolkozni :-) Már jó ideje elérhetők külföldi serverek, (talán nemsokára magyar is) ahol viszont pont a party szemlélet a lényeg.
    Úgy gondolom, ha ez a lehetőség nem lenne a nwn-ban (mármint az Aurora toolset) akkor már régen elfelejtették volna ezt a játékot is.
  • csgj
    huhh... pedig nwn2-höz elengedhetetlen a patch
  • Csero90
    Nincs semmien pecsem :D de azért örülök h csak ez a baj :) kösz!
  • Chipii
    Ezt a bugot elvileg már egy elég régi patch-ben javították. Ha friss patch-ed van, akkor ezek szerint mégse...
  • zsirfecske
    kösz a válaszokat, csak érdekelt. sokra amúgy sem megy az ember a több xp-vel a level cap miatt, nem?

amúgy a nagy partikat azért nem bírom, mert túl könnyűvé teszik a játékot. egyszerre úgysem tudok irányítani mindenkit, ergo bizonyos részben a gép játszik helyettem...
  • Csero90
    Guardian = King of Shadows (ha vki csak így emlékezne rá)
  • Csero90
    Srácok segítsetek!

A Guardian ellen szeretnék felszerelkezni az 5 bálvány segítségével...3omnál már jártam (Gem Mine, Riverguard Keep, Temple of Seasons) van még ott 1 ének kapu amit nem tudok használni és van 1 bálvány szinte az orrom előtt amikor erre a pályaszakaszra érkezek de az csak azt írja ki h harc közbe nem használhatom...harc sehol sincs de bármit csinálok csak azt írja ki!
  • Nyugis
    köszönöm ezt a sok infot!! :D
    nos, letöltöttem, megnéztem de nekem a nwn2 után tul zavaros, és grafikája no meg az átláthatósága sem igazán nyerete el a teszésemet..
    szóval maradok a NWN2-nél az szép jó, tetszik! :D
  • Elk Hunt
    Hát ez nem egy hentelős Diablo, Dungeon Siege vagy éppen Titan Quest tipusú játék, bár sajnos a lehetőségeiben ez benne van, hogy így játsszák.
    Igaz, nem is a jól ismert papíros szerepjáték ez, bár nem igen hiszem, hogy ezt át lehetne ültetni bármely szgépes játékra.(sikerrel legalábbis).
    Tudom ajánlani a
    http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/welcome
    honlapot. Itt megismerheted a Forgotten Realms világát. Nagyon sok jó kis info van fent, vagy esetleg rákersehetsz különböző torrent oldalakon az eddig megjelent szabálykönyvekre, leírásokra ect. Nagy valószínűséggel találni fogsz.
    Emellett sajnos azt is meg kell jegyeznem, hogy a játék elég "korcsul" közelíti meg a Forgotten Realms-et, mivel pl. a drow karakterekkel bájcsevegnek a felszíni emberek, vagy éppen lehetőség van drow paladint is indítani... Ezt leszámítva (és a sok bugok) kezelhető játék :-)
  • virs lee
    Más. Nem hasonlítható össze a 2-vel. A grafikája ótvarosabb, de sokminden jobb benne.
  • Carmang
    Full RPG, mivel 100% a D&D világban, szabályrendszerben játszódik.
  • Carmang
    Ha szereted a jó történeteket, akkor feltétlen vedd meg, nem fogsz csalódni. Ha a grafikája is érdekel, akkor azt kell mondjam, hogy még mindig elfogadható szintű.
  • Hedgehunter #5017
    Johogy vedd meg nagyon jo az 1, plusz olcson meg tudod venni a kiegekkel egyutt....
  • Nyugis
    A következő a kérdésem:
    Én a NWN sorozatból rögtön a 2vel kezdtem.
    Érdemes megvenni az egyet ezek után? vagy siralmasan másnak fogom találni? nekem a kettő bejött. a karai menedzsment és minden. Megtalálom ezt az egyben is? most az első részt az összes kiaggel ujra kiadták DIAMOND verzióban.. Szóval kérlek segitsetek, hogy érdemes-e megvennem...??
  • bepe79
    Sziasztok NWN2 rajongok!

Lenne egy kerdesem: Az NWN2 az RPG-n belul inkabb a full RPG, vagy pedig valamelyest a hack `n` slash RPG fele is huz? Tehat van benne action RPG elem is? Tehat inkabb olyan Morrowind-Oblivion irany, vagy inkabb Sacred-Titan Quest irany? Vagy valahol feluton a ketto kozott?

Elore is koszi a valaszokat!

Udv: Bepe
  • OdassynCeriak
    NWN 2 be még nem néztem, viszont 1 ben kicsivel(azaz elhanyagolhatoan) több xp-t kapsz egyedül. Pl, néztem egy alapmobot, akiért a min XP-t kapom,(ez szint függö) mondjuk legyen 12, akkor ha 2-n mentek 11-t kapsz, ha meg hárman, akkor mondjuk 10-t, egy sárkányért meg 347 helyett kapsz 342-t kb, szval NWN 1 be nem nagyon számitott, lehet NWN 2-be már ez sincs.