27328
  • Svenhotry
    Tőled idézem : egészséges a rendőri szerveket

Év vicce, könnyem is kicsordult :D

Ha tényleg az volna, ez elő sem fordulna, nem kéne ide írnom, nem kéne e jelenségre felhívni a figyelmet.
  • Tinman #23938
    Nézd, kiosztani néha 1-2 büntitpontot, csak azért, hogy ÉREZZÉK, hogy a figyelem nem lankad erősen nem ártana. Ettől nem fognak elmenni, de finomítanak a stílusukon.

Pl. ez se zavar senkit. Katt.

Aki tovább tolja, még durvábban annak pihi. Újra regel? Na bumm, mehet a pihi oda is. A rendőri szerv mindig erősebb és kitartóbb kell legyen, mint a renitensek.

Működik ez, csak moderátorkodni kellene hozzá, az meg idő, fáradtság :-(
  • Maximus4
    Egy egyszerű kérdést tettem föl.
    Állítólag te egy értelmes ember vagy,akkor meg viselkedj ahhoz illően,bizonyítsd vagy cáfold a kapcsolatot..... mellébeszélni minden nyomi tud....egy értelmes embertől meg elvárható viselkedés volna, hogy ne beszéljen mellé,de mivel az sgről van szó,látom már,hogy ez irreális elvárás...
  • Tinman #23936
    Kíváncsiságból visszaolvastam. (Nem vagyok mod.)

Az igazság az követelné meg, hogy Zero is kapjon 1-2 sárga táblácskát, mert tényleg lement kutyába, de neked is járna ugyan ennyi, mert egyrészt ide offolsz, másrészt nem egészséges a rendőri szerveket ilyen stílusban osztani.

Amíg ez nem történik meg, addig sem neked, sem neki "nincs igazsága".
  • Dzsini
    Csak jelen esetben az anyázók pontosan tudják, hogy nem helyes amit csinálnak, és a kocsmáros még nem vágta ki őket, mégsem mennek át a környéken nyitott hatezer másik kocsma egyikébe, amelyek között van olyan is, ahol ők lehetnének a kocsmárosok is, és azt vágnak ki, akihez csak kedvük van.

Valahogy jobb érzés lehet tilosban művelni azt, amit, ráadásul ha mégis valakinek rálépnek a lábujjára, akkor olyan jót lehet panaszkodni...
  • Svenhotry
    maximus : te állítólag moderátor vagy, akkor meg viselkedj ahhoz illően, bizonyítsd vagy cáfold a kapcsolatot..... vádaskodni minden nyomi tud.... egy moderátortól meg elvárható viselkedés volna, hogy ne vádaskodjon, de mivel az sgről van szó, látom már, hogy ez irreális elvárás...
  • Tinman #23933
    Na igen... ez olyan, mint a vidéki kocsma esete, ahol minden nap összebalhézik pár ember. Kívülről rendre ordibálást és anyázást lehet hallani, így az arra járó ÚJ szomjazó inkább nem be sem tér.

Ez egy jó taktika, hiszen az a pár "aljadék" biztosan kitart majd a végsőkig.
  • Dzsini
    A topiclakóknak bizonyára, hiszen inkább elvannak benne és nem jelentenek semmit, minthogy bezárják az egészet, és esetleg egy csepp saját cselekvésre legyen szükségük egy saját fórumot nyitni mondjuk az sgforum.hu-n.
  • Maximus4
    Csak egy kérdésem van.Te vagy akivel múltkor privátoztam...öööö..."másanyukájaalegősibbszakma" nickkel?
  • Tinman #23930
    Tehát, jobb a mostani hányingerkeltő állapot... és nem csak ott. Értem.
  • Dzsini
    Ha fele annyira komoly moderáció lenne, mint volt akár csak 1-2 évvel ezelőtt a tudományosban, az ottani társaság nagy része rég permbanon lenne és a topicok fele- kétharmada be lenne zárva.
  • j0nNyKa
    http://bash.hu/14617
  • Svenhotry
    Jo, akkor egyenlőre elég. Ne mondhassa senki, hogy szép szóval semmit nem lehet elérni nálam :).
    De figyelni fogom az ilyen eseteket, és szóvá fogom tenni, ha hibáznak, ha kivételeznek.
  • Blum
    Egyreszt gondolom privat uzenet formajaban kapta meg a figyelmeztetest (ezutan mar a buntipontok jonnek) masreszt meg inkabb fejezd ezt itt be -legalabbis ebben a hangnemben- mert mar-mar komikus amit muvelsz.

Az ugyet vedd ugy,hogy el van rendezve tovabbiakban pedig menj at a modi topikba ezzel (bar ezt a hangnemet ott se fogjak nagyra ertekleni..max. 1-2 buntiponttal :D)

Meg mielott nekem esnel: nem,nem vagyok moderator.
  • immovable
    Szerintem ezt gyorsan felejtsd el.
  • Bronx South
    A válasz egyszerű. Nagyrészt az NWO, Földönkívüliek, stb topikokba jár be ellensúlynak, és köztudottan nagy megmondóembernek (vagy ha úgy tetszik trollnak) számít ezekben a témákban, egy vérszemet kapott szkeptikus. Ergo mondhatsz neki bármit előtte te nem cáfolsz meg semmit, ha Isten leszállna az égből még abba is belekötne. A moderátorok a tapasztalataim alapján szintén szkeptikusnak mondhatók, éppen ezért csak megtűrik ezeket a topikokat, de az utóbbi évek során nem egyszer akarták bezárni őket, pont az olyan trollkodásokból kifolyólag mint amit a Zero is csinál, mondván hogy nincs kapacitás moderálni, meg amúgy is csak meg vagytok tűrve.
  • Svenhotry
    Én csak levezettem, hogy más is lássa, hogy működtök ti.
  • Dzsini
    Én csak kérdeztem valamit, ne háborogj rajta. Egyszerűbb lett volna egy szimpla "igen" vagy "nem".
  • Svenhotry
    Na ebből is látszik a moderációs népek gerinctelen viselkedése. Te vagy az egyik, aki ezzel az accjával provokál, majd az efreet nevűvel meg fenyegetőzöl.Gratulálok.

És akkor hogy is van ez? Ha én feljelentem, mert megszegte a ti szabályaitokat, akkor engem, azért, mert feljelentettem, kirak egyből a moderátor. Mert nyilván, haverjukról/ szexuális szolgáltatójukról van szó. Én nem kapok figyelmeztetést, privátban, hogy fölöslegesen jelentgetem a haverotokat, mert ő úgy is azt csinál amit akar, retorzió nélkül. Kettős mérce, látom, értem. De akkor ne csodálkozz, ha az orrotok alá van dörgölve.
  • Dzsini
    Ő a te másik regisztrációd, hogy olvasod az esetleges privát üzeneteit?
  • Svenhotry
    jonnyka már most hazudsz, vagy ferdítesz, nem tudom még milyen alantas indítatásból, de zero 7th semmilyen figyelmeztetést nem kapott. Gratulálok.
  • Svenhotry
    Mi értelme a moditopicba való jelentgetésnek, ha a moderátor megvédi azt akit jogosan feljelentettek, és kirúgja azt aki jelent? Mindezt azért, mert a haverja a szabályszegő....
  • j0nNyKa
    kapott figyelmeztetést, a megfelelő mod topicokba linkeljétek, ha nem változtat a stíluson
    köszi
  • Blum
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tudom,hogy OFF topik most ez meg nem akarok arulkodos gyoker lenni de ha valaki vegigolvassa Zero par HSZ-et,nyugodtan kijelentheto hogy par elakadas jelzo mar kijart volna a sracnak.

Pl. Jakuza is hasonlo stilusban irkalt par topikban,ot ki is tiltottatok egy idore. Kerdem en,hogy akkor az o neve mellett miert nem lattam meg soha elakadas jelzo(ke)t? Vagy 1 het pihit?

Megegyszer mondom,en soha nem szolalkoztam ossze vele es SZEMELYESEN semmi bajom sincs a taggal csak kicsit fura ez a kettos merce.
  • Svenhotry
    Tehát te mint moderátor, szintén haverja vagy zeronak, mert amiket és amilyen stílusban fogalmaz, az szerinted is elvárt és helyes. Jó, akkor ezt innentől írásos bizonyítéknak veszem, és is kurvaanyázós stílusba kommunikálok veletek, mert ha zeronak szabad, nekem is szabad, és ha korlátoztok, beperellek titeket. Mert ez így logikus a TI gondolkodásotok alapján.
  • j0nNyKa
    annyit vár el, hogy etesd
    mi meg annyit várnánk el, hogy ne.
  • Svenhotry
    Én normálisan fórumoztam, és normálisan jelentettem is zerot elsőre. Nem én kezdtem a gerinctelen viselkedést, hanem az a cifu nevezetű. Őt pocskondiáztam csak, a többiekhez normálisan szóltam.
  • Dodo55
    " vagy pénzért illetve szexuális szolgáltatásért cserébe plusz jogokat biztosítanak"
    "a cifu nevű gerinctelentől"
    "ezek a gerinctelenek csak az oldal amúgy sem magas renoméját tépázzák tovább...."

Azok után, hogy ilyen köpködésekkel indítasz, elvárod, hogy bárki is komolyan vegye a panaszod?
  • pxxl
  • Svenhotry
    Így szar ahogy van, ez a helyzet. Amíg nem olyan moderátorok lesznek, akik kivételeznek a haverjukkal, vagy pénzért illetve szexuális szolgáltatásért cserébe plusz jogokat biztosítanak, addig olyan szar lesz az egész sg, mint amilyen most.k

Van egy zero nevű paraszt tag, akinek pár kirívó hsz-ét jelentettem, úgy, ahogy az itt egybegyűltek elvárják, konkrétan ezeket:

http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=4077
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=4060
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=3926
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=3920
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=3903
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=3889
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=3879
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=4213
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=4210
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=4200
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=4155

A reakció az volt a cifu nevű gerinctelentől, hogy indok nélkül repültem.
    Most kérdezem az oldal üzemeltetőit, hogy a fenti kommentek az elvárt kulturális színvonalat képviselik? Vagy az a moderáció, ahogy a moderátorok állnak hozzá itt,ez kell? Mért nem gerinces embereket vesztek fel ilyen pozícióba, mert ezek a gerinctelenek csak az oldal amúgy sem magas renoméját tépázzák tovább....
  • [HUN]FaTaL
  • Coral Springs
    "userek kezébe adni a moderálás egy részét" Minek ? Nem a Youtube -on vagyunk ahol milliárd felett van az user -ek száma, ott értelemszerűen nem lehet klasszikus módon moderálni, ki kellett találniuk valami megoldást. De egy SG.hu -n ? Ne röhögtess. A jelenlegi pontrendszert egy sima like rendszerre kéne lecserélni, ha tetszik egy hozzászólás nyomsz rá egy pluszt, ha nem tetszik akkor meg nem nyomsz, ennyi. A moderálást pedig végezzék csak a moderátorok, azért vannak. Viszont a rengeteg inaktív moderátor helyett fel kéne venni újakat.
  • Tinman #23907
    Igen... hiába gyér az eszköztár, ha mindig közel a rendőr ;-)
  • SzirmosSzisza
    Mondjuk erre pont aktív moderátorok lennének a válasz, de ha jól olvas még Ő nekik se működik néha minden.
  • Dzsini
    Én elsőre is csak a #23896 -ban írtakra reagáltam, miért is kell ezt mindenféle más módon értelmezni?
  • Tinman #23904
    Na de, hogy kerül ide egy új olvas/kommentelő?

Elolvas egy hírt a főoldalon, úgy érzi hozzá kell szólnia. Regel.

Majd az arcába kapja a moderálatlan mocskot. Jó kis vendégmarasztaló...

Friss példa: Katt.
  • j0nNyKa
    igen ez jogos, de az "értelmes közösség fogadja" részt perpill nem lehetséges biztosítani - ehhez változtatások, fejlesztések kellenek
    lehetne az újak életét jobbá tenni anélkül, hogy az alregek "alá dolgoznánk", pl. alapértelmezett, és időkorlát nélküli szerkesztés funkcióval, normális méretű avatarokkal (ez valamiért fontos az embereknek, én is szeretném), stb.
  • Dzsini
    Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy nem szabad minden új regisztrácót potenciális bűnözőként kezelni (és agyonkorlátozni), mert azzal csak elijeszted az amúgy is egyre soványabb új olvasók-írók táborát.

Az elsődleges cél az, hogy ha valaki ide regisztrál, az szívesen itt maradjon, normálisan tudjon beszélgetni, és egy értelmes közösség fogadja. És ehhez az is kellene, hogy ha valaki újonc, azt se a fórumrendszer, se a fórumozók ne kezeljék úgy, mint problémaforrást.
  • j0nNyKa
    nyilván mindenben lehet találni hibát, meg lehet kötözködni, de elfogadni, hogy a hülye az hülye maradhat tulajdonképpen megtorlás nélkül - na azt nem

leírtam egy csomó mindent, ami egyszerűen muszáj lenne (ha bannon van, legyen már tényleg bannon..), azokon felül meg lehet kísérletezni egy rakat dologgal:
    - hellban: ebben egyrészt totál hiszek, hogy működik, másrészt *khm* _lehet_ hogy ki volt már próbálva javascriptesen egy topicban, és _lehet_ hogy hónapokig működött tökéletesen
    - slowban, errorban: ezekben mondjuk látom a hátulütőket is, mindenesetre működnek
    - userek kezébe adni a moderálás egy részét: tulajdonképpen a mostani szar pontrendszert lecserélni egy normálisan működőre
    - ignore funkció: ebben is erősen hiszek, hisz most is kb. 1 darab ilyen agyilag furcsa entitás van a fórumon, ő is csak ~1 topicban, aminek van kb ~20 állandó lakója - ha ők megtehetnék, hogy elrejtik a hszeit, már lehet, hogy meg is lenne oldva a probléma nagy része
    - vannak mindenféle tökjól megvalósított misery technikák, kb az összes létező cmshez illetve fórum motorhoz, valamiért mindenhol működnek
    - ban összekötése azzal, hogy nem tud kijelentkezni a user (tehát nem tud újat regisztrálni): nyilván megmókolható, de láttam már rá példát külföldi fórumon, hogy végülis hamarabb megunta a hülyéje, minthogy megkerülje
    - stb.

nyilván látom, hogy a "január közepére" tempójú fejlesztésbe ezek mennyire (nem) férnek bele, de igenis hiszem, és ragaszkodom ahhoz az elképzeléshez, hogy lehetne nagyon jól működő moderációt írni
  • Dzsini
    Minden korlátozás az új regisztrációknak a jószándékú érdeklődőket ijeszti el. Jönne megkérdezni valamit, látja, hogy hány karikán kell átugrálni, keres egy másik fórumot, ahol 3 perc alatt felteszi a kérdést, és ugyanúgy választ kap.

(az elmúlt 6-8 évben párszor már megpróbáltuk néhányszor megváltani a viálgot, nem olyan egyszerű ám, hogy "szivassuk az újregeket és akkor kevesebb bajkeverő lesz")