Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Épp ez a furcsa, hogy nem is használ ezek szerint sok ramot.
Bucser
talan ha a shadow mapeket leveszed legalacsonyabbra akkor nem fog szaggatni...

Hülyeségen nem lehet segíteni ha az ember 2 megás meg 1 m,egás sahod mapeket használ minden karakterre.

Meg hogy ez ronda lenne?? Hol élsz??

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nekem 3200+-os amdvel (2600-on megy) és X800GTO-val kint 25 felett, és bent is 20 környékén van többnyire.
Me0w
Ne haragudj, viszont az, hogy egy 3700+-os amdvel, 2g rammal es egy x800xt-vel 1280-ban van jo esetben 10 fpsem, az annyit basz el a jatszhatosagon, hogy tolem lehetne az evezred jateka, akkor sem jatsznek vele. Szaggat kint es szaggat bent, es emellett meg ronda is. Lehet, hogy az Oblivion nem volt egy hardcore rpg, de azert ne kelljen mar ilyen optimalizalatlan szart kiadni.

Together we'll fly someday...

Hali!
Nektek mekkora memóriát használ a játék futás közben? Nekem "csak" 500-at. (1GB van) A játék könyvtárában lévõ nwn.ini és nwnplayer.ini fájlokban van egy "Memory Level" és egy "Memory Access" bejegyzés. Vkinek van infója hogy ezekhez milyen értékek kerülhetnek, és azok mit jelentenek?
zorrobomber
báz, nekem fel se tûnt...<#ejnye1> egy fekete pontra még azt mondanám oké, elfér a sok-sok piros mellett, nade SOK?? <#wow1>

aham, köszi akkor ezt már vágom.....de azért egy uccsó kérdésem lenne: egy prestige class requirements-nél a spot skill 5, ha szintet lépek akkor csak 2pont van rátéve, de ha a karakterlapon nézem akkor 5pont(nem tesz rá semmilyen tárgy), ....szóval ilyenkor tudok szakosodni majd az adott prestige class-ra vagy sem??

Minden skillnek van egy commanding (vezérlõ)tulajdonsága. A parry-hez az ügyesség tartozik, ha kicsi az ügyességed mondjuk 8as, az -2 módosítóval jár. A módosítók a tulajdonság értéke mellett vannak. Tehát a 8-as ügyesség -2 parry-t jelent. Ezenkívül a vértek is negatív hatással vannak az ügyességgel kapcsolatos skillekre. A heavy armor a legnagyobb minusz, a light a legkevesebb. Minden vérten fel van tüntetve az arcane spell failure mellett az ügyességgel kapcsolatos skillek negatív módosítója is.

valaki mondjon már el nekem pár dolgot errõl a ad&d-s skill rendszerrõl, aki benne van.😊 clericel vagyok, 7es a parry skillem, mégis ha a karakterlapot nézem akkor +1-esnek írja.....a spot skillemet például - amin 2pont van - azt meg 5ösnek írja ki pedig nem tesz rá semmi és emberrel játszom....ha jobban belegondolok a parry lehet hogy a páncél check penalty miatt van?😄 ez most jutott eszembe...de a spot-ot akkor sem értem😛 thx elõre is annak aki elmagyarázza 😊

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, crossroad keepben amikor a katonákat cuccait akarom fejleszteni mindig azt mondja a kovácsom hogy nem képes rá. Eddig csak 1-es fegyvert tudtam csinálni. Tele van ércekkel az inventorija. Mit kell csinálni hogy klehessen tovább nyomatni? Minden más már rég a maxon van a várban minden felépitve. most 62%nál vagyok, és csak a szavamat várják mikor lesz kész a vár, de igy szinte meztelen katonákkal nemakarom a csatát kezdeni.
A másik meg hogy már nemtudok hova menni, nicns quest, de van még hátra 40%, hogy lehet az idöd mulatni, anélkül hogy járkálni kéne egyik helyröl a másikra a mapon? mert vista alatt elég sokáig tölt sajna.

Nekem semmi bajom a game-mel, a történet atom, korrekt a látvány, de mégis van egy óriási hiányérzetem... nagyjából ugyanaz, mint a Dungeon Siege-ekkel kapcsolatban. Könyörgöm miért nem lehetett leanimálni a kardok, buzogányok, stuffok, miegyebek, pengeváltásait??????? Az NWN 1 ben iszonyat módon élveztem az összecsengõ kardok látványát, meg a szikrázását(!) MIÉRT MIÉERT???? Erre vártam 3 évig és pont az hiányzik amit a legjobban élveztem??? Lehet hogy hülyeségnek tûnik, de nekem ez fontos (lett volna😞)
Attól tartok, hogy az engine nem is fogja lehetõvé tenni azt hogy a fanatikusok pótolják ezt a hiányt.
Sok sok feketepont érte....
[HUN]Crassus
Will mentõ Reflex mentõ=5! ehhh😛 jó kis PW szerveren tuti kis "uralt" ütõgépe lennél a wizardomnak😄

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

MrStokes
A bugokat olvasva kb. feluton bennem is felotlott, hogy micsoda? Ennyi textura hiba lenne? Es egy pillanat erejeig bevillant a Gothic legujabb resze, hehe. Ezek szerint nem veletlen. ^_^

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

hiba
ja 😊

Fejes021
"Franc nem ida akartam írni." Alatta: "bugokról..." Már gondoltam hogy tuti gothicról lesz szó<#nevetes1>

http://www.panoramio.com/user/518310

hiba
a franc ezt nem ide akartam irni 😊

hiba
bugokrol: mendegeltem egy szakadek fele, majd odaerve eloranottam az inventory-t de a karakterem tovabbgyalogolt lezuhant es meghalt 😊

nélam gyakran eltunnek a vizfeluletek, neha kigyalogolok a texturakbol, egyszer bemasztam a világ "alá" es onnan utottem agyon a felettem "lebegõ" gyikokat 😊

neha kezembenmaradt egy ket noveny amit elfogyasztok, es megszunik a karakter mozgas imitacioja, csak ugy siklok a foldon egy szal viraggal a kezemben 😊 ilyen a regi gothicban is volt

a zene meg hangok szerintem is jok megis unalmasak

a regebbi gothicnak volt egy fura zeneje talan egy fuvola dallam, az se volt valtozatos de valahogy nem valt megse unalmassa, sot egyparszor viszont hallottam a discovery channel egyik reklamjaban 😉

dzsonesz
ok akkor pontosítok de gondoltam ,h rájösz magadtól is😄 AltGr+7
nekem ez hozza fel a konzolt szal mást nemtok ajánlani😄

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Nah, az lenne a gondom ,h az alt+7 parancsal nem hoz elö semmien konzolt.. csak 1 hangot ad ki amit az asztalon szokott ha 1 ablak nyitva és az asztalra kattintok...

elöre is thx megint.

dzsonesz
értem én de rosz a hasonlat... a Gothic az ügyességi rpg ... ez meg inkább taktikai és attol független ,h mind2 szerepjáték a 2 nek kb annyi a köze 1máshoz mint nagyanyámnak a salakmotorozáshoz... rosz a hasonlítási alapod😄
nemtom sztem nem összehasonlítható kategória .. de ebbõl tiszta, h te inkabb azokat favorizálod én mind2 stílust szeretem

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Count Adyn
Na ebben most nem vagyok biztos, de ugy full plata 0 dex módosítót használ ki max ugyebár, viszont a -1, a 9es dex. el az levonódik szerintem, szal elvileg ha feltolod 10 re a dexed akkor nyersz egy AC t 1 pontért😊
ja és mivel szómenésem van leirom bár szerintem mindenki tudja😄 :
ugye 16 felett a tlajdonságok növelés több pontba kerülmint 14-16 ig, de ha a faji bónuszban kapsz +2t arra a tulajdonságra, akkor ha 18 ra tolod azt amire bónuszt kap, csak annyi pontba fog kerülni a nõvelés mint 14-16 közt(ergo 2), igy több pontja marad az embernek/elfnek/orknak😊)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

bladex
Én ügyesség alatt azt értem hogy te harcolsz valamilyen módon pl:Gothic
Az hogy kell némi inteligencia a küldetéshez az nem egyenlõ a ügyességgel. És ha igaz amit Jonnyka írt hogy még az útról sem lehet lemenni annyira be van szabájozva a helyzet akkor elég csalódott vagyok.
De ha egyszer meg is értem mi van a progiba lehet hogy meg fogom kedvelni a progit.😊

AMD Ryzen 7 X1800 64BIT, DDR4 16GB RAM, Gigabyte Gforce 1080 GTX GM1 VGA, 250 GB Samsung SSD

Bucser
vagy használj Clearvoyance-t. (varázslat)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Növeld a spot-ot vagy listen-t és akkor elõbb észreveszed õket és támadhatsz rájuk. Ezekkel lehet ugyanis észlelni a settenkedõket.
Ha meg rejtõzködnek, akkor akár szembõl is használhatják a sneak attackot. De ez igaz akkor is ha éppen nem velük foglalkozik a megtámadott, netán éppen varázsol, le van bénítva.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

thx. nem is csalni akarok csak átirni 1-2 dolgot .😊
mert 1 kicsit akadozik..bár lehet hogy csak az elején amikor a falut támadják..

Methylisocloro
Mit lehet ezekkel a thugokkal csinálni, mintha hide in shadows-ban rejtözködnének, olyan homályosan látom õket (pedig még nem ittam 😊 )
és a karaktereim nem akarják megtámadni õket hiába kattintok rájuk. Állandóan leszúrják a varázslómat, utána már támadhatóak. Meg az normális hogy szemtõl szembe sneak attack-ot tudnak nyomni? D&D módban játszom.

epic szintre meg shiftere: valamivel majd a keigeket is el kell adni 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Epic szint a fõ kampányban nem lehet, mivel 20 a max szint.
Vagy próbáltál 20 feletti karit csinálni és nem voltak epic feat-ek?

j0nNyKa
vagy pl. hova tunt a shifter, mint class, az epic szint ?!?
vagy a zenek, hangok... jok, hangulatosak, de az 1 ota mar kicsit uncsik ...
emlitettem mar azt a par bugot, amit ugyesen bennehagytak? beszelgetes kozben kameraforgas, etc.
ja es a toolset...<#szomoru2>
na mind1, ezektol fuggetlenul a hangulat meg mindig nagyonnagyon jo!
ja es sry a sok kommentert :|

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Köszi szépen, az utsó sorban mindössze egy hangot tévedtem<#falbav>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Bucser
keress vissza már egyszer beírtam a topicba a bárd dallamokat.

j0nNyKa
amint az elobb is irtam, igen, jol sikerult
de... joval jobban is sikerulhetett volna, nemde?
az 1re rapakoltak 1 picit turbosabb grafikai motort, kivettek jopar spellt, amik nagyon jok voltak, eltunt 1-2 alfaj is (gray dwarf, vagy melyik, nemtom most pontosan), stb.
ettol fuggetlenul igen, nagyon jo a jatek

j0nNyKa
szoval nem mondtam, hogy nem tetszik, csak hogy undoritoan egyszeru ahoz kepest, hogy igazi RPG-rol van szo... ne ertelmezd felre, amit irok, a forgotten realms vilagot igy sem sikerult eddig ennel jobb jatekba beleonteni

dzsonesz
alt+7, de inkább ne csaljál😄

Engem nem hagy nyugodni a dolog. Az elsõ három dallamot már lejegyeztem csak a negyedik hiányzik. Lawfull goodként nem vagyok hajlandó felgyújtani azt a mocskot pedig megérdemelné 😛 Holnap lesz rá idõm, hogy lehallgassam.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Hellosztok !

Az lenne a kérdésem, hogy tudom elöhivni a console-t.
Hogy mit kell beirni hozzá mert nekem ha lenyomom a ~ gombot nem jön be.

Elöre is köszi a helpet.

te valamit félreértettél. az nem hardcore nehézség, hanem az az alap. azaz hardcore dnd rules. adsz és kapsz is criticalt, nem csökkentett a sebzés feléd, le tudnak charmolni... etc.

egyébként meg kategóriájában szerintem is jó lett. beszélünk róla vagy nem? akkor. hõbörgünk és nyomjuk... <#hehe>

aut viam inveniam aut faciam

Az nekem sem tetszik, hogy nem lehet letérni az útról, de pw-ken ez egész másképpen fog kinézni.

Nincs szukseg dexterityre ha full plate-ban rohangalok, egyik kezben ketkezes balta, masikban tower shield.
12-es dex-el 1 bonusz ac-t kaphattam volna, de azt a 4 pontot inkabb hasznosabbra forditottam (str, con). 😊
Igy egy mezei tank lett a harcosom, az agyara es az ugyessegere semmi szuksege. 😊

MrStokes
Ez a #2150-re ment.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Oohm ize, 9 dexterity harcosnak? >_<

zorrobomber
nem mindenki szereti a nehez jatekokat, en peldaul nem
teremtse meg azt az illuziot hogy kozom van a cselekmenyekhez, de ne legyen frusztralo
ilyenekre pelda: kotor 1-2, fable, gta-k

dzsonesz
figy izlések és..... kényszeríteni senki se kényszerít rá😄
nekem tetszik a game úgy ,ahogy van történetileg ,szavatosságilag stbstb... és igen van még sok rpg ,ami nehezebb esetleg és azis tetszik.. ha neked ennyire nemjön be ,akkor miért játszól vele?

j0nNyKa
igazabol amin el kellett gondolkozni, az hajdanan a baldur's gate volt
ez a mai iqhuszaroknak lett irva...
hol kene ebben gondolkozni, amikor total linearis, es meg a KURVA UTROL SEM TUDSZ LETERNI?
en erzem magam rosszul, hogy mennyire egyugyu, konnyu lett a jatek, koze nincs az rpg feelinghez
az meg csak hab a tortan, hogy hardcoren is nevetsegesen egyszeru

dzsonesz
hát ez a "nemkell ügyesség a játékhoz" elég nagy baromság , elég sûrûn megesik, h bizony az embernek el kell gondolkodni jópár questen, sokat kell ügyeskedni, nem mondok példát a spoiler miatt de majd, ha 1x kipróbálod, akkor teis rájösz... mellesleg sztem is simán kiérdemelné az év szerepjátéka címet, minden tényezõ miatt

bladex
Nem ez a leglényegesebb de mivel én nem vágom az angolt és ügyesség sem kell a játékhoz mi kötne le? Ezért írtam ha lenne magyar verzió bejönne a progi.

AMD Ryzen 7 X1800 64BIT, DDR4 16GB RAM, Gigabyte Gforce 1080 GTX GM1 VGA, 250 GB Samsung SSD

Jelenleg így állok.

Nekem se sikerült, úgyhogy a végén egyszerûen felgyújtottam a faszit, legközelebb nem fog viccelõdni egy nála 2x nagyobb félorkkal. 😊

dzsonesz
Hamár a törpérõl van szó , találkoztam 1 aranyos buggal , amin bekonnyeztem a röhögéstõl..
Chapter3 elején megyek vissza a "birtokomra" , betõlt , jön az intró valaki elkezd dumálni velem közbe a háttérbe kutvanagy csatazaj, mondom mijazisten van ? betámadtak? aztán látom a háttérbe , h a csapattagjaim azõrök segítségével éppen puhítják Khelgart csórikámra rámentek vagy 20 elenee tõl kezdve az összes õrig mindenki aprította😄😄D aztán behalt szegény a duma végén nézem ,h ott fexik a földön😄 néztem dülledt szemekkel ,h most mivan😄D ... aztán, gondoltam ,h csapatbaveszem a halála után és ,akkor természetesen mintha mise történt volna ott figyelt.DDD mekkora lolmár ez...

Bucser
Khelgarral beszélgetni kell mindig, hogy az adott küldi rész teljes legyen.