Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Qwerty4
Kesztyû az egyik ládában a közelben...
Köszönöm a segítséget Qwerty.<#wink>

Qwerty4

köcce,de már rájöttem csak lusta voltam írni 😄 most meg azon szaraxom h a magyarítás kissé hiányos... :/ amikor kiderült h bennem van az egyik szilánk,és visszamentem Duncanhoz ott már angol volt :/ szal most várhatok h magyar legyen a magyarítás 😄

Qwerty4
A Vasököl Klánnál mit kell csinálni mikor egy zsákutcához érek?<#help>

Qwerty4

Qwerty4
Ott van.És hihetetlen elsõ látogatásomkor majdnem minden ajtót kinyitottam, kivéve azt az egyet ahol a küldött volt.Hát van ilyen.

Qwerty4

Qwerty4
Ha a barlangban van. :/

Qwerty4

Qwerty4
Most én is ezzel szarkadodok.Visszamentem nélküle Öregbagoly Kúthoz és most kaszabolhatom le újra azt a barlangot, újratermelõdtek az orkok. 😞

Qwerty4

Qwerty4
Tényleg nem játszottam olyan körülmények közt és most se úgy játszok, tulajdonképpen nem is tudom, hogy mûködik az amit te leírtál.
Én csak a single kampányról alkottam véleményt.
Persze, lehet több is van ebbe a játékba, mint amit én tapasztaltam idáig.

Qwerty4

envoka
Ha még nem sikerült megoldani a küldetést :
A napló is világosan leírja. Térkép mellékelve.

http://sacred2.hu/

Elk Hunt
Hi,

Nos nem mindenkinek egyforma az izlése. Mondjuk a Nwn2-t a Morro-val vagy akár ennek fejlesztett változatával az Oblivionnal nem lehet egy lapon se említeni. Nem azért mert rossz ect. hanem egészen más stilust, "eszmét" tölt be. A Nwn2 mint játék az asztali gépen valóban nem egy kiemelkedõ dolog s hogy miért azt azért hosszasan lehet sorolni, DE van egy olyan tulajdonsága ami már az Nwn1-is megvolt -> a modul készítés és PW server csinálása. Ez nem wow vagy gui.war. szerver, hanem némi kreativitással FR világát hozhatjuk el mindenkinek. Persze 6 hónap alatt itt is meg lehet ismerni az összes pályát partyban, de ami a lelkét adja az a játékosok szerepjátéka és a mesék ami szintén szerves részét képzi a modulnak.
Az az érzésem, hogy Te még nem voltál/játszottál ilyen körülmények között, s hidd el ez cseppet sem vontatott vagy lineáris.<#awink>

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

Davidus
hát igen sokféle ízlés van😄 Witchert 10 percig bírtam... Fable meg nagy kedvencem😄
NWN2(fõleg a kieg) meg KotOR óta a legjobb RPG(nálam😛)

V9ykn8_TZL0

Qwerty4
A Witcher tényleg bejött, de nagyon.A MWN2 meg messze áll tõle minden szempontból.Nem azt mondom, hogy rossz, de egysíkú mint a Fable és ez már az elején feltûnt, csak gondoltam megváltozik.

Qwerty4

tarti19
ha nagyon nem jön be Witcherezzél vagy Kotorozzál az majd majd bejön neked😊

Qwerty4
Inkább unalmas most már egy idõ után...megyek a barlangba is és gyakom csak egy órán keresztül az orkokat mire elérem a célt.

A Morrowind meg más tészta.Az, hogy most a fõszálra gyúrtam rá az csak az idõ hiánya miatt volt.Az a játék sokkal több szabadságérzetet adott, profibb volt és tényleg nem lineáris.
Ez viszont totál az, majdnem sehol egy érdekes mellékküldetés.Meg kamera se jó, hosszú töltések, stb.A törtnet se olyan nagy szám sztem, legalábbis idáig semmi kiemelkedõ nem történt.
Én sokkal jobbra számítottam.

Qwerty4

envoka
Ennyi
Ennek vontatott a játékmenete ?!?!
Most meg az a baj hogy lineáris ? Ami nem teljesen igaz...
A Morrowind nem volt lineáris, mégis mentél toronyiránt, csakhogy minnél elöbb a végére érj.
Vald be, túl nehéz neked ez a játék...

Qwerty4
Mennyi van még az I. fejezetbõl a futár megtalálás küldi (orkos, trollos) után?
Asszem abbahgayom a II. fejezettõl pár hónapig.Túl vontatott a játékmenet, lineáris, stb.Lehetett volna jobb is ez a játék, sajnos nem tud rendesen lekötni, de nem is nagyon rossz, ezért tervezem csak késõbb folytatni...

Qwerty4

Qwerty4
Köszönöm a segítségeteket, asszem parancsok nélkül ez soha a büdös életbe nem ment volna.<#wink>
Egy napot kinlódtam ezzel a résszel...

Qwerty4

Pontosan hogyan is lehet kirakni a parancsot menübárba? 😊
Carmang
Valamit írjál még be, mit ír a küldi. Így nem ugrik be hol jársz, mit kellene csinálni...

Carmang
Ki is tudod a parancsokat rakni a menubar-ba, hasznos. Az a rész egyébként tényleg marha nehéz, szerintem csak lopakodva közlekedj, úgy nem rohansz bele nagy kalamajkába, mert tapasztalatom szerint azok a zsiványok is lopakodnak.

Helósztok! Én már szerencsér túl vagyok ezen a nehéz részen sõt még a Lsukaniakon is de má megin elakattam 😞 A Kilencekkel kapcsolatba kell valamit csinálnom DE NEM TUDOM HOGY HOL??? :s AZ OKÉ H A KERESKEDÕ NEGYEDBE,de azon belül? :S aki ezen továbbjutott pls mondja meg h azokat a Kilenceket hol találom!!? köcce

Jobb egérgombi menü a karakteren. A fõkarakteren a magyarban az almenü neve "szórt parancs". Ha a játék neked túl erõs és nem szórakoztat, akkor egyszerûen csökkentsd a nehézséget, ezt egyébként maga a játék is mondja ha túl sokszor elpáholnak.
envoka
Én most vagyok túl ezen a részen. Az informátorig még csak-csak elvergõdtem ezzel a csalogatós módszerrel. Minden csata után pihenés. Mintha megéreztem volna hogy nem sétagalopp lesz, fejenként 30 gyógyitalt bespájzoltam. Egyébként a fõkarakterem szerzetes (8-as szintû). Figyelni kell hogy mindegyik karakter hozzáférjen a kijelölt célponthoz, mert ha nem találja az útvonalat akkor csak álldogál, míg a társait szar*á verik. Nah, megérkezvén az informátorhoz, jól pofára estem. Az az M betûs fõmufti (a neve most így kapásból nem jut eszembe) egyedül leverte a csapatot secperc alatt. A második, vagy harmadik visszatöltésre sikerült csak végezni vele, de k*rva nehezen akart megdegleni. A vége felé már csak a fõkarakter meg a tolvaj csaj maradt. A szerzetes szinte folyamatosan itta a gyógylötyiket, amikor éppen nem akkor ütött rajta egyet-kettõt. Végül is az érdem a tolvajé, aki eközben folyamatosan tudta lõni a számszeríjával.
Beszélgetni, parancsot kiadni meg úgy lehet ha jobb egérgombal ráklikkelsz a karakterre és a mejelenõ listából kiválasztod amit akarsz.

Qwerty4
Az egész banda örökké velem tart.
De parancsokat hogy kell kiadni?Azt hittem nem is lehetséges...

Qwerty4

Vannak kísérõid? Mindig érdemes õket felfogadni, aztán válogathatsz közülük melyik kell. Õket is érdemes tápolni, felfegyerezni nemcsak magadat. Régi bevált módszer sok ellenségre az, hogy egy emberrel elcsalsz párat, amit könnyedén legyõztök többen. Ezt úgy tudod megtenni hogy kiadod a "maradj a helyeden" parancsot, te meg odacsalod az ellent. Mindig pihenni, és mindig menteni, Okosan gazdálkodni. Nem nehéz ez.
Qwerty4
Asszem nálam bedöglött a játék, nem tudom hogy jussak tovább.
Szóval az õrséggel tartok, meg kell mentsek egy Fihelis nevû birtokról egy fontos informátort.
De egyszerûen nem megy, annyian jönnek, hogy alig tudom legyõzni õket, sõt már le se tudom, mindenki meghal.Az elsõ emeletet is alig tudtam végigszenvedni, a másodikon meg csakugyan özönlenek.
Karakterem jelenleg harcos (6) és varázsló (2).Italaim is alig vannak.
Valami tanács?Vagy hagyhatom a francba?Fejlõdés az nagyon lassú, mellékküldetések gyakorlatilag nincsenek, itt a kereskedõnegyedbe egyet se találtam.Hogy lehet itt jól fejlõdni?

Qwerty4

Ja már értem! Tehát az egyes kasztokhoz tartozó szintek közötti különbségnek kell <=1-nek lennie, akkor nem kapok xp büntit. Presztízs kasztokból meg jöhet dögivel! Már ha tudok rájuk pakolni... Amúgy ezekbõl érdemes többet kiválsztani, vagy ebbõl is elég egy?

BattleTag: zydar#2910

A magyarítás - bár a fordítók oldalán (még) nincs jelezve - idõnként frissül, mert a
beérkezett hibajelzések elõbb-utóbb javításra kerülnek. Persze ehhez az kell hogy a játékos ne csak játszon és panaszkodjon hogy sok a hiba meg az angol szöveg, hanem hogy tegyen érte valamit, azaz jelezze a fordítók felé. Én a zip változatot szokam szedni, a telepítõs változat passz.
Qwerty4
Hát elég szomorú, hogy tucatnyi patch után is ilyenek elõfordulhatnak. :/
Amúgy nekem a Fable fõhõsének a haja volt átlátszó, úgyhogy el tudom képzelni milyen lehet neked 😄

Qwerty4

Az, hogy a játék néha különbözõ gépeken különbözõ bugokat jelenít meg... Sajnos nagyon bugos az NWN2... :S Ez az egy dolog van benne, amit nem szeretek. Nekem pl már egy jó ideje szürke arcárnyalattal rendelkezõ npc-im vannak 😛 És most meg nemrég olyat láttam, hogy Khelgar szakálla átlátszó lett. Mindezt a legújabb patch-el 😛
Qwerty4
Egy játékújraindítás után helyrejött, de hogy mi okozta ezt?<#nemtudom>

Qwerty4

Qwerty4
Van egy gondom.Lehet vmit félre nyomtam és nem sérülnek meg a társaim, csak a fõ karakterem.
Mit csinálhattam?Gyakorlatilag god mode és meg akarom szûntetni!?

<#conf>

Qwerty4

Besz
Ha megengeded, ezt egy kicsit pontosítanám, mert úgy tûnt, mintha le akarnád beszélni a többkasztúságról.

Többkasztúság esetén az XP büntetés számítása:

- Minden presztízs kaszt mentes az alól.
- A kedvezõ kaszt mentes ez alól (ember és fél-elf esetén ez mindig az aktuálisan legmagasabb szintû).
- A többi megmaradt osztályra: minden kaszt -20% XP veszteséget jelent abban az esetben, ha az eltérése a legmagasabbhoz képest egynél nagyobb. Ezen százalékok összeadódnak levonás elõtt (-20%, -40%, ...).

Tehát õ most (harcos 3, lovag 3) akkor sem kap levonást, ha történetesen egyik sem minõsül "favored"-nek. És mint te is írtad, nyugodtan választhat ezek mellé egy presztízs osztályt is, akkor sem szenved el semmit. De ha például felvesz egy új (ugyancsak nem kedvezõ) alapot, akkor már -20%-ot szenved el (3-3-1). De ha ezt növeli 2-es szintre (3-3-2), akkor már nem.

Ha tévednék valamiben, akkor javítsatok ki! <#buck>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

ohhh...hát ez a zászló szó a Vízmélyi követet jelentette? :S De hülyeséééég!!! 😛 na am már megtaláltam a "zászlót"

mármint a harmadik emeletre?

Carmang
Asszem valahol a barlangban van, menj még tovább "belülre".

léccy segíccsetek h hol van Logram zászlója!!!! fontos!!!!

Carmang
Azok a magasabb szintû kasztok a Presztízs Kasztok, azokat lehet és érdemes választani, ha teljesíted a feltételeit.
De az alap kasztokból elég egy.

Qwerty4
Kár.Én 5-öt a harcosra nyomtam meg kettõt a varázslóra. 😞

Qwerty4

Sziasztok! Kérlek segítsetek!!! Elakadtam az orkok vezetõjénél,Logramnál...Kinyírtam,de nem találom a zászlóját...😞 a naplóm azt írja h keressem meg a zászlót és térjek vissza az Öregbagoly Kúthoz de ha eccer nincs meg???? Lécci írjátok + h hol van a zászló!! Köszi

Köszi!
Tehát több kaszt esetén lassabban fejlõdök? Húha, akkor ez a két kaszt is sok? De vannak ilyen "magasabb szintû" kasztok pl: fegyvermester/törp defender, akkor ezeket se válasszam majd, ha már elérhetõ lesz?

Carmang
Nem fog elcseszõdni a mentés.

De, karifejlesztésnél elég egy kaszt!
Van amúgy egy "favored multiclass" a faj kiválasztásakori leírásnál. Na, ha olyant választasz, meg mellé egy másvalamilyen kasztot, akkor nem kapsz XP büntit. Merthogy több kaszt esetén kapsz XP büntit, tehát lassabban fejlõdsz.

Ja még annyi, hogy ha felpatch-elem a játékot nem fog elcseszõdni a mentésünk?

Hello!
Nemrég kezdtem a játékot! Nem vagyok járatos a D&D-ben, ezért nekem roppant bonyolultnak tûnik a karaktergenerálás. Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy harcosnak milyen képességeket érdemes fejleszteni, azt megköszönném! Most 6.szinten vagyok (3)Harcos, (3)Lovag. Érdemes több kasztot választani? Vagy már ez is sok?

Még valami: coop-ba toljuk és nem tudom hogy mi különbség van, ha küldetéses és a modulos rész közt? Valamint miben különböznek az Akció/Csapat/Szerepjáték stb. játékstílusok szerver indításnál?

Kicsit sok lett, de még csak most kezdtük a játékot és van egy pár homályos folt benne a számunkra...

Carmang
Történet szerint lineáris. Viszont az egyes feladatokat hogyan oldod meg az teljesen tõled függ. Ha toltad az utolsó beírásod óta akkor már rá is jöttél, hogy kétféle csapathoz is csatlakozhatsz, ahhoz hogy bejuss Blacklake-be és többet tudj meg a shardokról.
Maga a történet sztem elég fordulatos, és ötleltes.

Qwerty4
Sõt, tényleg nincs ilyenre lehetõség.De ahogy elõrehaladtam már váltakoztak maguktól a napszakok, Magasszirten volt megfigyelhetõ elõre asszem.
Amúgy tényleg elég lineárisnak hat ez a játék idáig.Kis pályarészek, kevés küldetés.Ez így lesz mindvégig?Egyébként utolsó momentum az volt, hogy Neverwinterbe értem.

Qwerty4

takysoft
Modulfüggõ.
Az alapjátékban nem nagyon van erre lehetõség, de a kiegészítõben az alvás tényleg 8 órás.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Elk Hunt
Üdv,
Te magad nem tudod változtatni a napszakokat. A modul/játék órája szerint "bármikor" aludhatsz, de ez inkább egy rövid "meditációs" dolgonak lehet felfogni. Asszem alapból nincs megkötve, hogy 2 pihenés közti idõ mennyi lehet, ezzel szemben bizonyos körülmények között be lehet tenni, hogy 2 alvás között legalább 8 órának (vagy bármennyinek) kell eltelnie. S csak ekkor tudsz aludni. Hogy ez nappal vagy éjszaka, tök mindegy, mivel az órát követi (modul) de ezután is csk egy rövid "pihi" lesz. Nem alszol pl 8 órát (mint a valóságban), mivel akkor a gép elõtt kellene ülnöd kb 10 percig és csak azt néznéd, ahogy alszik a kari, s ez nem igazán akciódús....

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

Miért, nvidián tán nem lassul be?
takysoft
az árnyékokat tényleg érdemes ATI kártyákon kikapcsolni, mert a mostai drivernek vmi baja van velük. sokkal gyorsabb, ha kikapcsolod.(egyéb játékokra is igaz)

nálam 5200+ 64 X2-õn 2600XT-vel szaggat az AOE3 ha árnyékok vannak, legkisebb felbontásban is. azok nélkül meg még élsimítás is mehet maxon, semmi baja.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Qwerty4
Vagyis megköveteli a beprogramozott napszakot.

Qwerty4