Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lesznek még finomítások, én is látom a hibákat. Muszáj volt most kirakni, hogy még idén kinn legyen.

A képek mérete már elég régóta mindenhol jóval nagyobb volt, mint nálunk, a 60x60-as aprócska bélyegekkel. A régi lap egy 7 collos tableten nem volt olvasható, és igenis figyelembe kell vennünk a növekvõ arányukat. A kétkedõknek talán elég azt megemlítenem, hogy ebben a topikban is hány bejegyzés jött az elõforduló mobilos problémák miatt (bejelentkezési, hozzászólási stb.).

NEOreg3
Sziasztok!

Nekem személy szerint nem tetszik az új kinézet, bár ez úgy sem érdekel senkit.

Sziasztok!

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Malakai
<#eljen>

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
Elgondolás jó a fõoldalra <#eljen>

Némi (sok) finomhangolás gondolom még hátravan. Néhol el vannak csúszva szövegek, képek. Illetve valamivel jobban el kellene választani a kategóriákat. Kevésbé zsúfolttá tenni az oldalt. Illetve nem lenne rossz reszponzívvá tenni, és a külön mobilos verziót kiiktatni.

Fórum felújítást is várom 😊
A hozzászólások kinézete azért remélem nem lesz annyira leegyszerûsítve, mint a cikkek alatti hsz-eknél 😊

Ami a sok "hisztit" illeti, szerintem mindenki meg fogja szokni...
Emlékszem általános iskolában egyszer egy jópár tanár azért háborgott, mert új fénymásolót kaptak, és nem ugyanott volt rajta a gomb, meg nem ugyanúgy kellett használni.
Hát nekem nem nagyon tetszik az új dizájn.
A cikkek kicsit jobban el kéne különíteni, hogy átláthatóbbak legyen. A fejléc elég minimalista, általánosságban meg az egész olyan fehér, hogy kifolyik a szemem.
Remélem a fórumon nem változtatnak.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

MANOWAR
Kiralysag

Dzsini
Olvassák, ha lejjebb körülnézel a "Mortimer" nevû felhasználó a fõszerkesztõ.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MANOWAR
Hat akkor remelem Tibiek olvassak ezt a topikot, bar miert ne tennek nem csak az O erdekuk hanem mindenkie 350 nemtudom hany ezer forumozo biztos nem fog ide irni. 10 eve jarok ide rendszeres olvasgatni, szerintem annak meg van az oka pedig nem szokasom unatkozni.
Nem mintha surun jarnek FB-ra, de pl osszam meg a cikket amikor meg el sem olvastam... erdekes. Szerintem ez csak bemeligito amolyan tobb szem tobbet lat. (alap kodolasi (szarvas) hibaktol eltekintve)

Tinman
"nem nagyon akad" =/= egyáltalán nem akad

Ne kelljen mindent szavanként megmagyarázni...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

clio1616v
ha már igazi újításról beszélünk, akkor legyen teljesen új rá se lehessen ismerni

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

SzirmosSzisza
"Onnan tudod, idehaza, hogy remek dolgot alkottál, hogy nem nagyon akad ellenvélemény, fikázó"

wat, fikázó mindig akad, nincs olyan, hogy valami mindenkinek tetszene. Nézz meg egy imdb top listát, az összesnél van 1 csillagos szavazat vagy esetleg ami valamivel közelebb van ehhez a témához: egy új játék megjelenését, a fórumra 90%-ban azok írnak akinek valami nem tetszik és fikázzák a játékot, közben általában a nagyobb többség nyugodtan játszik vele és nem kommunikálja le, hogy neki mennyire tetszik.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

clio1616v
így van én azt várom, hogy a dizájn megegyezzen a fõoldaléval és teljesen újuljanak meg a fórumban eddig megszokott funkciók, hogy még véletlenül se lehessen magától értetõdõen megtalálni õket, kell a frissítés most már ne hagyjátok meg a régi elavult klasszikus funkciókat

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsini
Igen, ez az építõ jellegû kritika (és ez az, amit szerintem köszönettel fogadnak is, a hibajelentésekkel együtt) - ami azért komolyan különbözik a hisztitõl.

Ha valakinek van rá ideje összeszedhetné egy hozzászólásba a ma reggel óta befutott ilyen jellegû hozzászólásokat (betûtípus gondok, színkódolás kiterjesztése, stb.)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Malakai
Szerintem valami buborékban élsz.
Nem csak idehaza, mindenfele a világon a változást bizony negatív reakciók követik tömegében, ahol nem az a ritka kivétel és többségében nem túl aktív felhasználóbázist takar.
Ez mindenfele így megy és attól független, hogy milyen a változás, csak annak mértékétõl függ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dynamic
No, ezt azért nem merném ilyen kategorikusan kijelenteni, hogy minden változás ellenérzést hoz magával. Azért volt már több ezer példa arra a nagyvilágban, hogy valami jobban nézett ki, mint a korábbi verziója. És itt nem is tárgyakról (autók, mobilok stb.) beszélek ahol simán lehetne ellenpéldát találni, hanem weblapokról.

"Ha egy-két hónap múlva se tetszik az új, akkor az már a megszokott környezetben egy megalapozott állítás lehet."

Még egyszer mondom, nekem "pusztán" a vizuális megjelenéssel van bajom. Speciel a korábbi SG-k sem tetszettek, de mivel információs szempontból használható, ezen túl tudtam tenni magam. Ugyanez igaz lehet az új verzióra is. Megszokom, használom, nem verem az asztalt, de ettõl még meg van/lesz a véleményem errõl dizájnról évek múlva is.
Tinman
Pontosan!

Onnan tudod, idehaza, hogy remek dolgot alkottál, hogy nem nagyon akad ellenvélemény, fikázó. A jól seperc alatt elfogadják és természetesnek veszik, a rossz ellen meg ágálnak.

Ellenben a #23205 fényében tárgytalan amirõl beszélgetünk.

Ez van. Ezt kell szeretni. Kész.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

immovable
Szerintem jó a dizájn.<#eljen> Fórumot is hasonlóra.
Tinman
Ok, de te most már az alapvetõen pozitív változás lehetséges hátrányait ecseteled.

Ellenben, ha többen is azt mondjuk, hogy egybefolyik a nagy fehérségbe a fõlap, akkor emögött azért lehet valami.

Maximus4
Csak jelezni szeretném,hogy a dizájnváltás nem közkívánatra történt és szó sem volt arról,hogy bárkinek is kikérnék a vélemyényét mielõtt bevezetik.Szóval lehet hõbörögni és topikokba írkálni,hogy vissza a régit,úgysem fog megváltozni semmi,el kell fogadni,hogy ilyen lett és hozzá kell szokni.És ez így van jól.Persze véleményeket lehet alkotni,de olyat úgysem tudtak volna csinálni Tibiék,hogy az mindenkinek megfeleljen.Az persze lehet,hogy minimális változások történnek még esetleg a betûtípusokkal vagy a mérettel,de kb. ennyi szerintem😊
Kíváncsian várom a fórum ráncfelvarrását is😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Dzsini
Mondta bárki, hogy nincs jogod hozzá? Más is megteszi, nem dõl tõle össze a világ.

Én abban reménykedem, hogy a sok hozzászólás között az érdemi (bugreport, építõ jellegû tanács) hozzászólásokat olvassák szerkesztõi oldalról.

j0nNyKa
ez szuper dolog (most megdicsértem a tényt, hogy dicsérsz), de azt te is látod, látnod kell, hogy ez egyáltalán nem gyakori dolog, 100x 1000x gyakoribb a másik véglet sajnos

én pl. a dizájneremmel kibeszéltem az elõbb az új sg dizájnt programozó / designer szemmel, jócskán találtunk benne tüskét, de egy csomó dolgot "megdicsértünk", viszont odáig nem jutnék el, hogy akár a jó, akár a rossz dolgokat elmondjam az illetékeseknek (pedig lehet hogy tökre segítenék vele)

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Dzsini
Ez lehet a #23139 mögött akkor.

Tinman
Nézd meg az aláírásom...

De írtam a múlt héten egy IT cégnek is köszönõ levelet, mert évek óta kiváló minõséget kapok tõlük, soha nem csalódtam még bennük.

Szoktam dicsérni, más lehet, hogy nem.

IMYke2.0.0.0
Lépjünk tovább:

Elhisszük, hogy ki kell szolgálni a tapimániás látogatókat, de azoknak eddig is ott volt a mobil felület nem?
Nem.
Most itt van nekünk a felnõtt ujjnyi szélesség a címeknél, a pixeles, és hatalmas képek a fõoldalon stb, mert a phableteseknek kell.
S mindezt az egész dizájn nyakönti egy kis szósszal.

Nyilván, a majom is megszokja, ha a kivágják a fát a ketrecében, és arrébb teszik... de hadd legyen már meg a joga õrjöngeni!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Calver
fõoldalon kimaradt betû- és háttér színének megadása, így akinél más van beállítva mint az alap böngészõben, annak... elég érdekesen néz ki.

"The trees move. Do you not see it?"

SzirmosSzisza
Nagy átlag? 355599 fórumozó van és abból kb 10 panaszkodik itt, szerintem ez egész jó arány.

Igen tudom, hogy ennek 10%-a aktív kb

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

setuh
Van egyaltalan valaki akinek ez bejon?
Sztem olyan mintha valami befejezetlen otvar munka lenne.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

j0nNyKa
ja mer amúgy a mai világban olyan rohadtul szoktak az emberek dícsérni dolgokat (lásd sg fórum plusz minusz rendszer) 😊
nyilván a munkahelyen a 180 centis szõke bombázót megdícséred, de egy közösségi fórumon egy dizájnváltást... different story.

Dzsini
100 négyzetméteres házban soha nem tudod mi van a ház másik végén, attól félsz, hogy ott bejön a tolvaj, a 30 négyzetméteresben mindig tudtad, hogy mi hogy történik.

Az új kollega jön, lehet, hogy szimpatikusabb lesz a fõnökségnek, és vele kivételezni fognak?

Mindenhol meg lehet találni azokat a pontokat, amik a kényelmetlenség forrásai lehetnek, az már egyénfüggõ, hogy ezek közül melyik kire milyen hatással van. Van, aki egy luxusnyaralás (ami csupa pozitív dolog) elsõ napjain képtelen jól aludni, mert idegen ágyban, idegen környezetben van, idegen hangok veszik körül. A szokatlan, az új mindig félelmetes. Az már az ember saját dolga, hogy õ a félelmet hogy kezeli - menekül ("sose jövök erre az oldalra többet"), harcol ("hisztizik a fórumon / trollkodásba kezd"), stb. Nem vagyunk egyformák ezen a téren sem.

Tinman
Tökéletesen egyetértek, de csak abban az esetben, ha a változás negatív!

Gondolj bele... egy 30 m2 házból egy 100m2-es költözöl. Az idegbeteg kollégád kirúgják, jön helyette egy 180 centi szõke bombázó. Etc.

Ha a design baromi jó lenne és a nagy átlagnak bejönne, akkor nem lenne az amirõl most beszélgetünk, hanem a dicséreteket kellene itt olvasgatni...

Dzsini
Minden változás alapvetõen ellenérzést vált ki az emberekben (és az állatokban is), mert a megszokott környezet biztonságérzetet nyújt. Ha valami szokatlan történik (jelen esetben dizájnváltás), akkor ösztönös reakciók indulnak be. Ez alap pszichológiai tény, szó nincs arról, hogy "tetszik" vagy "nem tetszik" az új dolog. Más, mint amit megszoktam, ezért ellenségesen/félve közelítek hozzá.

Ha egy-két hónap múlva se tetszik az új, akkor az már a megszokott környezetben egy megalapozott állítás lehet. Most, az ösztönös reakció szinte biztos, hogy nem annak szól.

Dynamic
Ez egyértelmû, mivel megszokja az újat(kénytelen megszokni), pár hónap múlva a régi dizájn emléke is lassan elhalványul és már a kutya sem fog emlékezni rá. Ez törvényszerû. De annak nem kéne törvényszerûnek lenni, hogy az új dizájn már eleve ne is tetsszen a többségnek, de az Sg sosem a tetszetõs grafikai megoldásokról volt híres.
IMYke2.0.0.0
Így van - "újságosabb".

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Én úgy gondolom, az csak jót jelent, ha egy felhasználó / látogató "hisztizik".
Tudod miért?
Mert magáénak érzi az oldalt.

Ha valaki apatikusan fogad ekkora volumenû változásokat, az érzelmi szegénységet is takarhat akár...

adam46
Szerintem egész szép lett az új fõoldal. Annyi a gondom vele, hogy kicsit zsúfoltnak hat, nincsenek elválasztva az egyes blokkok egymástól.
Rage47
sokkal összeszedettebb az elsõ
j0nNyKa
hú olyan rég volt? nem tegnap?!
/nosztalgia on

Dzsini
Most meg igen, a következõnél meg majd eldöntöd 😊 Ez egy ilyen sport.

j0nNyKa
(az utolsó vicces, azon felnevettem <#idiota>)

IMYke2.0.0.0
Ha így fogalmazok, akkor már Te vagyok 😊

IMYke2.0.0.0
Én például nem hisztiztem az 5-6(?) évvel ezelõtti váltáskor.

SzirmosSzisza

immovable
Hiszti.
IMYke2.0.0.0
A közönségesség még csak érintve sem lett általam. Szóvá tettem a felháborodásomat. A magyar nyelv érdekes, kifejezõ és nézõpont kérdése, de tud nagyon durva is lenni - ha te a "közönségességet" láttad benne, akkor úgy akartad látni.
Szokatlan?
Nem vitatom - de nem vagyok robot.

SzirmosSzisza
Szerintem meg lehet szokni, hogy nincsen annyi kép (én csak annyi különbséget látok), ovis koromban is sikerült az átszokás a képes könyvekrõl :+

j0nNyKa
true 😊
egyébként az utóbbi dizájnváltásnál mintha nem lett volna ekkora hisztihullám, vagy csak megszépítette az idõ.. 😊

nálam egyébként ez sokkal jobban kibassza a biztosítékot, minthogy mennyire áttekinthetõ / az embereknek tetszõ a design (tekintve hogy pont ugyanúgy leszarom az sg fõoldalt, mint itt sokan, bánom is én ha nem áttekinthetõ)

IMYke2.0.0.0
Súgok:

S ez csak egy cikk volt.

Tinman

Dzsini
Te itt vagy elég régóta hozzá, minden dizájnváltáskor vannak, akik szívrohamot / idegösszeroppanást / világvégét kapnak. Ezek többsége néhány hónap elteltével vidáman fórumozik tovább, és néhány év múlva az újabb dizájnváltáskor teljes erõbõl védelmezi az elõzõt.

Malakai
Vannak vele problémák, lehet még rajta igazítgatni, fejlesztgetni, de pont olyan gondokat nem látok, amitõl szerintem egy fórum esetén félni kellene – és amikre te is leginkább rápörögsz úgy látom – nincs túldizájnolva, nincs túlnyomva olyan információval, ami nem kell oda.

(\__/) ( X.x) ( } . { )