27328
  • M2 #23458
    Kezd alakulni a design, de a cikkek szövegeiben nekem túl szűk a sortávolság. Nem jó olvasni.
  • [NST]Cifu
    Az egész moderátori rendszer sajnos ilyen "pompás", a kibannoltak nyugodtan tudnak privit írni másoknak, chatelni (lévén az egy teljesen más rendszer), stb...
  • BRAT
    A logód alapján sejteni lehet, hogy te konzervatív típus vagy a tartalmi megjelenítést illetően
  • Coral Springs
    Csak remélem ez az arculatváltás jó irányba megy el, és nem lesz pofon a szarnak. Mert ha olyan lesz mint a főoldal, akkor inkább hagyjuk.
  • TokraFan
    Az új portál rettenetes, ne haragudjatok, hogy ezt mondom!
    Nem talőálok semmit, egy káosz az egész, nem látom melyik hír új és melyik régi, nincsenek dátumok a főoldalon a cikkeknél, egyszerűen átláthatatlan az egész.
    A régi persze elavult volt ez tény, de ez így most még sokkal de sokkal rosszabb!
    Nem kell feltalálni a spanyol viaszt. Ezernyi portál van amit csak le kéne "másolni", mert annyira jól kezelhető és átlátható!
  • gergely1991
    Milyen jó régi. :D
  • Fresh Duke
    Valami olyasmi kéne, hogy akit bannolnak, azok ne tudjanak írni chaten. Vagy ez is feature?
  • gergely1991
    Nekem mindegy milyen lesz az új arculat de legyen áttekinthető(és ne cicomázott valami legyen).
  • Ironman2
    Valamit csináljatok avval hogy ne szórja teli számokkal a hozzászólásokat,vagy ez az új ficsőr? Mert rohadtul zavaró!!!

BUÉK SG!
  • [HUN]FaTaL
    +1 :)

A mostani nickem 2003-ban regisztráltam, de előtte is írkáltam ide, még, amikor regnélküli volt az oldal. :D
  • joebacsi
    Én is megvárom, főleg, hogy nem is megy.
    Aztán addigra lehet lesz egy migrálás a ph fórummal és értelmét veszti az egész vip :)
  • joebacsi
    Szomorú...
  • BRAT
    Mobil VIP fizetés nem müxik.
  • Dodo55
    Az előző valóban inkább csak ráncfelvarrás volt, az elrendezés és a működés nem igen változott.
  • Lokker
    és azóta is itt vannak.
  • SzirmosSzisza
    Mondjuk a pár éve történt arculatváltást is sokan totálisan élték meg és egy világ dőlt össze sokakban.
  • IMYke2.0.0.0
    Az irónia bogyóidat ne vedd be mindennap: árt az egészségnek és ráadásul nem is áll jól.

Sajnálom, ha az nem volt elég világos a számodra:
    "után egy totális arculatváltás előtt áll"
  • j0nNyKa
    ok, akkor nem emlékszem
    de amúgy oké, értelek, az előző arculatváltás az nem volt arculatváltás, csak az előző előtti. got it.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nem emlékszel az 1999-esre...
    Én már akkor itt voltam, és akkor ugye más volt a teljes oldal arculata, design és működés szempontjából.
    Nos, én arra gondolok, hogy egy ilyen volumenű változásnál jelen lehetek.
  • j0nNyKa
    btw az előző arculatváltás kb ~6 éve volt
  • IMYke2.0.0.0
    Azért valahol izgalmas, hogy 14 év (!) után egy totális arculatváltás előtt áll az oldal, és részese lehetek, mint akkoriban.
  • [NST]Cifu
    Anno rákérdeztem Domby-ra, azt mondta majd.
    Mortimer ugye a levlistán azt írta, hogy majd a desingváltás után... Addig mi meg vívjuk a szélmalomharcunkat tovább, mint eddig. Illetve nem, szép kis sh*tstormban csináljuk már ugyanezt, mivel amnesztiát kapott az összes hajdan kibannolt reg a költözéskor.

Nem ártana egy rendes fórumszabályzat sem, közérthető jogállás tisztázásokkal is.
  • j0nNyKa
    jaaa hogy ellenőrzésnél is
    ahah, kimondani is szörnyű :)
  • SzirmosSzisza
    Azért mondtam, hogy vágja le. Értelemszerűen ellenőrzésnél is levágná. (azt meg nem hiszem, hogy már kliens oldalról hasht küldene, mert megy JS nélkül is. Amúgy ugyanitt lehetne https alól a bejelentkezés, ha már az oldal többi része nem, nem olyan drága egy cert.

Bár ahogy nézem https://sg.hu van, csak a statikus fájlok még nem az igaziak :)
  • BRAT
    A keresőmotor a fórumban, illetve a keresőmotor a témában hááátőőőőizééé:
    Szeszélyes
    Mostanában, ha új fülön nyitok meg egy újhsz-es témát, újra a bejelentkezésemet kéri a rendszer.

Na ezt a kettőt javítsátok ki. Kösz.
  • j0nNyKa
    az jó megoldás lenne, hogy beírok egy 15 hosszú jelszót, és nem enged be, mert csak az első 12 karaktert mentette el
    de amúgy ja, gáz. az ordít róla, hogy plain textként vannak mentve a jelszavak, awesome
  • SzirmosSzisza
    Jelszó hossz maximalizálás amúgy elég buta dolog. Legalább vágjátok le 12 karakter után és hallgassatok róla (mert gáz), de ne erőltessétek/írjátok ki ...
  • IMYke2.0.0.0
    "Az új főlap sokkal dinamikusabb, élőbb."

Szerintem, nem egyformán látjuk mi azt a főoldalt és Te.
  • Maximus4
    Egy "szakmai" kérdés.
    A nem túl távoli jövőben terveztek valami változtatás moderálás terén?És ha igen mit?

Mert például az utóbbi időben,elszabadult egy troll,(lehet,hogy esetleg régi felhasználó újratöltve,nem tudom) és naponta csinál egy vagy két új reget,amit nem győzök banolni.Eddigi regjei:
    1.,2.,3.,4.,5.,6.,ez pedig a tegnapi regisztrálása.Meg lehet nézni,azonos ipről van az összes reg.Csak és kizárólag trollkodni jár ide,főleg a World of Tanks topikba.Egy-két hozzászólása.És tuti,hogy bármennyi regjét banoljuk,vissza fog járni non-stop.

Szóval,ha lesz változás kérlek oszd meg velünk,ha esetleg nem publikus,jöhet pm-be is.Köszi!
  • Pares
    Engem jelenleg az idegesít legjobban, hogy a mobil verzió nem működik. Nem tudok bejelentkezni és nem tudom lekérni a desktop verziót sem. Így gyakorlatilag a fórum is használhatatlan (de legalább is nem kényelmes). A főoldal meg úgy ahogy van rossz. A régi sokkal átláthatóbb volt... Remélem hamarosan a fórum is megkapja a főoldalhoz hasonlatos kinézetét, és akkor teljes lesz a káosz.
  • Mortimer
    "így nem olyan egyszerű eldönteni, hogy érdekli-e a cikk vagy sem"

Egyrészt az újságokra nagy forgalmat terelő lapoknál még bevezető sincs, azaz pusztán cím alapján kell dönteni (pl. startlap.hu, hirkereso.hu stb.), másrészt rengeteg híroldal csak címet rak ki (http://fn.hir24.hu), harmadrészt pedig a legnagyobb látogatottságú magyar oldalakon még ennél is rövidebb bevezetőket alkalmaznak (lásd index, origo, hvg stb.) Ha valaki kétli, számolja meg ezeken hány karakteresek a cím alatti ajánlók.

"A második kérdés a cikkek alatti hozzászólás felületre vonatkozhat"
    Ezzel én sem vagyok elégedett, finomítva lesz.
  • Maximus4
    Bocs,rosszul fogalmaztam,nem rólam van szó csak engem kért meg az illető privátba,hogy moderáljak,mert ő nem tud.De majd intézi ha akarja :)
  • Dzsini
    Talán az első kérdésre a válasz az utolsó válaszodban van: rövidebbek a bevezetők ha egyáltalán vannak és ehhez képest néha eléggé semmitmondó a cím, így nem olyan egyszerű eldönteni, hogy érdekli-e a cikk vagy sem - pl: "Stallonénak megint nem jött össze".

A második kérdés a cikkek alatti hozzászólás felületre vonatkozhat, az tényleg összemosódik egy kicst (nincsenek felhasználói logok, jól látható elválasztás két hozzászólás között (más háttér, ilyesmik).
  • Tinman #23425
  • Mortimer
    "Ennek legfőbb oka: átláthatatlan cikkek a címük alapján. Pedig pont ez lenne a lényeg, hogy az ember rápillant a címre és tudja, el akarja-e olvasni."
    Ezt nem értem: a cím betűmérete jóval nagyobb lett, az emberek akik írják pedig ugyanazok. Ha eddig el tudtad olvasni, most miért nem?

"Nekem tetszik az új designe, de a fórum-rész külcsínyét illetően kérem szépen vissza a régi kinézetet!"
    Szintén értelmezhetetlen kérés, a fórum változatlan.

"Mire lejár a VIP-em remélem lesz Paypal vagy banki utalás, mert amúgy kénytelen leszek nem hosszabbítani."
    Ez nem teljesen tőlem függ, de folyamatban.

"Az alapelv az volt, hogy mobilon kezelhető legyen az SG, innen ered minden."
    Mobilosoknak most, és a jövőben is ott van az m.sg.hu.

"Azért az is vicces,hogy van olyan moderátor,aki nem tud moderálni"
    Ezt se értem. Ha a többiek tudnak, te miért nem tudsz törölni?

"Mellesleg szerintem nem törődnek az itteni tippekkel."
    Törödnek, pl. itt merült fel ötletként, hogy a főlapon a menüben is változzanak a színek.

"Nagy munka lenne user által választható SKIN lehetőségeket létrehozni? Lehetne a régi Classic SG skin is, meg a megszokott, no meg ez a mostani, meg még ami tetszik... "
    Régen 60x60-as kisképek voltak, az újban már jóval nagyobbak, hosszabb bevezetőkkel, amik most jóval rövidebbek, stb. Másrészt a dizájn- és elrendezésváltás nem öncélú dolog volt, szerkesztési okai is vannak. Pl. alig vette észre valaki, hogy a jobb alsó részre új hír került ki, míg most már a rövidhírek felkerültek a nyitórészre. Vagy valaki megnézte a jobb felső tudományos részt, aztán vagy elolvasott egy hírt vagy nem, és ment tovább. A többit észre se vette. Az új főlap sokkal dinamikusabb, élőbb.
  • Tinman #23423
    Mire lejár a VIP-em remélem lesz Paypal vagy banki utalás, mert amúgy kénytelen leszek nem hosszabbítani.
  • [HUN]FaTaL
    Már elég régen.
  • j0nNyKa
    már ..?
  • joebacsi
    Jól látom, hogy vip-et nem lehet már bankkártyával fizetni, csak sms-el?
  • TommyC
    Magánvélemény: borzalmas az új design.
    Ennek legfőbb oka: átláthatatlan cikkek a címük alapján.

Pedig pont ez lenne a lényeg, hogy az ember rápillant a címre és tudja, el akarja-e olvasni. Ezt pl. elő lehet segíteni képpel (megfelelő formában). De ez a design a betűméretek és a pozicionálások miatt még a régi designnál is gyengébb, mert csak átláthatatlanná tette.

Remélem senkit nem bántok meg ezzel, pozitív jellegű kritikának szánom.
    És elnézést, ha már mások is említették.