7862
  • böröczk
    én a karaktergenerálásnál szépen végigböngésztem az összes lehetőséget, úgy döntöttem végül druidánál, szívesen kipróbáltam volna kezdésként a wizardot is, csak az elején nagyon gyenge még, úgyhogy azt félretettem : D
    elf vagy ember, mindegy melyikből csinálok druidát vagy wizardot?
    aztán a cleric, paladin vagy ranger a jobb választás?
    Mondjuk én nagyon szemezek a warlock-kal is, csak nem tudom, mennyire lehet belőle jó karaktert faragni..
  • csgj
    :D Lol már, ki az aki ilyen karit képes alkotni? :D
  • takysoft
    "itt nincs olya nhogy rossz döntés"

háááttt azért egy Fél-Ork Varázsló "-2"-es Intelligence-el határeset, nem?
  • Nyugis
    az a a lényeg, hogy itt nincs olya nhogy rossz döntés!
    én pl a varikat szeretem. hol ilyet hol olyat kreálok. mindegyiknek megvan a maga előnye. ezt a játékot nagggyon jol megírták, mindegyiknek magvan a maga erőssége és a gyengéje. hihetetlen játékélményt nyujt! és ha neked a druida jött be, akkor az a jó választás! semmivel sem jobb vagy rosszabb a többi karinál. egyszerüen MÁS. és iolyan lessz amilyenné teszed..
  • böröczk
    ne csináld : D tudom, mi a recommended, de én az ilyenekre sosem szívesen adok : P, inkább a tapasztalataitokra..
    Szóval Ti harcost ajánlotok.. én tegnap kreáltam egy druidát, aztán azzal próbálgattam a játékot, csak nem tudtam, jól döntöttem-e a karaktergenerálásnál : )
    A linket pedig köszönöm, olvasgatom : )
  • Nyugis
    csatlakozva az előttem szólóhoz, éppen az a gyönyörű az NWN2ben hogy aránylag nagy szabadságot biztosít. amennyiben még több háttérinformációra van szükséged tudom neked ajánlani az alábbi linket! összeszedett, átgondolt, alapos, és HITELES!!

tessék a link: RPGVAULT.hu
  • takysoft
    Van alul egy gomd. Az a neve, hogy "Ajánlott". (már ha magyarítva van a játék)
    Kezdőnek amúgy valami harcos-félét tudok ajánlani.
    Ember alapvetőem mindenre jó, de harcosra meggondolhatod esetleg a törpét is.
    Elf se rossz, az is mindenfélét tud, bár különösen jó Vándornak(íjász) vándor kap egy állati társat is, ami megint külön jó.

Ha szeretnéd, akkor a skill-pontokat a játék automatukusan elosztja(vannak különféle sémák, de ha akarod, akkor magad is eloszthatod már generáláskor is)

az NWN előnye épp a kötetlenség. Semmi se tilos:D élvezd ki!
  • böröczk
    Üdv mindenkinek, biztosan már régen találkoztatok ilyennel, esetleg soha, de én speciel most kezdtem el a játékot, és szívszélütést kaptam a karaktergenerálásnál, annyi mindent kellett beállítanom : D
    Azt már mindenesetre sikerült eldöntenem, hogy elf vagy human leszek, egyértelműen az egyik féle jó oldalán (chaotic, neutral, lawful)
    Viszont, hogy miylen class-t válasszak rejtély.
    Számomra alternatívaként szolgálhatnak az eddigi olvasataim alapján: wizard, cleric, druida, paladin, warlock..
    nos ezek még szimpatikusak, talán még a Rouge is, csak azt még így az elején túl nagy kihívásnak gondolom : D és fogalmam sincs, melyik fajt melyik class-szal, stb kombináljam..
    Esetleg , ha ellátnátok némi tanáccsal, azt megköszönném, személyes tapasztalatok, miegyéb : )
  • Nyugis
    nincs jelentősége.. ;-))) pusztán azért kell hogy a polcomon abbol az 5 eredetiből egyértelmüen kitünjön hogy az egyik a NWN2!
  • takysoft
    ha már úgyis "csalunk", akkor a collector's-os covert szedd ám le:D
  • Nyugis
    igen Én is onanna szedtem le! köszke az infot!!
  • takysoft
    CdCovers-en van pár szép darab.
  • Legend Killer
    Ez igaz.
    Nem kell privát, nyugi.
  • Elk Hunt
    Nekem megvan mindkettő eredetiben. Ha kell bescannelem. Maj'szójjá ha kell :-)
  • csgj
    Mégis mikor szóltalak le? Csak írtam, hogy fejezzük be... Gondolom te sem akarsz off topicot. És ne nagyságozzál légy szíves, mert sohasem vártam el ilyesmit. A továbbiakat meg esetleg privátban folytassuk....

Nyugis: Én nem találtam borítót :( De akinek esetleg megvan eredetiben, és van szkennere, az betudná szkennelni neked.... ha ismersz ilyet :S
  • Legend Killer
    És el is kúrtam a hsz-t szépen, de most meg láccik a csetbox kép, tehát valszeg csak a munkahelyi szar gép miatt baszkurálódott az egész.
    Leírom normálisan az előző hsz-t:

"Annyi, h írni merészeltem, miután a nagyságos csgj úr befejezte az off témát itt veled és ez nem teccik, h ennyié leszól."
  • Legend Killer
    Annyi, h írni merészeltem, miután a nagyságos csgj úr befejezte az off témát itt veled és ez nem teccik, h ennyié leszól.
    Mellesleg most télleg kurva szar a csetbox, me írok és full fehéér minden lol és csak, akko látom a szöveget, ha kijelölöm, loool.
    Minap meg még ott volt a kép a csetboxban és lehetett látni a szöveget.
    Ehh, ne baszd el a topikot csgj.a nagyságos csgj úr bezárat
  • Nyugis
    Arrol kinek van infoja hogy a z aélapjáték boritoját honna tudom letölteni? az enyém sajnos tönkrement.. :(
  • takysoft
    most neked tényeg mi bajod van?
  • Legend Killer
    mosmeg engem csesztecc, me írni mertem?
    kurvajóbasszameg
  • csgj
    Mondtam már, hogy ha nagyon kéne, változtatnék rajta... Nem felesleges a pofázás. De ezt most fejezzük be!
  • Legend Killer
    És nem szóltál be.
    Piece.
    Csak mondtam, h ő birizgálja a topikot és ő dönti el, h mi lesz, a pofázás felesleges.
    Bár kitudja.
  • Legend Killer
    telesen... majdnem olyan, mint a tejesen, vagyis tejes ember.... jó hagyjuk, csak hülyülök, nem olyan, tom, nem szóltam.
  • takysoft
    telesen igazad van:D
  • csgj
    Én is küldtem neked privátot, hogy ne itt folytassuk ezt az offtopic vitát...
  • takysoft
    Pár szó a kritikáról.
    Kritikát 3 félét lehet kapni. Pozitív kritika, negatív kritika, és "ócsároló" alaptalan krtika.
    A pozitív kritkát mindenki örömmel fogadja, az ócsroló kritkát senki sem szereti. A kérdés az, hogy az "őszine" negatív kritikt hogy fogadja az ember.

Persze kritikusnak lenni sem egyszerű. Vigyzz, hogy legalább annyi pozitív kritikás is ajd életedben, mitn ahány negatívat. Ha nincs mire, akkor keress. De a ló másik oldalára sem szabad átesni. Légy őszinte, mert olyan ember véleményére senki sem ad, aki csak dícsérni tud.

Őszinte negatív kritikát indolokni illik. (de nem kötelező. nem kell séfnek lenni, ogy eldönthessem finom-e az étel).

Konkrétan a topicról. Az "ocsmány" szó miatt elnézést kérek, kicsit erős volt. De a többit tartom. Ez esing-kérdés, és mint olyan, nem egzakt tudomány. Valakinek ez tetszik, valakinek az. Az előző chatboxkép használhatatlan volt, ez már csak ronda(szerintem). A háttérkép túl erős(színösszeálításban) és nagyon nem illik a bannerhez.

Lehet, hogy az én szépérzékem sérült meg valahol (már ha a többieknek ez tetszik), de szerintem rettenetes. A banner ok, de nem ehhez a háttrképhez. Sosem nyertem rajzversenyt, sől majdnem megbuktam, a saját weblapomat is alig bírtam nézhetőre megcsinálni, így nincs konkrét alapom bíráskodni, de nekem nem tetszik, és ezt leírtam, hisz te kérdezted. Próbáltam rájönni mi nem tetzsik rajta, és adtam pár tippet is.

Legend Killer:
    "hiába "pofáztok" takysoft, csgj úccse változtatja meg"

na most... neked meg mit szóltam be? nem vágom...

csgj: neked még priviben is írok valamit.
  • csgj
    Hát ha nagyon sok rossz vélemény jönne, valszeg kénytelen lennék megváltoztatni a topicot... Nekem túl egyszerű a topic volt hagyományos SG-módon :) Fehér chatbox-al, fehér háttérrel, egyszerű bannerképpel... És véglis már rajtam kívül még 2 embernek tetszik eddig, úgyhogy tényleg marad egyelőre. Amúgy nem vagyok ám (nagyon :D) mérges Taky-ra, csak nem igazán tudom megérteni.
  • Legend Killer
    Ocsmáááááány?????
    Sztem kurva jó! :P
    Csetboksszal(direkt írtam el, poéból) sztem semmi baj, faszán elüt a fehér szöveg a feketétől és ászul lehet látni!

Nice work csgj pal!

A másik: sztem hiába "pofáztok" takysoft, csgj úccse változtatja meg a topikot.
    V nemtom :S.
    Mind1, nekem teccik és kész.
  • csgj
    Köszönöm :)
  • Carmang
    Jó a háttér, a csetbox is elfogadhataó, banner is jó.
  • csgj
    Oké, már értem mire gondolt Merlin :P És nem hinném, hogy a szépérzékem megsérült volna, különben nem indulhatnék a sok rajzpályázaton, mert ocsmányak lennének a rajzaim. Habár neked biztos nem tetszenének. A topic marad így, éppen eleget szenvdedtem vele. Azt még hozzáteszem, hogy az arcok a bannerban eredetileg normálisan néznek ki... csak az animálás teszi tönkre őket.

Na, és akkor más téma:
    Bekapcsoltam ATI Catalyst-ben az anizotróp élességet maximumra (16x), és bizony meg is látszik a játékon (és nem lett lassabb). A szürke arc dolog is asszem megoldódott, ugyanis most már csak akkor lesznek szürkések, ha fény változás van... azaz sötét van. És akkor is sokkal normálisabban néz ki.
  • takysoft
    Kedves Csgj.
    Azt belátom, hogy technikailag biztos tök szupi megoldásokkal láttál el minket, és a kreativitásoddal sincs probláma, de a szépérzéke valahol nagyon megsérülhetett gyermekkorodban.

"A Képzelet számomra a legfontosabb..."
    Ne csak képzelj... láss! Vess egy pillantást erre az... izére:D
    Reggel alig taudtam ide üzenentet írni, mert nem találtam a chatboxot:D

Esetleg próbálj meg kevésbé képekkel dolgozni. Egy kisebb mintának vagy színnek is szép eredménye lehet:D (minta: olyan kép, ami önmagában folytatódik)

A banner egész jó lett, bár furcsak nekem, miért lett iylen fehér-fekete-fehér. Meg a zöld feliratok se nyerék el a tetszésem. Meg a belikelt arcképek felbontása szinte a bullával egynelő. Nem tudom, mit lehet gif-en megoldani, de ez nem valami szép. (a kiegészítőben csak 5 csatlós van. (Varázslónő, papnő, az "emo fickó", Okku a medve, meg One of Many(a gonosz csatlós, akkor kaphatod meg, ha Okkut kinyírtad) a fehér és a fehete között lehetne átmenet. Bár ilyen... ocsmány topicban úgye látszik.

Szerintem kellene:
    -normális háttérkép. (Valami tompább, nem iyen rikítóan éles.)
    -szedd ki a képet a chatboxból.

Háttérnek valami fehérhez közelit ajánlok, mert maga a fórum színe is fehér(ne gonolom ezt is át lehet dolgozni monjuk).

Ismétlem, nem kell felkapni a vizet, ez csak az én véleményem.
  • csgj
    Amúgy kész a mozgó banner. Tulajdonképpen csak a kieg megjelenése miatt kellett új. És mivel más szereplővel még nem találkoztam a kiegben, ezért kénytelen voltam berakni az emo fickót :D
  • csgj
    De miért rettenetes? Én simán látom a fehér betűket a sötét szövegládában... :O
  • Nyugis
    ponotosan igy látom én is!
  • takysoft
    nem, a háttérképpel még én is ki vagyok békülve, de ez a chatboxos olog, ez rettenetes.
  • Nyugis
    csatlakozom! teljesen szükségtelen .. a háttérképet lehet variálni nekem ugy is le van tiltva a firefoxban az összes ilyen vacak. de ez a chetboxos dolog nem a legelőnyösebb megoldás.. persze ha a töbségnek ez kell...
  • Legend Killer
    Jó lett!
  • csgj
    Sztem ez a mostani egyáltalán nem gázos. De lehet, hogy csak nekem van sasszemem, mert én látom azt a különbséget. Mozgó banner most nincs, mert az vhogy nem akar úgy összejönni, hogy szép legyen. Lehet, hogy ronda a topic, de már eléggé kifárasztott most reggel a szerkesztgetése. Úgyhogy marad így.... egyelőre. Mehetek suliba :S
  • takysoft
    Könyörgöm... 10 percig kell nézni, hova tudom írni a szöveget, mert nem tudom megkülönböztetni a chatboxot bannertől...
    Ámde ne az én vélemyénemen múljon, csak egy vízcsepp vagyok a tengerben..