7862
  • heyainc
    A monitorkikapcsolós problémára még senkinek nincs megoldása?

Vagy legalább egy tipp???

• csgj
    Nekem csak akkor nem ment, amikor még nem volt patch hozzá. Ha nem nagyon frissítettél, akkor tedd meg, hátha segít! De más ötletem nincs sajnos.
  • Spite
    Sziasztok most írok eloszor, az a problémám h nemindul el a Toolset, nem eredetiben van meg, vista 64 bites operacios rendszer van fenn. Rákattintok, nem inditja el, majd kíírja h "hibát észlelt es leállt".

Segítsetek, mert az egyik kedvenc jatekom!!! Elöre is köszönöm.
  • csgj
    Szívesen, máskor is, ha éppen tudok segíteni :D
  • tescosjoghurt
    köszi szépen a segítséget!:)
  • csgj
    A kastélyban van az a csaj, nem jut eszembe a neve, ő foglalkozik a seregek rendezgetésével. Nála lehet még őket erősíteni, a morált javítani, új szürkeköpenyeseket toborozni, stb. Meg persze ott lehet megnézni a statisztikákat. A kovács persze mindenképpen kell, és van kint a falnál egy félork, akinek ércet kell keresni (én angolul toltam végig, és nemtom minek fordították az ore-t :P, de sztem érc). Mindenféle dungeon-ökben, küldetéseknél, általában barlangokban lehet ilyet találni, csak rá kell kattintani egyszer. (egy nagy halom szürke kőtömegnek néz ki, meg fogod találni, az is lehet, hogy már találtál is) Aztán ha van elég érc, a félork elhozza a kastélyba. Ez az érc kell a kovácsnak, hogy el tudja készíteni a cuccokat a szürkeköpenyeseknek.
  • tescosjoghurt
    a szürkeköpenyesek erősítéséhez elég a kovácsot felhúzni, vagy vannak még épületek, amik szükségesek?:) köszi amúgy a tanácsot!
  • csgj
    Sztem a sorrend mindegy, csak az a lényeg, hogy gyakran járj a kastélyba, és minden alkalommal újíts fel vmit. A szürkeköpenyeseket azért ajánlott fullra felerősíteni, és a kováccsal készíttetni új cuccokat nekik. Nálam mindig úgy szokott sikerülni a dolog, hogy vmit a kastélyből nemtok már felújítani pénz hiányában.... De nem baj, mert olyan épületrészek maradnak meg, amik nem olyan fontosak.
  • tescosjoghurt
    van valami jó ötletetek keresztúttorony felújítására? miylen sorrendben csináljam?:)
  • tescosjoghurt
    beszélned kell ott Vallissal, vagy ki a bánattal, tehát valamelyik emberkével, aki nem a csapatodba van, és akkor tudtok onnan dobbantani.
  • takysoft
    elvileg bejön utána valaki, akivel dumálni is kell... fene tudja...
    talán retry.... azt lehet menni fog.
  • bekescsaba
    Megtörtént, de mégsem tudok kimenni a kriptából....
  • Carmang
    Garius holttestét kutasd át, asszem valami könyv lesz nála.
  • bekescsaba
    Sziasztok!

Segítség kellenne....

A keresztút kastélya nevű helyen megölöm Fekete Garius nevű egyik főgenyát, aki éppen valamit idézget.

Mindenki örül, már aki életben marad a csapatból, és az nem túl sok. Kvázi Én, meg a srácok, a csillagköpenyesek közül senki sem.

Körbejárom a kriptát, ahol ez az egész szeánsz zajlott, de nem tudom hogyan tovább, a helyett elhagyni nem tudom, mert a játék nem engedi, mivel még valamit tennem kénne, de nem tudom mit.
    refreshlock-ot próbáltad?

ja... a monitor a gép legfontosabb része? hát mit fejtesztettél?
    20 év múlva, mikor kifolyik a szemeb, hidd el, m mind1 lesz, milyen procid volt....
  • heyainc
    Jól van na. Gépfejlesztés után nem maradt lóvé monitorra. Úgyhogy maradt a CRT.
    De nem az a baja. 9600 radeonnal müködött, vagyis szaggatott, de nem kapcsolt ki, nem fagyott ki, szóval müködött.
    Na ez az ini-s dolog sem jött be. 2 percig ha müködött.

Nagyon durva. Már szivok vele vagy 2 hete, és nem jutottam semmire.
    Ennek uninstall és hatalmas szitkozódás lesz a vége.

De azért köszi mindenkinek hogy legalább foglalkoztok a problémával.
  • takysoft
    én a régi verzióját ismerem.
    refreshlock volt a neve.

amúgí írhattad volna, h CRT monitorod van:D fene gondolta volna már a mai világban...
  • Aspyrin
    Beírod a Neked megfelelő értéket (nálam 100).
  • heyainc
    na megkerestem az nwn2.ini-t

Refresh rate = -1

na ilyenkor mi van?
  • Aspyrin
    Nagyon egyszerű a megoldás :) Megkeresed a dokumentumok/nwn2 könyvtárban az nwn2.ini fájlt, megnyitod és átírod benne a refresh ratet tetszőlegesre, majd elmented és írásvédetté teszed, így a játék nem fogja átírogatni többet.
  • Carmang
    Emlékeim szerint a videó beállításoknál azt is meg tudod adni, hogy mekkora frissítéssel működjön a játék.
    Persze, ha az a Refreshforce nem segített, akkor igazából nem tudok mit mondani.
  • heyainc
    Na hello megint!

A vérnyomásom kúszik szépen lassan felfelé.....
    Szóval még nem találtam megoldást a monitor kikapcsolós problémára.

Pedig találtam egy programot, aminek Refreshforce a neve és elvileg azt csinálja, hogy nem engedi a programoknak, hogy megváltoztassa a monitor refresh rate-ét.
    Mert egy pár fórumon azt olvastam, hogy talán az nwn2 valami furcsa frissitést állit be amit nem bir a monitor. Hát ez sem vált be.
    Aztán próbáltam azt is hogy ablakban futtattam nem full screenben, na ez sem jött be.

Mindenesetre átállitottam 1024-be, igy már csak 3 percenként kapcsol ki a monitor :)
    Még a tutorialnál tartok, de már vagy hatszor töltöttem be újra.

Ha bármi tippetek van azt örömmel venném....
  • zsotesz
    Nekem ezt a pes2008-al csinálta.
  • Gaborg3D
    Sziasztok!

Egy olyan gondom lenne, hogy haverokkal szeretnénk Lanon játszani, de mikor belépünk, akkor az egyikünk mindíg GM lesz. Nem lehet valahogy kikapcsolni, vagy állítani, hogy senki ne legyen gm?
    A másik gonunk, hogy mindíg csak az tud írni a chat-be, aki csinálta a játékot. Lehet ennek is a GM-ség az oka, de nem nagyon értjük a dolgot.

kösz a helpet
  • csgj
    Hát, sajnos bőven vannak problémák az NWN2-vel...Mármint bug téren. :S Ez egy ugyanolyan megoldatlan problémának tűnik, mint pl a 2D texture bug. Volt is nekem olyan, de eltűnt, amikor jött vmi új patch. Na jó, ez tulajdonképpen egy megoldás, de előtte nem lehetett vele kezdeni semmit se.... Panaszkodni kell az Obsidian-nak, talán ki tudnak dobni rá egy új patch-et.
  • heyainc
    Fennt van minden! Updateltem a legújabb verzióra.... Amugy xp sp2 van fennt.
    Nem reagál semmire, alt+tab-ra sem. Csak kiirja a monitor hogy no signal.
    De a gép bekapcsolva marad. Tehát semmi sipolás, vagy újraindulás. Olyan mintha minden futna tovább, de mégsem. Mint egy rossz képernyőkimélő
    Megnéztem külföldi fórumokon is, és ott irnak egysmást, tehát nem egyedi a probléma.
    Tegnap kipróbáltam az omega radeon drivert a gyári radeon driver helyett, de az sem jött be. Sőt még hamarabb lépett ki...
    Itt irnak valami hasonló problémáról:
    http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=626729&forum=116
  • takysoft
    Szia!

hm...
    -legújabb patch fent van?

más nem jut eszembe, mert igen jó a hibaleírásod.

az volna még a kérdés: csak maga a játék fagy ki, vagy a vista is? Alt+tab után csinál valamit? Ctrl+alt+del? arra visszajön a kép?
    mert a rencernek elvileg nem szabad hagynia, h az alkalmazás olyat csináljon, ami fagyasztja a gépet.

ezekére válaszolj kérlek, aztán meglátjuk.
  • heyainc
    Üdv mindenkinek!

Én azzal a problémával találkoztam, hogy miután inditom a játékot és a karakteremmel először kilépek a szabadtérre hát öööö....nem is tudom.. Végül is nem fagy ki, nem indul újra, egyszerüen csak nem ad le több jelet a vga a monitor felé, mondhatjuk fekete halálnak is :)
    Ez volt a problémám a warezos verzióval is, de most megvettem eredetibe és a helyzet igy sem változott.
    Konfigom: Asus M3a, Amd X2 4400+, Gigabyte hd 2600 pro 512mb, 4 giga ddr2
    Felraktam a legújabb drivereket mindenhez, aztán próbáltam régiekkel is, de semmi.
    És csak ennél a játéknál jelentkezik a probléma....
  • kenny boy
    ha BUG van akkor ha új mentést kezdek akkor megjavul?? vagy valahogy kilehet szedni??
  • rhymesrip
    Üdv!

A MotB mentésem jó magyar szokás szerint korrumpálódott, ki tudna valaki segíteni egy Act2 közepi/végi mentéssel? Elég lenne a "B_X1.Z" nevü fájl, mert az hibásodott meg, ezért Mulsantir betöltésénél az "Unpacking module" résznél behal.
    Örö-és-bódottá lenne ha vki fel tudná nekem dobni ezt a fájlt, előre is köszönöm.
  • Carmang
    Hát, ha tényleg voltál lenn a kriptában, és kinyírtad azt a behemótot, de a küldetés mégis azt mondja, hogy menjetek a kriptába, akkor bug lesz attól tartok...
  • kenny boy
    az emelet zárva .a napló sem jó mert azt írja hogy Tavorickot vigyem le a kriptába védjem meg de nincs már ellenség a házban de még próbálgatom .ja igen és Tolvajszerszámmal nyissam ki az emeleti ajtót??
  • Carmang
    Nézd meg a küldetés leírást mit ír.
    (asszem egyébként, hogy fel kell menni az emeletre, ott van a csaj a shard-dal, de azt éppen elveszi tőle Amon, aki... na nem lövöm le a poént :))
  • kenny boy
    de nem jó mert ha odamegyek akkor Tavorick Ballard és a Többiek eltűnnek .csak azok tudnak velem jönni akiket kiválasztottam .elmentem a Mask-ba és ott beszéltem egy csajjal . az a neve hogy Evlyn asszem és mással nem is tudok beszélni .
  • [Jakuza]
    Meg mindig nincs semmi jo kis PW ? Mar vagyom valami olyan mokara, mint regen a Dalakoras idok voltak.
  • diegho
    a fogadó a kereskedő negyedben a temple of tyr mellett.
  • Carmang
    A csaj a Moonstone Mask-ban van (nem tudom mi a magyar megfelelője).
  • kenny boy
    Hello

tudtok segíteni? ott akadtam el hogy nem tudom mit kell csinálni Komor-tó Negyedben a Tavorick Birtokon .kinyírtam azt a büdös szörnyet a kriptában .aki ott volt a házban mindenki velem van (Tavorick is) és nem tudok beszélni vele meg volt egy csaj akit elküldött és nem tudom hol lehet meg próbáltam titkosajtót keresni de semmi. ha tudtok segíteni akkor nagyon meghálálnám .
  • takysoft
    teljes magyar végigjátszásról nem tudok, de a magyarítás oldalán van egy kezdetleges.

ellenben ha elmeséled merre akadtál el, szívesen segítünk.
  • Fery21
    Hi

Hol találok végig játszást mert 1 helyen meg akadtam...