27328
  • IMYke2.0.0.0
    Ezek szerint, a narancs szóra neked se ugrik be semmi, "ember"...
    Bár, akkor inkább nem is mondok már semmit. Ki tudja, mi van itt még.
  • Szabi #23337
    fail, negatívot akartam írni :D

remélem majd a fórum frissésnél megnő egy kicsit.. már nem 1024-es monitorok vannak, ha táblára fejleszteni kell, akkor illene már fullhdra is :D

és jó lenne a kék részeket is színezhetővé tenni
  • tomsolo
    "pedig csak simán natív"

Inverz nem? :)
  • Szabi #23335
    pedig csak simán natív, de nekem kellemesebbnek tűnik a szememnek, utálom, hogy mindenhol a vakító fehér a divat..

ezért szeretem pl az sg-t, mert beállíthatom a háttér színét, meg a szövegek mögötti részt olyanra, amilyennek én akarom... akár változhatna a főoldal is a fórumos beállítás alapján :)
  • j0nNyKa
    keresd már meg a gyógyszered ember :D
    (amúgy tényleg nagyon faszás lett a sötét hátteres design terv )
  • IMYke2.0.0.0
    Ugye ironizálsz? Írd, hogy azt teszed, kérlek!
  • Hoz_Hun
    Na ez már jobban tetszik. Nem folyik ki a szemem és a narancs alapszín a fejlécnek is valahogy Sg-sebb. :)
  • Dynamic
    Nem a legjobb példa, mert más a struktúrája, de egész jól és egyértelműen elkülönülnek a kategóriák.
  • Dynamic
    A lényeg hogy, még egy kis szín nem ártana, ha már nem tudtok mindenhová faszányos stock fotókat felpakolni(nem is kell) mert ez a kategória/szín törekvés ellenére is vérszegény.
  • Dynamic
    Ami leginkább zavaró a mostani dizájnnál, hogy nem érződik a rendezettség, még ha van is benne. A főoldali fő híreknél nagy a rendetlenség, utána a kategóriáknál már szerencsére mérséklődik. Az még oké lenne, hogy lemásoljátok az elcsépelt szín/kategória megoldást, de a kategóriák nem elég hangsúlyosak. Ha nem is különböző színű dobozt alkalmaztok, akkor legalább a kategória fejlécei lenne a megfelelő színnel alátöltve, vagy nem tudom, de így csak egybefolyik az egész. Az meg marhára zavaró, hogy fent a testvérlapokhoz is színek vannak rendelve. Értem én, hogy azoknak is vannak színei, de olyan mintha azt akarná sugallni, hogy pl. a sárga cikkek a "Prohardver kategória", miközben semmi köze hozzá, hiszen az a Játék szekció akar lenni.
  • clio1616v
    igen; így egy színnel talán meg jobb, de ez is lehet világosabb árnyalat
  • clio1616v
    igen akár még halványabban
  • SzirmosSzisza
    Új fórum motornál majd az automata BBCODE lezárásra figyeljetek, pl lehet szép kattintható aláírást csinálni:

[URL=http://sg.hu]
  • SzirmosSzisza
    Ilyesmi módon?
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyesmire gondoltál?

• clio1616v
    nem vagyok egy nagy ps-es, de valaki a fehér hátteres verzióra csinálna egy olyan alternatívát, hogy az adott hír szövegének egy háttérszín dobozként valami nagyon halvány árnyalatát betenné a felső vékony csíknak? - így jobban elkülönül a cikk a többitől
  • Szabi #23322
    pfúú hogy rohadjon meg az 5perces szerkesztési idő -.-
  • [HUN]FaTaL
    A kettő keveréke tetszene nekem. Az alsó menüsor, de fehér háttérrel. :)
  • Dodo55
    Szintén van ilyen problémám Androidon (telefon):
    - Gyári böngészővel (2.3.6) sehogy nem lehet behozni a desktop verziót (akár átváltok alul, akár a natúr URL-el próbálkozom, mindig a mobil jön be)
    - Firefox-szal (ARMv7 stable) szintén nem vált az alsó gomb, de az "asztali változat kérése" funkcióval ki lehet erőszakolni a dolgot
  • Szabi #23319
    alapból

ahogy nekem tetszene

esetleg kicsit világosabban
  • EnxTheOne
    forumnak meg:

legyen audio és video cset
  • IMYke2.0.0.0
    Ez FullHD mellett nézne ki így, miközben az "eredeti" képet 1680 mellett loptam.
    A képemen minden elem újra lett dolgozva, kivéve a felső menüsor.
  • IMYke2.0.0.0
    A fényképezőgépes cikk szalagcímét elfelejtettem rávinni, de azért látható, hogy mire godoltam.

Az eredeti:

• IMYke2.0.0.0
    Oké, akkor íme, az én vízióm a dologról - Photoshoppal.:

• SzirmosSzisza
    Mikor a felső menüben egy kategória fölé visszük az egeret, akkor az lehetne olyan színű, mint a kategória csíkja.
  • Mortimer
    Én elolvasom. Zajlanak a finomítások.
  • tomsolo
    Akinek ötletei vannak az ne írkájlon, rajzoljon!

Egy képre többen is ráhöröghetnek, míg az itt a pontokba szedett különvéleményeket senki nem olvassa el.
  • IMYke2.0.0.0
    Én:
    * A cikkek jobb felső sarkából eltüntetném az Arcoskodó Baromság és a Csicsergő ikonokat [minek oda, ha még el sem olvasta a júzer a cikket? Inkább a cikk aljára tenni, és bumm, máris funkcionál.]
    * A képek homályosak. 100%-os (1:1) megtekintés mellett is.
    * Tényleg legyenek elkülönítve a cikk-csoportok [a "Tudomány", "Film" stb. szalagok kapjanak valami halovány hátteret legalább]
    * 1 ponttal kisebb hasábcím betűméret, könyörgöm...
    * Betűtípussal is lehetne játszadozni
    * A teljes gördíthető állományt elkülöníthető a háttértől - gradient
  • [HUN]FaTaL
    "meg a 4 colos okostelefont babrálónak egyaránt megfeleltetni egy weblapot méreteiben, elrendezésében, tartalmában, stb.-ben)"

Nem is kell, erre találták ki a mobil felületet.
  • MANOWAR
    Hatarozotan pozitiv dolog a reklam banner eltuntetese/athalyezese mashova.
    Az egy dolog, hogy a banner kepek homalyosak, de nem is illenek ehhez a stilushoz - foleg a ipontol nem ezt varna az ember (vagy lehet nem is ok csinaljak...). Mehetne jobbra fuggolegesen. Sokszor mentem ra mert az egyik kedvencem ... Olyan 90' evek feeling-je van, flashbe egy szep kis animacioval sokkal minosegibb lehetne.
  • j0nNyKa
    mindenféle flamet kerülve szerintem a szirmos érti, amit beszél (és még egyet is értek vele, k***** nehéz ám manapság a huszonhatezerszer kilencgilliós felbontásért küzdő usernek, meg a 4 colos okostelefont babrálónak egyaránt megfeleltetni egy weblapot méreteiben, elrendezésében, tartalmában, stb.-ben)
    én azt látom, hogy az új dizájn jó irányba mutat, és -nyilván- nem a végleges+1 verzió, hanem work in progress, és amint lentebb láttam, a fejlesztők hallgatnak a user response-ra, ami nagyon ritka, és pozitív dolog
    nekem is megvan az egyéni véleményem a negatív és pozitív dolgokkal egyaránt, de most flamet generálni emiatt? meh.

egyébként amennyiben tényleg érdekli a dizájn készítőit +1 vélemény: a nagy kiemelt kép felül kaphatna egy áttetsző hátterű "aláírást" a mostani fehér téglalap helyett, mert az most -szerintem- nagyon szétvágja a képet
    továbbá a facebook - twitter ikon kombó néhol nagyon bután néz ki, tekintve hogy fehér és szines háttérre egyaránt csak rá van "hányva", oda tudnék elképzelni valami egységesebb, okosabb megoldást
    ezen felül a betűméretekkel még biztosan játszanék, azt még egyik kijelzőmön sem éreztem nyerőnek (1280*1024, fullhd nagytv, okostelefon)
    hogy jót is mondjak, a #1eb8e4 (fejléc, világoskék) színnel kilóra megvettetek, ezt akármilyen képernyőn láttam eddig, mindegyiken nagyon-nagyon tetszett
  • Namelesske
    Hiányozni fog az Sg.hu Ez a PH-s összeborulás micsoda? Remélem azért nem lesz beleszólásuk az oldal tartalmába. A dizájn pedig nagyon alfa nekem. Jobban szeretem a listás nézetet. Nekem ez túl kusza, átláthatatlan, és nincs semminek határa.
  • xyl
    Szóvál már az SG-t is utolérte...
    - Van, amire egyesek azt mondják, hogy egységes, letisztult, puritán. Mások szerint meg csúnya, túlzottan hasonlít minden mindenre, alig lehet megkülönböztetni a dolgokat, stb.

Példák: Netscape - Ha jól emlékszem a 4. változatban csináltak egy nagy átalakítást. (Nekem a régi jobban tetszett)
    Microsoft Office: Talán az Office 2000 volt, aminél az ikonok hirtelen egysíkuak lettek, semmi kontúr, stb.
    QCAD -> Librecad (kék-piros-fekete színsémáról zöld-feketére)
    Windows 8
    Kézzelfogható dolog: Képmás magazin (Kisebb lett, vastagabb, mások a fontok, az egésznek a design-ja és valahogy nem esik jól azt a formátumot olvasni)

Ha valaki tud még példákat, sorolja!
  • EnxTheOne
    yo,
    olvastam hogy lesz majd új forum is.
    Biztos irtak mások hogy mit szeretnének vagy mit nem, szóval én is leirom:

(nem olvastam vissza, szóval lehet hogy már irták)

ha egy topikban vagyok akkor jó lenne ha kiirná hogy kik vannak az adott topikban
  • SzirmosSzisza
    Pipáld be a bejelentkezve maradást és jó lesz. (párszor leírtam már, a Válasz X üzenetére hibával együtt, de semmi reakció :(
  • Tatyla
    kedves modik nem tudom hova írjak de az újítás óta,vagy igazából mától nem használható a fórum mobilon keresztül Windows Phone-on,nem lehet hozzászólni hiába vagyok bejelentkezve az írja hogy nem vagyok...
  • SzirmosSzisza
    Itt a hozzászólás a fórumban link rossz, illetve, ha jól látom, akkor az oldal már utf-8ban van, ez esetleg az jelenti, hogy a fórum is átvált végre? o/ (illetve akkor, ha jól sejtem tényleg megoldódnak a kettőskeresztes mizéria)
  • IMYke2.0.0.0
    kifli, SzirmosSzisza: Köszönöm.

Akkor, egy ilyen volumenű oldalnál, mint az SG.hu, a dinamikus tartalom kitöltésre azért volna némi esély nem?
    Tehát, a szélesebb képernyőjű (nagyobb felbontású kütyükkel) olvasóknál sokkal több tartalom jelenhetne meg - a technológia lehetővé teszi -, míg a "csak" FHD és az alatti felhazsnálók kapnák a mostanit.

Például, az Apple-termékek [és már más bátrabb gyártók] FHD++ felbontással adják a matatós eszközeiket.
  • SzirmosSzisza
    Szerintem erre vannak jól fizetett pszichológusok vagy akárkik, akik megmondják, hogy ha 20-nál több cikk van a főoldalon akkor az nem jó, illetve ilyenkor lehet gáz lenne, ha az oldal felétől már 3 hetes cikkek látszódnának :D
  • Sir Quno Jedi
    Node ez lenne a LÉNYEG, hogy töbszörös felbontáson többszörös tartalmat lássak és ne ugyanazt a pár árva cikkbannert FENAGYÍTVA. Éted?! :D Akkor legyen több hasáb oszt töltsék meg, van mivel!