34414
|
---|
Grazie di tutto 23... per sempre un mito per me!
-
Csesza #14701 itt is lesz pár ilyen mozdulata :D -
daviddavid #14700 lol :D -
#14699 :DDDDDDDDDDDDDDDdddddddd -
#14698 ez az ember :D:D:D
-
#14697 na végre itt a császárunk ;) -
Csesza #14696 akkor az első edzésről pár kép:
-
Csesza #14695 Adríííí :D
:DASDasdasdasdasdsa (hajjak meg ha nem úgy néz ki mint egy buznyák :D)
-
Csesza #14694 jó lenne ha 08/09 valahol szerepelne
mondjuk Cambiasso,J.Zanetti,Moratti,Mátrix
ők legyenek sztem benne
a többit ahogyan te akarod :) -
interfs #14693 en értek hozzá csinálok egy probát és megnézitek mien lett.. csak irjátok le mien kellene -
#14692 moratti feje legyen
:D:D -
#14691 Olyan kéne hogy ott van a csapat vagy pár személyiség és Mourinho kicsit halványan felülről figyeli őket :D -
#14690 mijen kéne írd le:D -
#14689 megpróbálok vmit intézni:D -
Csesza #14688 imike azt fogja mondani, hogy nem mert már rég fotosoppoltam és blablablabla :D -
#14687 Imike biztos csinál majd, ha hazaér nyaralásból:D -
Csesza #14686 ha valakinek innen a fórumról van kedve, türelme, tehetsége, akkor össze dobahtna egy új banenert, az új idényre :P -
#14685 középső kp ő is.
ujsagok egyből el kezdtek cikkezni hogy kell Mourinhonak, lol:D -
Csesza #14684 Hamsiknak -
Csesza #14683 mondjuk Hamsik nem is az a posztja mint ami nekünk kéne
de így hogy olvastam az utánafordított cikket, teljesen lényegtelen ezen filózni, mert így nem arra utalt hogy van alternatíva :S -
#14682 "Ezek a fordítások érdekes dolgok, 2 dolog "ütötte meg" elsőre a szemem, idézem:
"Nem titok, hogy nagyon jó viszonyt ápolunk Frankkel (Lampard, a szerk.). De tiszteletben kell tartani a Chelsea szándékait is. Ami biztos, szükségünk van egy játékosra az ő posztján, és erről a csapat játékosai is tudnak. Már ki is néztem magamnak egy futballistát Itáliában, aki egyébként nem nagycsapat alkalmazottja"
Így az átigazolási szezon közepén talán az interjú egyik legérdekesebb részlete ez, csakhogy ez így ebben a formában erősen félrevezető, ugyanis ezt nem így, és főleg nem ebben a formában mondta Mourinho, és mivel a nyelv egy igen veszélyes eszköz nem mindegy hogy hogyan használjuk.
A baj ott kezdődik hogy a szerző egy idézőjel alatt közli a szövegrészletet, mintha ez így egyben hangzott volna el, pedig nem. Itt 3 különböző kérdésre adott 3 választ ollózott össze a tisztelt szerkesztő mintha azok egy egységet alkotnának.
Az első kettő még úgy ahogy logikai egységet is alkot, viszont a szöveg 3. és tulajdonképpen érdemi része borzalmasan félrevezető, és egyáltalán nem biztos hogy szervesen kapcsolódik az első 2 megállapításhoz, ugyanis miután Mourinho beszélt mind Lampard-ról, mind arról hogy szüksége van még egy középpályásra, az interjú csak egy jóval későbbi szakaszában kérdezte tőle azt a riporter, hogy az Inter játékosain kívül mely Serie A futballista játéka tetszik önnek a legjobban? És erre nem azt, és főleg nem olyan összefüggésben felelte Mourinho azt amit a sporthirado.hu idéz így, hanem a következőket: "Ez egy egymillió dolláros kérdés. A játékos aki nagyon tetszik nekem, nem a Juve,Milan vagy a Roma, azaz nem egy nagycsapat játékosa"
Magyarul, a cikk kreált és erőltetett összefüggést próbál hozni 3 kérdésre adott 3 válasz között, úgy hogy azokat egy idézőjel alatt egy válaszként közli.
A másik idézet, ami nagyon szúrja a szemem:
"Elbelszélgettem Sztankoviccsal, és őszintén megmondtam neki, hogy a Lazionál mutatott formáját kell hoznia az Interben is. Ha ez nem sikerül neki, akkor fel is út, le is út."
Ezzel csak egy gond van, ilyet nem mondott Mou. Ő a következőt nyilatkozta Sztankovicsról, amikor a riporter a szerbről, illetve az ő eladásáról szóló pletykákról kérdezte: "Sztankovics nem jelent problémát. Kedvelem őt mint játékost, és most is azt tudom mondani amit korábban, és azt amit neki is elmondtam, úgy látom ő még az Interben nem tudta magából azt a teljesítménít kihozni amit a Lazio-ban nyújtott, de nekem kihívás hogy vele dolgozhatok, és ha lehetséges újra a régi Lazios formájába hozzuk őt."
Hol van ebben a válaszban az az ultimátum amit a cikk fordítása igen erősen sugall?? Confused Confused"
így hangzott pontosan... -
#14681 Hamsik,Inler,Rosina lehet találgatni, de mint utólag kiderült nem pont így hangzott Jose interju, sporthíradó nem gyengén félrefordított pár mondatot:S ez is hiteles magyar forrás:S -
Csesza #14680 tök lényegtelen, hogy erős e nevekben, mert ott vszeg egy nem kicsit durva csapat egység tud majd kialakulni így... -
Csesza #14679 már rég lehet rendelni -
Csesza #14678 akkor ebből ahogy kiolvasom Adri és Stanko is maradni fog, mert mind2en olyan játékosok hogy ha 1x felszívják magukat akkor nincs megállás, tudnak nagyon küzdeni és ezt értékelni fogja Zsozé :D
annak is örülök, hogy van Olaszországból perspektívája Lampard helyére :)
kiscsapat... ööö talán Rosina?
nah mind1 is, sok sikert nekik :) -
#14677 csak poénkodok te ;>
de tényleg nem vmi erős nevekbe a keretetek -
Tomy Lee #14676 Új mezeket mikortól lehet megvásárolni?kb:) -
Tomy Lee #14675 Lehet,hogy ezzel Adriano-nak gondjai lesznek,vagy bele sem akar menni a bizniszbe!?:D -
#14674 egyetértek. régóta hiányolom már a laziot az élvonalból, ahhoz képest hogy régen micsoda versenyek voltak e között a négy csapat között...
Zaratét FM-ből már jól ismerem :DDD -
#14673 hát azért oda is ment, egy Zarate, elég nagy tehetségnek tartják srácot, Aimaról kár hogy lecsúsztak:s mondjuk Riquelme kiköthet náluk... jó lenne ha erősödnének. -
#14672 már csak a lazionak kéne valaki, mindegyik nagycsapat meghúzta a maga nagy húzását szerintem (inter - mancini, milan - ronaldinho, juve - amauri) -
#14671 ezért mondtam hogy Zanettit nem balszélsőnek raktam........
de hagyjuk.
"am sztem elég jól alakulunk, és én személy szerint örülök a milan erősödésének is, és drukkolok hogy egy jó dinnyó jáccon. remélem a lazio is beujít valakivel (a juvéról nemis beszéle)"
ezzel pedig egyetértek.
-
#14670 feltudom baszni magam rendesen ezeken az álom idiótaságtaktikokon.mancini meg kvar meg bármiejn szélső hogy illhetne rombuszba? még fmben is átgázolnak azon, nemhogy életbe..a rombusz két "széle" az annyira szélső mint vieira, vagy cambiasso, vagy gattuso, vagy yayaturé vagy gerrard, vagy sorolhatnám...
nemakarok okoskodni, de szerintem mourinho az az ember aki pontosan látja már most is hogy kit miért hánypercet hol és hogy fog játszatni :)
am sztem elég jól alakulunk, és én személy szerint örülök a milan erősödésének is, és drukkolok hogy egy jó dinnyó jáccon. remélem a lazio is beujít valakivel (a juvéról nemis beszéle) -
#14669 az már más:d -
#14668 ezt most nem értem, de télleg.... -
#14667 még mindig jobb, mintha a szurkolóink szólhatnának bele kit igazoljon le
[noflamejk] -
#14666 őszinte leszek, sose volt szimpatikus :)
de persze a menedzsert az eredményei határozzák meg nagy részben, szóval meglássuk :) -
#14665 Mourinho ilyen, és nem rabszolga senki nála! egyyszerűen nem tűri el ha vki nem teszi magát nála oda, és te is tudod hogy tűzbe megy saját játékosaiért, Chelseaben is így volt, Chivut pl vállműtétje után azonnal meglátogatta kórházban. -
#14664 elég keményen lefektette a játékszabályokat, nem tudom ez mindenkinek szimpatikus lesz e nálatok, de szvsz ha valaki így dirigálna nekem, én inkább olyan csapatba mennék, ahol embernek számítok, és nem rabszolgának, akinek minden perce centire meg van tervezve, de ha hibázik akkor súlyos büntetést kap -
#14663 José Mourinho megkezdte forradalmát
Elkezdte a munkát szerda délelőtt az olasz bajnoki címvédő Internazionale labdarúgócsapatának sztáredzője, José Mourinho a klub appiano gentilei főhadiszálláson. A mester délután sajtótájékoztató keretében számolt be első tapasztalatairól, elvárásairól, és szokásához híven néhány csipős megjegyzést is megengedett magának, amelyeknek még komoly visszhangja lehet Itáliában.
"Elsőként érkeztem az edzésre, ha másfél órával a kezdés előtt megjelenek, akkor világos lesz a fiúk számára, hogy a késés az elfogadhatatlan - kezdte nyilatkozatát José Mourinho a délutáni sajtótájékoztatón. "Huszonöt perces taktikai értekezlettel indítottunk, ahol tisztáztuk a játékszabályokat. Az edzésen nem beszéltem sokat, inkább csak az arcokat figyeltem, az elszántsággal úgy látom, nem lesz probléma. "
Mindenki hadra fogható az Inter keretéből, az Európa-bajnokság utáni megérdemelt pihenőről visszatérő Chivu, Materazzi, Ibrahimovic, Vieira, a sérüléséből felépülő Samuel, Córdoba, és Dacourt, illetve a Dél-Amerikából visszaérkező Zanetti e Maicón is megjelent a tréningen.
Mourinho hozzátette, szankciókkal nem szeretne élni, de ha valakiben nincs meg a kellő alázat és a tisztelet, akkor rögtön a lelátón találja magát.
"Hogy mit várok el? Azt, hogy akarják a játékosaim a győzelmet, újra, újra és újra. Velem könnyű jóban lenni, de ugyanolyan könnyű rosszban is. Nem akarok forradalmat, de fel kell venniük az általam diktált ritmust. Olyan vagyok edzőként, mint az életben, szenvedélyes, ambíciózus, karakteres egyéniség és egyenes ember, és ehhez tartom is magam."
Mourinho az Inter átigazolási terveivel kapcsolatban sem köntörfalazott:
"Nem titok, hogy nagyon jó viszonyt ápolunk Frankkel (Lampard, a szerk.). De tiszteletben kell tartani a Chelsea szándékait is. Ami biztos, szükségünk van egy játékosra az ő posztján, és erről a csapat játékosai is tudnak. Már ki is néztem magamnak egy futballistát Itáliában, aki egyébként nem nagycsapat alkalmazottja".
Ami a csatársort illeti, Mourinho elmondta, hat támadó szellemű labdarúgójuk van, ebből kettő a cserepadra szorul, egynek pedig nem lesz helye a keretben. A középső védőkből túltengés van a fekete-kékeknél, az edző ezzel kapcsolatban csak annyit reagált, hosszú még az átigazolási idény.
Az olasz sajtó régóta cikkezik arról, hogy Dejan Sztankovicsnak kitelt a becsülete a csapatnál, a tréner ezt a kérdéskört sem kerülte ki:
"Elbelszélgettem Sztankoviccsal, és őszintén megmondtam neki, hogy a Lazionál mutatott formáját kell hoznia az Interben is. Ha ez nem sikerül neki, akkor fel is út, le is út."
A brazil csatár Adrianóra rátérve elárulta, nem hangzatos szavakat, hanem kőkemény munkát vár a braziltól, és ha ennek elget tesz, annak meg is lesz a foganatja.
Mourinho amellett, hogy tett egy tiszteletkört Ronaldinho felé - "Az ő érkezése nemcsak a Milannak, az olasz labdarúgásnak is sokat jelenthet" - máris támadásba lendült az ősi rivális piros-feleték irányába:
"Ancelottinak rövid a memóriája" - replikázott a Milan edzőjének hónapok ezelőtti kritikájára, amelyben "Carletto" arra utalt, Mourinho nagy hibája, hogy profi játékosként nincs tapasztalata a futballról.
"A Sacchi éra alatt játszották a legszebb futballt a Milannál. És Sacchi hozzám hasonlóan játékosként nem produkált maradandót" - zárta mondandóját a karizmatikus tréner.
sporthirado.hu
:DD -
#14662 tavaly is hasonlókat irkáltál