Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
És jó esetben kb. 10-15 ezer az aktív belõle mondjuk az elmúlt 1 évet tekintve?
(még kevesebb, ha a trollkodásra szánt alregek, és az 1-5 hozzászólás után fórumelhagyókat kivesszük belõle)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Az a "kozmetikai cél", én is szoktam. 😊
Ingyenvip, idõkorlát nélkül 😄

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
10 perc volt éppen ráérek... van egyéb amiben segíthetnék?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

j0nNyKa
ja mer ez copy paste lenne
nincs több kérdésem

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Tinman
SQJ a saját hozzászólásait imádja kitörölni :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

domby
jaja, nem ezerfelhasználós. hanem 350ezer 😊

Dzsini
Te mint aktív moderátor kérdezlek: mikor osztottál ki utoljára büntetõpontot, vagy használtad nem kozmetikai célra a topic/hozzászólásszerkesztést?

Sir Quno Jedi
Kiatököm szórakozik ilyesmivel?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

355
Amúgy egy fórum adatbázisa nem szokott túl bonyolult lenni. Ez nem egy banki rendszer vagy egy ezerfelhasználós, milliók érzékeny adatait tároló eü. szoftver. Persze tízen-valahány év foltozgatása után okozhat meglepetéseket 😊

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Tinman
Azt majd az aktívak kijelölik...

Mit jelent az õstag? Van itt olyan moderátor, aki NEM õstag.

Fabio Capello
Ha te tudsz nekem 13 megbízható, adott moderátori témához értõ "õstagot" mondani...

Mellesleg, hamár - ha új moderátor kerül felvételre, azt ide esetleg be lehetne írni, vagy egy évvel késõbb tudtam meg, hogy Maxi mod lett Oo

Tinman
Az általános és egyéb fõ fórumokban 13 NEM létezõ moderátor ténykedik. Helyükre aktívakat lenne illendõ felvenni, hogy 1-1 moderátori intézkedés ne napok kérdése legyen.

Ennyit mindenképpen ér...

355
Én nem állítottam, hogy átlátom. Te írtad, hogy sok változtatás volt a kezdeti idõk óta. Gondolom ezek elõre mutattak, különben minek...

Fórumot még egyet sem konvertáltam. Pénzügyi rendszereket már igen. 2000 környékén volt nagy fosás, hogy mi lesz, de mostanában is volt dBase -> MySQL konverzióm, ami kicsit többõl állt, mint kopipészt.

Dzsini
Mostméé? szép piros 😊

tomsolo
semmit sem ér ez a táblázat

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Tinman
Elgondolkodtató. SG moderátorok aktivitása.

Narxis
<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

tomsolo
Át kell konvizni facebook kommentekre az sg-t és kész 😄

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

pxxl
<#idiota><#eplus2>

All hail the double x!

Szabi
<#taps>

"Nulla tenaci invia est via"

domby
Az nem lenne jobb ha mondjuk az M1 teletext 780.-ak oldalát kibérelnénk, és oda lehetne SMSben tolni a kommenteket? 😊

j0nNyKa
huhuhuhuhu az kemény 😊
azért megnézném, hogy:
a) mennyi ilyen adatbázis konverziót csináltál már
b) miért látod te át, hogy most hogyan néz ki az sg adatbázisa

pxxl
akarjunk IPB-t az se kisebb csapás

All hail the double x!

Sir Quno Jedi
Hálistenek. Ne is hallgassá a laikusokra, jó ez így. A php-s kész engine-ek borzasztóak egytõl-egyig.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

domby
hehe, phpBB nem lesz soha. de azért jó nézni, a pro és kontra véleményeket 😛

355
Van, akinek a VW az Isten, van akinek az Alfa. Te a megszokott konzervatívot szereted, én a modern stílust. Nincs is ezzel gond, mások ízlését fikázni egyébként is ízléstelenség lenne.

Én inkább szolgáltatásokat hiányolok, a megjelenés másodlagos.

355
Ezek szerint egy ember dolgozik rajta? Nem irigylem...

Nem gondolom, hogy pikk-pakk menne, de tudom, hogy meg lehet oldani. Az adatbázis konverzió nem woodoo.

Az admin gondolom tudna készíteni egy statisztikát, hogy mennyit kellene átvinni az új rendszerbe a 24M hozzászólásból. Amire ember nem nézett hónapok óta, azzal nem veszõdnék. Csak az élõ topikokat vinném át, a többi megmaradhatna archívumnak a régi, lezárt rendszerben. Az élõ topikok v'szleg már normális rendszerben pörögnek, így könnyebb lehet átvinni is.

Tinman
+1

Dzsini
Gondolod, hogy egy teljesen más alapokra épített, 24 millió hozzászólással rendelkezõ fórumot csak úgy pikk-pakk át lehet konvertálni egy tökéletesen idegen rendszerre egy szál domby közremûködésével?
Úgy, hogy az elsõ néhány évben például a hozzászólók regisztrációja se létezett, és késõbb több évig nem is volt kötelezõ - ezt mind lekezelni nem olyan egyszerû.

Az elmúlt hónap csuklásai csak arról szóltak, hogy legalább a tizensok éves rendszert egy kicsit rugalmasabbá, használhatóbbá tegyék - pl. legyen hozzászólásokban keresõ rendszer, ne legyenek cleartextben tárolva a jelszavak meg ilyesmik.
Az, hogy az élõ anyagon megy a hekkelés néha tényleg egészségtelen, de valószínûleg õk is abból fõznek, amibõl tudnak.

Nekem sincs semmi bajom a designnal, egyszerû, letisztult, átlátható, könnyen kezelhetõ. <#worship>

REAL MADRID

355
Meghekkelni a CIA honlapját is lehet. A kódot emberek írják, azok is tesztelik, szóval lehet benne hiba.

Gugliztam egy kicsit forum software security issue ügyben de mostanában nem láttam semmi érdemlegeset.

Tény, hogy oda kell figyelni és a frissítéseket azonnal telepíteni. A nagyobb közösségek által fejlesztett rendszereket sokkal többen tesztelik segítõ szándékkal, mint ahányan behatolni akarnak, így az esetleges rések betömése egy frissítéssel sokkal hamarabb megtörténik, mint hogy az széles körben gondot okozna.

Nem'tom hányan dolgoznak az sg rendszerén (a mások által emlegetett régi, de meglévõ hibákból úgy tûnik, hogy túl kevesen), de ha egy komoly hacker csapat nekifeküdne, biztos ezt is padlóra tudnák küldeni és akkor eltartana egy ideig, mire újra talpra állna.

Coral Springs
Nem kéne phpBB fórum, csak annyit kéne változtatni, hogy ne legyen egy idõutazással egyenlõ belépni az sg -re. Egy kis modernizáció ráférne.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

precision
ok, akkor mûködjön rendesen, és lehessen ki/be kapcsolni, vagy legalább ne másszon utánam, maradjon az oldal tetején

Bazinga!

Tinman
Engem pl. abs. érdekel, hogy hány új HSZ érkezett a kedvenceimhez. Ha 0 rá sem nyomok.

kifli
nem szerkesztésért fizetek, vagy visszavonásért. Csak ennyi belefér az oldal támogatásába...
[NST]Cifu
Nézd egy kicsit a másik oldalról, ha komolyabb phpBB fórumot nézel, akkor biztos találkoztál már olyannal, amikor valami kiderült bug/exploit miatt a fórumot valaki fejreállítja. Nem tudom manapság persze mennyire jellemzõ ezekre az eféle dolog, de anno láttam pár szépen feltört fórumot...

A design-nál nekem egy bajom van csak, a responsive stílus hiánya. Amúgy viszont átlátható és tud mindent, amire egy átlag fórumnak szüksége van. Én például bármennyire is szeretem a nagy logókat, azért lássuk be, hogy rohadt idegesítõ, amikor azért dõl ki az egeredbõl a görgõ, mert az egy soros hozzászólások mellett 300x300 pixeles avatárok vannak, a hsz.-ek alján meg még három sorban 120 pixeles képek, feliratok. Elsõre jó poén az ilyen szintû személyre szabhatóság, de ha valaki a saját személyiségét akarja ilyen mélységekben kifejezni, az nyisson egy DevianArt fiókot szerintem... 😊

Ami az adatbázisok konvertálását illeti viszont, szerintem alábecsülöd a munka nagyságát. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

precision
már 1 éve "sírok" miatta de nem csinálnak vele semmit... eleve nem értem kit érdekel hogy összesen hány hozzászólás érkezett a kedvenceihez... totál lényegtelen információ

és ja, idegesítõ, bugos, zavaró, értelmetlen

de biztos nagyon nehéz lehet kikapcsolni 😛

Bazinga!

[HUN]FaTaL
Nem lehetne már letiltani mobilon ezt a lebegõ szart, ami ráadásul rosszul is mér? 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

precision
én inkább vagy úgy hagyom a. hibás hszt (egy kis nyelvtani baki belefér), vagy ha valami code-ot vagy linket rontok el akkor írok egy javító hszt

inkább mint hogy alap dologért fizessek 😊 a VIP dolog többi része pont nem érdekel

Bazinga!

kifli
énis arra várok, hogy paypal, vagy banki lehetõség lehessen. Mobilról nem fogok vip-et fizetni...
Tinman
+1

Tinman
SMS only?

Eddig banki átutalással szoktam mindig... nem-e-lehetne-e? Esetleg PayPal? :-)

355
Okay, látom, hogy VIP-ként lehet hsz-t szerkeszteni, csak fizetõs. Eddig azt hittem, hogy a VIP státusz a hsz-ok mennyiségétõl, minõségétõl vagy valami hasonlótól függ...

Damn,akkor valami atmeneti hiba volt.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Teszt

Szerkeszt

HSZ szerkesztes csak nalam nem mukodik?

Szerkesztem a HSZ-t,elkuldom de nem latszik a modositas. Pedig ismet megprobalva ott van a szovegablakban de ha elkuldom akkor nem latszik.

355
Ott a pont, a hsz szerk. (még idõkorláttal is) kimaradt a listámról, de jó lenne. Szerintem a hsz-ok 10%-a olyanokra megy el, hogy kimaradt valami (ékezet, kötõszó, stb.), vagy hogy fcuk = fuck.

355
Nnna, örülök, hogy nem talált teljesen süket fülekre a dolog :-)

A phpbb-n nem akarok lovagolni. Egyszer dolgoztam vele, nekem tökre bejött, de pl. gyakran olvasom (és néha írom) a DiecastXchange oldalt, ami asszem a fizetõs IP.boardon megy és az is tetszik.

j0nNyKa
ja mondjuk egy ckeditor nem lenne rossz, csak nem tudom az mûködik-e ezekkel a csoda bb code-okkal, fõleg hogy vannak egyediek is

precision
én egy hsz elõnézetet (vagy esetleg wysiwyg text areat) és egy hsz szerkesztést tartok jó ötletnek

Bazinga!