Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Gondolhatnátok (2013 vége), a nagyobb felbontású monitorral rendelkezõkre is szvsz. Pl. 2560x1440, 2560x1600, meg most jönnek a 4k-sok. Csak azért,mert 200%-ra kell nagyítani és még így sem tölti ki a képernyõt széltében. Nem-e lehetne-e (akár egy kapcsolóval) engedélyezni, hogy full szélességben kitöltse a böngészõ neki engedélyezett helyét (vagy egy menü, ahol be tudom állítani a felbontásomat és képarányomat, ill. azt, hogy az ablak, amekkorát hazsnálni akarok, mekkora lesz)?!?!?

Ugyanez az alapfontokra, amivel a cikkek (és itt pl. a fórumbejegyzések) íródnak. Mert pl. nagy felbontásban a bold típusok sokkal jobban olvashatóak. Ha lehetne állítani legalább ezt, már az is nagy segítség.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ha már itt is ilyenek lesznek akkor én tuti lépek innen.
pont ezért szeretem ezt a fórumot mert nem olyan mint a többi x ezer egyenkülsõs fórum, a kocka avatarokkkal, meg szirszaros aláírásokkal.
clio1616v
ezek jó ötletek<#eljen>

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Jim Morrison
nekem a képes/userbaros aláírás nagyon nem tetszik, ez még egy gyengébb péda, de vicc hogy 1 sornyi üzenet a képernyõ felét elfoglalja (meg az a sok infó). Ahogy most van az tök jó, 8-10 rövid kommentet is egyben látok.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Köszönöm szépen, de ebbõl nem kérek.

Talán még egyszer visszanézek a héten, aztán hanyagolom az oldalt.

Mindörökre.

Az pedig nagyon zavar, hogy egy cég fogja uralni lassan az összes magyar informatikai oldalt. Szerencsére leszoktam már a prohardverrõl is, de maga a gondolat is viszolyogtató.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Eneff
Szerintem nagyon jó lett a változás, csak így tovább! <#eljen>
A fórumot is jó lenne, ha ilyenné varázsolnátok. Jó lenne, ha képeket (userbar-okat) is lehetne aláírás helyére beszúrni. Lehetnének 250x250 avatarok + több információ a felhasználók fejléceiben. Sõt, annak örülnék a legjobban, ha facebook accountot is hozzárendelhetnék az itteni regemhez.
Én szurkolok nektek, hajrá! <#eljen>

A hisztizõkkel meg ne foglalkozzatok.
RelakS
1024 lesz az, kb a felét foglalja el a tv-nek <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

IMYke2.0.0.0
"Haladni kell a korral, nem lehet megrekedni az 1024x768-ra optimalizált weboldalaknál."

Keresztkérdés: ez az oldal most akkor mire is van optimalizálva?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[HUN]FaTaL
A példaként felhozott két oldalból az origo még kinéz valahogy, bár desktopon botrányos az is. A 444 egy hányadék.

http://goo.gl/gd6Zi5

Egyetértek, teljesen átláthatatlan...
kifli
RelakS
Legzavaróbb, hogy maga az oldal nem egységes. Itt három, ott kettõ, amott 4 hasáb, a képek csak úgy behajigálva, a legfelsõ képen ráadásul a képre rávágva a fõcím...
Teljes a zûrzavar, nehéz végigfuttatni rajta a szemet.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

[HUN]FaTaL
Ez az új felület a fõoldalon valami rettenetes lett.

Nem a designnal van a gondom, hanem egyszerûen használhatatlan. Mintha össze-vissza lennének feldobálva a cikkek.

http://goo.gl/gd6Zi5

Elõször azt hittem rossz oldalt nyitottam meg... Így elsõre úgy néz ki, mintha az Index és Gamestar gyereke lenne...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

kifli
Mortimer élethosszig tartó vip tagságot ígért.

Viccen kívül pedig, tudom hogy mûködik egy weboldal fejlesztése (munkahely révén), és maga az oldal már kész van annyira, hogy nem lesz hosszú idõ a jelenleg nagyobbnak tûnõ hibák javítása. Az pedig mellékes, hogy nekem tetszik ez a dizájn. A megvalósítás még nem az igazi, de biztos vagyok benne, hogy nem marad így. Ezek mellett még látom azt is, hogy történik valami az oldallal kapcsolatban, ami szerintem pozitív dolog.
Ezzel a régen minden jobb volt dologgal nem tudok azonosulni, sõt, inkább a folyamatos fejlõdés/változás mellett voksolok. Haladni kell a korral, nem lehet megrekedni az 1024x768-ra optimalizált weboldalaknál. Változnak az igények, más típusú eszközökre is optimalizálni kell.
btw 444.hu is hasonló valamennyire, ott meg tudták oldani az áttekinthetõséget, szerintem itt sem lesz nagy gond
MANOWAR
En egy otosert pogozok is mellette 😊

IMYke2.0.0.0
Mennyit kapsz ezért?
Van az a pénz, amiért én is bevédem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Szerintem az egyszínû kifestés és a szögletes (nem lekerekített) négyszög már elég valakinek, hogy rásüsse a "Metro" jelzõt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kifli
Mi az új oprendszer amit emiatt csinált az ms? És miért nem halottam róla?

Mondjuk én a "metro felület" (hivatalos nevén windows 8 ui) és az sg fõoldala közt olyan nagyon sok egyezést nem látok. Konkrétan néztem minden szögbõl, de én nem látom a win8-am és az oldal közt az egyezést.

(lehet összevetni a kettõt, annak is akinek nincs win 8 telepítve)

Az pedig más téma, hogy valóban valamennyire ms stíusú lett, õk használják ezeket a színeket (kék-fehér-szürke) mostanában elõszeretettel. Illetve nagy gombok, nagy betûk (de ez az érintõ képernyõ miatt van).
Az oldal úgy néz ki jelenleg ahogy, de nem magával a dizájnnal vannak a gondok, hanem azzal, hogy még nincs kész, és nincs rendesen összerakva, pozícionálva stb. Hogy miért került így beélesítésre az oldal, azt pedig Mortimer (az oldal tulajdonosa) leírta nemsokkal lejjebb.
clio1616v
tvn se mûködik

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
így van, megnézem tvn is; ott megy-e

clio1616v
nincs vele semmi gond, de fel sem merült bennem, hogy OSX-en használja a Chrome-ot

GregSB
8" tableten nálam az m.sg.hu jön be a fõoldalra. Hiába megyek az oldal alján area hogy "normál oldal", mindig a mobilverziót tölti be.

clio1616v
iphone-on nem megy az új dizájnos oldal, még a régi jön be az m.sg.hu és alul a Normál oldalra válás nem mûködik

Hagyjad, csak mentegeti magát.

shaken, not stirred

IMYke2.0.0.0
De õ MAC-rõl ír...

Tikal
Melyik az az uj oprendszer?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

pyrohun
Mi is a gond a Chrome-mal az OSX-en? Miért kell idiótán vihogni?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

j0nNyKa
jó mondjuk én vagyok hülye hogy etetem 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Dzsini
dehát neki ájfónja van! 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

clio1616v
te tényleg chromeot használsz OSX-en ?d: 😄😄😄S: S:AS:

így már mindent értek

j0nNyKa
gondolom az osx szóval még nem találkoztál életed során

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

pyrohun
Szerintem olvasd el még egyszer... OSX alatt vannak gondok, nem windows alatt.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

clio1616v
azt írod, hogy chromeban olvashatatlan, nálam olvasható

Elolvastad rendesen a hozzászólásom? Próbáld meg megint.

shaken, not stirred

clio1616v
Chromeban:

pyrohun
Én kérek elnézést 😊

Coral Springs
A dizájn túlzsúfolt, átláthatatlan, ráadásul erõsen hajaz az egész a Metro felületre, amitõl a hideg is kiráz. A hasonlósággal meg érdemes vigyázni, a Microsoft kiadott egy új op rendszert a Metro buktája miatt, ez elég jó statisztika arra hány embernek jön be. Nem véletlenül van itt lázongás.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Dzsini
Használhatnátok normális, 1024x768 pixeles monitort vindózzal, nem ilyen hülyeségeket 😄

pyrohun
Egyszerre 😄

pyrohun
Ha OSX-en ki van kapcsolva a subpixel elmosás (amit szerintem sokan kikapcsolnak), akkor a következõ képpen fest az fõoldal:

http://cl.ly/image/3c1l1E1d451V/Screen%20Shot%202013-12-19%20at%2012.24.44.jpg

Ez most komoly? 😄

Alul a képen osx 10.9 (rMBP) / chrome 31.0.1650.63, felette uaz a rendszer 7.0.1 es safarival. Egyszerûen olvashatatlan a chromeban megjelenõ betûtípus, safaris pofás.

shaken, not stirred

Maximus4
Ezt ki kellene rakni a nemlétezõ banner alá,kiemelt hozzászólásként a további lázongások elkerülése érdekében 😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Hát lenne még mit javítani ezen az új felületen.
Pl. mi is a logója ennek az oldalnak: sg.hu: Informatika és Tudomány

na most sikerült a tudományt a lap aljára helyezni fölé meg az ipon meg prohardver híreket... Most öszintén ha az érdekel akkor megnyitom azt az oldalt nem az sg-t. Az ipon és a prohardver kb. a 26. dolog amit itt akarok látni azokat alulra/oldalra kéne rakni. Mint ahogy ha megnyitom a prohardvert akkor meg nem az sg-s cikkeket szeretném a tetején látni...

Aztán dátumozás vagy valami, mert most egy nagy katyvasz az egész, fogalmam sincs melyik cikk az újabb vagy egyáltalán... Az egyes linkek nem különülnek el jól, a háttér összefolyik.

És itt nem arról van szó hogy új és az ellenállást vált ki, egyszerûen ez az új felület a jelenlegi formájában elvesztett egy rakás használhatósági funkciót.

nemnem. én mindent leszólok, ebben maximálisan igazad van, de ez tényleg ocsmány lett.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

kifli
Tabra illetve nagy képernyõs mobilra a mobil felület nem jó. Illetve aki tabot vesz, nem biztos, hogy egy csökkentett funkciolanitású oldalt akar használni. Azét mert te kizárólag asztali pc-t használsz még nem biztos, hogy a felhasználók jelentõs százaléka nem akarja tab-ról böngészni az oldalt. manapság ez a trend hogy így alakítják ki az oldalakat. Ezzel együtt kell élned, mert lassacskán minden ilyen lesz.

tizenpár utazási iroda weboldalának statisztikájának összesítésébõl azt láttam, hogy a látogatások több mint negyede nem pc-rõl érkezik. Ez egy it oldalnál szerintem csak nagyobb százalék lehet.
clio1616v
de érdekli õket és elkönyvelik annak, hogy igazából tetszik ez neked, csak mivel újdonságot divat leszólni, ezért teszed 😄

kifli
Gondolom van statisztikátok, mivel nézik az oldlakat. Így ti tudjátok, hogy mekkora igény van a touch kompatibilis oldalra.
Sziasztok!

Szerintem is borzalmas lett, olyan, mintha az origo és a 444 édestestvérek lennének és kettejük nászából született volna ez a korcs, összehányt rendszertelen igénytelenség. De nyilván ez sem érdekel senkit.

Sziasztok!

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

clio1616v
szerintem maradjon meg az új kinézet is és a régi is egy opcióként, betesztek egy linket és kész

és mindenki azt használja amelyiket akarja