7862
  • Nyugis
    nos, az tény, hogy a NWN" optimalizálása hagy némi kivetni valót maga után. Viszont az is bisztos, hogy valami nem stimmel a gépeddel. ennek 1000oka lehet. mint ahogy távgyógyítás sem létezik, ugyan ugy távszerelés sem nagyon müködik. Tippeket adhatunk, hátha alapon, de ez nem potolja a fizikális jelenlétet amikor az ember konkrét hibakesersésbe kezd, és átnéz mindnet. de igy a végére van még egy tippem, amit lehet érdemes kipróbálnod, mégpedig azt, hogy az egyik haverodnak elkéred a VGA-kártyáját, és beteszed magadnak. aztán meglátod, hogy van-e különbség!
  • KH
    Sacred Fist leírása
  • mochee
    Beállítottam a lapozófájlnál az "egyéni méret"-et, kezdetit és a maximálist is 4096-ra téve, majd töredezettségmentesítettem, és ha nem képzelődöm akkor tényleg jobb lett.
    Azonban ha nagyon sok ember van a képen és a távolba is ellátni, akkor még mindig 30-40 FPS közötti számokat kapok, és a képernyő is "ugrik" párat ha forgolódom a kamerával. Ez még nem is lenne rossz, de előre félek mi lesz csatában varázslásnál, szal nem vagyok nyugodt.
    Mondjuk be van állítva jópár grafikai cucc (V-sync mondjuk nincs), és 1280x1024-ben tolom, de többet vártam ettől a konfigtól az az igazság.

Mindenesetre köszönöm a segítséget, azér azt még megkérdezném hogy ezt mennyire tartjátok reálisnak/normálisnak a gépemet tekintve, most már én parázom túl, vagy jobban kéne teljesítenie?
  • Carmang
    A Rendszertulajdonságok-nál tudod beállítani (jobbklikk a Sajátgépen, majd Tulajdonságok). A Speciális fülön van a Teljesítmény csoportban. Itt a Beállítások gombra kattintva elérhető megint csak a Speciális fülre kattintva. Ajánlott fixre állítani a fizikai memória 1,5 - 2 -szeresére. Utána csinálj a vinyón egy töredezettség mentesítést. Amúgy arra gyanakszom, hogy csak egy sima töredezettség mentesítés megoldja a problémád. A NWN2 nagyon érzékeny a lemezen levő szabad területre.
  • mochee
    A videokártya legfrissebb drivere van fenn, tegnap töltöttem le.
    A lapozófájl méretének mekkorának kell lenni és hol tudom állítani?
    (memtestet nem csináltam, de akkor fogok)
  • Nyugis
    nem javaslom a vitát. a NWN2 XP-re lett optimalizálva.
    driver frissitéssel hogy állsz? a memoria modulokat nézted? mennyi a lapozo fájl mérete?
  • mochee
    Hát szószerint mindent levettem a minimumra, 800x600, meg amit lehetett kikapcsoltam, és mégis ugyanolyan maradt. semmivel nem lett jobb.
    A kép nem remeg be, bár azt észrevettem, hogy akkor sem folyamatos a kép forgatása, ha az FPS szám magas (70-100). De amit a faluba csinál az borzalom. Nem tudok mire gondolni. Felteszek egy Vistát és kipróbálom azzal is.
  • Nyugis
    bewremeg a kép? van vaalmi "anomália"? bármi..
  • Chipii
    Elsőre azt mondom, kapcsold ki az árnyékokat (amúgy is feleslegesek szerintem, nem adnak semmit a látványhoz, csak az fpst viszik le nagyon) - természetesen ez nem ad választ arra, hogy mitől ennyire lassú nálad egy ilyen gépen, de legalább rendesen futni fog, amíg kiderül, hogy mi okozza.
  • csgj
    én sem értem őszintén szólva, mert ez egy elég bivaly gép... és a patch-ek már sokat javítanak :( :O Az én gépemen (celeron 2,8 ghz, 1 gb ram, 256 mb Spahhire 9600) is megy kb 20-->30 fps-el majdnem minden maxon :P Lehet, hogy ha kihasználja az sm 3.0-át (mert támogatja), akkor nagyobb lesz a gépigénye.. nemtom :(
  • mochee
    Amúgy meg 3d markban rendes pontszámokat kaptam, szal ezért sem értem a dolgot.
  • mochee
    Sziasztok!
    Feltettem a játékot, majd az összes patchet, majd gondoltam nekikezdek. Első szobában még nincs is gond, de amikor kiérek a faluba, akadozik. Forgatom a kamerát, és nagyon darabos az egész. Fraps programmal is néztem, hát huszonvalahány FPS-ig is lemegy.
    A gépem: 8800 GTS 320 MB, Intel Core 2 Quad 2,4 Ghz, és van még 2 Gb 800 Mhz-es RAM.

Javítsatok ki ha tévedek de ezzel a konfiggal szerintem egy döccenésnek nem szabadna lenni, úgy hogy még harcról szó sem esett.
    WinXP van fenn, lehet egy Vista alatt jobban "kihasználódna" mondjuk a 4 magos proci? Vagy mi lehet a gond? Lécci segítsen valaki, aki nálam jobban ért hozzá, mer erre a játékra vártam mióta megvan ez az új gépem, és most nem tudom élvezni egyelőre.
  • Nyugis
    és azt hol lehet, milyen cimszó laatt? annyi csak, hogy ez a macska" fajta ez azért van alapbol mert "isteni ivadék" a fajom. igy is tudokl majd másikat választani?
  • Carmang
    Szintlépésnél tudsz váltani a familiar-ok közt, válassz valamilyen Mephit-et, az az igazi segítő.
  • csgj
    "háziállat"... xD csak úgy van :P
  • Nyugis
    hmmm nekem volt /van egy "macskám" de minek?? nem varázsol az semmit csak jön utánam oszt jóvan..
  • Carmang
    Úgy értették, hogy közelharcra nem jó. A familiar varázsol.
  • Nyugis
    harcra ugyebár nem jok.. akkor mire jok?
    komolyan kérdezem, mert én még nem jöttem rá..
  • Chipii
    A karakterlapján a viselkedésnél kapcsold off-ra a puppet módot.

Más kérdés, hogy familiárissal nem nagyon ajánlott harcolni, ahhoz csöppet gyengék:)
  • csgj
    nemtom... kéne támadnia, szóval valszeg vmi hülye bug :/
  • [Jakuza]
    Nektek a familiaris attackol ?
    Hiaba probalkozom a parancs kiadasaval is, nem csinal semmit.
    Csak all bamban es nez ki a fejebol. Nem varazsol, nem attackol se parancsra, se AIbol.
    Valaki esetleg tud valami megoldast erre ? (Amugy egy Spider es Sorcerer vagyok.)
  • csgj
    thx
  • KH
    Arcane Scholar of Candlekeep presztízsosztály leírása
  • csgj
    nemtom, de valszeg crackelésre jó mindkettő, csak más verzióhoz... De jó lenne, ha a többi warez problémát magad oldanád meg. Ha nagyon nem tudsz mit csinálni, akkor privátozz nekem :D
  • teddymac
    an egy ilyenem 2 exe van benne, mire jó ?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Neverwinter.Nights.2.Update.1.06.973-ViTALiTY

• teddymac
    Nem tudom azt irja az oldalt nem lehet megnyitni :(
  • Nyugis
    ezt szedd le:
    Neverwinter Nights 2 v1.04 [MULTI4] No-DVD/Fixed Image
  • teddymac
    ES itt melyiket kell leszedni ? :)
  • csgj
    Tessék
  • teddymac
    Valaki adna egy linket mini image file-hoz :) ,thx
  • KH
    Invisible blade presztízs osztály leírása
  • Thanatos
    nem buktál még meg egy rpg miatt se, heh, még nem is éltél akkor igazán... :DDDD bár jobban átgondolva iylemsi miatt énse buktam még meg soha :D ált csak azért siekrült mert magasrol leszartma az egészet :P
  • csgj
    nem vagyok hülye, nem fogok én végig játszani, ha kijön a kieg :D Eddig is normálisan beosztottam az időmet, és tanultam, ahogy tudtam...
  • Nyugis
    Az a személyes tapasztalatom, hogy az egyetem/fősikola elvégzése után, amiben nem kevés időt nergiát lemondást (kár volt) fektett az ember nos, utánna tárt karokkal Várják!!! a mekkdodoban... Szóval küzdj, mert megéri!! nos de nem akarok itt továb offolni..
  • Thanatos
    az ilyen nagy nehezen feláldozásos modszerrel lehet összehozni az akkora bukásokat amitől csak ugy zeng a határ, leglaábbis felsőoktatásban tutira ... :DDDD
  • Nyugis
    nos, végtelenül egyszerü! :D az NWN2 után csak ugy végigszalad rajta az emebr.. nincs tulbonolitva, egy kellemes limonádé! :D
    nos a kieg engem is izgat, bár majd főleg akkor ha meglessz magyarítva! :D
  • csgj
    én nem próbáltam ki... őszintén szólva nemtom miért nem :P A kieg pedig tényleg okt 9-én jön ki, ha nem írták el :D Alig bírom már kivárni azt az 1 hónapot :) Mondjuk nekem most végig itt lesz a sok tanulás, de majd csak szorítok neki elég időt :D Talán feláldozom érte "nagy nehezen" a tanulási időm kicsi részét is :P
  • Nyugis
    október 9én jön a kieg? ez szuper!most a jade empire-t toltqam végig, az is tetszett, igaz lényegesen egyszerübb változata.. ;)
  • cain
    na megoldottam. fogtam egy régebbi állást, és visszatöltöttem.
    kiderült, hogy egy párbeszéd nem indult el, ezért nem engedte elhagyni a zónát.
  • csgj
    Sztem a Character Mode nagyon jó húzás, úgy is lehet majd irányítani a gamet, mint pl a WOW-ot (na mondjuk én általában point&click párti vok). Meg elvileg a kieg gépigénye csökkenni fog, és talán az új patch-el az alap game is követi majd ebben :)