7862
  • ArtanisNerwen
    Én sem vagyok sokkal elöbbre nekem fagy. Nem is eröltettem amig nem lesz újabb patch.
  • ArtanisNerwen
    Nekem nem fagy ALT-TAB-nál. Probálj meg állitani a képfrissitéseken. A játékban vagy a windowsban. Elképzelhető hogy ehhez fel kell tenned a monitor drivert mert a Plug and Play monitornál problémák lehetnek.
  • ArtanisNerwen
    Nekem az NWN1 10000 óra játékidőt adott.
  • wantonly
    Nem, nem. :D

Én csak magamnak fordítom, mert nem vágom olyan szinten az angolt, a játék fordítóihoz semmi közöm. :)
  • Hoz_Hun
    Relativ kinek mi a drága. Nyugaton lévők fizetéshez képest ez zsebpénz. Amugy igen. Sokat kell a gépre költeni. Ha megjelenik végre a PS3 asszem próbát teszek a konzol világgal.
  • Hoz_Hun
    Újratettem. Nekem továbbra sem megy a Toolset.
  • TopGun
    Sziasztok! Van egy problemam a segitsegeteket kerem! A problema: egyszer mar volt fent a jatek, de ghostolnom kellett a winyom, ezert uninstallt akartam csinalni, de nem mukodott, ezert kezzel tavolitottam el a jatekot a winyorol es a registrybol is kezzel szedtem ki mindent. Viszont amikor ujra akarom installalni a jatekot, azt irja ki, hogy az elozo telepites nem fejezodott be, ezt fejezzem be es utana telepitsem ujra :(( Erre mi a megoldas?
  • csgj
    ha csak multizni akarsz, vedd meg a wowot, vagy guild wars-t :) Nem, nem "fikázlak"(-nagyon faxa kifejezés a fikázni-ige...grat annak aki először kitalálta) tovább! Jobb is ha inkább azokat "fikázzuk", akik megteremtették ezt a drága gépes világot. 1: sokat kell eleve a gépre is költeni. 2: Sokat kell költeni a játékokra is, ha megveszed. Na mármost a játék, az játék, semmi több. 12ezret nem ér meg semmilyen game! Esetleg az olyan, amiben kb 900 óra a játékidő... xD Az egyre durvuló gépigényről ne is beszéljünk...
  • ArtanisNerwen
    A multi miatt kell az eredeti. De én nem azért vettem meg, hanem mert hülye vagyok.
  • ArtanisNerwen
    Steve, te vagy az?
    Hát ezzel a módszerrel nem lesz egyhamar kész a magyarítás. Azt hittem a .tlk-ból csináljátok a forditást.
  • Hoz_Hun
    Akinek nem inge...

Nyilván nem neked szólt. Amúgy igaz is, amit leírsz. Legalábbis az NWN2 esetében.
  • Me0w
    Mi ez a tobbes szam? En annyit mondtam, hogy technikailag az eredeti meg a warez verzio tok ugyanaz, a kulonbseg az, hogy az eredetihez jar egy cd-key.
  • Hoz_Hun
    Arra senki nem jön rá, hogy talán valaki azért veszi meg eredetiben, hogy tudjon játszani vele a neten? És nem mindenféle tört szerveren.

Én meg kurva gazdag vagyok azért veszem meg. De nyugodtan magyarázzátok ki ti miért lopjátok. Sose basztattam senkit, mert nem eredetivel nyomja, de az orbitális parsztság, hogy azokat fikázzátok akik megveszik.
  • csgj
    ahogy olvasgatom a topicot, egyre jobban feltűnik, hogy rengetegen azt hiszik, hogy a warez verzió sz*rabb, mint az eredeti... Ez pedig egyáltalán nem igaz. Ugyanolyan jól (vagy rosszul) megy benne minden, mint az eredetiben. Csak nincs cd-kulcs, ahogy azt Me0w barátunk írta. Azt nemtom, hogy a toolsettel mi van, mert azt nem értem :D, de nem is érdekel. Lényeg, hogy a rendes Singleplayer játék teljesen ugyanolyan, mint az eredetiben. Ha valaki csak azért kidob 12ezer forintot (vagy mennyit), hogy meg legyen neki eredetiben, dobozzal (aztaaa), de már megvan neki a warez verzsön is, akkor az vagy nagyon gazdag, vagy nagyon hülye. De ez magánvélemény
  • Me0w
    Futtasd ablakban.
  • wantonly
    Nekem akkor irogálja, hogy szabálytalan művelet, ha játék közben ki szeretnék lépni az asztalra, vagy ablakot váltani... Más játékokkal simán lehet ablakokat váltani, ebben mérnem?

Azért van szükségem rá, mert közben fordítom a játékot, netes szótár-fordító progival és, ha valamit nem értek (ami elég gyakran van :D) akkor átváltanám az ablakot majd vissza, de nem lehet mert kilép.. És lehet újra elindítani, előző mentést betölteni. Argh.
  • ArtanisNerwen
    Ha a NWN2-re gondolsz, akkor tudomásom szerint egyedül én szándékozom, állandó világot épiteni és szervert inditani. Akik NWN1 kapcsán letettek valamit az asztalra, nem készülnek egyenlőre NWN2es projecttel.
    Jelenleg nálam is csak szándék, tudnilik, nem tudom használni a toolsetet.
  • Thanatos
    a "fanatikus" pont beleesik az előző két kategóriába is általában...
  • ArtanisNerwen
    Vagy fanatikus. Én kiprobáltam, tudtam hogy nem kész programot veszek. Tudtam hogy hetek talán honapok telnek el mire azt mondhatom, hogy egy jó játékot vettem. És most szívok ugyan úgy, mint a warezolok.
  • Thanatos
    pontosan..., manapság aki kiprobálás nélkül vesz gamet az vagy nagyon naiv vagy nagyon buta...
  • Silence78
    Teljesen jogos. Adjak ki 12k-t egy olyan programra, ami egyáltalán nem biztos,hogy elindul a gépemen (most nem a min. requirementekre gondolok)? Vagy ami teljesen optimalizálatlanul jön ki, és hónapokat kell várni a patch-re (ld. Gothic3)? Régen olyan programokat írtak (pl.Wizardy7), ami volt olyan bonyolult és hosszú mint az újak, mégse fagyott le 1x se, és mindenkinél futott. Azért 1 vicc, hogy egy játék megszerzése után napokig a fórumokat kell bújni ahhoz, hogy egyáltalán normálisan futtatni tudjuk a játékot.
  • Thanatos
    én meg attól sokallok be ha valaki nem ovlassa végig azt a mondatot amibe bele köt...
    "Na ezért nem veszek én eredeti programot, csak kipróbálás után"
    olvasni jó...
  • Mayday
    Na, en meg ezektol a beszolasoktol sokallok be, hogy "na ezert nem veszek eredetit"...
  • BlackShadow
    há ja.. kotor 4 prez :D 1.ben az a fasza kis csavarocska odaütött :)
    amugy is imádom az sw világot :)

közeljövőben várható, valami multis tevékenykedés (magyar szerver :D)? :)
  • WinT
    Hát ez az... akkor valószínűleg nem menne az eredeti sem. De tényleg hagyjuk, pont, vége. :)
  • Me0w
    Hagyjuk mar ezt... az eredeti meg a nem eredeti egy rohadt cd-kulcsban kulonbozik egymastol.
  • WinT
    Na ezért nem veszek én eredeti programot, csak kipróbálás után. Mi van ha a drága pénzen megvett original progi is ezt csinálja?
    De ez már offtopic...
  • Me0w
    Kb. ketszer irtam le RESZLETESEN, hogy hol van a mini-image, hogy kell letolteni, bemountolni... ezek utan nem szolok egy szot se :)
  • ArtanisNerwen
    A program hibát észlelt ezért leállt...
    Az a baj, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, senki nem tudja mitől van ez. Nekem a toolset csinálja ezt. Ugyan a reinstall hatására már nem az indulásnál, hanem csak amikor használom, váloztatos körülmények között.
    Boszantó mert csinálnám az első magyar NWN2 PWt.
  • SuperCharger
    Miért baj, hogy legaláb utánanéz egy ismeretlen exe-nek, mielõtt elindítja? Sok öregebb/"okosabb" embernek eszébe se jutott volna.
  • Me0w
    Huhh, 71 uj uzenet, uj peccs van, vagymi? :D
  • Hoz_Hun
    Fel és hivatalos.
  • Hoz_Hun
    Itt csak akkor van game over ha mindenki meghal.
    A leg illuziórombolóbb hogy akárhol aludhatunk. A gyogyítás, kötözés, gyogyital ivást el lehet felejteni. Legyen nálunk egy jó adagnyi, ha valami brutál ellen jön akkor szétosztani. A varázshasználoim sose merülnek ki a varázslataikból. Én speciel próbálok a végsőkik nem aludni, és csak akkor heveredek le, ha varázslók lemerültek és a karakterek legalább fele félhalott, mert borzasztóan iritál ez a kényelmesség.
    A feltámasztás meg mehetett volna varázslatba (van is) nem pedig automatikussan felkelnek. Régebben egy Rod of Ressurection vittem magammal mindig. Most már erre semmi szükség.
  • WinT
    A billentyűzet meg a monitor volt kéznél, de lehet be kellen szereznem a gép mellé egy boxzsákot. :)
    Arra gondolok, hogy talán hibásan jött le a patch, azért fagy. Ami a #3382-es hozzászólásban be van linkelve 1.3-as az már official vagy még béta patch? Felrakta már valaki?
  • M.A.D.
    Ez most vicc? :))) Mert annak jó. (hány éves vagy?)
    Amúgy itt van: http://ww2.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils_8.shtml
  • sirkope
    Yasu ? - Yasu (Yet Another System Utility) - Erre gondolsz? Ez vmi Mac OS X op.rendszer alá írt rendszer adminisztrátori cuccnak tűnik. Legalábbis a G**gle ezt hozza fel.....

Más: kétszer meghalt a karakterem a játékban (legalábbis vmi érdekes halálfejes kép jelent meg a char portré helyén) de tudtam folytatni a gamét.
    Jár ez ilyenkor vmi. negatív hatással? Pl. exp. vesztés, szint visszaesés, pénzvesztés, stb. Megjelenik-e valahol, hogy hányszor haltam meg már, befolyásolja-e ez a sztorit?
    NWN1-ben ha YO!-l emléxem, ha megölték a charimat, akkor game over volt és lehetett újratölteni...
  • Mayday
    Pedig szerintem a billentyuzet es a monitor nem tehetnek semmirol ;)
  • WinT
    Na Skacok!

Végül is a hathatós magyarázatok révén sikerült megpeccselni a cuccot. (bontottam is gyorsan egy pezsgőt :) ), de újabb probléma merült fel.
    Úgy csinálok mindent ahogy le van írva: játék telepít, patch felrak, mini image mountol (Daemon 4.08), játék indít, és kérem szépen kiírja, hogy emulation software detected. Írták a mini image mellet, hogy esetleg kell neki yasu, azt indítva (YASU 1.30 asszem, de lehet, hogy csak 1.03) szintén kapom az emulation software detected üzenetet. Azt is írták, hogy esetleg az optikai driveokat is le kell tiltani, nosza letiltom, ekkor már úgy tűnik elindulna, de itt jön mindannyiunk kedvenc üzenete: A program hibát észlelt ezért leállt, a kellemetlenségekért elnézését kérjük. Nem sok hiányzott hogy belevágjam a billentyűzetet a monitorba. Patch nélkül az alap verzió csont nélkül elindul, az ilyenkor szokásos tiszteletkörökön túlvagyok (friss driverek, directX, stb.) de nem indul el.
    Járt-e már így valaki? (Lehet baj, hogy az instrukciókban ajánlott szoftverekből magasabb verziószámúakat használok - nem hiszem...)
    Bocs a regényért, de rámjött az írhatnék!
  • Hoz_Hun
    KotoR története valóban ütött.
  • Hoz_Hun
    Köszi. Ha hazamentem kipróbálom.