27328
  • Dzsini
    Amellett, hogy tényleg jó lenne a törlés gomb máshova (néhány oldalnyi egyéb felvetés mellett, amivel évekig házaltam az SG moderátori levlistáján - az emailes bejelentkezést sikerült keresztülverni :) ), azért van értelme a topic linkelésnek, mert valaki belinkel egy anyázós hozzászólást, hogy azzal gond van, akkor azért érdemes rápillantani a környékére, mert sokszor előfordul, hogy nem egy problémás eset van, és ha valaki ugrik, akkor általában van valaki, aki ugratja.
  • Fabio Capello
    Tudom, nem vagy kompetens az ügyben, szóval ez essen a "Mi kellene az SG-nek" kategóriába - hamár nagy átalakulás lesz (elvileg), meg minden, nem lenne érdemes csinálni egy szép nagy adatbázispucolást a felhasználóneveknél? Gondolok itt permabanos regekre, inaktív felhasználókra, nyilvánvaló alregekre.

Plusz. Ebben én nem vagyok érintett, csak ti, de a moderátori eszköztár frissítése kapcsán - ha közvetlen hsz-t linkelnek, akkor is jelenjen meg nektek a törlés gomb? Hiába van kiírva a modtopikokban, hogy topik link+hsz szám, 99%-ban ezt ignorálják, és direkt linkelik a problémás hozzászólást (megjegyzem, igazuk van, szerintem is ez lenne a normális, járhatóbb út, mint külön topikot linkelni, plusz hozzászólásokat guberálni, usernek is, és nektek is - pl. egy WoT topikban mire eljuttok oda, hogy intézkedjetek, akár két oldalt is csúszhat az adott hozzászólás).
  • Dzsini
    Mortimer nagyon régóta főszerkesztője az SG-nek, augusztus óta a tulajdonosa is ( #21783 ). A kezdeti lendület eredménye a címoldal megújulása, a munkakapcsolat a PH! lapcsaláddal, és azért volt bőven fejlesztés a háttérben is - például már van működőképes hozzászólásokban kereső rendszer (ami az előző 15 év során egyszer volt kb. 3 napig, akkor is hibásan), meg ilyesmik.

Az elv az volt, hogy azért esik szét a mostani fórum, mert a háttér már átalakul az új felületre, és amikor megtörténik a váltás, akkor a hibák nagy része kvázi-automatikusan eltűnik (még egy screenshot-darabka is volt az új felületes fórumról). Viszont az is igaz, hogy a fórum (a hír alatti hozzászólás lehetőségtől eltekintve, amit ki lehetne váltani akár facebookos hozzászólási lehetőséggel, egyszerűsítené a moderációt is) igazából púp a háton jellegű része az oldalaknak, reklámozók szempontjából gyakorlatilag érdektelen. Márpedig egy céget azért alapítanak vagy tartanak fenn, mert profitot szeretnének termelni.

Hogy btamas86 mit csinál a fórummal azt pontosan nem tudni, de ő legalább napi szinten bejelentkezik (ha nem is szól hozzá).
  • Coral Springs
    Nem kéne mindenkinek admin jogot adni, az viszont köztudott tény hogy van itt nem egy ember akik hobbi szinten programoznak, hobbi szinten babrálják az sg -t, őket nem kéne kifizetni, nekik már az megtisztelés lenne ha a fórum építésében részt vehetnének. Bőven elegendő lenne ha a Mortimer által kinevezett "hivatalos" fejlesztő együttműködne ezekkel az emberekkel, szerintem két-három hét alatt iderittyentenének egy majdnem kész fórumot. Amit Mortimer ideírt, amit te beszúrtál az egyértelmű terelés, inkább magát hitegeti. Kapott puszira egy fórumot.

Ez a domby meg valamelyik ismerősének az ismerőse lehet, ha ilyen alapon vesz fel valaki munkatársat az általában komolytalan. Nem véletlenül nem történik semmi a fórum fejlesztése terén.
  • SzirmosSzisza
    Less rá isitdownról gyors, vagy távoli gépről próbáld pingelni, az a biztos.
  • MerlinW
    Komolyan kérdem, majdnem minden nap 2-4 órán át elérhetetlen az oldal. Mástól viszont nem hallom ezt. Minden más oké, tehát DNS/ISP kizárva.
  • j0nNyKa
    nálad biztos sok a leállás :)
  • MerlinW
    Csak nálam nem elérhető az oldal naponta többször, vagy tényleg ilyen sok a leállás?
  • Tinman #24531
    Lista, átfutni kellett volna, elolvasni nem...
  • Jim Morrison
    ha ilyen hosszú úgyse olvassa el senki
  • Tinman #24529
    "Túl hosszú az üzeneted, max. 25000 karakter lehet"

Pedig 90%-a spoilerbe ment volna direkt... VIP mellé nem jár nagyobb limit? ^^
  • Fabio Capello
    Nem tudok jobb szót mondani rá - elavult. 2004-ben lehet hogy ezek még nagy számoknak számítottak (not really), de manapság már bakfittylóf*sz az a nyolc kbyte... Hamár úgyis át lesz alakítva a fizetési rendszer, lehet, hogy lehetne csinálni egy ráncfelvarrást az egésznek, hogy milyen előnyökkel jár, mit kapsz érte, stb.
  • j0nNyKa
    mennyi ilyen és ehhez hasonló fél perces munka, mint amit leírtatok a macsekkal... :(
    szar látni.
  • Malakai
    Annyi embert nem érint, de abszolút ugyanez a code blokkhoz a syntaxhighlighter js nincs beszúrva lapos fejléccel. :)
  • SzirmosSzisza
    Kismillió olyan hiba van amit egy délután meg lehetne csinálni, csak senki se foglalkozik vele. (pl ha jól láttam m.sg.hu-n is csak azért nem működik az válasz erre üzenet lenyitása, mert nincs bent a kód kiemelős js :D)
  • Jim Morrison
    gondolom saját gépén fejleszt, aztán hajnalban megnyitja filezillát és átmásolja a fájlokat
  • j0nNyKa
    teszt, vagy részleges adatbázis, develop rendszer, és kiskeziccsókolom
    meg lehetne ezt oldani, csak akarni kéne
  • tomsolo
    Azért tegyük hozzá, hogy a vip regisztráció már akkor ciki volt mikor St nagy nehezen összehegesztette :D

Emlékszem mennyit könyörögtünk a 8kbyte-os avatar-ért is :D
  • Szabi #24521
    "Utolsó látogatás időpontja: 2014. 04. 10. 09:42" :D
  • Jim Morrison
    Most itt panaszkodtok, aztán hajnalban majd fellövik a megújult fórumot
    Ahogy írtátok is a kommunikáció hiánya most a legrosszabb, még annyi sincs, hogy hétfőnként DombyBOT beírja ide, hogy a héten még nem lesz átalakulás.
  • jazzy
    Igazad van, akkor az eddigi elméletem hibás volt, hogy támogassam a fórumot, akkor leszarom és támogassa az akinek Ferrarija van :)
  • Dzsini
    Már St se ebből vette a Ferrariját :)
  • Szabi #24517
    egy biztos "A VIP regisztrációd lejárt!" és SMS-be nem fogok fizetni :D
  • Maximus4
    Oké,ehhez a részéhez,ahogy a fejlesztéshez sem tudok érdemben hozzászólni,de nagyon sok jó ötlet érkezett már ide a topikba és azok hűen tükrözik a topik címét,de reakció minimálisan vagy sehogy sem érkezett.Kezd az SG egy szellem fórumhoz hasonlítani,ami lehet,hogy el fog tűnni a süllyesztőben ha nem is mostanában,amit gondolom sok fórumozóval egyetemben,nagyon sajnálnék.
  • Dzsini
    Szerződés nélkül - esetleg személyes ismeretség nélkül - nem biztos, hogy személyes, érzékeny adatokat kezelő adatbázis közelébe kell engedni valakit.
    Persze nem gondolom, hogy bárki fejlesztő visszaélne velük, de akkor sem így működik egy ekkora fórumnál, hogy bárkinek admin jogot adunk.
  • SzirmosSzisza
    Gondolom nem ingyen lenne a fejlesztés. Ilyen magasabb szinten a manágerek mellett minden apróbb szart körülményes véghez vinni :c
  • j0nNyKa
    ott az igazság
  • Dzsini
    #23782 - Főleg az első mondat.
    Én is felvetettem már itt is (és a moderátori levlistán is), hogy szükség lenne legalább valamilyen szintű kommunikációra, mert így csak a keserű poénkodás megy ezen a január dolgon, de se itt, se ott nem kaptam választ.

Nem kellene az a szint, ami 10 éve St-vel volt. De olyasmi, mint ahogy eleinte Robajjal lehetett itt beszélni, volt fent egy changelog, voltak reakciók a felvetésekre, volt a fejlécben egy "tervezett fejlesztések" lista. Persze idővel az is elsikkadt, és Robajnak minden idejét elvitte a Mediacenter.

De mikor Mortimer átvette a teljes irányítást, és Domby megjelent, mint fejlesztő (még néha lehetett is látni a fórumon! hozzászólt!!), akkor sokan úgy gondolták, hogy végre valami indul, valami lesz. És a csuklásokat, a borulásokat is úgy vettük, hogy dolgoznak, hullik a forgács. Aztán az a lendület eltűnt, és fél éve csak azt látjuk, hogy néha csuklik egyet a rendszer.
    (és kiderítettük, hogy talán van egy másik fejlesztő)
  • SzirmosSzisza
    Kik? Nekem nagyon úgy néz ki, hogy nincs már itt senki, csak a modik :D
  • Maximus4
    Számomra pedig az érthetetlen,hogy miért nem kerül olyan kezébe a fejlesztés,aki tenne is valamit a fórumért,mert jelentkező az lenne bőven.És nem utolsó sorban aktív résztvevő lenne itt a topikban és meghallgatná és reagálna az ötletekre.de azt hiszem ez hiú ábránd marad.

Arról már nem is beszélve,ha esetleg lesz új dizájn,azzal is mennyi bug fog jelentkezni,bele sem merek gondolni:(
  • jazzy
    Nincs ebből probléma, szépen lassan lejár mindenkinek a vipje és nem újítja meg, amjd előbb utóbb rájönnek, hogy miért.
  • Fabio Capello
    A baj inkább az, hogy be lett lebegtetve egy január, és azóta se kép se hang, miközben a fórum ezer sebből vérzik. Nem azt mondom, hogy akkor most bumm, rohamtempóban tessék fejleszteni, de annyit csak be lehet írni, hogy bocs srácok, közbejött valami ami nagyobb prioritás, de nyugi nem vagytok elfelejtve, türelmet kérünk.

Nincs azzal baj ha csúsznak az ígért dolgok, de ha emellett rossz a kommunikáció a fejlesztő és a közösség között, az nyilvánvalóan előhúzza néhány embernél a csatabárdot. Szerintem.
  • j0nNyKa
    én úgy érzem, hogy januárig nem is fognak
  • Dzsini
    Te úgy érzed, hogy múlt szeptember óta nem történtek radikális fejlesztések az oldal és a fórum terén?
  • j0nNyKa
    nem azzal van itt a baj, hogy spanyol viaszt akarnak szarni, hanem hogy nem folyik semmiféle munka :)
    mutathatsz te százhuszonkilencmillió fasza designt is, a semmiből nem lesz felépítve
  • Coral Springs
    De mint írtam nem kell feltalálni a spanyol viaszt, csak más fórumokról összelegózni a jó megoldásokat.
  • Coral Springs
    Itt van egy másik verzió is, nekem személy szerint ez tetszik jobban, de itt már több az átalakítás.
  • j0nNyKa
    hja igen az a dizájn nem rossz valóban
  • Malakai
    Dizájn terén a leg SG-sebb vonás az igazából, hogy a hozzászólások felett egy sávban van minden infó, nincs oldalsávja a hozzászólásoknak.
    Ami picit 90-es évek és nagy felbontás esetén nem a legpraktikusabb, de gondolom ezért lenne a legnagyobb hepaj, ha megváltozna. :)
  • Coral Springs
    Elrendezése ugyanaz csak egy kicsit modernizálva van, letisztult, átlátható. Azt hogy a jelenlegi fórum milyen stílus hagy ne írjam le.