7862
  • LSC
    hello all.

Nem tudtok valami megoldást vagy modot vagy bármit arra hogy a követők ne ragadjanak be minden kis kavicsba? A játék 40% azzal telik hogy ki kaparom őket a sarkokból, ill. tereptárgyak mögül. Köszi
  • Aspyrin
    Az vajon mennyire természetes, hogy miután összeraktam a kardot a shadow reavert 15 perc után sem tudom megölni? :O
  • Lantian
    Nos nekem ilyen értékei vannak Khelgarnak Monk-ként. Szerintem jó így a kis törpe de ödntsd el te hogy kell e neked Monk.
    Alapértékek

Cucokban
  • Lord Diabolo
    Sziasztok!

Felinstalláltam az 1.03beta patchet, de sajna amikor elindítom a játékot, akkor egy hibaüzenettel kilép (pedig pontosan Takysoft 2849-es instrukciói alapján csináltam). Egyébként még az 1.01-es patch működik, az 1.02-es felrakása után csinálja ezt a kilépést. (az 1.02 update is fel van rakva). Mi a véleményetek?
  • virs lee
    Akkor vmit ellúzerkedtél. :P
  • Silence78
    Na megnyugodtam, találtam olyan ellenfelet akit nem tudtam 1-ből megölni. Csak az a baj, hogy harmadszorra, minden elképzelhető mágikus támogatással se...
  • [HUN]Crassus
    Na ez is megvan:P:)

• virs lee
    Mármint hogy csontból wandot.
  • virs lee
    Wand készítéséhez mekkora craft weapon skill szükséges? NWN1-ben vmi nagyon 0 kellett hozzá...
  • Lantian
    :) lvl 5 druid/cleric spell Owl's insgight
  • ShaiHulud
    en strengthet meg dexterityt toltam fel neki, wisdomot meg kapott druidtol buffot ac novelesnek (nem az owl`s wisdom, hanem valami masik magasabb szintu wisdom spell, nem emlekszem mar:D)
  • Lantian
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Valami mintha változna Monk-á válásakor mert ha jól rémlik 14es Winsdomja van 17es szinten de ez nem biztos. Az AC a dex és wis összege határozza meg és párszintekén kap +1-et. Én egy +4es belt of agilytivel és egy +6os periapt of winsdommal gyönyörüen elvoltam vele.
    Tipp rakd ki Kelgart Act 2 végéig és addig ne válts vele majd mielőtt Monk lesz rakd a pontjait a winsdomra elméletileg így elég jó AC-je lesz. Ezzel úgymond előnyödre fordítod a BUG-ot amit előbb írtam /aztán lehet nemis BUG/. Mondjuk egy Monk-nál nem a sok HP a jellemző ezért Khelgar kevés winsdomját kárpótolja a szívóssága:)
  • Lantian
    Ahhoz hogy a bányászok vigyenek ore-t a kovácsoknak kell találni ore despositokat. fegyver/páncél szintenként 1-1 desposit kivéve a legjobb ott 2-2db desposit kell. Ilyenek legtöbbször barlangokban találsz egy jópárat már kelett. Ha megvannak a despositok szólsz a bányászoknak és már mennek is érte és ha végeztek neked is raknak el belőle picit:) Ha csillibilli nagy kődarabotsz látsz az valószínű az ha odaállsz mellé kiírja és kapsz 50xp-t:)
  • I.C.ram
    Hát fogalmam sincs mi legyen, mert Khelgar elég jól nyomta eddig, mint harcos, viszont monkként is érdekelne. Amúgy Monknak nem a wisdom az egyik fő tulajdonsága? Csak mert Khelgarnak van kemény 7-es wisdomja :D
  • takysoft
    hú erre nem tudok mit mondani, mert ott nem járok, de 5letem azért van
    mikor kinyírtam az Ork vezéreket(valami old owl well fele) kiszabadítottam valamiembert aki azt mondta, hogy szívesen bányászna nekem. meg amúgy is találtam itt ott iron ore bányahelyeket, aho xp-t is kaptam.
    szerintem ha vasbeszállító kell, arra nézz körül.
    de mondom, ez nem tuti... ott még nem járom... act1-ben vagyok
  • BlackShadow
    én monk vagyok és a defem kb majdnem jobb mint egy full páncélozott fighteré :) nagyon brutko cast..

MÁS:
    a váramban már nemengedik fejleszteni a felszereléseket, mert nincs vas.. aszondja a kovács, h szerezzek neki beszállítót. merre találok olyat? farmon már ott áll a 2 bányász faszi..
  • Lantian
    Háááát attol függ tervezel e darálógépet a partyba. Elég sok szép feat-et kap és hasznos is tud lenni ha a harcos party-t kedveled. Egy enyhe BUG miatt megtartja Monk-á válásakor az addig elért Stat pontjait /skillek,featek stb. eltűnnek/ ezért ha Monk-ot akarsz belőle 22es Strenght-el Act 2 végéig ne csinálj belőle Monk-ot. Elég zúzos tud lenni, jó cuccokban adnák neki esély 1 piri sárkány ellen persze csak ha maximalisan kihasználod a BUG-ot. Az hogy érdemes e?.... kevesebb sebzés de gyorsabban, több AC magas resik egy pár immunitással fűszerezve, nem viselhet semmi armort csak robe-ot, pajzsot se, keves fegyvert ismer, és ritkák a monk felszerelések... kb ennyi az én tapasztalatom vele döntsd el hogy tetszik e
  • BlackShadow
    köszike
  • homeless
    Nekem is ugyan ez volt a problémám. És tényleg nem csinálták meg. Csak a netes update megy. Nekem kb. az 50. próbálkozásra sikerűlt update-elni, mert vagy állt a szerver vagy túl sokan használták. De akkor azt nem értem, hogy mi a faszért írják azt ki hogy patcher server down? Miért nem azt írják ki hogy busy? Na mind1. Az a lényeg, hogy úgy update-elj, hogy legyen 6gb+ hely a partítión, ahova megy a patch és ne legyen felrakva a crack. Utánna se rakd fel mert megy anélkül is.
  • ShaiHulud
    hopp rosszul emlekeztem, nem az msconfignal, hanem a control panel/system/advanced/environment variables-nel lehet atirni a temp dirt, ha erre iranyult a kerdes:)

pic
  • Lantian
    Hát ha a per kész valószínű már nem tudod befejezni de nem biztos. Elgon megcáfolásában először én is gondban voltam. Az biztos hogy beszélsz a Elgpn-nal mindenről amiről tudsz. Aztán a ranger csajjal a tűznél aki megcáfolja a stori egyik részét. Majd beszél a barak melett lévő fegyverárusssal az meg elmondja hogy a csávó egy nyomi. Ezzel is szembesíted. Innentől ködös hogy kell e beszélni vkivel, de ha jól emlékszem nem csak meg kell fordulni vagy a faluban vagy az erdőben és utána meg tudod győzni hogy ne beszéljen hülyeséget vagy...... de ezt már nem lőném le:)
  • I.C.ram
    Erre valaki?
  • BlackShadow
    hol is van pontosan ez a lehetőség? :)
  • blur55
    kösz a segíséget, a Temp könyvtáros trükk bejött. mostmár csak egy baj van: amióta felkerül a patch, azóta nem enged menteni a játék. azt írja, hogy kevés a hely a lemezen (a C-n, ahova mindenáron menteni akar kb 400 mega hely van). leszedtem az 1.03béta patchet, sem azzal, sem az 1.02-vel nem akarja az igazat. viszont 1.00-val meg ment még. ez valami védelmi marhaság (1.00-nál még okosított exe-vel futtattam, most a patch miatt az nem játszik, hanem yasu-val megy), vagy egyszerűen egy csofadt mentéshez is 6 giga szabad hely kell a vinyón?
  • BlackShadow
    talán még a törpe tud mondani róla valamit a város legelején.. több sztem nincs
  • I.C.ram
    Ezt már megcsináltam, de nem történt semmi :( Mindenkivel dumáltam, akinek nem az volt a neve, hogy merchant, commoner, stb.
  • Lord Diabolo
    Sziasztok!

Hol lehet letölteni az 1.02 offline patchet? Valamelyik fórumon olvastam, hogy állítólag nem csinálták meg, és csak a játékon belüli update működik! Igaz ez? A google-n is kerestem, de nem találtam letöltési lehetőséget.
  • BlackShadow
    a kocsmában a tűzhely mellett áll egy nő.. vele beszélgess el, megmondja, h a környéken nincs is szarvas.. ezek után már kezdheted is a beszélgetést a hapival

remélem jólemléxem
  • I.C.ram
    Ja és van egy küldetés, amiben elakadtam.

Elgon történetét kéne megcáfolni, azt írja a küldetés, hogy keressek Port Llast-ban embereket, akik megcáfolják. Beszéltem mindenkivel, sőt már a pert is lenyomtam, de még mindig nem completed a quest. Kivel kell beszélni?
  • Tomy Lee
    Crossroad-ban kapitány lettem!Bele tudok nézni a vár(os) ügyeibe:)
    Hát ez Coool!Remélem sosem lesz vége ennek a játéknak:-)
    Isteni jó.
  • I.C.ram
    Szerintetek érdemes monkot csinálni Khelgarból? Megcsináltam a küldetését, de nem tudom, hogy mi tévő legyek.
  • Hoz_Hun
    Aha. Köszi.
  • takysoft
    igen, a játék alapból 1.00788 verziószámú
    legújabb patch pedig az 1.02809

a dőlt betűs számok a release számok. pl az exe 788-adik lefordítása az 1.00 final.
    21 teszt verzióval későbbi verzió pedig az 1.02

van amúgy 1.03 beta is(1.02 és 1.03 közötti verzió, amiben már benne van az 1.03-as patch anyaga csak mg nincs teljesen tesztelve.)
  • Hoz_Hun
    Lenne egy láma kérdésem, mert el vagyok veszve a számokkal. Nincs gondom csak tudni szeretném.
    A játék alapban v.100788 számú és a nwn2_pc_english_from100788_to102809.rtp patcheli egyből 1.02-re?
  • virs lee
    enhanced >> extended
  • virs lee
    A gyógyító az, ami teljesen felesleges, mindenhol, korlátlanul lehet pihenni
    Jó az a pap, de csak mint főkarakter, amit te irányítasz, mert automatán nem tudja használni a legjobb speckóit. Először is: Divine Power alap, amivel harcos szintre kerül az attackja, gondolom nem kell részletezni miért fontos. Ez lvl5 spell, de (asszem a) War szférával lvl4-en is tud már ilyet, +silent/enhanced meta feattel 6. szinten is, 3 szint divine power gyakorlatilag örökké harcos attack ratinget ad. És emellett ott vannak a spelljei, ami egy harcosnak nincsenek: Word of Fate, Hold Person / Undead, Control Undead, Implosion, Restoration és tsai a mindenféle idegesítő nyavaják ellen, és Stoneskint is ad vagy a War, vagy az Earth szféra.

Egy harcosnak nagyobb a sima sebzése, viszont ez meg tud instant killt is, és élőholtak ellen (amire úgyse hat a critical) is elég profi. Nem véletlenül a pap a legnagyobb táp kaszt.

Tolvaj kényelmi szempontból jó, de ki lehet váltani knock spell-lel, a harcosokkal meg belemehetünk a csapdákba
    Nem kell belemenni, a Disable Device a mágusnak cross skill, tehát csak feleannyi pontot kap rá mint egy tolvaj, viszont INT alapú, így INT bónusszal az is elég magas lesz neki (+5 pont a Set Trap-re, az is +2 bónusz a Disable Device-ra, a mágusnak meg úgyis van sok felesleges skill pontja a magas INT miatt). Ugyanígy INT alapú a Search is, csapdakeresgéléshez.
  • Aspyrin
    Köszi a segítséget, megpróbálok beszélgetni :S
  • Lantian
    A várad 100%-os? Huhh lehet hogy megvan a probléma.. amikor először mentél keresztül a portálon veled volt a papnő? Mert én kaptam egy párbeszédet ott vele azon a ponton ahol a kardot kéne összerakni West harborban. Ha ez nem volt meg lehet ez a probléma. Ha ez nem volt meg valakiből valahogyan ki kell csalni a hassonló párbeszédet, nevelőfaterod ból vagy Bevil-bő talán
  • Aspyrin
    Köszi, minden kipipálva :/
  • Lantian
    Nos alább írom mik kellenének hogy továbbjuss
    Nos az nem biztos de asszem minden szövetséges kell hogy továbbmenj vagy elfogadva vagy elutasítva. Wandersnavenes quest, törpök szövetsége, Lizardmanek szövetsége, beszéd a druidákkal, rajtaütés a kobórló Shadowreaverre és még van egy csaj asszem a neve Light of Sword vagy valami ilyesmi. Vele 3szor kell egyedül megküzdened és beáll hozzád meg meghívtam a táncos csajt is a merhancts quarterböl. Nos én ezeket csináltam meg és tovább tudtam menni. A Gith papnő veled volt amikor a Crystály sárkánnyal dumáltál?