7862
-
#5093 A kieg nem jelent meg, ha jól olvasgattam akkor valamikor őszre fogják kiadni. Ebben már elérhető lesz az epic szint (ami egyébként is benne van, csak le van szedve -igaz mondjuk lvl60ig lehetne fejlődni elméletileg).
Normális peccs nem is lesz egyhamar, valszeg 1.6X-körül már jó lesz. Most tartunk 1.06-környékén...
Szóval ha erre vársz, akkor kb 4-5év múlva tudsz is vele játszani... -
#5092 Én úgy emlékszem h amikor felrobbantak a hidak akkor a első híd elé tesz le és csak simán haza kell sétálni... -
steweee #5091 na, kieg megjelent már hozzá ? ha nem mikor fog ? és ez az első küldilemeze ?
ja, bocs, csak ritkán látogatom, és ezzel sem játszok addig, amíg normális peccs nincs hozzá -
ferenc30 #5090 sziasztok
kis segítség kéne
ott vagyok ahol felrobbantottuk a két hidat és vissza kéne menni a keresztút toronyba
nade a torony előtt ad be a földeken és nem tudok bemenni
ez lehet játékhiba?
segítsetek kérlek -
#5089 Dalakora rulez.. :) -
#5088 Nem néztem végig az összes külföldi szervert, mivel oda az angol kell(ene); de amin voltam, az a Grims2.
Nem volt rossz, csak kurv@ sokat creshelt...ezért is lett tele vele a bucim. Alapjában értelmes emberek voltak, de azért akadt kivétel.
Az angol az amit elfogadnak -türelmesek is voltak ebben-.
A nyári uborkaszezon a szerverek életében :-) nincs sok playa.
A hammervale még mindig fut (jegyzem meg halkan :-)
-
#5087 külföldit tudsz ajánlani ami jó? RPben gondolkodok főleg.
Amugy frankó hogy csinálsz modult kár hogy ilyen kilátástalan..eléggé be van dögölve az nwn2 társadalom szvsz.. idő remélhetőleg segit, jelen pillanatban szerintem még az a gáz hogy az embereknek nincs elég gépe hozzá..főleg nem hogy egy jóminőségűszervert futtassanak.
Nekem nwn1ben a dalakora kavics szerver jött be legjobban , de a hammervale is hangulatos volt.. lost dalesnek lehet nem adtam elég időt de nem jött be annyira. -
#5086 Fúdeszar a vége...nagyon összecsapták a végét...:( én azthittem h lehet még mászkálni legalább...:( -
#5085 nemtudom h hogyan de feljebb ment...de azt viszont nem értem h miért jó nekem az az óriási pók akit befogadtam... -
#5084 SRácok hogy lehet a Greycloak-ok Unit Strength-jét növelni? mert a legjobb páncéljuk/fegyverük van és ki vannak képezve amennyire csak lehet de azt nem tudom hogy mivel kéne feltornázni :( jah és a morált...ami a parasztokra és a kereskedőkre vonatkozik nah azt se tom h h kéne feljavítani...
-
#5083 thx! -
Chipii #5082 6 másodperc egy kör. A karakterlapodon látod, hogy milyen támadásai vannak a karakterednek, kezdetben egyet üt körönkén. Később, ahogy egyre nagyobb szintű leszel, kapsz új ütéseket, pl egy level 16os, egy fegyverrel harcoló harcosnak már 4 ütése lesz. Haste megint csak ad egy ütést, azzal már 5 ütésed lehet. Ez még nőhet, ha 2 fegyvered van, illetve egyes kaszt specialitások (monk), és bizonyos varázslatok adhatnak még plusz ütést. Ezek mind a kör 6 másodpercében hajtódnak végre. -
#5081 Azé mert körökre osztott a játék... -
#5080 Esetleg fejtsd ki kicsit bovebben. -
#5079 Miért van ez? -
OdassynCeriak #5078 Persze hogy nem a szintlépés a szerepjátszás lényege, de én nem is ezt mondtam, hanem erre válaszoltam:
"© Chipii ma 13:36 | privát | válasz erre | #5067
Bocs, de a szerepjátszásnak semmi köze nincs ahhoz, hogy mit választasz/választhatsz szintlépésnél. Sőt, szerepjátékhoz nem kell semmiféle szintlépés sem - ugyanis nem attól szerepjáték:)
Válasz 'csgj' üzenetére (#5063)" -
OdassynCeriak #5077 Ráadásul van a mozdulatlan varázslás, igaz hogy +1 varirekesz, de adott esetben megéri... -
#5076 Nekem csak 1 dolog bántja a szememet: a crit immun. Ezekszerint a deva se hatna rájuk pl... táp varázslat. -
Chipii #5075 Tudom, de azt csak wizard/sorci tudja, őket meg zavarja az 50% arcane spell failure, míg a papnak nem arcane spelljei vannak, ezért a stone body nem jelent neki efféle hátrányt. -
#5074 Jobban átgondoltam a paladin-presist spell kapcsolatot s bár megoldható lenne 4es spell level szinten is, de amilyen vazsikra hatna arra meg nem lenne nagy értelme, mert úgy is lesz 1-2 ami iteből lehet nyomni Xuse/day gyakorisággal. Ígyhát teljesen kilőttem (azaz teljesíthetetlen feltételekkel lehetne csak felvenni)
Egyébként a stone body mellett az iron body spell is krit immunt ad még. -
#5073 Ez teljesen így van.
Mikor még játszottam a nwn1-en (az a magyar modul még mindig fut!) ott nagyon jól megoldotta a builder ezt a dolgot. Aki táper módon játszott ( hogy mennyien is voltak...) nem kapott epic tokent. Azaz lvl20ig tudott menni a karival, és utána kész, vége volt.
A hangsúly a szerepjátékon van. Ki hogyan oldja meg a DM meséjében a feladatokat jellemétől függően stb.
Persze akad olyan playa is, aki "übertáp" és emellett nagyon jól nyomja az RP-t...ilyenkor van nehéz dolga a DM-nek, hogy hogyan is terelgesse megfelelő irányba az adott playa játékát.
Én nem vagyok híve a sok és sokszor értelmetlennek tünnő korlátozásnak, mint pl hogy nem lehet egy tulajdonság értéked se pl 10 alatt. A szerepjáték nem ezen múlik, hogy ki miként ossza el a tulajdonság vagy éppen képesség(skill) pontjait. De amit eloszt (skill) és használni is akarja, azt igenis játsza ki. Pl aki sok pontot rak provokációra az "ért" a kötözködéshez stb...
Nyilván mindenki übertáp karaktert akar csinálni, hogy kitünjön a többi playa közül. Érthető. De hogy ezt miként csinálja az már más kérdés. Vannak játéktechnikai szabályok, korlátozások amiket be kell tartani az adott szerveren és még ettől is lehet igen erős karaktert "építeni".
És itt van a legnagyobb eltérés a többi, előbb említett játékok és nwn között. -
Chipii #5072 "Része" a szintlépés a szerepjátéknak, de (szerintem) nagyságrendekkel lényegesebb, hogy miként viselkesz a karaktereddel, hogyan cselekszel, viszonyulsz a többi játékoshoz, npchez, miként oldod meg a felmerülő problémákat a karaktered jellemétől/hivatásától/beállítottságától függően.
Mindenesetre egy játék nem attól szerepjáték, hogy lehet benne szintet lépni, de közben csak nyomod a támadás gombot, és mész előre a pályán:) Továbbmegyek: ugyanazzal a játékkal lehet szerepjátékos módon, arcade módon, meg teljesen táper módon is játszani, ez a játékoson múlik.
#5071 - ez teljesen igy van, de ha ezeket a szempontokat szintlépéskor figyelembe veszed, akkor felteszem a játékban is követed ezeket az elveket, ha lehet, még jobban. -
OdassynCeriak #5071 De nagyon is köze van a szerepjátszásnak ahoz hogy a karaktert hogyan fejleszted, például miért lesz egy elfböl, vagy félelfböl nekromanta? amely fajok a természet legföbb csodáloi/védöi? Nah azt kitalálni, ténylegesen miért lett egy elfböl nekromanta, na az már szerepjáték! De az hogy te csak ugy szimplán fejleszted a karaktert ahogy a legjobbnak gondolod, és olyan képességeket választasz, amik ugyan erösebbé teszik, de az adott kaszt vagy faj soha nem használná a képességet, vagy csak speciális esetekben és ebbe nem gondolsz bele, akkor valoban nincs köze a szerepjátszáshoz... -
csgj #5070 persze, hogy az asztali szerepjáték a legjobb! Ezt nem is vitatom! Más a számítógépes rpg játék, ez nyílvánvaló... -
#5069 Ez egy régi vita az igazság az hogy a gothic,TES,NWN és a többi crpg is csak messziröl ugatja az igazi szerepjátékot.
A vita szerintem abbol van hogy sokan még életükben nem játszotak valamilyen asztali szerepjátékal igy aztán azt hiszik hogy ezek a crpg-ék a szerepjátékok,pedig nagyon nem igy van. -
csgj #5068 de része a szerepjátéknak -
Chipii #5067 Bocs, de a szerepjátszásnak semmi köze nincs ahhoz, hogy mit választasz/választhatsz szintlépésnél. Sőt, szerepjátékhoz nem kell semmiféle szintlépés sem - ugyanis nem attól szerepjáték:) -
#5066 Mindenkinek más dolog jön be, de az tény, hogy a nwn2-t nem lehet összehasonlítani teszem azt a gothiccal se. Igaz, nincs sok választási lehetőség benne.
Ezzel szemben az nwn2ben eléggé egyedivé lehet tenni a karaktert, nem beszélve a szervereken történő szerepjátszásról se, ami teljesen hiányzik a gothicból. -
#5065 Amúgy a karakterem mirt csak bizonyos időközönként üt? -
#5064 Az Oblivion a tényleg butított. -
csgj #5063 sorry, de a gothic valóban butított szerepjáték... ahogy az Oblivion is. Karakterfejlődésnél alig van vmi választható dolog... -
#5062 Honnan lehet letölteni az új patch-t? -
#5061 Hát ha a Gothic bútított szerepjáték, akkor Te még nem játszottál igazi játékkal... -
OdassynCeriak #5060 Tudom te nem erre mondtad, de az írányitás sztem közel se tökéletes. De nekem játszhato, és ez legyen a legnagyobb baj:P -
csgj #5059 de tök fölösleges, ez nem olyan game, mint a Gothic (ami butított szerepjáték)... Az irányítás úgy tökéletes egérrel, ahogy van. -
#5058 próbálgasd a camera beállításokat. asszem * a gyorsbillentyű a váltásra, de optionsban is lehet finomítani. mondjuk nekem új peccsel sem megy a driving camera-nál az, hogy forduljon a kari a kamera forgatásával... -
#5057 Csak felülnézetből lehet nézni a játékot, úgy nem lehet pl. mint a Gothic-ot ? -
#5056 Köszi, megvan :-)
Ujabb feladatok amivel lehet bajlódni.Ami viszont szimpmi, hogy a spells.2da-ban is lehet variálgatni :-) -
#5055 A multi működik törtverzióval is a szerverek nagyrészén. legujabb patch rá nyugodtan lehet rakni legujabb cracket.(telepités után autoupdate aztán crack ennyi)
Annyi kell hogy letiltjátok azt a pár szervert amit egy régebbi postomban irtam( keressetek rá itt a host szóra és biztos megtaláljátok)
és létrehoztok egy normális játék accountot..Nekem a megmaradt nwn1 essel is megy.
Ezután engem gond nélkül beengedett szinte mindenhova, ha valami hiba volt az általában hak hiány volt amit gyorsan lehet pótolni google segitségével..
egy szerver volt csak ami ugy inditott hogy 'you are banned' -
#5054 kérdés:
'damage reduction 30/adamantine' ugye azt jelenti, hogy 30 damage-t elnyelek minden adamantine-nél bénább fegyvertől? manual alapján ez, gondolom akkor itt ha bármilyen spéci fegyverrel megütnek ami nem adamantine-ből készült, érvényes. és mi van pl. unarmed fight ellen, hehe.