27328
-
#23298 Én reszponzív weboldalt készítek most is, lassan fél éve aminek egyes részeinek karakteres böngészőn is mennie kéne, leírtam neked szépen mi a bevett szokás, te nem fogadod el, mást nem tudok tenni sajnos. #23296-ra meg annyit, hogy meg tudod csinálni technikailag csak hülyén nézne ki. Vagy kétszer olyan szélesre kéne minden "doboz", amit ki is kell tölteni vagy kétszer annyi "doboz"-t kirakni ami miatt meg túl sok cikk lenne. A tanuláshoz meg annyit, hogy ha rászánsz időt meg lehet csinálni bármit, illetve gondolom a mostanit se w3schools tutorial alapján rakták össze, hanem megkértek egy rendes céget/embert aki ért hozzá és nem tutorialból tanulta meg gyorsan a szakmát 2 hete. -
#23297 megoldható, hogy kitöltse neki azt a képernyőt ha megcsinálod, bár oda elég sok tartalom kell, hogy ne egy csíkból álljon a weboldal :D
szvsz szép biztos nem lesz...
css és angol tudásra van szükség. Miután tudtommal Angolul jól beszélsz nem lesz nehéz megérteni tutorialokat, dokumentációt és egyéb segédanyagokat. -
#23296 Ennek örülök. Nem áll szándékomban szétoffolni: minimális CSS-ismereteimnél nehezebb egy ilyen elkészítése?
Az oktató anyag megvan, csak még nem kerültem hozzá.
Sir Quno Jedinek például kitöltené a 2560-ast? Én úgy gondolom, megoldható. -
#23295 Pont nemrég csináltam reszponzív weboldalt. Tudom mi az. Munkahelyem fő foglalkozási köre, hogy weboldalakat készít. -
#23294 Hoppá közben törölte / törölték az üzenetét.
-
#23293 Egy dolog, hogy például j0nNyKa, Sir Quno Jedi, Mortimer és még sok IT szakember ír/szól be, és egy az, amikor még nálam is kevesebbet tudó felhasználó (SzirmosSzisza), aki történetesen csak azért teszi, hogy beszólhasson... ráadásul, még annyi fáradtságot sem vett, hogy legalább a videót megnézze, arra meg aztán végképp nem merek gondolni, hogy megnézze miként működik egy ilyen oldal a valóságban.
Én megtettem - s ezt lejjebb írtam is - szeretném megtanulni.
Szóval, elhiszem és elismerem a tudást, de az efféle beszólogatásoknak nem vagyok rajongója, és felveszem a kesztyűt, legyen az "ellenfél" bárki... akár te is. -
#23292 Mink az intranetes oldalakat mindég olyanra gyártjuk (de a www webeseket is), hogy akármilyen felbontásban jól kitöltsék a böngészőt (egy bizonyos alapfelbontás felett), mivel így van is értelme az extra helynek. -
#23290 Ha majd megy a szekér akkor reklám lesz ott biztos ;D -
Frekvency #23289 nagy élmény 42 collnyi fehérséget bámulni... -
#23288 Nézd meg amit linkeltem, rendben? -
#23287 Hú de keményen beszóltál, megyek is sírni a sarokba...
-
#23286 Neked viszont kiválóan megy 1 "szakszó" ismételgetése, ha nem is releváns! Így tovább és izibe jobb lesz az SG :) -
#23285 egy felbontásra való optimalizálás nem csupán az oldal szélességétől függ. Az előző verzióban kicsik voltak a betűk, a lap elrendezése az érintőképernyőkre alkalmatlan volt. Eddig nagyítás nélkül miniatűr volt a oldal nagy felbontáson, most ez sokat javult. -
#23284 Látom, az értő olvasást nem tanították meg a 90-es években, az általános iskolában neked... -
#23283 Láttál már 100% széles weboldalt full HD-n? Mert linkelgeted itt a reszponzív cuccliaidat, de ez nem a full HD és nagyobb felbontást célozza meg, hanem a mobil - asztali "konverziót" (sőt, elárulom neked, hogy általában 1070 széles szokott lenni max egy weboldal, lásd Bootstrap (akik azért értenek ehhez)). -
#23282 Amúgy az ipon hírek stb. az szépen rá van csúszva az előtte lévő hasábra és így két tartalom lakik egy helyen, ami elég érdekes, mer használhatatlan. W764b IE11 200% -
#23281 Tesó, épp ezért írtam és linkeltem a cumót.
Ha így csinálnák meg, akkor neked a 2560-as felbontást cuftig kitöltené. -
#23280 Itt vanik-e ni. - "Creating a Responsive Web Desig"
Videóval. -
#23279 Én mindenből a maxot akarom, a többiek nem érdekelnek, ez érthető gondolom?! -
#23278 Lejjebb említésre került, hogy a CSS tud olyat, hogy egyazon felületet és tartalmat - a böngésző ablakának méreténe megfelelően - dinamikusan jeleníti meg.
Hátránya:
* minden képi elemből 2-3 példány kell [hatalmas, nagy, közepes, kicsi [mobilmatatósoknak]].
* két fajta menürendszert menedzselni
stb.
Előnye:
* szó szerinti rugalmasság
* a méret csökkentésével csökken a lekérendő adatok mennyisége is [lévén, hogy minden képi és flash anyag kisebb lesz - matatósoknak]
stb.
-
Matte #23277 így van, nem is olvasgatom egyiket se, elsősorban a kinézetük miatt.
na ehhez mérten nézd akkor, hogy mit írtam erről (mentségemre legyen mondva, hogy sg-t se olvasok, mert a cikkek minősége szóval öhömkhmmm)
csak a fórumot ne. azt ne. -
Monoton #23276 Tetszetős a főoldal és behódoltam :) -
Mortimer #23275 Nem lesznek másfajta avatárok.
Az olvashatósági kritikát vettem, visszatértünk az előző betűtípusra. -
#23274 Gondolhatnátok (2013 vége), a nagyobb felbontású monitorral rendelkezőkre is szvsz. Pl. 2560x1440, 2560x1600, meg most jönnek a 4k-sok. Csak azért,mert 200%-ra kell nagyítani és még így sem tölti ki a képernyőt széltében. Nem-e lehetne-e (akár egy kapcsolóval) engedélyezni, hogy full szélességben kitöltse a böngésző neki engedélyezett helyét (vagy egy menü, ahol be tudom állítani a felbontásomat és képarányomat, ill. azt, hogy az ablak, amekkorát hazsnálni akarok, mekkora lesz)?!?!?
Ugyanez az alapfontokra, amivel a cikkek (és itt pl. a fórumbejegyzések) íródnak. Mert pl. nagy felbontásban a bold típusok sokkal jobban olvashatóak. Ha lehetne állítani legalább ezt, már az is nagy segítség. -
ldavid #23273 ha már itt is ilyenek lesznek akkor én tuti lépek innen.
pont ezért szeretem ezt a fórumot mert nem olyan mint a többi x ezer egyenkülsős fórum, a kocka avatarokkkal, meg szirszaros aláírásokkal. -
clio1616v #23272 ezek jó ötletek -
#23271 nekem a képes/userbaros aláírás nagyon nem tetszik, ez még egy gyengébb péda, de vicc hogy 1 sornyi üzenet a képernyő felét elfoglalja (meg az a sok infó). Ahogy most van az tök jó, 8-10 rövid kommentet is egyben látok. -
gulyasandras #23270 Köszönöm szépen, de ebből nem kérek.
Talán még egyszer visszanézek a héten, aztán hanyagolom az oldalt.
Mindörökre.
Az pedig nagyon zavar, hogy egy cég fogja uralni lassan az összes magyar informatikai oldalt. Szerencsére leszoktam már a prohardverről is, de maga a gondolat is viszolyogtató. -
#23269 Szerintem nagyon jó lett a változás, csak így tovább!
A fórumot is jó lenne, ha ilyenné varázsolnátok. Jó lenne, ha képeket (userbar-okat) is lehetne aláírás helyére beszúrni. Lehetnének 250x250 avatarok + több információ a felhasználók fejléceiben. Sőt, annak örülnék a legjobban, ha facebook accountot is hozzárendelhetnék az itteni regemhez.
Én szurkolok nektek, hajrá!
A hisztizőkkel meg ne foglalkozzatok. -
#23268 1024 lesz az, kb a felét foglalja el a tv-nek -
#23267 "Haladni kell a korral, nem lehet megrekedni az 1024x768-ra optimalizált weboldalaknál."
Keresztkérdés: ez az oldal most akkor mire is van optimalizálva? -
#23266 A példaként felhozott két oldalból az origo még kinéz valahogy, bár desktopon botrányos az is. A 444 egy hányadék. -
heist #23265 Egyetértek, teljesen átláthatatlan... -
#23264 #23223 -
#23263 Legzavaróbb, hogy maga az oldal nem egységes. Itt három, ott kettő, amott 4 hasáb, a képek csak úgy behajigálva, a legfelső képen ráadásul a képre rávágva a főcím...
Teljes a zűrzavar, nehéz végigfuttatni rajta a szemet. -
#23262 Ez az új felület a főoldalon valami rettenetes lett.
Nem a designnal van a gondom, hanem egyszerűen használhatatlan. Mintha össze-vissza lennének feldobálva a cikkek. -
Pares #23261 Először azt hittem rossz oldalt nyitottam meg... Így elsőre úgy néz ki, mintha az Index és Gamestar gyereke lenne... -
#23260 Mortimer élethosszig tartó vip tagságot ígért.
Viccen kívül pedig, tudom hogy működik egy weboldal fejlesztése (munkahely révén), és maga az oldal már kész van annyira, hogy nem lesz hosszú idő a jelenleg nagyobbnak tűnő hibák javítása. Az pedig mellékes, hogy nekem tetszik ez a dizájn. A megvalósítás még nem az igazi, de biztos vagyok benne, hogy nem marad így. Ezek mellett még látom azt is, hogy történik valami az oldallal kapcsolatban, ami szerintem pozitív dolog.
Ezzel a régen minden jobb volt dologgal nem tudok azonosulni, sőt, inkább a folyamatos fejlődés/változás mellett voksolok. Haladni kell a korral, nem lehet megrekedni az 1024x768-ra optimalizált weboldalaknál. Változnak az igények, más típusú eszközökre is optimalizálni kell.
btw 444.hu is hasonló valamennyire, ott meg tudták oldani az áttekinthetőséget, szerintem itt sem lesz nagy gond -
#23259 En egy otosert pogozok is mellette :) -
#23258 Mennyit kapsz ezért?
Van az a pénz, amiért én is bevédem.