7862
  • [HUN]Crassus
    hmmm ellindúlt a slave rekkes vinyóról......
  • Carmang
    Biztosan kell neki install. Ennek semmi köze a rendszervinyóhoz. A telepítő egy csomó dolgot pakol a registry-be a játékról, amit egy sima másolással nem tudsz átvinni.
  • [HUN]Crassus
    próbálta már vki rendszervinyóról másik rendzservinyóra átmásolni a NWN2-t??? működik?? vagy kell neki full install??
  • takysoft
    ellenben minden oldal minőségi papír, és csupa szép színes kép van benne:D
  • takysoft
    megértelek, elég drága.
  • csgj
    Nincs egy D&D szerepjáték könyvem se, mert alig találni errefelé... és amikor láttam a pláza könyvesboltjában, akkor is 7000 Ft volt. Annyiért nem megy :D
  • takysoft
    láttál már dnd szabálykönyvet? még a player szabálykönyv se egy 10 perces olvasmány, de a GM szamálykönyv igazi ereklye. Hatalmas nyomtatott könyv, ami alig fér el a polcon, de elolvasni? nagyobb, mint a szent biblia:D

Egyszer beszerzek egyet. olyan jól néz ki:D
  • csgj
    :D Hát, ez a D&D...
  • takysoft
    ez persze az egyszerű változat, itt még hozzá jönnek a módosítók, a criticalok kiszámítása, az elenfél immunításai, meg még kismillió dolog. annyira bonyolult, hogy papíron már nem is szívesen számolgatnám:D
  • Carmang
    Azt, hogy eltalálod-e az ellenséget azt a gép "dobja ki" neked a következő módon:

-A gép dob neked egy 20 oldalú kockával (azaz ad egy véletlenszámot 1 és 20 között). Ehhez hozzáadja a fegyveren található bónuszt, plusz a rajtad levő buffokból eredő bónuszt (meg levonást a debuffokból). Kapsz egy összeget, ez lesz az Attack Roll-od (ha angolul nyomod).

-Az ellenfélnek van egy bizonyos védelmű páncélja. Ehhez hozzáadja a rajta levő buffokból, Feat-ekből, egyebekből eredő bónuszokat (vagy levonást a debuffokból), ez lesz a (teljes) Armor Class-ja.

-Ha a te Attack Roll-od nagyobb, mint az ellenfél Armor Class-ja, akkor eltaláltad, következik a Damage Roll - vagyis hogy mennyit sebzel rajta valójában.

Ez minden egyes ütéskor lejátszódik (az ellenfélnek is, ő ugye a te Armor Class-od ellen dob)
    Amint érzékeled az 1-20 véletlenszámtól függ az egész találat, szóval simán előfordulhat, hogy sorozatosan nem találsz be, csak mert "pechesen dob" a gép.

Van még egy kivételes eset: ha rögtön az elején húszast "dobsz", akkor az automatikusan találatot jelent, tehát nem kell tovább az Attack Roll-lal bíbelődni, lehet a sebzést számolni.

ömm... remélem érthetően írtam le :)
  • sir Hunnish
    Illetve, hogyha van, akkor hol érhető el?
  • sir Hunnish
    Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni, hogy tud-e vki frissebb magyarosított verziót a 2007. 12. 22.-nél, illetve, hogy a kiegészítéshez létezik-e magyarosítás.
  • böröczk
    pont ezt akartam én is írni, illetve írtam is : D egyébként , ha jól emlékszem, Dungeon Siege-ben is diablos kattintgatós rendszer van, illetve folyamatos gyilkolászás : D
    Neverwinterben a pusztító varázslatokat is ilyen hosszabb időközönként lehet ismételni? Mondjuk az már logikusabb... De nehogymár ne tudjon egy harcos kétszer egymás után odacsapni a rosszfiúknak : D
  • böröczk
    hogy érted? mondjuk biztos az a gond, hogy még nem szoktam hozzá, illetve nem vagyok "tapasztalt", szóval még azért sok a tanulni való.. diablo2-ős harcrendszerhez vagyok én ám hozzászokva : D Na meg az Oblivion..
    Viszont Neverwinter nagyon emlékeztet engem a Witcherhez, illetve a Witcher az, ami nagyon Neverwinter koppintás gyanús : P
  • Carmang
    Az ellenségnek is annyit kell várni, de gyorsíthatod magad Haste varázslattal, vagy különböző átváltoztató varázslatokkal.
    Végül is ez nem Diablo :)
  • csgj
    Hát még mindig jobb, mint a szinte azonos szerkezetű kotor2-ben... :) Nekem speciel tetszik ez a harcrendszer, mert faxán ki lehet osztani a parancsokat.
  • böröczk
    áhh, viszotn az itt is nagyon idegesít, hogy nem lehet folyamatosan harcolni... mindig várni kell két kardcsapás között : D
  • sir Hunnish
    Köszönöm szépen. Közben haladtam 1 keveset, most már benn vagyok a fő baromarcú labirintusában. Ez nagy segítség volt, sajnos eddig e nélkül csináltam. :)
  • Nyugis
    harcos pap.. :DD ja ja olyan van! ;-)
  • Carmang
    Na most viszont felizgattad a fantáziám :)
    Elindítottam és megnéztem a játékban: Cleric van, Priest nincs. Egy olyan Prestige Class van, hogy Warpriest.
  • Carmang
    Tudtommal cleric-nek nevezi a játék azt a class-t amire gondolunk, és priest nincs a játékban. Bár ugye mind a két szó egyazon "foglakozású" személyt jelöli (asszem magyarul szinoníma szavaknak hívják az ilyet, bár nem voltam nyelvtanból jó... :)
  • Carmang
    A kardot rakd ki a hátizsákból a gyorsbillentyűkre a gyorsabb elérés végett. Ha rákattintasz a gyorsbillentyűre, akkor egy kis menü jelenik meg amiből kiválaszthatod, hogy melyik tulajdonságát akarod használni. A kard a kezedben kell legyen, csak akkor működik.
    Úgy látom neked magyar verziód van, én viszont angolul tolom, szóval nem írom le a kard tulajdonságainak nevét, csak hogy mit csinál, próbáld ki őket:
    #1 az egyik, amikor a kard szétrepül darabjaira, és a darabok körülötted köröznek mint egy forgószél. Ez akkor jó ha sok ellenség van körülötted, mert mindegyiket sebzi.
    #2 egy másik amikor egyetlen ellenfelet ki kell jelölnöd, azt "megtámadják" a darabkák, iszonyú pusztítást végezve benne. Ez egyedül levő, extrém erős ellenfelek ellen ajánlott.
    #3 ezt a két tulajdonságot max. 3-szor használhatod, utána a kard "lemerül". Ennek a visszatöltésére van a következő tulajdonság. Nyugodt helyen kell lenned, mint ha pihennél (de nem pihen az egész csapat), és ekkor, ezzel a meditációval újra feltöltöd a kardod, és újra használható az első két tulajdonság.
    #4 van még egy visszahívó tulajdonsága a kardnak, hogy ha valamiért meg akarod szakítani az első kettő működést idő előtt (így is csak rövöd ideig működnek) akkor ezzel újra összeáll a kard. Nem sok értelmét látom.
  • takysoft
    most akor én keverek valamit:D
    van külön cleric meg priest?
  • Carmang
    Amíg nem olvasod fel a nevét addig visszagyúgyul, ha felére lemegy az életereje. Szóval amint lezúztad a többi ellent, kezdd el felolvasni a nevét. Ekkor ugye Jerro kiesik a harcból de egy martalóc ellen a többiek bőven elegek. Amint elkántálta sikeresen a nevet, onnantól nem gyógyul fel a martalóc és ki lehet a szokásos módon nyírni.
  • sir Hunnish
    Amúgy akkor van amikor leverik a törpét, igen.
  • sir Hunnish
    Szia!
    Na azt nem tudom, hogyan kell használni a kard adta lehetőségeket. Amúgy már senki sincs az árny martalócon kívül. Feltétlenül le kell verni totál 0-ra vagy közben is fel lehet olvastatni a nevét?
  • Carmang
    Verd le előbb a többi ellenfelet, utána mehet mindenki a martalóc ellen. A harmadik az akkor van amikor a törpe csókát megöli? Akkor már megvan a silver sword-öd, annak a Shard Barrier fícsörével apríthatsz egyszerre sok mindenkit, ha sokan vannak körülötted. Utána Jerro hátizsákjában jobb klikk a neveket tartalmazó tekercsen (vagy ki is rakhatod gyorsbillentyűre alulra). A kurzor átváltozik, kijelölöd a martalócot, mint a tekercs "célpontját", és Jerro elkezdi kántálni a nevet. Fontos, hogy a fő kariddal ekkor ne adj ki semmilyen parancsot a társaidnak, mert Jerro azt fogja végrehajtani, a kántálást pedig megszakítja.
    A legjobb, ha a kántálás alatt folyamatosan Jerro az aktív karaktered, legalább látod mi történik (semmit ne csinálj, csak nézd az akciót), a többiek meg hadd "dolgozzanak" a martalóccal.
  • sir Hunnish
    Sziasztok!
    Sajnos egy hétig nem tudtam játszani, így még mindig a 3. árny martalóccal bíbelődöm. Mondjuk egy kicsit már kezd unalmassá válni. Legalább azt már elértem, hogy az árny martalóc maradt egyedül úgy, hogy közben sikerült pihentetnem a srácokat, de ennek ellenére még nem akarja az igazságot. Már vagy háromszor totálba leverték és Ammon Jerroval hiába próbálom olvastatni az igaz nevét, csak nem akar megdögleni. Hátha akad vkinek vmi jó kis megoldása, azt örömmel fogadnám.
  • böröczk
    nem-nem, én bizony nénivel megyek : D szóval végül kreáltam egy feral druidát (wood elf) neutral beállítottságút, plusz egy cleric moon elfet, először elkezdem az egyikkel, aztán majd kipróbálom a másikkal is, de még mindig nagy csábítást érzek egy warlock-ra : D
    Én úgy láttam Prestige Class-oknál , hogy jópárnál szerepel a druida, lehet, hogy rosszul?
  • csgj
    Pontosan... én is rá gondoltam Taky.
  • Carmang
    Mondjuk egy hátránya van a druidának (illetve nem tudom mennyire lesz hátrány, még nem vagyok olyan magas szintű), hogy nincs hozzá passzoló Prestige Class.
    Még ajánlom hozzá Aligment-nek a sima Neutral-t, mert ha mindkét oldalon (Good/Evil, Lawful/Chaotic) eltérsz a viselkedésseddel, akkor nem fejlődhetsz tovább druidaként.
  • Carmang
    A Githzerai csaj.
  • Carmang
    Jó dolog a druida szerintem elsőre, mer haros és varázsló is egyben. Főleg a területre ható varázslatai ütnek nagyon. A Wisdomot kell fejleszteni hozzá, hogy minél több varázslatot tudjon tanulni, és kicsit a Strength-et, hogy harcban is tudjon "alkotni".
    Faj tekintetében elsődlegesen (Wood) Elf (mert hát ugya az ismert Tolkien-i világ szerint is ez a logikus) esetleg ember, fél-elf..
    Bár jópofa volt az első részben a Neverwinter Erdőben a fél-ork harcos druida a tigris társával :)
  • Nyugis
    lehet khmm romantikázni azzal a druidal mufal? :DD gondolom olyan befolyás kell hozzá, hogy ha csak felé mozdul az egér mutatója rögtön dobja magát hanyat mi? ;-)
  • takysoft
    "cleric viszont csak jóval később"

hmmm.. mikor is? mert én clericre nem emlékszem.
    illetve... a kiegészítőben van cleric, de azt hittem alapjátékról beszélünk. abban ki cleric?
  • csgj
    Hát, druida társ hamar lesz a játékban, cleric viszont csak jóval később. Ilyen szempontból én a cleric-et választanám. És ha férfival mész, és romantikázni is akarsz, az csak a druida társsal lehetséges. Magyarán jobb ha az a druida folyamatosan veled van (le lehet adni, cserélni társakat... sőt kell is, mert a végére jó sokan lesztek). És 2 druida egy csapatban felesleges.
  • [HUN]Crassus
    Wizard FTW!:P:) Igaz kezdoknek nem ez igazi valasztas...,de 2.végigjátszásra mindenképp megéri...
  • böröczk
    druidánál tetszik, hogy pl viharrá "változhat" : D valamint állattá, és rögtön állat társasággal kezd..
  • böröczk
    na mostmár csak azt kell eldöntenem, cleric-kel vagy druidával menjek : )
  • csgj
    Mindegy, de a druida olyan elfes kaszt :) Vhogy az elfek passzolnak hozzá sztem. A cleric amúgy nagyon jó, én legkönnyebben cleric-el vittem végig az alapjátékot. Rengeteg varázslata van, jó gyógyító és egész jól harcol.