Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
Mint ahogy a december, de mivel a fejlesztés januárra van ígérve, a kiírás miatt már sokan 1 hónappal elõbb elkezdenének panaszkodni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Fabio Capello
Egy hülye konteó egyébként - ha az SG is a PH-s lapcsalád tagja lett, lehet, hogy már nincs "igény" az SG-s fórumra? (ott van a PH ugyebár)

Malakai
Az is tél.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
Lehetne January is coming <#crazya>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

tomsolo
6. Nincs mindenben igazunk

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Van mukodo VIP fizetes,ott az SMS

<#gonosz1>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

pxxl
<#eljen>

All hail the double x!

j0nNyKa
awesome banner bro

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

immovable
LOL
tomsolo
Talán ez segít.

So hardcore :o

j0nNyKa
<#fejvakaras>
spam topig!!

[HUN]FaTaL
<#fejvakaras>

Ott van az.

http://goo.gl/gd6Zi5

<#fejvakaras>

Dzsini
<#fejvakaras> én nem láttam 😊 #fejvakaras

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

SzirmosSzisza
Én vagyok vak vagy eltûnt a fejvakarós szmájli?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

j0nNyKa
abbol flame lenne, eroteljesen.
kapasbol az en.. valaszom a kerdesre nem tul szivet melengeto

Szabi
<#gonosz1><#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Elnézve az utóbbi hetek kommentjeit, javaslom a topik átnevezését. Legyen ezentúl: Mi kellene dombynak?
[HUN]FaTaL
Mit nyavalyogtok az új funkciókért és a hibajavításokért? Hol van még január? <#idiota>

http://goo.gl/gd6Zi5

j0nNyKa
fu igazad van, elnezest <#idiota>
en meg itt tudatlan modon hasznaltam az eldombyzta termet, de akkor mar definialom:
nemes egyszeruseggel elkurja - eldombyzza

Olyan nem is volt. Zarkozzunk fel kerem,mindjart itt van Januar. <#nezze>

"megdombyzta - javított egy hibát, de közbe 10 másikat generált
dombyban csinálja - élesben fejleszt
dobott egy dombyt - random hibát generál
rádombyzott - egy hibát felül ír egy másikkal
kidombyzta - eltüntet egy ficsört"

j0nNyKa
a masodik nem ugyanaz mint az eldombyzta?

tomsolo
sg.hu terminológia +:

titokban bejött melózni - bétamásozott
titokban elront valamit - szétbétamásozta

Dzsini
Úgy egyáltalán a "Szerkesztve ekkor és ekkor ez és ez által" lent a láblécben elférne 😊

De tekintve, hogy a téma- és a hozzászólásszerkesztõ felület hogy is néz ki, itt az elmúlt tíz évben szerintem csupán arról volt szó, hogy az admin felület egy-egy részéhez kapott pár emberke hozzáférést. Így mûködött régen a massdel.php is (felhasználó ID és idõtartam alapján egyszerûen purgálni lehetett vele az adatbázisból egy felhasználó hozzászólásait), egyszerûen adminisztrátori scriptek voltak, amiket páran megkaptunk használatra. És amikor a moderáció, mint olyan megjelent, és páran megkaptuk a jogokat, akkor ez egy felnövekvõ fórum volt, egy olyan közösséggel, akik (ha csak virtuálisan is) ismerték egymást, és néhányan átláttuk a fórum nagyobb részét.
(apropó, a múltkor néztem, hogy jól meg lettek ritkítva az aktív moderátorok, sok régóta passzív felhasználó eltûnt róla)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

j0nNyKa
abszolút egyet tudok érteni, részemrõl simán mehetne
általában arról van szó, hogy elkúr valaki valami taget, amit javítunk, vagy pl ugye beír valaki 34832432432432432 betût szóköz nélkül, és széthúzza a topicot, ilyenek (mer ugye ennek sem egy sor css lenne a megoldása, nope)
szóval ez is egy +1-es ötlet, januárban mindenképp vissza kell térni rá!

Fabio Capello
Õszinte leszek, a moderátorok hsz-szerkesztését én maximum akkor hagynám, ha a rendszer automatikusan tagelné, hogy melyik moderátor szerkesztette a hozzászólást. Nem mintha visszaélésektõl félnék, de voltak már ebbõl problémák a múltban, ugyebár.

j0nNyKa
amit dzs írt, pluszban igazából a WoT méretû problémáknál alapból az volt a megoldás, hogy 0-24 nyitva volt, és jó kiskutya módjára bizony minden egyes hozzászólást automatice elolvastam, úgyhogy nem is volt szükség a linkelésre 😊
mondjuk ettõl függetlenül pl. a moderátori szerkesztés akár mûködhetne is, nem? vagy majd januárban? <#idiota>

j0nNyKa
valszeg sok POSTot küldesz a szerver felé, olyankor hajlamos kipakolni
pl. ha rövid idõn belül sok hszt pluszolsz / minuszolsz, akkor simán megtörténhet

Dzsini
Amellett, hogy tényleg jó lenne a törlés gomb máshova (néhány oldalnyi egyéb felvetés mellett, amivel évekig házaltam az SG moderátori levlistáján - az emailes bejelentkezést sikerült keresztülverni 😊 ), azért van értelme a topic linkelésnek, mert valaki belinkel egy anyázós hozzászólást, hogy azzal gond van, akkor azért érdemes rápillantani a környékére, mert sokszor elõfordul, hogy nem egy problémás eset van, és ha valaki ugrik, akkor általában van valaki, aki ugratja.

Fabio Capello
Tudom, nem vagy kompetens az ügyben, szóval ez essen a "Mi kellene az SG-nek" kategóriába - hamár nagy átalakulás lesz (elvileg), meg minden, nem lenne érdemes csinálni egy szép nagy adatbázispucolást a felhasználóneveknél? Gondolok itt permabanos regekre, inaktív felhasználókra, nyilvánvaló alregekre.

Plusz. Ebben én nem vagyok érintett, csak ti, de a moderátori eszköztár frissítése kapcsán - ha közvetlen hsz-t linkelnek, akkor is jelenjen meg nektek a törlés gomb? Hiába van kiírva a modtopikokban, hogy topik link+hsz szám, 99%-ban ezt ignorálják, és direkt linkelik a problémás hozzászólást (megjegyzem, igazuk van, szerintem is ez lenne a normális, járhatóbb út, mint külön topikot linkelni, plusz hozzászólásokat guberálni, usernek is, és nektek is - pl. egy WoT topikban mire eljuttok oda, hogy intézkedjetek, akár két oldalt is csúszhat az adott hozzászólás).

Dzsini
Mortimer nagyon régóta fõszerkesztõje az SG-nek, augusztus óta a tulajdonosa is ( #21783 ). A kezdeti lendület eredménye a címoldal megújulása, a munkakapcsolat a PH! lapcsaláddal, és azért volt bõven fejlesztés a háttérben is - például már van mûködõképes hozzászólásokban keresõ rendszer (ami az elõzõ 15 év során egyszer volt kb. 3 napig, akkor is hibásan), meg ilyesmik.

Az elv az volt, hogy azért esik szét a mostani fórum, mert a háttér már átalakul az új felületre, és amikor megtörténik a váltás, akkor a hibák nagy része kvázi-automatikusan eltûnik (még egy screenshot-darabka is volt az új felületes fórumról). Viszont az is igaz, hogy a fórum (a hír alatti hozzászólás lehetõségtõl eltekintve, amit ki lehetne váltani akár facebookos hozzászólási lehetõséggel, egyszerûsítené a moderációt is) igazából púp a háton jellegû része az oldalaknak, reklámozók szempontjából gyakorlatilag érdektelen. Márpedig egy céget azért alapítanak vagy tartanak fenn, mert profitot szeretnének termelni.

Hogy btamas86 mit csinál a fórummal azt pontosan nem tudni, de õ legalább napi szinten bejelentkezik (ha nem is szól hozzá).

Coral Springs
Nem kéne mindenkinek admin jogot adni, az viszont köztudott tény hogy van itt nem egy ember akik hobbi szinten programoznak, hobbi szinten babrálják az sg -t, õket nem kéne kifizetni, nekik már az megtisztelés lenne ha a fórum építésében részt vehetnének. Bõven elegendõ lenne ha a Mortimer által kinevezett "hivatalos" fejlesztõ együttmûködne ezekkel az emberekkel, szerintem két-három hét alatt iderittyentenének egy majdnem kész fórumot. Amit Mortimer ideírt, amit te beszúrtál az egyértelmû terelés, inkább magát hitegeti. Kapott puszira egy fórumot.

Ez a domby meg valamelyik ismerõsének az ismerõse lehet, ha ilyen alapon vesz fel valaki munkatársat az általában komolytalan. Nem véletlenül nem történik semmi a fórum fejlesztése terén.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

SzirmosSzisza
Less rá isitdownról gyors, vagy távoli géprõl próbáld pingelni, az a biztos.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

MerlinW
Komolyan kérdem, majdnem minden nap 2-4 órán át elérhetetlen az oldal. Mástól viszont nem hallom ezt. Minden más oké, tehát DNS/ISP kizárva.

[merlinw.org]

j0nNyKa
nálad biztos sok a leállás 😊

MerlinW
Csak nálam nem elérhetõ az oldal naponta többször, vagy tényleg ilyen sok a leállás?

[merlinw.org]

Tinman
Lista, átfutni kellett volna, elolvasni nem...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Jim Morrison
ha ilyen hosszú úgyse olvassa el senki<#kuss>

Tinman
"Túl hosszú az üzeneted, max. 25000 karakter lehet"

Pedig 90%-a spoilerbe ment volna direkt... VIP mellé nem jár nagyobb limit? ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Fabio Capello
Nem tudok jobb szót mondani rá - elavult. 2004-ben lehet hogy ezek még nagy számoknak számítottak (not really), de manapság már bakfittylóf*sz az a nyolc kbyte... Hamár úgyis át lesz alakítva a fizetési rendszer, lehet, hogy lehetne csinálni egy ráncfelvarrást az egésznek, hogy milyen elõnyökkel jár, mit kapsz érte, stb.

j0nNyKa
mennyi ilyen és ehhez hasonló fél perces munka, mint amit leírtatok a macsekkal... 😞
szar látni.

Malakai
Annyi embert nem érint, de abszolút ugyanez a code blokkhoz a syntaxhighlighter js nincs beszúrva lapos fejléccel. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Kismillió olyan hiba van amit egy délután meg lehetne csinálni, csak senki se foglalkozik vele. (pl ha jól láttam m.sg.hu-n is csak azért nem mûködik az válasz erre üzenet lenyitása, mert nincs bent a kód kiemelõs js 😄)

Jim Morrison
gondolom saját gépén fejleszt, aztán hajnalban megnyitja filezillát és átmásolja a fájlokat<#alien2>

j0nNyKa
teszt, vagy részleges adatbázis, develop rendszer, és kiskeziccsókolom
meg lehetne ezt oldani, csak akarni kéne

tomsolo
Azért tegyük hozzá, hogy a vip regisztráció már akkor ciki volt mikor St nagy nehezen összehegesztette 😄

Emlékszem mennyit könyörögtünk a 8kbyte-os avatar-ért is 😄

Szabi
"Utolsó látogatás idõpontja: 2014. 04. 10. 09:42" 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Jim Morrison
Most itt panaszkodtok, aztán hajnalban majd fellövik a megújult fórumot <#kuss>
Ahogy írtátok is a kommunikáció hiánya most a legrosszabb, még annyi sincs, hogy hétfõnként DombyBOT beírja ide, hogy a héten még nem lesz átalakulás.

jazzy
Igazad van, akkor az eddigi elméletem hibás volt, hogy támogassam a fórumot, akkor leszarom és támogassa az akinek Ferrarija van 😊