7862
  • totya4
    Jobb egérgombi menü a karakteren. A főkarakteren a magyarban az almenü neve "szórt parancs". Ha a játék neked túl erős és nem szórakoztat, akkor egyszerűen csökkentsd a nehézséget, ezt egyébként maga a játék is mondja ha túl sokszor elpáholnak.
  • envoka
    Én most vagyok túl ezen a részen. Az informátorig még csak-csak elvergődtem ezzel a csalogatós módszerrel. Minden csata után pihenés. Mintha megéreztem volna hogy nem sétagalopp lesz, fejenként 30 gyógyitalt bespájzoltam. Egyébként a főkarakterem szerzetes (8-as szintű). Figyelni kell hogy mindegyik karakter hozzáférjen a kijelölt célponthoz, mert ha nem találja az útvonalat akkor csak álldogál, míg a társait szar*á verik. Nah, megérkezvén az informátorhoz, jól pofára estem. Az az M betűs főmufti (a neve most így kapásból nem jut eszembe) egyedül leverte a csapatot secperc alatt. A második, vagy harmadik visszatöltésre sikerült csak végezni vele, de k*rva nehezen akart megdegleni. A vége felé már csak a főkarakter meg a tolvaj csaj maradt. A szerzetes szinte folyamatosan itta a gyógylötyiket, amikor éppen nem akkor ütött rajta egyet-kettőt. Végül is az érdem a tolvajé, aki eközben folyamatosan tudta lőni a számszeríjával.
    Beszélgetni, parancsot kiadni meg úgy lehet ha jobb egérgombal ráklikkelsz a karakterre és a mejelenő listából kiválasztod amit akarsz.
  • Qwerty4
    Az egész banda örökké velem tart.
    De parancsokat hogy kell kiadni?Azt hittem nem is lehetséges...
  • totya4
    Vannak kísérőid? Mindig érdemes őket felfogadni, aztán válogathatsz közülük melyik kell. Őket is érdemes tápolni, felfegyerezni nemcsak magadat. Régi bevált módszer sok ellenségre az, hogy egy emberrel elcsalsz párat, amit könnyedén legyőztök többen. Ezt úgy tudod megtenni hogy kiadod a "maradj a helyeden" parancsot, te meg odacsalod az ellent. Mindig pihenni, és mindig menteni, Okosan gazdálkodni. Nem nehéz ez.
  • Qwerty4
    Asszem nálam bedöglött a játék, nem tudom hogy jussak tovább.
    Szóval az őrséggel tartok, meg kell mentsek egy Fihelis nevű birtokról egy fontos informátort.
    De egyszerűen nem megy, annyian jönnek, hogy alig tudom legyőzni őket, sőt már le se tudom, mindenki meghal.Az első emeletet is alig tudtam végigszenvedni, a másodikon meg csakugyan özönlenek.
    Karakterem jelenleg harcos (6) és varázsló (2).Italaim is alig vannak.
    Valami tanács?Vagy hagyhatom a francba?Fejlődés az nagyon lassú, mellékküldetések gyakorlatilag nincsenek, itt a kereskedőnegyedbe egyet se találtam.Hogy lehet itt jól fejlődni?
  • ZÓÓÓcsi
    Ja már értem! Tehát az egyes kasztokhoz tartozó szintek közötti különbségnek kell <=1-nek lennie, akkor nem kapok xp büntit. Presztízs kasztokból meg jöhet dögivel! Már ha tudok rájuk pakolni... Amúgy ezekből érdemes többet kiválsztani, vagy ebből is elég egy?
  • totya4
    A magyarítás - bár a fordítók oldalán (még) nincs jelezve - időnként frissül, mert a
    beérkezett hibajelzések előbb-utóbb javításra kerülnek. Persze ehhez az kell hogy a játékos ne csak játszon és panaszkodjon hogy sok a hiba meg az angol szöveg, hanem hogy tegyen érte valamit, azaz jelezze a fordítók felé. Én a zip változatot szokam szedni, a telepítős változat passz.
  • Qwerty4
    Hát elég szomorú, hogy tucatnyi patch után is ilyenek előfordulhatnak. :/
    Amúgy nekem a Fable főhősének a haja volt átlátszó, úgyhogy el tudom képzelni milyen lehet neked :D
  • csgj
    Az, hogy a játék néha különböző gépeken különböző bugokat jelenít meg... Sajnos nagyon bugos az NWN2... :S Ez az egy dolog van benne, amit nem szeretek. Nekem pl már egy jó ideje szürke arcárnyalattal rendelkező npc-im vannak :P És most meg nemrég olyat láttam, hogy Khelgar szakálla átlátszó lett. Mindezt a legújabb patch-el :P
  • Qwerty4
    Egy játékújraindítás után helyrejött, de hogy mi okozta ezt?
  • Qwerty4
    Van egy gondom.Lehet vmit félre nyomtam és nem sérülnek meg a társaim, csak a fő karakterem.
    Mit csinálhattam?Gyakorlatilag god mode és meg akarom szűntetni!?

• Besz
    Ha megengeded, ezt egy kicsit pontosítanám, mert úgy tűnt, mintha le akarnád beszélni a többkasztúságról.

Többkasztúság esetén az XP büntetés számítása:

- Minden presztízs kaszt mentes az alól.
    - A kedvező kaszt mentes ez alól (ember és fél-elf esetén ez mindig az aktuálisan legmagasabb szintű).
    - A többi megmaradt osztályra: minden kaszt -20% XP veszteséget jelent abban az esetben, ha az eltérése a legmagasabbhoz képest egynél nagyobb. Ezen százalékok összeadódnak levonás előtt (-20%, -40%, ...).

Tehát ő most (harcos 3, lovag 3) akkor sem kap levonást, ha történetesen egyik sem minősül "favored"-nek. És mint te is írtad, nyugodtan választhat ezek mellé egy presztízs osztályt is, akkor sem szenved el semmit. De ha például felvesz egy új (ugyancsak nem kedvező) alapot, akkor már -20%-ot szenved el (3-3-1). De ha ezt növeli 2-es szintre (3-3-2), akkor már nem.

Ha tévednék valamiben, akkor javítsatok ki!
  • Dani SE
    ohhh...hát ez a zászló szó a Vízmélyi követet jelentette? :S De hülyeséééég!!! :P na am már megtaláltam a "zászlót"
  • Dani SE
    mármint a harmadik emeletre?
  • Carmang
    Asszem valahol a barlangban van, menj még tovább "belülre".
  • Dani SE
    léccy segíccsetek h hol van Logram zászlója!!!! fontos!!!!
  • Carmang
    Azok a magasabb szintű kasztok a Presztízs Kasztok, azokat lehet és érdemes választani, ha teljesíted a feltételeit.
    De az alap kasztokból elég egy.
  • Qwerty4
    Kár.Én 5-öt a harcosra nyomtam meg kettőt a varázslóra. :(
  • Dani SE
    Sziasztok! Kérlek segítsetek!!! Elakadtam az orkok vezetőjénél,Logramnál...Kinyírtam,de nem találom a zászlóját...:( a naplóm azt írja h keressem meg a zászlót és térjek vissza az Öregbagoly Kúthoz de ha eccer nincs meg???? Lécci írjátok + h hol van a zászló!! Köszi
  • ZÓÓÓcsi
    Köszi!
    Tehát több kaszt esetén lassabban fejlődök? Húha, akkor ez a két kaszt is sok? De vannak ilyen "magasabb szintű" kasztok pl: fegyvermester/törp defender, akkor ezeket se válasszam majd, ha már elérhető lesz?
  • Carmang
    Nem fog elcsesződni a mentés.

De, karifejlesztésnél elég egy kaszt!
    Van amúgy egy "favored multiclass" a faj kiválasztásakori leírásnál. Na, ha olyant választasz, meg mellé egy másvalamilyen kasztot, akkor nem kapsz XP büntit. Merthogy több kaszt esetén kapsz XP büntit, tehát lassabban fejlődsz.
  • ZÓÓÓcsi
    Ja még annyi, hogy ha felpatch-elem a játékot nem fog elcsesződni a mentésünk?
  • ZÓÓÓcsi
    Hello!
    Nemrég kezdtem a játékot! Nem vagyok járatos a D&D-ben, ezért nekem roppant bonyolultnak tűnik a karaktergenerálás. Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy harcosnak milyen képességeket érdemes fejleszteni, azt megköszönném! Most 6.szinten vagyok (3)Harcos, (3)Lovag. Érdemes több kasztot választani? Vagy már ez is sok?

Még valami: coop-ba toljuk és nem tudom hogy mi különbség van, ha küldetéses és a modulos rész közt? Valamint miben különböznek az Akció/Csapat/Szerepjáték stb. játékstílusok szerver indításnál?

Kicsit sok lett, de még csak most kezdtük a játékot és van egy pár homályos folt benne a számunkra...
  • Carmang
    Történet szerint lineáris. Viszont az egyes feladatokat hogyan oldod meg az teljesen tőled függ. Ha toltad az utolsó beírásod óta akkor már rá is jöttél, hogy kétféle csapathoz is csatlakozhatsz, ahhoz hogy bejuss Blacklake-be és többet tudj meg a shardokról.
    Maga a történet sztem elég fordulatos, és ötleltes.
  • Qwerty4
    Sőt, tényleg nincs ilyenre lehetőség.De ahogy előrehaladtam már váltakoztak maguktól a napszakok, Magasszirten volt megfigyelhető előre asszem.
    Amúgy tényleg elég lineárisnak hat ez a játék idáig.Kis pályarészek, kevés küldetés.Ez így lesz mindvégig?Egyébként utolsó momentum az volt, hogy Neverwinterbe értem.
  • takysoft
    Modulfüggő.
    Az alapjátékban nem nagyon van erre lehetőség, de a kiegészítőben az alvás tényleg 8 órás.
  • Elk Hunt
    Üdv,
    Te magad nem tudod változtatni a napszakokat. A modul/játék órája szerint "bármikor" aludhatsz, de ez inkább egy rövid "meditációs" dolgonak lehet felfogni. Asszem alapból nincs megkötve, hogy 2 pihenés közti idő mennyi lehet, ezzel szemben bizonyos körülmények között be lehet tenni, hogy 2 alvás között legalább 8 órának (vagy bármennyinek) kell eltelnie. S csak ekkor tudsz aludni. Hogy ez nappal vagy éjszaka, tök mindegy, mivel az órát követi (modul) de ezután is csk egy rövid "pihi" lesz. Nem alszol pl 8 órát (mint a valóságban), mivel akkor a gép előtt kellene ülnöd kb 10 percig és csak azt néznéd, ahogy alszik a kari, s ez nem igazán akciódús....
  • totya4
    Miért, nvidián tán nem lassul be?
  • takysoft
    az árnyékokat tényleg érdemes ATI kártyákon kikapcsolni, mert a mostai drivernek vmi baja van velük. sokkal gyorsabb, ha kikapcsolod.(egyéb játékokra is igaz)

nálam 5200+ 64 X2-őn 2600XT-vel szaggat az AOE3 ha árnyékok vannak, legkisebb felbontásban is. azok nélkül meg még élsimítás is mehet maxon, semmi baja.
  • Qwerty4
    Vagyis megköveteli a beprogramozott napszakot.
  • Qwerty4
    Itt ebben a játéban lehetséges valamilyen módon a nappalt éjszakává és fordítva változtatni?Tehát napszakot választani.
    Csak pihenést találtam, az meg nem sok idő.Vagy csak az eleje ilyen lineáris, hogy még megköveteli ezt?
  • Chipii
    Teljesen maxra nem érdemes felrakni szerintem, az árnyék minőséget vedd le (akár teljesen is), itt annyira nem számít kinézetben, de sebességben nagyon sokat eszik.
  • takysoft
    mert elérhetők igen spéci opciók is.
    pl 8x-os élsimítás.
  • Qwerty4
    Elmúlt a lefagyás miután az élsimítás levettem 0-ra. :)
  • Qwerty4
    Néhány dolog főnleg a menüben nem magyar.Sztem nem magyarítási probléma.Egyszerűen egy régebbi verzióhoz kezdték el készíteni a fordítást, ami az újabb verziókkal nem feltétlenül talál.Sztem nem a fordítók hibája.
  • Qwerty4
    Hát mondjuk szép. :) Lassan már középkategóriás sem lesz.
    De ez a játék rosszabbul megy maxon, mint a Crysis maxon, ez furcsa... :(
  • Elk Hunt
    Probáld meg "simán" azaz magyarosítás nélkül játszani először. Ha továbbra is megmaradt a probléma, akkor driver frissítés.
    Ha ezek után is gáz van akkor valszeg memória gond lesz.
  • totya4
    1153 a legfrissebb amit a frissítő le tud szedni. Ha nem lefordított szöveggel találkozol akkor érdemes a fordítóknak ezt jelezni screenshottal+mentéssel támogatva, különben nem fog haladni a dolog.
  • takysoft
    szép konfig.
    ATI driverből a legfrisebbet pakold fel.
  • Qwerty4
    Sziasztok.
    Tegnap telepítettem fel a játékot és furcsa hibákat észlelek:
    1.Lefagyott egyszer betöltésnél és egyszer csak úgy.Nem tudom mi ehet az oka.
    2.Magyarítás nem teljes.Melyik verzióhoz írták a megjelent magyarítást?

Verzió:1.11.1152 English
    Konfig:Athlon 64 4000+, Kingston 2GB DDR2, HD2600XT, MSI alaplap