Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabi
én pont emiatt az egyszerû és átlátható kinézet miatt szeretem az sg-t, ha megváltozna olyanra mint a többi, akkor csak egy átláthatatlan tucatszar lenne ez is..

a felsorolásodból az egyetlen ami hasznosnak tûnik, hogy több címzettje lehessen egy privát üzenetnek, na ez néha hasznos lenne 😄

"Nulla tenaci invia est via"

kifli
pfejj, nemkell a phpbb, az sg így számomra sokkal használhatóbb, mint egy phpbb fórum, vagy egy hozzá hasonló (rohardver pl)

topik banner, scriptelhetõ topik, hg sbt. Ezek mind mind jó dolgok.

valószínûleg annó, nem véletlen nem lett phpbb-hez hasonló rendszer megalkotva. Én sosem szoktam mondjuk egy adott fórum témát (játékosok fóruma etc) megnyitni, és ott nézegetni, hová írtak utoljára stb. Erre ott vannak a kedvencek, a többit nem is akarom látni. Az újonan nyíló topikokat mind látom, ha érdekel favolom, ha nem akkor nem látom többet.
SzirmosSzisza
Az a baj, hogy az SG az SG, phpBB meg phpBB, biztos át lehetne migrálni az eddig dolgokat, csak a, minek b, nem hiszem, hogy phpBB alatt sok több GB-s adatbázis fut.

De amúgy:
- online user lista: itt chat néven fut
- ilyen van itt is
- idézet van, többire ctrl+a, ctrl-c
- ez nincs, kérdés kell-e egyáltalán kedvencek mellett
- ennek így név alapján nem sok értelmét látom
- ez SG-re hülyeség, nekem is van gravatar profilom, de a mostani rendszerbe nem illene bele az ottani méret
- hát, ez soso, van m.sg.hu, de az tény, hogy jobb lenne reszponzívan.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

j0nNyKa
hm, korrekt <#eljen>
így leírva engem is érdekelne domby májszter véleménye, hogy végülis milyen akadályai / hátrányai lennének egy esetleges átállásnak

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

355
Elõször is: nem akarom fikázni az sg-t. Nem rajongok érte, de elvagyok vele.

Attól, hogy egy majom is tud telepíteni egy fórummotort, attól az még nem feltétlenül rossz. Viszont nem kellene újra feltalálni a spanyolviaszt, meg ilyeneket odaírni, hogy "mûködik, kisebb hibákkal", hanem "csak úgy" mûködne.

Nem is beszélve a csillió funkcióról, amit ezek tudnak. Hogy pár dolgot mondjak, ami nekem hiányzik az sg-bõl:

- online júzer lista, csoportok;
- kép és link privát üzenetben, 1+n címzett, üzenet felh. csoportnak;
- a hozzászólásokban idézet, draft mentése, TinyMCE, CKE vagy hasonló;
- többszintû fórum-topik hierarchia, aktív fórumok listája, feliratkozás, új hsz-ról email értesítés;
- "bejárt topkikok", á la Index Tasztal;
- szabványos avatárok (pl. gravatar);
- responsive design, kilépés a 960px-es korlátból.

Ezeknek egy kis része bosszantó hiány, a nagy részük nélkül meg simán el lehet fórumozni, de használnám õket, ha meglennének. A Vanilla, phpbb, IP.board (fizetõs), XenForo mind tudnak ilyeneket, meg még ezer más dolgot, és nem csak a júzereknek, de az adminoknak és modiknak is többet adnak.

Ha nem retardált majmok pöckölgetik az sg fórumot (és gondolom, hogy nem), akkor meg tudják oldani az adatbázis konverziót. Vagy ismernek olyat, aki megoldja.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

j0nNyKa
az mitõl lenne fejlesztés hogy egy x éve mûködõ rendszert adatbázissal mindennel együtt kikukáznak, és feldobnak egy fórum keretrendszert, amit egy fél retardált majom is tud telepíteni? 😊

355
Jó lenne hallani valami fejlesztésrõl, pl. phpbb vagy hasonló.

Úgy látom, hogy az újraindítás óta látható backslash kerül a hozzászólásokban lévõ aposztróf elé. A modellautósban pl. a 257337-ben még nincs (2013-10-09), a maiban viszont látszik: 257371.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

precision
Esetleg valami hosszabb távú terv a fejlesztésekkel kapcsolatban van? Új funkciók, új design, vagy bármi ilyesmi? 😊

Bazinga!

domby
Sziasztok,

összefoglalva a mai nap:
- fórum cím-, és hozzászólás keresõ mûködésre bírva (ékezetes hiba javítva - de csak hajnal 2-3 körül lesz ékezet barát, mert teljes újraindexelés kell hozzá)
- a 18.00 körüli "kellemetlenséget" javítottuk, az adatbázis dobott egy hátast

Ami még várat magára:
- privát chat tökéletesítése

Szabi

domby
kasza vagy kassza? 😛

Szabi
#22327 <#idiota>

Tinman
Köszi szépen, hogy újra mûködésre bírtátok a hsz-ekben keresõt!

Királyok vagytok! <#worship>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

domby
javítva. duplán

pxxl
15:54 Vadnokedli: dobmy- Nem lehet HSZ-t szerkeszteni mostmár.
15:56 domby: hát jól kell írni elsõre is
😄 😄

15:57 domby: a szerkesztés is jó lesz hamarosan

All hail the double x!

MerlinW
Nem mûködik a hozzászólás módosítása.

[merlinw.org]

Dzsini
Ja, és a jobb alsó chat se mûködik megfelelõen: jelen pillanatban tudom, hogy az egyik ismerõs szintén online és én is, mégis nem mutatja, hogy elérhetõk lennénk.

A "javítás" óta dombyval sikerült 3 sort váltani, tehát bizonyára nálunk van a hiba.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

j0nNyKa
restarttal megoldódott, nem szóltam

SzirmosSzisza
Mobilon m.sg.hu-n keresi a kepet. (gondolom mert ide feltoltott kep eseten annyit kell linkelni, hogy /forumkepek/valami.jpg)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
Mobil felületrõl tényleg nem töltõdik be - helyi feltöltés, valószínûleg nincs átlinkelve az m.sg.hu-ra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

j0nNyKa
öö, nem tudok egér görgõvel görgetni, csak ebben a topicban
ez most valami weird user error, vagy másnál is elõjön?

domby
nálam jó a kép.

SzirmosSzisza

Dzsini
- aposztróf, idézõjel, írásjelek megzavarják

Dzsini
- ékezetes szavakat nem talál meg
- nem tud több szóra szorosan egymás mellett "idézõjelek között" keresni

domby
Sziasztok!

Újra mûködik a topicon belüli és a fórum címében, hozzászólásai közti keresés:
http://www.sg.hu/forumkereso.php

Valamint javítottuk a lapozás sebességét, melynek köszönhetõen gyorsabb lesz a 100.000 feletti hozzászólásokkal rendelkezõ topicokat lapozni.

Várjuk szíves visszajelzéseteket!

Dzsini
Klasszikus (legalább 10 éve ilyen) topiclistázós-bug:

Bármelyik fõtémában legutolsó hozzászólás szerint listázva a témákat évente átfordul a kiírás, és az összes elõzõ év azonos napja "ma" kiírást kap - kicsit hiányzik, hogy legyen "holnap" felirat is a "tegnap" mellé, úgy lenne igazán profi 😊

Dzsini
És ami eltûnt / nem látszik? Az nincs is meg, vagy nem sikerül megjeleníteni?

Aquir
Itt is volt egy ilyen 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

domby
azt, hogy azóta nem látunk gondot...

j0nNyKa
hát nem látni mert... you know, nem látszanak. duh. <#nezze>

Dzsini
Mi az, hogy nem látni gondot, amikor nem látszanak a topicba küldött hozzászólások??

GregSB
iPhone topicból is hiányzik 4 hozzászólás.

domby
Azóta vannak ilyenek? Mert nem látni gondot.

Szabi
én csak beírtam hogy teszt, mert olvastam a modi topikban, de nem jelent meg a hsz-em 😄

Dzsini
Több topicban nem látszanak az új hozzászólások, valami zûrzavar van:
itt elvileg van egy ma délutáni hozzászólás (ma 14:03 lacus48)
és itt is (ma 14:03 SZABl) - ez utóbbit jelezték a moderátori topicban is.

SzirmosSzisza
Az most is van. (ha arra gondolsz, hogy bizonyos kulcsszavakat aláhúz és reklámoldalra mutatnak)

akyyy
régen volt oylan hogy a fõoldal teljesen rózsaszin volt, vagy piros mert épp vodafone reklám volt, vagy fapados járat.

fórum fõoldalán is lehetne ilyen. vip-nek nem, de mezei usernek igen. reklám bevétel, tehát pénz, meg x fórumozonak tetshett is (kis változatosság).

ugyanigy van hogy ha nem vagyunk belépve, vagy az ingyenes forumokon "linkelt" hirdetések jelennek meg. ezt tán még a googleval is össze lehet kötni (google ads hirdetési rendszerrel), engem nem zavarna. ha mást igen akkor sajnálom😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Peter1
Üdv!

Remélem jó helyen vagyok és nem egy láma kérdés lesz <#vigyor3>
A kérdésem a következõ: miért nem látom a youtube-os videókat amit beszúrnak? Illetve -talán- egy-két topikban látom. Valamint akkor, ha valaki válaszol arra a hozzászólásra és megnézem, hogy mire válaszolt.

Ide mit lehet írni?

DarkSector
Kicsit hogy beleszólhatnék.

2 fontos dolog változhatna, a forum színei, és a fejlécnek beállítható csikok színei.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Es ha a meglevo egyszeru kek-feher dizajnt lecserelnenk valami hot gagyi winfos aero szarra az miert lenne jo? 10 eves verpistike .atw oldalan meg elmegy de egy ilyen kaliberu -alapvetoen komoly- forumhoz nagyon nem illik.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

A fórum résszel semmi baj nincs, inkább a fõoldalt kéne megváltoztatni, mert az ami elavultnak tûnik és azzal csalogatnák ide a legtöbb embert.
Nekem személy szerint az tetszene, ha újra valami olyasmi design lenne, mint ami 2006 elõtt volt itt.

★★★★★

Coral Springs
Azt azért tegyük hozzá, hogy a dizájn nincs paritásban az oldal elrendezésével. Attól hogy az oldal felvesz egy új köntöst, még maradhat átlátható. És a Prohardver sem a dizájn miatt nem átlátható, én inkább azt mondanám hogy az egy komplexebb fórum, nem egy funkcióval.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Sokszor volt mar szo errol,de szvsz nincs semmi baj az oldal kinezetevel. Pont ez volt az egyik szempont,amiert annak idejen megkedveltem ezt a forumot. Tokeletesen atlahato,egyszeru,esszeru.

Max. par kisebb dolgot atdolgozni,optimalizalni de alapvetoen semmi gond nincs a mostanival.

" passzoljon a Windows -hoz"

Linuxosok meg rohadjanak meg,igaz?! 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Coral Springs
És esetleg szavazás lesz arról hogy milyen legyen ? Nekem valami üveges megoldás tetszene, hogy passzoljon a Windows -hoz. <#alien>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

SzirmosSzisza
Valasz erre ures mobilon.

akyyy
beállitásokban vissza lehet

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

GregSB
Kikapcsolni ki lehet, vissza viszont nem 😄

Sir Quno Jedi
Jobbat mondok, szépen meggyorsult a fórum fõoldala, a kedvencekkel, mivel nem kell a chat-tel szenvednie betöltéskor/frissítéskor. Óje! Királyság.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Istenek vagytok! No chat, no sírás! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3