7862
  • [HUN]Crassus
    nem nekromanta a kari hanem general...én nemszeretek szelektálni a varázslatok közt ezért az összes ad és d:P d end d karim general wizard és bűbáj/nekromancia fókuszos:P
  • csgj
    Úgy, hogy a wizard lehet lawful good :)
  • Carmang
    Fájintos :)
    Mondjuk azt nem vágom, hogy ha nekromanciára gyúrtál, akkor hogy-hogy Lawful Good vagy :)
  • [HUN]Crassus
    akkora nub vagyok nemtudom regelt loginomat:P de a poén az,hogy a jelszóra sem emlékszem:) így kimarad a multi amíg a support nem segít:P:)
  • Elk Hunt
    Persze hogy van.
    1. Gép - > Multiplayer game -> New Game -> New Campaign
    2. Gép -> Multiplayer game -> Join lan game(ha 1 hálón van a 2 gép) / direct connect (az 1. gép IP címe)

Nem árt a tűzfalon engedélyezni a portot asszem 5121.
  • Nyugis
    létezik olyan, hogy ha két embernek eredetije van akkor LAN-ba EGGYÜT nyomják végig a játékot? magyarán patizva? van erre lehetőség? és ha igen akkor hogy kell??
  • Elk Hunt
    Hát tudod ezzel az a legnagyobb bajom, hogy iszonyú táp holmikat ad a modul, így igazán nincs izgalom abban, hogy végig viszed a játékot mondjuk elsőre, vagy másodjára -> így könnyű. De pl egy szintfüggő BoS vagy egyéb item azért "életszerűbbé" tudja tenni az adott modult - világot.
    Nem kell übertáp-lézerkard, nem az a cél hogy egyszemélyes hentelő karit csináljuk aki egymaga leöl 2 Shado sárkit meg lazításként 3 Balort ... :-) hanem hogy partyval nyomjuk meg az ellent. Még ekkor is megeshet (haj de még hányszor) hogy mindenki ott döglik :-)
    PW angol van csak, magyar meg nincs. Ez van. Nézd meg a http://nwvault.ign.com/-t itt azért akadhat 1-2 jó PW
  • [HUN]Crassus
    melyik PW szerver most a legjobb? nagyon rég játszottam már,de szívesen multiznék PW-n...... amúgy wizardot azért szeretem,mert egy +8 intes item meg egy boots of speed és elvagyok mint a befőtt igaz 12-13 lvl-ig kínszenvedés ,de aztán fain:)
  • [HUN]Crassus
    no cheat teljesen legit kari mindet találtam vagy kaptam questek után....
    ja mondjuk ez még az unbuffed állapot:P:)
  • [HUN]Crassus
    Time stop mondjuk nagy hiányérzetet hagy:P:)
  • Elk Hunt
    Még tiszta szerencse hogy PW servereken ilyenek nincsennek :-) Egyébként a játékban meg elmegy :-)
  • [HUN]Crassus
    sokmindennel nemnagyon lehet ártani neki:P
    van még 35-ös spell resistance-ja full immunitás a teljes evocation iskolára:P és a 47-es spellcraft miatt még +9 mentő mindenre.

epik nekromancia /43-as banshee célszám/ és epik bűbáj fókusz a bigby-k miatt.
  • [HUN]Crassus

• Carmang
    Ki kell tapasztalni, melyik ellenfél ellen hatásosak. A Power Attack-ra pl írja is, hogy gyenge, de szép számban felsorakozó ellenfelek ellen hatásos. Nálad erősebb ellen amit úgy is nehezen találsz el, felejtős.
  • magus
    hm, azt vettem észre, hogy egyáltalán nem éri meg használni a speciális támadási módokat.
    pl a kétkezes kardhasználattal harmadannyit sebzek, mintha csak az egyiket használnám, a törpénél a power attack szintén nem sebez szinte semmit, mert sosem talál be, sokkal jobb ha nincs bekapcsolva

én rontottam el valamit, vagy tényleg teljesen feleslegesek?
  • Carmang
    Darabos a memóriám :)
    Szóval ezt kikapcsolhatod, ha a jobb alsó sarokban a mode bar-on a villogó (azaz aktív) ikonjára kattintasz. Illetve a karakterlapján a Behavior fülön kapcsold ki a "automatic use combat feats" vagy valami ilyesmi pontot, ha nagyon zavar.
  • Carmang
    Ja az improved power attack hatot levon az attack roll-ból, viszont hatot ad a damage roll-ra.
    Vagyis erősebbet ütsz ugyan, de ezt nagyobb, lassabb sunggal kell tenned, ami miatt az ellenfél számára jobban kiszámítható az ütésed, tehát könnyebben védi.
  • Carmang
    Jaja, csak akkor ad stealth attack-ot, ha nem a rugót támadja az ellenfél. "fész-tu-fész" nem működik.
    Viszont egy fegyverrel is működik, nem kell hozzá kettő.

Alapból levonást ad az attack roll-ra ha két fegyóval harcolsz, ezért kevesebbszer talál(hat) be. Ezt csökkentheted azzal, hogy minél kisebb fegyvereket választasz (pl. 2 tőr, vagy rövidkard+tőr, könyebb koordinálni őket egyszerre, logikus), illetve azzal, hogy az első adandó alkalommal felveszed a "two weapon fighting" feat-et, majd az "improved two weapon fighting" feat-et.

Amúgy a játék tényleg feltételezi, hogy ismered a papír-ceruza-dobókocka változatot, de a telepített readme.pdf sokat segít a szabályok tisztázásában.
  • Elk Hunt
    A sneak attack képesség függő. Ha fel vetted ezt a képességet akkor tudsz vele támadni, de csak akkor ha nem közvetlenül azt a karaktert támadják amelyik orvolna. Emellett vannak olyan mobok amik immunak rá. Ez akkor jó ha pl gyursz kétkezes harca, focusokat pakolod rá, és mondjuk orvgyilkos vagy...egyéb esetben nem annyira hatásos...
  • magus
    stealth attackot csak két tőrrel adja be?

amúgy a rangerem dupla karddal rohangál, de elég sokat hibázik, megéri úgy mászkálni? a kis törpe is improved power attackal rohangál, de kijöhet néha szerencsétlenül, mikor sehogysem akarja eltalálni
  • magus
    jó néha ész nélkül lövöldözni, de teljesen más kategória a kettő, amikor ezt először láttam nagyon nem tetszett, most meg elvarázsolt, nem mindenkinek jön be a sztoriközpontú lassú játékmenet, nekem meg pont ez tetszik benne :)

az egyetlen bajom, hogy nem magyaráz ám el mindent a játék, pl erről a stealth attackről is annyit tudok, hogy néha beadja, de elég hamar lecsapják, úgy vettem észre néha feltételezi, hogy tisztában vagyok a dnd 3.5-el, pedig nem játszom asztali szerepjátékot.

viszont akkor is hasznosabb volt a két mágus aoe-ja, mikor az őrök között kellett tisztogatnom, csak úgy hullottak mint a legyek, de mielőtt észrevettem volna, hogy van ilyesmi varázslata a spellbookban, addig úgy kinyírták a csapatomat, hogy csak pislogtam menekülés közben
  • böröczk
    pedig logikusabb lenne, ha könyebb lenne : )
    én végülis maradtam a wood elf semleges druidánál, és egyre jobban tetszik a játék, meg kezdek hozzászokni ehhez a harcrendszerhez, lehet taktikázni rendesen, pláne , ha vannak segítőid : )
  • takysoft
    ha meg gonosszal játszol(tuom, hogy te nem), akkor meg találsz mindenhol sok lelket.

Be kell ismerni, hogy ezt a játékot gonosz-ként nehezebb végigivinni.(jó és törvényes pont minden bokorban akad, de ha gonosz akarsz lenni, köstd fel a gatyéd, mert nehéz:D)
  • takysoft
    resting itt biztonságosabb, ahol messzebb vagy a szörnyektől.
    a soul eater cucc meg nem nagy ügy. a lényeg, hogy (ha jó vagy), akkor sose egyél lelket. akkor a crawling-od se megy fel, és a csík is lassabban megy le. Ha meg néha tényleg alacsonyan van, benyomod az XP-feláldozós skillt. (rémisztgetnek az XP-áldozással, de alig vesztesz XP-t, szinte észrevehetetlen... 6-7000 XT-t vesztesz csak, annyi meg simán belefér)

én is megijedtem a elején a soul-eater dologtól, de 1 óra után, már észre se vettem, hogy van:D resting után elnyomás, és ha picit a crawlingod, akkor majdnem annyit visszakapsz, mint ami lement.

2 tipp:
    -ha mégis lelket eszel, akkor egyél, mikor már kicsi a csík. akkor nem megy fel tőle a crawling(gonosz dolog akkor enni, ha alig vagy éhes:D)
    -ha 0-án van a crawing-od(könnyű, ha sose ettél lelket:D), utazgass a városból valami közeli helyre(nevek nem jutnek eszembe, de 2 is van). Azok alig 1-2 óra utazásra vannak, de visszakapod az Elnyomás skillt. (vagyis nem kell 8 óra, mint a restingnél.)
    oda-vissza utazgatás+Elnyomás skill, és fel lehet tolni a csíkot 100-ra.(közben meg a Kaotikus gonosz karakteremből Törvényes jó lett:D) Mert az elnyomás skill ad 2 törvényes meg 1 jó pontot.

És mondom, ha nagyon elfogyna mégis, akkor max benyomod a Feláldozást...(asszem azt csak 5-6os stádiumban engedi)
  • csgj
    De nekem pont, hogy nem tetszik az a Resting-system. :P Pont a lélekzabálás miatt rossz. Mert eddig nem kellett órákat pihizni... Temple of Elemental Evil-ben volt ez igazán sz*r! Kifeküdt valaki a csapatban, ezért gondoltam pihenek (itt vmiért nem kel fel a pajtás csata után). Hát persze, hogy megzavarja a pihenést pár óriáskígyó pl. És mivel nem volt vége a pihenésnek, ezért pajtás nem kelt még fel. Így aztán az új harcban megint elesett vki :P - Szóval ez már durva eset. Nem is bírtam sokáig azt a játékot. Ha egyszer sehol sem lehet pihenni...
  • himpike
    Rohadt vagyok végig olvasni a postokat, így kénytelen vagyok megkérdezni:

Van magyar PW fejlesztő a körünkben ? Tervez valaki multiplay szervert indítani ?
  • takysoft
    kiegészítő nagyon sok szempontból újat hozott. (vagy régit:D pl a Resting-system egy-az-egyben Baldur's Gate:D)
  • Carmang
    Micsoda???? Két tőrt a kezébe aztán csak figyeld ahogy osztja a Sneak Attackot!
  • csgj
    Jó látni ilyen kommenteket! :) A sok Crysis-tól megbutult embernek eszébe se jutna felrakni a gépre az NWN2-t... (bocs, ha közben véletlenül Crysis-mániás is vagy :D)
  • magus
    hm, régen játszottam olyan játékkal, ami ennyire megfogott volna, nagyon tetszik.
    csak sajnálok akár egy embert is kirakni a csapatomból, a mágusok jól jönnek az aoe miatt, a törpe jól jön mert bírja az ütést, és már tele is a csapat, szerencsétlen rugó ha nincs épp csapda akkor tök használhatatlan : /
  • Carmang
    Na, nyomtam kicsit a kiegészítőt, tetszik, hogy a párbeszéd ablakba, és a képernyő közepére is kiírja csapattársak esetén a befolyásoltságot..
    Csak azt nem értem, hogy a kieggel telepített alapjátékban ez miért nincs így. Nincsenek peccs tekintetében az Obsidianos srácok toppon.
  • Carmang
    Majd alakul a történet, nem kell kapkodni, messze van még a vége...
  • Carmang
    Qara-ra gondolsz? Elküldheted a véresbe ha nem tetszik :) Persze ettől még marad, mert ő a csapattagod gyakorlatilag, emiatt megölni sem tudod.
  • magus
    ja tényleg, nem mintha nem élvezném, csak kíváncsiság, most jutottam el neverwinterbe, de még nem jutottam be a lezárt területre, ez milyen messze van a játék végétől?
  • magus
    um, az miért lehet, hogy amíg nem jelölöm ki a peteket, addig úgy szaggat mint a rohadás?

amúgy lesz nagy bajom, hogyha ezt a varázsló csajszit, ezt a vöröst kinyírom, vagy szimplán elküldöm a véreresbe, eszméletlen idegesítő a stílusa, de nem akarok szívni azért mert nincs a csapatban
  • Carmang
    Ahamm, kösz.
  • takysoft
    azok a tegistry dolgok meg sokesetben szükségtelenek. patcheknek, ilyeneknek fontosak.
    WoW pl simán fut telepítés nélkül is, csak annyia dolog, hogy a patchet az exe mellől kell futtatni.
  • takysoft
    mikor a king of shadows lecsaptad(vagy kába előtte 1 teremmel) nyomj ESC-et és kattints a "Karakter Exportálása" gombra.
  • Elk Hunt
    Nos van elég szép számmal D&D, Forgotten Realms-es szabály könyvek fent a neten (pl torrent...), hogy mit teszel velük... ;-)
  • Carmang
    Umm... lecsaptam a King of Shadows-t, kezdeném a kiegészítőt, kiválasztom, hogy már létező karakterrel szeretnék nyomulni, de nem találom a listában a 20-as karakterem.
    Egyes szintűként viszont szerepel.
    Hogy van ez? Nem folytatólagos a fejlődés?