Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az, hogy mit tudsz kijátszani sokban függ a személyiségetttõl szerintem, de multiban csak az AA él meg, a ranger szimplán nem. Kétkezes harcmodornál javaslom egyik kézbe rapiert a másikba (offhandbe) a tõrt+ 2 w fighting+improved 2 w fighting. A büntetések így csökkenek a minimálisra. A kettõben lesz egy árdekes prestige class a prc-bõl :a duelist, de mivel sok int és dex kell hozzá (ha sebezni is akar akkor str is) tumble bónusz már csak minden 10 pontért jár szóval..., nagyon sokat kell agyalni rajta, hogy nekiálljon az ember. Mindenestre aki egy jó duelist kombót tud összehozni az már nagyon fineszes, vagy csak vén róka NWN-ben. Én mint már mondtam korábban eldritch knightra gyúrok. Már elötörim is alakul. De nem leutánozni! 😊

A ranger sajna multiban játszhatatlan volt. Sajna a társak hamar kiközösítették õket (szerintem kegyetlenség volt), mert csak hátrányára voltak a csapatnak (bár ha jobban meggondolom a rangerhez passzol a szoló életmód, de akkor mire jó a multiplayer). Az arcane archer jó volt, de ugye odáig is el kell jutni. Szerintem a kettõben nagy elõrelépés, hogy az egyes kasztot tuningoló képzettségekhez az azokat eddig számtalan feltételeik miatt (dodge, mobility, two w fighting, közeli lövés) most egy idõ után ingyen meg lehet kapni. Azért még a jövõ zenéje, hogy multiban, hogyan muzsikál az új ranger. Errõl jut eszembe: Ha valaki kap bétateszt meghívót, remélem értesít minket a tapasztalatairól itt a fórumon.

De miért? 2 mágikus rövid karddal, weapon finesse-el és magas dex-vel se jó? Ráadásul még nem számoltam az íjat meg a dire beart.

War. War never changes.

[Jakuza]
Nagyon gyenge egyedul, egy hasonlo szintu barmilyen ellenfel ellen.
Teszem hozza sajnos, mert en szeretek nagyon rangerrel jatszani, de sajnos szerintem is tul gyenge.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Úgy érted, hogy lvl 14 felett gyenge a ranger? Sztem egy dire bear társsal meg jó featekkel és persze jó felszereléssel ütõs lehet.

War. War never changes.

szintén zenész...

de én vhol azt olvastam, hogy a 2-esben kicsit erõsebb lesz, és nem arra gondoltam, hogy láthatatlanul nézegem a csatát lvl14 felett...

http://gaborszantai.co.uk/

Ez az nwn1-re vonatkozik...
Melyik karaktert lehet jobban kijátszani, a rangert vagy az arcane archert?
És ha rangerrel mész akkor milyen fegyvert használsz? Én most weapon finesst választottam, 2 short sworddal meg long bow.

War. War never changes.

[Jakuza]
Vegre a bardot kicsit erosebbe tettek, mar ideje volt.
Viszont druida maradt olyan amilyen volt.
A Warlocktol meg szerintem kezdhetnek el rettegni a szerver ill modul tulajok. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Fenrir
Háhá, mivel rouge-om sohasem volt még NVN-ben ezért nekem tuti drow zsiványom lesz, aztán majd szakosodunk assassinra 😊

A halál csupán a kezdet...

én a rangert továbbra sem érzem erõsnek, pedig ígérték a tuningot...

mindegy, úgyis minden (c)RPG-ben elf ranger vagyok, itt is azzal kezdek, aztán majd nevelünk belõle félisten Legolast😊))

Sajna a Pale Master még mindig gyenge... nekem van most egy az nwn-ben, és a lénye nélkül semmit sem ér. Igaz, jó a múmia is már, de sárkány ellen meg durvább szörny ellen semmi esélye. Varázslatokat kap, de nagyon alacsony a hatásfokuk... pl tûzlabdával sebzek kb 10et <#wilting> Wizard lvl3 PM lvl8 amúgy
De nekem attól még tetszik <#bdead><#eplus2>

War. War never changes.

így nem lehet dolgozni...😞

Új feat (képesség)!

Able Learner : egyenlõre úgy néz ki, hogy emberek vehetik fel és a hatása az, hogy a nem az osztályodba tartozó skilleket (szakértelmeket) is egy pontért veheted fel a megszokott dupla helyett. Az igazság az, hogy továbbra is lesz egy limit ami maximalizálja a nem támogatott skillek fejlõdését alacsony szinten, tehát ha támogatott gyorsabban fejlõdhetsz vele, de, ha késõbb szeretnéd magasabb szinten feljavítani, akkor nagyon hasznos ez a képesség, akár úgy is, hogy mindíg csak a limitig maxolod és így a támogatott (osztályra jellemzõ) skillekre több marad az aktuális szintlépésnél.
forrás:nwn2news

[Jakuza]
Hat ez akkor nagyon gaz.
Legalabbis az Improved Disarm. Me'g hogy belekerul egybol a tamado inventoryjaba a kezbol kiutott fegyver.
Ezt nem kellene forszirozni szvsz.Amugyis mindig az volt a gaz, hogy a foldrol felvette az ellen es nem minosult lopasnak, es a szerver gazdai sem tudtak ezt kordaban tartani semmifele scriptekkel, hiaba hoztak olyan szabalyokat, hogy a fegyvert a harcutan visszakell szolgaltatni. (mondjuk ezzel nem ertettem egyet)
De hogy egybol belekeruljon az ellen cuccai koze ez nagyon lol.

Varázslatokról tudni vmit mi lesz, m i nem?

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Csak három gólem lesz (penge, csont, vas) és két óriás (tûz és jég)
két sárkány modell van: vörös és fekete. ...az egyik harcos, a másik meg pap
A Knockdown és a Disarm a továbbiakban nem okoznak sebzést

Lásd: #323

Csak 3 féle gólem, 2 óriás és 2 sárkány lesz?
És akkor sebez most a knockdown vagy nem?
Nagyon kíváncsi vagyok mi fog ebbõl kisülni.

War. War never changes.

egy kis poén a várakozás izgalmait ellensúlyozandó: 😄

Ezt a gyöngyszemet a biowares fórumon találtam:
kérdés:
Important question: Are the romance options limited to boy+girl? Are any of the companions bisexual?

válasz:

Unfortunate, I had been so hoping to start with carving a hole in a water melon, then moving up the food chain to a random farm animal, maybe a close relative, topping it off with a freshly dug up corpse.

[HUN]Crassus
bárcsak már lehetne szaladni a TESCO-ban megvenni😊😛

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

[HUN]Crassus
Time stop-ot nagyon sajnálom😞((

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

egy csini kép (lelki szemeim elött megjelennek a kerekasztal lovagjai 😄)

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

[Jakuza]
Hat remelem nem baromkodnak igy bele a disarmba.

[Jakuza]
Hat ennek szvsz semmi koze nincs a gyartashoz.
Ez szimplan szerintem csak az editorral a modulba elhelyezheto lenyek csoportjai, mint az NWN1-ben.

Lesz a time stopért cserébe végre project image? Meg esetleg symbol? A D&D 3.0-ban is benne van, mégha az NWN1-ben ki is maradt.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Fejlesztõi napló #2 videóval és képekkel...

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Arra a kérdésre, hogy lesz e lehetõség gólemek gyártására egy nagy "Talán" volt a válasz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.nwn2wiki.org/images/b/b7/Undead_and_Companions.JPG -> IGEN! (lásd: construct a companions csoport alatt)

Érdekes újításra bukkantam: tumble-bõl már 10 skillpont kell egy ac bónuszhoz.

aug. 16
J.E. Sawyer

"Just so there's a dev post in this thread, Jeff Husges is correct; the skill now grants a +1 bonus to AC for every ten ranks. It also still allows the player to avoid AoOs from movement with a successful check."

Azthiszem javítanom kell magam. A disarm-nál a támadó inventory-jában landol a fegyver, az pedig nem jó, legalábbis pvp-nél sok vitát szülhet, fõleg a craftolt tárgyaknál, de majd meglátjuk, hátha kitalálnak valamit a dologra

wedge31
Ez aztán a hurrá optimizmus én óvatosabban bánnék az obsidiános fiúkkal eddig még csak egy játék folytatás füzödik a nevükhöz amit sikeresen totál elcsesztek /KOTOR 2 /. Majd csak a kész játékban derül ki az ujitások létjogosultsága mert egy folytatásnál legalább annyian ellenzik ezeket mind amennyien nem.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Úgy látszik NWN 2 beváltja minden reményemet. A pacikat hiányolom még (reméljük lesz kieg.) Lássuk sorban mi volt amit hiányoltam az 1-bõl, de most úgy néz ki megvalósul. Összefoglalva egy szóban: 'az egyensúly', angolusul a game "very unballanced" volt. De most végre, sorrendiséget hanyagolva:
- A leütés nem okoz sebzést, nincs szükség discipline (fegyelem) szakértelemre
- ha jól értesültem kiveszik time stoppot amit nagyon jó ötletnek tartok, de örülnék, ha kivennék a harm-ot is, vagy legalább maximalizálnák a sebzését
- A bárd végre varázsolhat light armor mögül
- A ranger kap egy csomó bónusz képeséget, attól függõen milyen irányban megy tovább (2kezes, vagy íjász)és a sok elõfeltételt kívánó tulajdonságokat megkapja anélkül, hogy multiclassolnia kelljen értük a fighterrel
- Kivették a bugos és csalásokra lehetõséget adó 'Shifter' prestige classot
- A tolvajkodás rendszerét is megreformálták, bár még nem tudom hogyan mûködik az új rendszer, de a skill-t másképpen hívják (remélem nem csak a név változott)
- A legyakott ellen eldobja a fegyverét mikor elterül (ha jól vettem ki) úgyhogy übermonciknak sem érdemes überfegyvert betenni (hacsak nem akarunk a sok kikerült überfegyver miatt újabb moncikat gyártani)
- A disarmozóknak nem kell többé a lopott fegyverek miatt vitatkozniuk a sértõdött tulajokkal mert a kézbõl kiütött fegyver az azt birtokló tulaj inventory-jában landol, nem a földön. (mondjuk, ha ezután meg találna hallni és közben újra elõvette, akkor úgyis kiejti.->Lásd fentebb!)
- Nem adódnak össze a tárgyból jövõ tulajdonság bónuszok (Én támogatom az ötletet mert így kevesebb lehetõség lesz überkarik gyártására, többet kell agyalni, ha jó akarsz lenni, nem lesz elég feldobni pár cuccot.)
- A sötételfek és más egyéb bónuszokkal megtûzdelt fajok fejlõdése nehézkesebb lesz
Egyszóval tényleg a kiegyensúlyozottság felé mennek a készítõk és ez nagyon jó dolog. A jelszó az, hogy mindenki megtalálja benne a neki tetszõ játékstílust és választása miatt ne kerüljön hátrányba a többi játékossal szemben. Szívesen megnézném egyes "angol úriemberek" képét mikor szembesülnek ezzel a gondolkodásmóddal és azzal, hogy ez mekkora sikert fog aratni (mert nincs kétségem afelõl, hogy sikeres lesz)
Lám, a karakterek hp-jének kimaxolása is alapként kerül a játékba és az egykor 'csítereknek' elkönyvelt playerek is feloldozást kapnak. Persze egyeseknek mindíg "spoilt children"-ek meg "fuckin hungarian exploiter"-ek maradunk, de azthiszem mi így is jól megleszünk az új játékban az új szabályokkal egy sokkal kiegyensúlyozottabb világban, talán egy nyitottabb szemléletû alkotógárdával és az új pw-k alkotói is magukévá teszik azt a hitvallást, hogy a játék mindenki szórakozására jött létre. Éppúgy a "vérpistikék"-nek mint az "rp nácik"-nak. Éljen az eljövendõ új NWN közösség!<#buck>

Fenrir
Mászt hev, most <#felkialtas>

ez meg egy ~24 perces prezi anyag (jó nagy 175 mb), a hang szerintem nem tökéletes, de a kép jobb (az általam) eddig látottaknál

Fejes021
Új múvi a GC-rõl, lipcsébõl.
Kicsit kézikamerás, kicsit remeg, kicsit homály, de a nézhetjük.
Gamestar online link

http://www.panoramio.com/user/518310

Fejes021
Mög van itt még néhány érdekes infó morzsa fõleg karakter alkotásnál választható hátterekrõl. (nem wallpaper hanem, hogy mit csinált a kari mielõtt kalandor állt)<#idiota>

Fejes021
Ahogy nézem ezeket a képeket de javú érzésem támadt.
Már jórég láttunk képeket ebbõl a szituból, csak másik kameraállásból. Na mind1

Fejes021
Íme néhány új kép

http://www.bartleby.com/61/96/E0069600.html

eldritch= fura, nem evilági, ?

Az elemi és misztikus valamint az isteni/szellemi szavak tetszenek.Köszi!
Márcsak az eldritch-et kéne belõni valahogy.

_Atti_
Az arcane az elemi mágia, még a divine isteni/szellemi..
Ezt az eldritchet eddig csak a homm5-ben láttam, nem tudom mit takar..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Fenrir
A papok az "erejüket" és mágiájukat az Istenüktõl kapják akikhez imádkoznak, ezért is tudnak minden nap memorizálni újakat. A mágusok a természet energiáit használják fel, a Dark Sun nevû világban volt a Defiler-ek és a Preserverek. Különbség az volt, hogy a Defilerek ezt az energiát korlátlanúl használták fel a növényekbõl/állatokból, ezért is keletkeztek hatalmas kiéget foltok és elpusztult állatok/növények egy-egy varázslatuk után. A Preserverek csak annyi energiát emésztenek fel ami még nem károsítja a természetet.

Az arcane szerintem fordítható árkánnak, esetleg misztikusnak. (Magus-ban is árkán varázslatnak hívták).
A divine az az isteni mágia. Eldritch-rõl még nem hallottam 😊

Tény, hogy a magyar fordítás sokszor életszerûtlenül, sõt néha ostobán hangzik, ezért én nem is használok magyarítást soha, de legközelebb kipróbálnám az eldritch knightot és mielött belefognék érdemes volna letisztázni mi is az az 'eldritch' (már csak az elõtöri miatt is). A hátborzongató helyett valami más szó kellene mert ezesetben nem csak gonosz karikról lehet szó. Az 'arcane' esetében a titkos szó pedig egy bárd esetében nem állja meg a helyét. Mit titkolózzon egy bárd? 😊 Szóval van két mágia vonal, az 'arcane' és a 'divine'. Ezeket kéne belõni valamelyest + most csatlakozik az 'eldritch' szó ami a warlock kaszthoz köthetõ, és ez ezesetben valami új energiából táplálkozó mágia, hasonló a bárdéhoz, mert a saját lelkébõl fakad a dolog. Na ezt kellene leírni valahogy. Szétválasztani a három dolgot. Talán az istenekkhez való hozzáállás segíthet (de ez csak egy ötlet) A divine mágia követõi ált. valamilyen diety-t is követnek (talán némiképp a ranger kivétel ezalól) az arcane mágia követõi pedig általában az istenektõl némiképp függetlenebbek. (kivétel mondjuk az Elminster féle varázsló, aki bele van zúgva Mystra-ba) A warlock-okról pedig az hírlik, hogy az erejük valamilyen kapcsolatban van a sötét oldallal. Na valaki okos ezt rakja össze és határozzuk meg a három fogalmat!

eldritch = hátborzongató, szörnyûséges, vérfagyasztó

Arcane-t talán titkosnak, esetleg rejtettnek.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

sehogyan, meghagynám eredetiben 😊 iszonyú ez a mindent lekell forditani mindenáron mizéria 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Egy fordítós kérdés: Ti hogyan fordítanátok magyarra az 'eldritch' és 'arcane' szavakat?

Én az NWN-hez kiadott pdf-re gondolok, de közben szétnéztem az NWN2Wiki-n és sokat segített, bár az ott lévõ infók inkább találgatások és a D&D szabályaira alapozottak, nameg NWN1-es tapasztalatok (PRC, stb.),de sztem elég jó dolgok vannak ott. Az egyik videón láttam egy láncinges muksót remélem lesz valami hasonló light armorban is mert elég szakadt és toldozott-foldozott kinézetû light armorokat láttam eddig.

<#eljen><#eljen><#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent