Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
betanultad a varázslatokat?
mert ha nem sorcerer vagy, akkor memorizálgatni kell õket.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Nemrég peccseltem fel teljesen és kezdtem egy uj karakter a mostanit aminél ugye ez a hiba elöjött, elötte ami volt karim annál nemvolt ilyen gond csak ott küldetés bug miatt nem tudtam folytatni.
Lécci segítsen valaki, az a gondom hogy a spellbookba már elérhetõk a ,* , 1 ,2 es szintü varázslatok de a quickslotba csak a ,* és az 1 es szintüeket tudom belerakni, tehát a 2 es szintüeket nemis tudom használni. Pap al kezdtem váltottam kasztot egyszer harcosra, ez okozhatja?? Vagy mitõl van??
takysoft
tényleg zavaró😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

A magyarban "bûvészkedés"-nek van fordítva ami valójában tolvajlás, mondjuk ezt a hibát már jeleztem. Bal vagy jobb egérgombi menü a tagon akitõl lopni akarsz.
Sziasztok!..most kezdtem csak el-a magyarításnak köszönhetõen-játszani az NWN 2-vel..nem kellett sok,hogy felfedezzem az irányítást és társait...azonban...már az elején a Vásárban tanácstalan lettem...3 tollat kell megszereznem egy versenyszám miatt,amibõl az egyik egy kománál van,akit gondolom én,szintén a kissráccal kéne kizsebelnem...nem jövök rá az istennek sem,mit csináljak a taggal...banális elakadás,meg át is léphetem gondolom az egész "bemeleítést",de bosszant😊
Na, úgy döntöttem én is leszedem a magyarítást... Veszíteni nem fogok vele semmit. 😄
takysoft
figyelj. tedd fel a save-game-et vmi ftp-re és megnézem megy-e nálam😄

Nos az a video ami az istenért se akar jönni...
Carmang
Ha jól emlékszem a "kövess" rész után egy vidaónak kell jönnie, amin a pap egy másik szobában elmondja, hogy itt meditálhatsz, bla-bla, aztán újabb videós formában párbeszéd néhány csapattársaddal.

Köszi! Megvolt a reinstall, de minden maradt ugyanaz ... jól sejtem, hogy a "kövess" rész után magától kellene folytatódnia és egy tárgyaláshoz hasonló párbeszédnek kellene lennie? Vagy csinálnom kellene valamit, csak túl hülye vagyok, hogy rájöjjek hogy mit?
Nyugis
a maghyarositás, CSAK a tex fájlokat irja át SEMMI mást! a játékmenetet nem befolyásolja, se mást..

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

lehet tényleg reinstall lesz belõle :-(
kb egy órája patcheltem, és azt írta, hogy nincs mit leszednie...a magyarosítás nem okozhatja ezt, ugye?
Szia, fel van patch-elve a játékod? Nem emlékszem, hogy volt e ezzel kapcsolatos bug, de sok esetben megoldást jelent a frissítés.
Uhh, ilyen bugot még nem láttam 😞 Ha nincs meg a legújabb patch, akkor szedd le az updaterrel! Sztem az segíthet.... Ha megvan a legújabb patch, akkor viszont lövésem sincs, hogy mit lehet tenni vele. Na jó, egy ötletem még van, ha semmi nem megy. Reinstall 😞 De azért megvárhatod a többieket, hátha nekik van jobb ötletük.
Sziasztok! Én most ott tartok, hogy szépen megnyertem a tárgyalást és mennék a szertartásra. Beszélek a pappal, elküldöm a társaimt, majd beszélek megint. Mondja hogy kövess, de megszakad a folyamat és nem történik semmi...Újra eljátszom ezt a párbeszédet újra ugyanígy ér véget. Jah és a Pap megse mozdul, így nem igazán tudom követni! Kipróbáltam azt, hogy kiszaladtam meg vissza, meg egy régebbi állásból újból eljutottam odáig de semmi...Valaki tudna szolgálni valami tanáccsal? - Nem igazán van idõm 6200 kommentet átbogarászni keresõ nélkül 😞 -
Elõre is köszi
Köszi szépen, ez volt a megoldás 😊

Carmang
Úgy veszem észre, hogy megfejtetted a könyvár "kódját" és bejutottál a középsõ terembe, ugye?
Na azután hogy lerendezted a Githiyankikat volt egy párbeszéded az egyik csapattársaddal. Akkor valószínüleg azt a választ adtad neki, hogy "várj, még körülnézek", ahelyett, hogy "jó, menjünk". Vagy hasonló. Asszem beszélni kell vele mégegyszer, vagy a könyvtárban a keresett könyvre (amiért végülis oda mentél) kattintani, és akkor újra elõjön ez a párbeszéd.

Ha vki tudna segíteni megköszönném...elakadtam, Blacklake District könyvtárában.
Bejutottam a középsõ terembe ahol a boss elmegy elfut én meg megölöm az õröket. Semmi küldit nem kapok, kimegyek a könyvtárból és ott is csak ki tudok menni (3 shard van meg) .
Ott tartok hogy lassan végig járom már az összes helyet ahol voltam de semmi.
Nincs semmi küldim, csak a törpés hogy be akar állni papnak.

takysoft
olyan ez, mint a WoW.
mindig jönnek új kis patchek, de ha már volt sok, akkor csinálnak egy nagyobbat is.
így elõször mindig leszedi a legújabb nagyobbat, aztán az kicsiket.
de általában több patchet is egymás után feltesz, igen.

grebber
Ez az auto update külön külön leszedi az összes patchet?

Next PC upgrade: 2022

Fél évesnek fél éves, de a tech support írja (!), és valóban mikor kipróbáltam azt a mindent egybe cuccot akarta feltenni, amire azt írták TILOS. 😊 Újabb bejegyzésekben hivatkoznak rá... mindegy, nekem nem volt nagy fáradság.
v1.11.1153 azt hiszem. Kell elé a többi is sajnos.. Nekem tökéletesen mûködött az auto updater, ha azzal csinálod, kényelmes. Olvastam hogy itt írták, hibás a dolog, de szerintem felrakott mindent. Ráadásul fél éves a fórumbejegyzés amin szó van az updater gondról.

grebber
Hányas a legutolsó patch? És elég csak azt felrakni vagy kell elõtte a többi is hogy frankón "hibamentes" legyen a game?

Next PC upgrade: 2022

Kmarha
hidd el probáltam sokféle képpen. csak reménykedtem hátha valaki okosabb kitalált rá valami fixet vagy valami safe mod-ot. De hát angol neten sem igen találtam megoldást. Oblivion sem örült elöször a kártya tipusomnak, aztán késõbb mégis csak vígan elfutkározott. NWN makacsabbnak bizonyul.

De talán nem is baj, most a félévben ugyis lesz elég sok dolgom, nehogy már egy játék vonja el a figyelmemet

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

takysoft
hááát... azzal a karival ezt a játékot nem biztos, h tudnád játszani.
nekem volt 9800-as kártyám.. elment ugyan rajta, e minden minimalizálni kellett, és úgy is szaggatott.

Nem biztos egy 64mb-os kari(ami még az én kártyámnál is lényegesen gyengébb) valaha is elég lesz...
de meg lehet próbálni

a gond az, hogy a játék valahogy lekérdezi a memóriaméretet. na azt kéne vhogy meghamisítani. talán vmi spéci driverrel... nem tudom, de ez rizikós.. biztos, hogy a játék nem engedi magát valahogy elinítani?

Kmarha
nem akar müködni a keresõ, visszaolvasva meg nem nagyon találtam megoldást, szóval jönne a kérdés. Problémát okoz a kedves játéknak, hogy videokártyám az Ati Radeon 9800-as de Mobility, és igy csak 64 MB-os. Ami viszont nem oszt nem szoroz, mert simán birja azt a terhelést amit egy asztali 9800 128-as. De a játék nem hiszi el, és nem is hajlandó kiprobálni, mert inditáskor kiirja, hogy sajnálja, de a minimális kritériumnak nem feleltem meg.

Ezt hogy tudnám kijátszani?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Akkor marad ez a megoldás nekem is. 😊 Köszi.

Carmang
Jah, elég idegesítõ. Én úgy csináltam, hogy kiraktam a Follow Me parancsot gyorsmenübe, és nem féltem használni 😊
Mondjuk ritka esetekben (mondjuk barlang) valamelyik így is leállt harcászkodni, de az az õ baja volt 😊

Nem a varázslás a baj, hanem hogy elrohannak. Mindent kikapcsoltam már, a csata abból áll, hogy a két varázslót terelem vissza, miközben a törp csapja a népet. Ahogy ninscenek kijelölve odafutnak, és akár kézzel is elkezdik ütni az ellent. Marhára idegesít. 😊 A puppet mode-ra tényleg azt írja hogy akkor csak követni fognak, de nem.

Carmang
A Pupet mode off lesz az, akkor csak követnek. Mondjuk nálam on volt, de néha nem eakaródzott követniük engem, még parancsra se.
Amúgy ugyanott a "Behavior"-nál van a Cast Mode, azt állítsd off-ra, akkor nem fognak varázsolni.

Nandusz
Megvan kösz, csak laptopon játszom, aztán alig találtam meg a numpados*-ot.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

hello
Valahogy be lehet állítani, hogy ne támadjanak automatikusan a karakterek? Fõleg a varázslóknál idegesítõ hogy 43424 km-rõl nekirontanak valaminek, amit még nem is látok. A puppet mode nem nyerõ, mert így nem követnek, az meg nekem körülményes, hogy minden alkalommal ki kell adni a kövess parancsot, ha más karakterrel megyek elõl. Baromira idegesít ez engem, kb 1 év után kezdtem újra a játékot, de úgy emlékeztem van mód erre.

Carmang
A beállításokon belül van egy bebipálható opció, hogy "használja az NWN1-es Top-Down kameranézetet". Vagy valami ilyesmi. Azt keresed sztem.

Én addig nem teszem fel a Vistát, amíg nem lesz nagyon fontos... Egyelõre felesleges. A dx10 effektek meg nem hiszem, hogy olyan nagyot lendítenek a játékokon.... Mondjuk azt ki tudnám használni az új kártyámmal. De csak 1 giga ramom van, a Vista meg eleve kér 2-õt. Na meg gépigényesebbé teszi a játékokat.
takysoft
én már már xp-t se használok egy éve😄
ma tettem fel a vistához az SP1-et.
haladunk a korral😄

magus
én is a 98-as használom, azért mert a windows xp elnagyolt és csúnya

Pedig ott van a beállításokban. A kedvedért :
http://images.netbag.hu/20080215/23180812173.jpeg

Nem azt mondtam hogy az update progi nem mûködik, hanem azt hogy a fórumuk szerint rosszul mûködik, tehát nem megfelelõen patch-el, ergó nem lesz megfelelõ. Ez botrányos. Ha valakit érdekel :
http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=560311&forum=116&sp=0#5067908
Nem bonyolult...
Van sok topic, amelyik ilyen... Fantasy stílusúvá akartam tenni. Nekem nem elég a csupasz fehér sg topic. Emlékszem, hogy egy idõben szinte mindenki windows 98-as külsejûre alakította az xp-jét (legalábbis a haverjaim)... Én meg nem értettem, hogy miért olyan szép az a szürkeség. Amit én csinálok (legyen az rajz, vagy akármi), az mindig tele van vmivel. És sztem simán használható a topic, de lehet, hogy máshogy néz ki mondjuk Operán, vagy Mozillán (én Explorert használok).
Nandusz
Tényleg determináló ez a kinézet...miért kell ez?...én is meglepõdtem, amikor beléptem ide. Tudtommal ide eszmét cserélni, tanácsokat adni, meg hasonlók miatt jár az ember....nem amiatt, hogy nézzen egy NWN2-s kép kb. 58,5%-át...Arra ott van a játék, mert ott legalább 100%.ban élvezhetjük.....de ez ami itt van egy rakás szar. Sztem le kéne venni és hasonlóvá tenni a többi topichoz,

Dehogy hurrogott le mindenki... -.-
Nandusz
Nekem ment faszán az autoupdates patchelés. Csak mondom: egyszerûen nem találom azt a beállítási variációt, hogy sima TPS módban irányítsam a karimat. Jelzem az alapverzióban megvolt ez, bár mocskos mód szarul lehetett irányítani. Igy felpatchelve meg csak a strategy irányítást tudom elérni. Hihetetlen. Van valakinek valami egzakt tanácsa, hogy miket kell bepipálni ahhoz, hogy TPS módban tudjak nyomulni?

takysoft
a patch kérdésben nem sokat tudok mondani, nekem az autopatcher mûködött.

a fordításban nem vagyok benne, bár lehet, hogy a kiegészítõbe besegítek(szerintem a kieg talán még jobb, is lett, mint az alapjáték😄)

Kilométernyi patch van, ráadásul a hivatalos auto-update módszer rossz a fórumuk szerint, tehát manuálisan kell szenvedni. Taky: NWN2 fordításában benne voltál/vagy?

* -al lehet nálam váltani a kettõ között, arra hogy kövesse a karaktert a kamera forduláskor, külön opció van.
takysoft
a patchek esetleg alapra állíthatják a beállításokat.
2-féle kameranézet van, nem tudom melyik billentyûvel kell átváltani, de majd rájösz.

totya:
a fórum kinézete nekem sem tetszett, de mindenki lehurrogott...

Nandusz
Én pl. a patchek felrakása után tapasztaltam épp azt, hogy a WASD irányítás behalt nálam. Illetve mûködik, csak szart sem ér, mert a kamera nem fordul a karakter után.

i.
A gépigény az horribilis. Miért kellenek ezek a képek háttérnek? Csak villog össze-vssza és a fórumot nehezen olvashatóvá tesz.
Nyugis
persze! szuper jo a játék, az egyik legjobb! ha szeretted a kotor 2-õt akkor ezt is imádni fogod! és a leírás Magyarul tessék:
http://www.rpgvault.hu/?menu=210#ge6

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/