Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Félreértesz, ez most nem a hozzáértõknek/illetékeseknek szólt akik a PPPoE csodáin felül nyilvánvalóan a proxy-k varázserejével is tisztában vannak, hanem azoknak a kevésbé hozzáértõknek / nem illetékeseknek, akik esetleg jöttek volna még érvelni a UPC (vagy egyéb hasonló gyakorlatot folytató szolgáltató) hosszúéletû lease-jeivel 😊
De egyben ez probléma is a nagyobb közösségek által fejlesztett rendszerekkel, mert amint kijön egy frissítés, abban a pillanatban ismert lesz mindenki számára a hiba amit javít. Így elég, ha egyszer nem jön össze a frissítés azonnali telepítése és máris ott tátong egy hatalmas lyuk órákig/napokig amirõl nagyon sokan fognak tudni. Ráadásul akkor még "sokkal többen tesztelik segítõ szándékkal, mint ahányan behatolni akarnak", tehát azért valljuk be, vannak azért olyanok is, akik csak ártó szándékkal bújják a forráskódot, ami ugye nyilvános...

Ellenben egy saját fejlesztésû rendszernél ha az alapvetõ dolgokra figyel az ember akkor a fenti két tényezõ hiányában már sokkal jobb a helyzet:
Az, hogy "egy komoly hacker csapat nekifeküdne", még nem jelenti azt, hogy nem a sötétben kéne tapogatózniuk. Ez nem csak azért jó, mert nehezebben találnak így (a forráskód nem ismerete esetén) bármit, hanem azért is, mert a sötétben nem csak tapogatózni lehet, hanem orra esni / észrevétlenül csapdába sétálni is 😊
j0nNyKa

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Nem kell ide dinamikus IP sem, annak idején tõlem "fix" (jó ha évente változó) IP-vel sem tudtak szabadulni egy IRC szerverrõl:
Bizonyos játékosok másokat nagyban szopató visszaéléseire tettem panaszt már sokadszorra, az ottani üzemeltetõk szokásuk szerint leszarták és próbáltak engem elhessegetni, mire végül elfogyott már a türelmem és megmutattam mennyire kellemetlen ember is tudok lenni.

Elkezdtek banolgatni, de percenként más és más IP-kkel tértem vissza.

A vége az lett egyébként, hogy õk unták meg, a legfelsõ szintre került az ügy ahol is elismerték az igazam és a kérésemmel összhangban tettek egy nagyon egyszerû technikai lépést ami azóta is lehetetlenné teszi az általam panaszolt visszaéléseket 😊
j0nNyKa
ráadásul még aktív is

Dzsini
Nekem van egy "fõ" (régebbi) regisztrációm, amit most már csak moderációra használok, és ott van a listán 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Most esik le, hogy akkor te bent se vagy az SG official listába (nem a pirosba :-D), mint mod ^^

Vannak még rajtad kívül modok akik ott nem szerepelnek? Vagy ez titok?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
100 megába? bõven.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fabio Capello
Elfér egyáltalán 500 privát a belsõ levelezõben? Oo

Dzsini
Nekem a rekordom egy éjszaka alatt kapott több, mint 500 privát üzenet, közel azonos tartalommal - éjjel 1 és 4 között ezzel foglalatoskodott a drága egy adag büntetõpont után.

Tinman
:-DDDD

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Sir Quno Jedi
Én módszerem a következõ. Elõször letiltom privátból a felhaszálót, azután figyelmezetés nélkül banolom (hogy ne tudjon felkészülni). Ennyi. goto 10 összes regjével. Pár hét múlva ugyan ezekkel is visszajön és addig is bent lesz a többi titokregjével, de ennél többet nem lehet tenni.

Ha ugyanis pl. nem tiltod le privátból, akkor azonnal jön szemétkedni, hazudozni, alkudozni, megtéveszteni, fenyegetõzni stb. Hihetetlen dolgokat tudnak ám kitalálni a kis rohadékok. Mióta sg modi vagyok, asszem egy életre meggyûlöltem az embereket és a teremtõjüket is. Van miért. DE legalább már nincsenek illúzióim arról, mire képesek ezek a csótányok (elnézést ha ezzel most megsértettem a szegény valódi csótányokat).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
A megoldás egy tabula rasa lenne, normálisabban felépített szabályokkal, pontozási rendszerrel, ilyesmikkel.

Dzsini
A pontozás bevezetése (ami egy elvekben jó ötlet volt: "közösségi moderáció") óta öntjük ide az ötleteket és a kritikát, hogy hol hibás a rendszer és hol lehetne rajta javítani, és milyen változásokra lenne szükség, hogy ne lehessen vele visszaélni.

Ennyit sikerült 2 év alatt elérni, hogy már két hétnél régebbi hozzászólásokat nem lehet pontozni.

Tinman
De akkor elérkeztünk oda, ahonnan indult az egész. Az értelmetlen táblázathoz.

Több modi, több munkaerõ, gyorsabb hatékonyabb szankció.

Erre a megoldás, hogy a userek ne láthassák ki adott nekik pontot. Modik láthatnák, fejlesztõk láthatnák a visszaélések elkerülése végett és ennyi.

REAL MADRID

Tinman
Értelek, jogos.

Tinman
A fejem lehet, hogy ott van, de használom. Erre lehet írni szûrõt, mely pl. azt vizsgálja, hogy adott nap ki kapott kimagaslóan sok mínuszt és, hogy jogos-e? Moderátornak küldd egy automatizált üzit, az meg jól kivizsgálja. Ha jogos, szankcionál.
Nem a középkorban élünk.

Dzsini
Olyan van több is, aki ha bármilyen "publikus" (értsd: általános eszmecsere és környkéke) felületen megszólal, azonnal 5-12 mínuszt kap MINDEN EGYES hozzászólásához, ugyanazoktól az egyébként passzív felhasználóktól.

Az IP ban azért nem mûködik már elvileg sem, mert letiltod mondjuk a t-home A.B.C.D IP címét, õ újracsatlakozik és folytatja másik címmel a többi 30 regisztrációjával, viszont ha késõbb Ártatlan Józsi megkapja az A.B.C.D címet, akkor néz bután, hogy miért nem tud belépni.

Sir Quno Jedi
Meg ugye pandúr maroknyi, rabló meg csillió.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A legtöbb modi sima júzerbõl lett modi, de ha nem is, akkor is kiderül ki õ valójában (melyik az eredeti nick-je). Arról nem beszélve, hogy az átjelentkezõsdi sem könnyíti meg a dolgot.

Tinman
Na jó, de te most a múltról beszélsz, amikor valóban lehetett ezer éves hsz-eket is pontozni. A jelen szerencsére nem ez. Gondolom ilyen ügyetek azóta nem volt.

Sir Quno Jedi
Vagy homoerotikus novellákat ír rólad, mint sedóról. Meg megkeres facsén, iwiwen stb. és az ismerõseidet veszi célba, azokat zaklatja, meg azoknál márt be hazugságokkal/fenyegetésekkel, mert tudja, hogy neked ezzel árt a legtöbbet. A vicces az, hy ügyesen cisnálja, méga meódból is kirúghatnak, vagy legközelebb mikor felvennének valahova és a HR-es utánad kutat kicsit, akkor mész a lecsóba.

Ha megszerzi a személyes adataidat, jelszavaidat stb. akkor már akár pénzügyi és egyéb kárt is tud neked okozni. Tudják, hogy semmit sem lehet csinálni ellenük, így sosem adják fel.

Én nem véletlen nem vagyok fent szinte sehol, ahol elérhetnek.

Tinman
IP ban. Az ilyen szintû versenyzõk nem hiszem, hogy az OTP bank egy kliens gépérõl alázzák a modikat. Bejön az ajtón, kirúgod, bejön az ablakon onnan is.

Ez pontosan olyan, mint a rendõri meló. Véget nem érõ küzdelem, de a "rabló" elõbb feladja, mint a "pandúr", mert utóbbinak ez a dolga.

Egyébként pedig egy modnak szvsz nem árt semleges nick, mittomén: "CleanerDroid".

Oszt' erre keressen rá, meg a családjára. Esélye sincs.

Kedvencem mikor izompólós képet küldenek magukról, hogy akkor találkozzunk személyesen is. <#vigyor1>

REAL MADRID

j0nNyKa
neked homokban lehet a fejed, az ultrazord-féle átlag ~10 reggel lepontozok mindenkit, aki nálam okosabb akcióval mi van? érted.

Dzsini
Soroljam azokat a felhasználókat, akiket csak úgy "poénból" pár hét alatt kb. ezer mínuszolással áldottak meg csak azért, mert nem tetszett egy társaságnak valaki? (Cifu vágott is ki olyan felhasználócsoportot, ahol 5-10 csak pontozós alreg volt, amíg elég alacsonyak voltak a "legtöbbet pontozó" toplisták, addig ezek hamar feltûntek)

Ez ellen lett kitalálva, hogy 2 hétnél régebbi hozzászólásokat ne lehessen pontozni (egy 5-6 évvel ezelõtti hozzászólásnál az életben nem veszed észre, hogy 15 usertõl kapja sorozatosan a mínuszokat), és az, hogy sokan letiltogatják a pontozógombokat a topicokban (ami félmegoldás, kikerülhetõ).

Sir Quno Jedi
Annyi az oka, hogy valamiben moderáltad õt, vagy rászoltól és õ úgy gondolja (naná), hogy ez igazságtalan volt. Ezekután megy is a levél a fõszerkesztõnek, hogy fesszanak meg a moderátori jogaidtól, mert visszaéltél velük, sõt júzerként is tiltsnaak ki örökre az SG-rõl és hogy mindenkit fel fog jelenteni a hatóságoknál, az ombucmannál stb. Plusz, mivel elmebeteg és ráér, nekiáll minden létezõ módon szivatni a modit. Trágár topic-okat nyit, százával küldi neki és másoknak a vulgáris és hazudozós privát üziket, lepontozza a hozzászólásait és háborút vív a modi ellen életre-halálra. Ha kell megkeresi egyéb elérhetõségeit, a címét és valódi kilétét, telefonszámát, családját, rokonait, barátait és mindet megtesz, hogy zaklassa és bajba hozza. Lényeg, hogy pokollá tegye az életét (meg is fenyegeti persze, akár halálosan is).

Van egy pár ilyen szintû versenyzõnk. És mindig akadnak újak is.

Sir Quno Jedi
IP ban semmire sem jó. Egész fõiskolákat és cégeket tilthatsz ki vele (NAT vaze). Senki sem fog örülni neki és elérni sem érsz el vele semmit (pláne a dinamikusak miatt).

Tinman
Ez pontosan olyan, mint a kromofággal leöntött autók kérdése. Mi volt az oka?

Valószínûleg valakit nagyon felhúztál, ha ilyet tesz... emögött, elég komoly indulat/utálat húzódik meg, hogy valaki napi rendszerességgel, több kamu accal lehúzzon.

Maximus4
Pedig van.Nem olyan régen ez nagy divat volt.Én például kaptam is errõl PM-et egy ban után,hogy számítsak rá,megy a pozitív értékelésem a levesbe 😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Tinman
Nem okoskodtam, segíteni próbáltam, de ha nem tudom mi van a háttérben úgy nehéz.

Sir Quno Jedi
Látod-látod, legeslegelsõ feltétlezésednél mááár el is buktál. Ezért is mondom mindig, hogy látatlanban okoskodni isteni jó muri, mert szabadon szárnyalhat a fantáziád! 😄DDDD

Tinman
Azt nyilván nem tudom milyen technikátok van, de azt feltételezem, hogy IP ban csak akad. Eleve kínos neki, ha kiteszitek az 5 éves accját. Sokan vannak fix IP-rõl, utána már neki is körülményes trollkodni VPN-el, proxy-val.

Sir Quno Jedi
Ha emléxel, anno Borg-ék azért szálltak ki, mert a vezetõség nem adott elegendõ eszközt a kezükbe a moderáláshoz. Végül ultimátumot adtak, leszarták õket, így kiszálltak. Én ennél sokkal nyugisabb/óvatosabb vagyok, bár volt régen pár eset, mikor én is majdnem feladtam (határeset).

Tinman
Nehezen tudom elképzelni, hogy van valakinek 5 kamuregje, hogy a kiszemelt célpontját lepontozza. A fordítottját inkább elhiszem, mert nem akarja, hogy a hsz-ek amiket elkövet "lenyithatóak" legyenek.

Sir Quno Jedi
Ember, ha eleve van 175342 darab regje, akkor hogyan bünteted meg, mikor még rendes végleges banolást sem tudunk csinálni!??!?!? 1xûen technikánk nincs hozzá.

pxxl
"Az tök jó, hogy kamu reggel, meg léccispanokkal felpontozza magát, de gondolj bele..."
ez vice versa mûködik, ugyanígy le is pontoznak...

All hail the double x!

Tinman
Shadow annak idején eléggé rendben tartotta, volt is foganatja, megválogatták a mondókájukat rendesen.

Hiszem, hogy a "cigánytelepek" is megtisztíthatók.

Még egy tipp: Ha valaki eléri a -999-et nem ártana a banán, vagy min 1 hónap szabi.

Annak oka van, ha valakit 999x mínuszolnak le! Az tök jó, hogy kamu reggel, meg léccispanokkal felpontozza magát, de gondolj bele...

pxxl
az SG jobban teljesít 

All hail the double x!

Sir Quno Jedi
Engem már nem. Eleinte igen, de aztán gyorsan átmegy totál agyhalálba (és zavaros is), ami már nem is szórakoztató. 😄

immovable
Csak említettem. Engem inkább mulattat az a sok marhaság. 😊
Sir Quno Jedi
Ezért könyörögtem a chat bezárhatóságáért is. Most hogy megvan, nyugisabb az életem mint 4 éve. 😄

Sir Quno Jedi
Ééén nem tudok rá jobb megoldást, mint amit írtam (bezár, ha flém). Ha te tudsz, vezesd elõ, megköpködjük azt is. 😄DD

Tinman
Van ott minden... a rasszizmustól, a politikán át egészen a köcsögözésig.
Értem mit mondasz, de aki csak read only, tán' még regje sincs annak erõsen rossz összképet sugároz a cikk alatti moderálatlan mocskolódás.

Sir Quno Jedi
Ja, de élõ ember nem tudja azokat a témákat érdemben követni, szal. mit moderálsz?! Három hzsz.-en belül egymásnak esnek és utána ezer oldalas flém. Ha meg banolod õket, van már ezer regjük készen erre az eshetõségre és folytatódik, mintha mi sem történt volna. Nem tudsz köztük igazságot tenni. Értelmetlen az egész. Vannak ott ugye vallási flémek és mint ahogy évszázadok óta írtják egymást Írországban ilyesmiért, úgy ezeket sem fogod jobb belátásra bírni.

Ki kéne venni a keresõkbõl, mint a gumit.

A rendõrök sem mennek ki pl. a cigánytelepekre, mert max. akkor érnének valamit vele, ha rájukgyújtanák a picsmagba az egészet. Azt meg nem lehet, így aztán nyista megoldás.

immovable
A "tudományos rész" az új flémfészek.
Sir Quno Jedi
Az ugye nem az én asztalom. Ámde (és most személye véleményem következik) ott jól kiflémelheti magát a sok konteós, meg vérnõszõ elmebeteg és nem jönnek legalább be a belsõ fórumba garázdálkodni. Amúgy sincs túl sok jogom oda, így tenni ellene nem igazán tudok és nem is akarok. Ezek már régóta ismerik egymást és jól elvannak egymás ölésével. Kár ezt megzavarni.

A hírfórumok elsüllyednek pár nap alatt maguktól, így moderálásuk majdnemhogy értelmetlen (tól sok meló a nagy büdös semmiért). Ésszerûbb lenne azonnal zárni õket, ha gond van. Pár nap és elmúlik magától a "seb".

Max. a poltika írtandó term., mert azért könnyen bajaba kerülhet a fórum.

Tinman
Akkor néha nézz körül a hírek fórumaiban is... kemény.

Sir Quno Jedi
Má nemistom. Tudod, hogy nem osztok büntipontokat, csak banolni szoktam (only zéró tolerancia), de mostanság má azt sem kellett igazándiból. Minek? Megy a dolog magától. Úgy meg lettek nevelve a júzerek (by myself, lásd. warezmentesítés), hogy pl. a Konzolosban tök nyugi van MAGÁTÓL is (és warez-mentes a lehetõségekhez képest). De még tán a Játékosban is. Le szokták rendezni egymás között, vagy a hg-k megoldják. Az a néhány renitens topic meg jobb is ha önmagába fullad, én a kisujjamat sem mozdítom értük. Ha ugyanis megtenném, akkor indoklás nélkül végig kéne banolnom mindenkit aki járt benne és törölnöm a topic-ot végleg (és akkor még finom lennék velük).

Elég beindítani egy önfenntartó elnyomó rendszert és utána a jó polgárok maguktól életben tartják az alapelvek mentén (sõt tovább evolválják is azokat). Régen iszonyat rapli ment a feljelentõsdiért stb., most pedig saját maguk vigyáznak a rendre árgus szemekkel. Meg lehet ezt értetni az emberekkel, hogy MINDEN az õ érdekükben van és mikor már õk is látják, hogy a REND az JÓ, még ha a személyes szabadságjogaik megnyírbálásának is érezték kezdetben, akkor már el is jött a szép új világ. UFFF! Fura nem, hogy rendes fórumozókkal általában nincs baj, akivel meg mindig van, azzal más a probléma...

A hülyék meg lemorzsolódnak. Egy-két kitartó troll-t leszámítva. Immár lehet szép szóval is kormányozni.

A szokványos idiótatopicnyitókra meg mindig elõbb lecsaptok, mint én. Durván toljátok.