Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyugis
pontosan erre gondoltam! köszönöm szépen!! <#eljen>

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

Besz
2 helyet is tudok, ahonnal le lehet tölteni a javítócsomagokat:

Official NWN 2 Patches és Official NWN 2 Patches - 2.

Teljesség kedvéért a telepítõ program ezekhez a fájlokhoz:

NWN2 Patcher (tnt220)

Megjegyzés: a fájlok nevében a "pcx1" a kiegészítõre utal.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

magus
ez engem is érdekelne, feltettem az alapjátékot, felpatcheltem, és most úgy indul el, hogy mask of the betrayer, mármint a kis kép ami kijön töltés közben.

Nyugis
mekem csak egylink kell ahonann a patcheket le tudom tölteni. az apahoz már csak a legfrissebb patch nincs meg a több meg van csak megszünt az oldal honnan le lehetet szedni...

más:

ha felteszem a kieget, de még csak az alapjáték elején tartok akkor az kihat rá? legalábbis ugy mintha patcheltem volna? errrõl van valkinek infoja?

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni valakitõl. Elakadtam a Keresztút tornyos résznél. Már mindent felépítettem és nem tudom hogyan tovább.<#conf><#conf> Légyszi segítsen valaki mert kifogytam az ötletekbõl.<#help><#help><#help>
takysoft
jó az auto-updater.
használd azt.
annyira béna a patch-system hogy offline nehéz, de van rá megoldás.(de akkor egymás után kell felpakolgatni egy tool segítségével a fileokat.
de azokat úgysem tudod letölteni.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Nyugis
tud valaki olyan oldal cimet adni ahonnan a patchek letölthetõek? tudom hogy van az auto update ezt a választ lehetõleg mellõzzük. <#action> az irjon aki tud és akar is segiteni ebben a kérdésben! Neki viszont várom a válaszát! <#email>

Nyugis
lehet kapni csak meg kell rendelni! ebay és társain. ugy látszik hogy az ittenieknek nem kell a "hszon" , hagyák kimenni az országból. bölcs döntés! ;-)

[HUN]Crassus
MotB-t miértnem lehet kapni???

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Carmang
Jó, de benn van, hogy "nekromancia fókuszos" amellé meg valamilyen Evil karakter dukál ám 😊

[HUN]Crassus
nem nekromanta a kari hanem general...én nemszeretek szelektálni a varázslatok közt ezért az összes ad és d😛 d end d karim general wizard és bûbáj/nekromancia fókuszos😛

Úgy, hogy a wizard lehet lawful good 😊
Carmang
Fájintos 😊
Mondjuk azt nem vágom, hogy ha nekromanciára gyúrtál, akkor hogy-hogy Lawful Good vagy 😊

[HUN]Crassus
akkora nub vagyok nemtudom regelt loginomat😛 de a poén az,hogy a jelszóra sem emlékszem😊 így kimarad a multi amíg a support nem segít😛😊

Elk Hunt
Persze hogy van.
1. Gép - > Multiplayer game -> New Game -> New Campaign
2. Gép -> Multiplayer game -> Join lan game(ha 1 hálón van a 2 gép) / direct connect (az 1. gép IP címe)

Nem árt a tûzfalon engedélyezni a portot asszem 5121.

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

Nyugis
létezik olyan, hogy ha két embernek eredetije van akkor LAN-ba EGGYÜT nyomják végig a játékot? magyarán patizva? van erre lehetõség? és ha igen akkor hogy kell??<#conf>

Elk Hunt
Hát tudod ezzel az a legnagyobb bajom, hogy iszonyú táp holmikat ad a modul, így igazán nincs izgalom abban, hogy végig viszed a játékot mondjuk elsõre, vagy másodjára -> így könnyû. De pl egy szintfüggõ BoS vagy egyéb item azért "életszerûbbé" tudja tenni az adott modult - világot.
Nem kell übertáp-lézerkard, nem az a cél hogy egyszemélyes hentelõ karit csináljuk aki egymaga leöl 2 Shado sárkit meg lazításként 3 Balort ... :-) hanem hogy partyval nyomjuk meg az ellent. Még ekkor is megeshet (haj de még hányszor) hogy mindenki ott döglik :-)
PW angol van csak, magyar meg nincs. Ez van. Nézd meg a http://nwvault.ign.com/-t itt azért akadhat 1-2 jó PW

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

[HUN]Crassus
melyik PW szerver most a legjobb? nagyon rég játszottam már,de szívesen multiznék PW-n...... amúgy wizardot azért szeretem,mert egy +8 intes item meg egy boots of speed és elvagyok mint a befõtt igaz 12-13 lvl-ig kínszenvedés ,de aztán fain😊

[HUN]Crassus
no cheat teljesen legit kari mindet találtam vagy kaptam questek után....
ja mondjuk ez még az unbuffed állapot😛😊

[HUN]Crassus
Time stop mondjuk nagy hiányérzetet hagy😛😊

Elk Hunt
Még tiszta szerencse hogy PW servereken ilyenek nincsennek :-) Egyébként a játékban meg elmegy :-)

[HUN]Crassus
sokmindennel nemnagyon lehet ártani neki😛
van még 35-ös spell resistance-ja full immunitás a teljes evocation iskolára😛 és a 47-es spellcraft miatt még +9 mentõ mindenre.

epik nekromancia /43-as banshee célszám/ és epik bûbáj fókusz a bigby-k miatt.

[HUN]Crassus

Carmang
Ki kell tapasztalni, melyik ellenfél ellen hatásosak. A Power Attack-ra pl írja is, hogy gyenge, de szép számban felsorakozó ellenfelek ellen hatásos. Nálad erõsebb ellen amit úgy is nehezen találsz el, felejtõs.

magus
hm, azt vettem észre, hogy egyáltalán nem éri meg használni a speciális támadási módokat.
pl a kétkezes kardhasználattal harmadannyit sebzek, mintha csak az egyiket használnám, a törpénél a power attack szintén nem sebez szinte semmit, mert sosem talál be, sokkal jobb ha nincs bekapcsolva

én rontottam el valamit, vagy tényleg teljesen feleslegesek?

Carmang
Darabos a memóriám 😊
Szóval ezt kikapcsolhatod, ha a jobb alsó sarokban a mode bar-on a villogó (azaz aktív) ikonjára kattintasz. Illetve a karakterlapján a Behavior fülön kapcsold ki a "automatic use combat feats" vagy valami ilyesmi pontot, ha nagyon zavar.

Carmang
Ja az improved power attack hatot levon az attack roll-ból, viszont hatot ad a damage roll-ra.
Vagyis erõsebbet ütsz ugyan, de ezt nagyobb, lassabb sunggal kell tenned, ami miatt az ellenfél számára jobban kiszámítható az ütésed, tehát könnyebben védi.

Carmang
Jaja, csak akkor ad stealth attack-ot, ha nem a rugót támadja az ellenfél. "fész-tu-fész" nem mûködik.
Viszont egy fegyverrel is mûködik, nem kell hozzá kettõ.

Alapból levonást ad az attack roll-ra ha két fegyóval harcolsz, ezért kevesebbszer talál(hat) be. Ezt csökkentheted azzal, hogy minél kisebb fegyvereket választasz (pl. 2 tõr, vagy rövidkard+tõr, könyebb koordinálni õket egyszerre, logikus), illetve azzal, hogy az elsõ adandó alkalommal felveszed a "two weapon fighting" feat-et, majd az "improved two weapon fighting" feat-et.

Amúgy a játék tényleg feltételezi, hogy ismered a papír-ceruza-dobókocka változatot, de a telepített readme.pdf sokat segít a szabályok tisztázásában.

Elk Hunt
A sneak attack képesség függõ. Ha fel vetted ezt a képességet akkor tudsz vele támadni, de csak akkor ha nem közvetlenül azt a karaktert támadják amelyik orvolna. Emellett vannak olyan mobok amik immunak rá. Ez akkor jó ha pl gyursz kétkezes harca, focusokat pakolod rá, és mondjuk orvgyilkos vagy...egyéb esetben nem annyira hatásos...

magus
stealth attackot csak két tõrrel adja be?

amúgy a rangerem dupla karddal rohangál, de elég sokat hibázik, megéri úgy mászkálni? a kis törpe is improved power attackal rohangál, de kijöhet néha szerencsétlenül, mikor sehogysem akarja eltalálni

magus
jó néha ész nélkül lövöldözni, de teljesen más kategória a kettõ, amikor ezt elõször láttam nagyon nem tetszett, most meg elvarázsolt, nem mindenkinek jön be a sztoriközpontú lassú játékmenet, nekem meg pont ez tetszik benne 😊

az egyetlen bajom, hogy nem magyaráz ám el mindent a játék, pl errõl a stealth attackrõl is annyit tudok, hogy néha beadja, de elég hamar lecsapják, úgy vettem észre néha feltételezi, hogy tisztában vagyok a dnd 3.5-el, pedig nem játszom asztali szerepjátékot.

viszont akkor is hasznosabb volt a két mágus aoe-ja, mikor az õrök között kellett tisztogatnom, csak úgy hullottak mint a legyek, de mielõtt észrevettem volna, hogy van ilyesmi varázslata a spellbookban, addig úgy kinyírták a csapatomat, hogy csak pislogtam menekülés közben

böröczk
pedig logikusabb lenne, ha könyebb lenne : )
én végülis maradtam a wood elf semleges druidánál, és egyre jobban tetszik a játék, meg kezdek hozzászokni ehhez a harcrendszerhez, lehet taktikázni rendesen, pláne , ha vannak segítõid : )

Kumiho #2179

takysoft
ha meg gonosszal játszol(tuom, hogy te nem), akkor meg találsz mindenhol sok lelket.

Be kell ismerni, hogy ezt a játékot gonosz-ként nehezebb végigivinni.(jó és törvényes pont minden bokorban akad, de ha gonosz akarsz lenni, köstd fel a gatyéd, mert nehéz😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
resting itt biztonságosabb, ahol messzebb vagy a szörnyektõl.
a soul eater cucc meg nem nagy ügy. a lényeg, hogy (ha jó vagy), akkor sose egyél lelket. akkor a crawling-od se megy fel, és a csík is lassabban megy le. Ha meg néha tényleg alacsonyan van, benyomod az XP-feláldozós skillt. (rémisztgetnek az XP-áldozással, de alig vesztesz XP-t, szinte észrevehetetlen... 6-7000 XT-t vesztesz csak, annyi meg simán belefér)

én is megijedtem a elején a soul-eater dologtól, de 1 óra után, már észre se vettem, hogy van😄 resting után elnyomás, és ha picit a crawlingod, akkor majdnem annyit visszakapsz, mint ami lement.

2 tipp:
-ha mégis lelket eszel, akkor egyél, mikor már kicsi a csík. akkor nem megy fel tõle a crawling(gonosz dolog akkor enni, ha alig vagy éhes😄)
-ha 0-án van a crawing-od(könnyû, ha sose ettél lelket😄), utazgass a városból valami közeli helyre(nevek nem jutnek eszembe, de 2 is van). Azok alig 1-2 óra utazásra vannak, de visszakapod az Elnyomás skillt. (vagyis nem kell 8 óra, mint a restingnél.)
oda-vissza utazgatás+Elnyomás skill, és fel lehet tolni a csíkot 100-ra.(közben meg a Kaotikus gonosz karakterembõl Törvényes jó lett😄) Mert az elnyomás skill ad 2 törvényes meg 1 jó pontot.

És mondom, ha nagyon elfogyna mégis, akkor max benyomod a Feláldozást...(asszem azt csak 5-6os stádiumban engedi)

De nekem pont, hogy nem tetszik az a Resting-system. 😛 Pont a lélekzabálás miatt rossz. Mert eddig nem kellett órákat pihizni... Temple of Elemental Evil-ben volt ez igazán sz*r! Kifeküdt valaki a csapatban, ezért gondoltam pihenek (itt vmiért nem kel fel a pajtás csata után). Hát persze, hogy megzavarja a pihenést pár óriáskígyó pl. És mivel nem volt vége a pihenésnek, ezért pajtás nem kelt még fel. Így aztán az új harcban megint elesett vki 😛 - Szóval ez már durva eset. Nem is bírtam sokáig azt a játékot. Ha egyszer sehol sem lehet pihenni...
Rohadt vagyok végig olvasni a postokat, így kénytelen vagyok megkérdezni:

Van magyar PW fejlesztõ a körünkben ? Tervez valaki multiplay szervert indítani ?
takysoft
kiegészítõ nagyon sok szempontból újat hozott. (vagy régit😄 pl a Resting-system egy-az-egyben Baldur's Gate😄)

Carmang
Micsoda???? Két tõrt a kezébe aztán csak figyeld ahogy osztja a Sneak Attackot!

Jó látni ilyen kommenteket! 😊 A sok Crysis-tól megbutult embernek eszébe se jutna felrakni a gépre az NWN2-t... (bocs, ha közben véletlenül Crysis-mániás is vagy 😄)
magus
hm, régen játszottam olyan játékkal, ami ennyire megfogott volna, nagyon tetszik.
csak sajnálok akár egy embert is kirakni a csapatomból, a mágusok jól jönnek az aoe miatt, a törpe jól jön mert bírja az ütést, és már tele is a csapat, szerencsétlen rugó ha nincs épp csapda akkor tök használhatatlan : /

Carmang
Na, nyomtam kicsit a kiegészítõt, tetszik, hogy a párbeszéd ablakba, és a képernyõ közepére is kiírja csapattársak esetén a befolyásoltságot..
Csak azt nem értem, hogy a kieggel telepített alapjátékban ez miért nincs így. Nincsenek peccs tekintetében az Obsidianos srácok toppon.

Carmang
Majd alakul a történet, nem kell kapkodni, messze van még a vége...

Carmang
Qara-ra gondolsz? Elküldheted a véresbe ha nem tetszik 😊 Persze ettõl még marad, mert õ a csapattagod gyakorlatilag, emiatt megölni sem tudod.

magus
ja tényleg, nem mintha nem élvezném, csak kíváncsiság, most jutottam el neverwinterbe, de még nem jutottam be a lezárt területre, ez milyen messze van a játék végétõl?

magus
um, az miért lehet, hogy amíg nem jelölöm ki a peteket, addig úgy szaggat mint a rohadás?

amúgy lesz nagy bajom, hogyha ezt a varázsló csajszit, ezt a vöröst kinyírom, vagy szimplán elküldöm a véreresbe, eszméletlen idegesítõ a stílusa, de nem akarok szívni azért mert nincs a csapatban

Carmang
Ahamm, kösz.

takysoft
azok a tegistry dolgok meg sokesetben szükségtelenek. patcheknek, ilyeneknek fontosak.
WoW pl simán fut telepítés nélkül is, csak annyia dolog, hogy a patchet az exe mellõl kell futtatni.

takysoft
mikor a king of shadows lecsaptad(vagy kába elõtte 1 teremmel) nyomj ESC-et és kattints a "Karakter Exportálása" gombra.

Elk Hunt
Nos van elég szép számmal D&D, Forgotten Realms-es szabály könyvek fent a neten (pl torrent...), hogy mit teszel velük... ;-)

Carmang
Umm... lecsaptam a King of Shadows-t, kezdeném a kiegészítõt, kiválasztom, hogy már létezõ karakterrel szeretnék nyomulni, de nem találom a listában a 20-as karakterem.
Egyes szintûként viszont szerepel.
Hogy van ez? Nem folytatólagos a fejlõdés?